29 kommenttia

 • campari

  Joo kiva mutta mun mielestä typerää kipeenä lähtee tuollaseen miljööseen kuvaamaan, tai edes tekemään mitään. Kostee ja märkä ympäristö plus kuuma/kylmä kombinaatio, ihme jos olotila ei tuosta huonontunut. Mut sanoitkin, että pakko oli.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, tiedän että se oli typerää, mutta oli vaan pakko mennä. En onneksi ollut enää pahimmassa kunnossa eli jo parempaan päin. Jos olisin ollut siinä n. 39 asteen kuumeessa, niin sitten olisi peruuttanut, mut nyt oli vaan pakko tiedätkö vetää ylivoimilla eteenpäin! 😀

 • Sanna

  Oikeasti nainen, nyt vuorokausirytmi kuntoon!! Ei ihme, että lenssu pitkittyy. Lisäksi suosittelisin lämmöllä menemään lääkäriin ja pyytäisin labrat, koska toi sun kipeys on kestänyt tosi pitkään.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllähän se nyt jo kunnossa on, mutta tuossa hetkessä ei ihan. Enkä mää sitä väkisin noin tehnyt, että ihan mieluusti olisin nukkunut, mutta kun yskä valvotti niin eipä siinä nukkumisesta mitään tullut. Ja mä oon käynyt 3x lääkärissä eikä sieltä muuta apua oo voitu antaa kuin ventolinea ja lepoa. Mut siis nythän mä oon jo parempaan päin – saan nukutuksi ja oon jo töissäkin, vaikka isompia tohinoita ei voi edelleenkään tehdä. Ääni on vaan käheenä ja välillä yskittää. Joten nou hätä, kyllä tää tästä levolla ohi menee. 🙂

 • Anonyymi

  Mikä ihme juttu sulle tuli siinä melkein lopussa? Sanoit, että ärsyttää sua itteäsikin. Pakkoliikkeitä?

 • Anonyymi

  Kylpylän lämmin kostea ilma voi tehdä hyvääkin flunssassa. Olisitte jääneet rauhassa saunomaan ja rentoutumaan. Etkö saanut edes suihkussa käydä, kun kotona piti hiukset pestä? Oletko muuten kokeillut pulloon puhaltamista? Se auttaa liman irtoamista keuhkoputkista. Googleta vesi-PEP.

  • Anonyymi

   Joo, paitsi jos on tulehdus päällä ei todellakