34 kommenttia

 • Anonyymi

  Onni olisi kaltaisesi positiivinen ja puhelias ystäväinen 🙂 Aivan liikaa pessimismiä, toisten arvostelemista ja ankeutta on tässäkin maassa.

  – Tilda

 • Satu

  Sairastelu on niin turhauttavaa, varsinkin se että pakko olla poissa töistä. 🙁 Viimeksi olin kipeä noin vuosi sitten, sain flunssan mieheltäni. Juuri siihen aikaan olisin päässyt Zizzin muotinäytökseen malliksi ja jouduin senkin perumaan kokonaan. Se vasta otti päähän! Tuli mieleeni, että sanottiinko lääkärissä mitään painostasi? Kun minä olen saanut siitä kommenttia melkein joka kerta, kun olen lääkärissä esim. flunssan takia. Taisin silloin avautuakin siitä blogissani. Varmaan syytettäisiin ylipainosta, jos vaikka korvanlehteni olisi kipeä..

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No todellakin, mistään viikon sairastumisista en näin vielä valittelisi mutta nyt alkaa jo huumoria loppua kun jo kolmatta viikkoa viedään. Toki mä oon muutamia päiviä ollu töissä ku ollu semmonen parempi olo mut sit mennään taas … huonompaan. Ei mulle ole lääkärissä painosta sanottu, itse oon kyllä muutaman kerran asian ottanut puheeksi. Mä oon sitä mieltä et riippuu aikalailla lääkäristäkin.

 • Anonyymi

  huomaatko sä itse, että hölötät ihan hirveän kauan ns. ei mistään. "tuota tuota… että että… " ja selität videon tekemisestä. Eli hirveästi ihan tyhjää puhetta ilman yhtään mitään asiaa. Ihmetyttää vaan kovasti miksi haluat sellaista videoida ja julkaista?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Huomaan kyllä, mutta kun videoi ihan extempore ja ilman käsikirjoitusta niin se on tuollaista ja mulla varsinkin kun saattaa se ajatus välillä (No aika useinkin) kadota. Koetan nykyisin tehdä tuolleen joka päivältä muutaman minuutin videopätkiä niin ei olisi tätä "tuota tuota, että että, mitähän sitten…" kohtia ihan liikaa. Ai miksi haluat tällaista julkaista? No ihan siitäkin syystä että se on tämmöstä kun ei koeta tehdä asioita täydellisesti. On niinkuin on. Kun ei ole ammattilainen tai yritä tehdä videoista täydellisiä, niin sillon niissä on näitä ärsyttäviä kohtia. Myönnetään mutta mä nimenomaan haluan silti näyttää sitäkin vaikka haluan mä silti vähentää sitä määrää. 🙂

 • Anonyymi

  Kävitkö suihkussa ennen hammaslääkäriä? Kuinka voit olla noin likaisella tukalla?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kipeenä voi olla helposti likaisen tukan kanssa.

 • Unknown

  Eikö ole lääkärin tehtävä huolehtia ihmisen terveydestä? Ylipaino tekee elimistölle paljon pahaa ja on vain hyvän lääkärin velvollisuus ottaa asia puheeks, jos tarve vaatii. tuskin kukaan sitä ilkeyttään tekee, vaan siksi kun haluaa auttaa 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kyllä mutta ei nyt mitään flunssaa vielä voi pistää (ainakaan tietääkseni) lihavuuden piikkiin. 🙂 Mutta sekin siinä, että miten ne lääkärit asian ilmaiseen. Olen itse saanut keskustella asiasta mukavien lääkärien kanssa, mutta tiedän että niitä on ikäviäkin lääkäreitä tai siis miten ne ilmaiseen asian. Että riippuu vähän asiasta minkä takia tullaan vastaanotolle. Jos mä menisin valittamaan vaikkapa polvistani, niin luultavasti silloin voisi lääkäri sanoa ylipainosta.

  • Anonyymi

   No kyllä flunssankin voi pistää sairaalloisen ylipainon piikkiin. Uskoisin kuitenkin ettet kovin terveellisesti syö, mikä kuitenkin vaikuttaa siihen miten voit.

 • Unknown

  Ymmärrän lääkärien halun ottaa asian puheeksi kaikissa mahdollisissa tilanteissa, koska onhan siinä kyse myös ennaltaehkäisystä 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tokihan mutta edelleen painottaisin sitä miten asia tuodaan esiin. En kyllä haluaisi että lääkäri alkaisi puhua ylipainon ongelmista kun menen flunssan takia lääkäriin. Sitten eri asia kun aletaan puhumaan niistä terveydellisistä ongelmista mitä ylipaino tuo tullessaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nooo, ainoa tuossa on ylipaino mutta eipä se aiemmin ole mua flunssakierteessä pitänyt. Viimeksi viime vuonna kipeänä ja sekin kesti viikon vain. Nyt en tiedä mikä on että pitkittää tätä tervehtymistä.

 • Anonyymi

  Olen samaa mieltä Micaela Raudaojan kanssa. Mutta tosiaan, paljon riippuu siitä, miten lääkäri asian ilmaisee, sen kun voi ilmaista niin monella tapaa.
  Ja vaikka ylipaino ei flunssaa aiheuta, voi heikompi kunto kuitenkin pitkittää flunssan kestoa. Hyväkuntoisella flunssa paranee nopeammin. Eikä ehkä tartukaan niin helposti.

  Mutta paranemisia!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mie en allekirjoita tuota että hyväkuntoisella flunssa paranisi nopeammin. Mieheni kun käy salilla ja lasken hyväkuntoiseksi, niin kestihän hänelläkin toista viikkoa parantua tyystin samasta pöpöstä. Mut oon kyl huomannu et nyt kun sairastelee tälleen kunnolla taudit niin seuraavan kerran kipeenä onkin vuoden parin päästä. Eli ei mitään kuukauden välein jotain kuumeilua ja flunssailua kuten joillain voi olla.

 • Anonyymi

  en allekirjoita tuota väittämää että ylipaino laskee vastustuskykyä. ei ainakaan kaikille. mulla nimittäin on kaveri joka on jotakuinkin pipsan kokoluokkaa eikä se ole ollut moneen vuoteen kipeänä. eikä hän todellakaan liiku. pipsahan liikkuu jo työnsäkin puolesta. musta tuntuu että lehdet vain tykkää laittaa kaiken syyksi ylipainon. jos sulle tulee syöpä on sekin varmaan ylipainon syytä. kaikki taudit selitetään kun oot ylipainoinen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No eihän se ylipaino varsinaisesti laske vastustuskykyä vaan huono yleiskunto.

  • Anonyymi

   Kyllä se voi monilla laskea ihan vastustuskykyäkin. Itsellänikin on fyysisesti raskas työ, ja olin aiemmin sairaalloisen lihava, ylipaino aiheutti minulle (kuten monille muillekin) tulehduksellisen tilan elimistöön, jotenka sairastelin koko ajan enemmän tai vähemmän, ja minulla oli lähes aina lämpöä. Ne liitännäissairaudet ei välttämättä tule rytinällä, vaan salakavalasti, ja näin jälkeenpäin, kun olen jo lähes normaalipainoinen, suosittelen kyllä lämpimästi hakemaan apua vaikeaan/sairaalloiseen lihavuuteen aktiivisesti jo ennen kuin noita vaivoja alkaa tulemaan. Jos sairastut esim. 2-tyypin diabetekseen, nivelrikkoon, refluksiin ymym. Niin nuo vaivat saattavat kyllä sitten painonpudotuksen myötä helpottaa, mutta et välttämättä ikinä enää pääse niistä täysin eroon. On viisaampaa ennaltaehkäistä terveysongelmia, kuin hoitaa jo olemassaolevia, niin mukava kuin onkin tuudittautua siihen, että niitä ongelmia ei vielä ole.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nooo, en silti suosittele yleistämään että kaikilla olisi asiat noin. Itselleni mielestäni tuo fyysinen tuo vaan pitää kaikenlaiset taudit ja vaivat poissa. Sairastelin enemmän kun olin työttömänä vaikka silloin tuli kyllä liikuttuakin.

 • Anonyymi

  Mutta kyllähän ylipaino on yksi syövän riskitekijä, aika isokin sellainen. Eikä tämä tarkoita sitä, että kaikki ylipainoiset sairastuvat syöpää. Viittaan tällä anonyymi 11.15 viestiin, että on kaveri, joka ei ole ollut kipeänä.

  Aina löytyy poikkeuksia, on kyse yleisyydestä ja todennäköisyydestä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tää asia tuli mulle kyllä uutena, et piti oikein googlettaa. Mut ilmeisesti näin on, että ylipainoisilla on isompi riski sairastuia tiettyihin syöpiin.

 • Unknown

  Ajatellaan nyt vaikka ihan puhtaasti maalaisjärjellä. ylipaino rasittaa elimistöä, eikä koskaan voi tietää mihin kaikkeen vaivaan se on syynä. Jokainen kuitenkin tietää, että terveellinen ruokavalio, liikunta ja itsestään huolen pitäminen on vastaus moneen sairastumiseen ja tervehtymiseen 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No, ei ne asiat aina ihan noin yksinkertaisia ole. Itsekin syön terveellisesti (kyllä, osaan myös vetää vapaalle ja herkutella) ja työni puolesta saan mukavasti liikuntaakin (+ liikun muutamana päivänä viikossa sitten ihan vapaa-ajallakin) niin kyllähän se silti kerran vuodessa kahdessa tulee sairasteltua ja tuntuu että nyt se vetää mut ihan paskaks. Mut toisaalta, mitäpä väliä kun sitten saa olla sen pari vuotta taas terve.

 • Anna / Kuvan mukainen

  Kiva kun video oli tällai päiväkirjamuodossa pätkinä. Tykkäsin <3

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Pitää vissii useemmin alkaa tekee näitä päiväkirjamuotoisia. Ja siten vois ehkä saada pidettyä minuutitkin järkevinä. 🙂

 • Anonyymi

  Kuuntelin tässä sukkaa kutoessani porinoitasi ja kiinnitin huomiota siihen, kun mainitsit, ettei sinulla ole ajokorttia. Itse olen jo "vähän vanhempi" ja olen joutunut monet kerrat katumaan sitä, että en ole autokoulua känyt. Neuvoisin sinua harkitsemaan ajokortin hakkimista nuorella iällä, vaikka nyt tilanteesi ei sitä vaatisikaan. Koskaan ei tiedä, mitä elämä tuo tullessaan ja nykypäivänä ajokortti on tarpeellinen jopa hyvin monessa työpaikassa. Kaikkea hyvää sinulle. Toivottaa Kikka-mummo.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä en aja ajokorttia ihan terveydellisistä syistä. Mulla kun on tuo erittäin lievä epilepsia niin en sen takia olen lähtenyt ajamaan korttia, koska nämä minimaaliset poissaolokohtaukset eivät lääkityksestäkään huolimatta katoa. Muiden elämä on arvokkaampi kuin kortin hankkiminen. Eikä mua ole juurikaan haitannut kortittomuus, miehellä on kortti ja se kyllä kuskailee. 🙂

 • Anonyymi

  Kyllä minulle lääkärit ja hoitajat sanovat lähes joka kerta, kävin sitten mistä syystä tahansa vastaanotolla, että olet todella hoikka. Viimeeksi esim. Kun kävin hepatiitti rokotteen ottamassa niin tämä hoitsu muusta puhunutkaan. Ja ei, en ole anorektikko vaan oikeasti normaali painoinen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En ole vielä ehtinyt lukemaan, tarkoitus kyllä on.

 • Unknown

  Ylipaino ei ole kaikkeen syyllinen, mutta jokaista vaivaa ja sairautta se luultavasti pahentaa. Samoin on alipainon kanssa. Täytyy vielä sanoa, että kyllä ne lääkärit puuttuvat myös liian laihojen elämäntapoihin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jep, näin se on vaan ei silti välttämättä kaikilla.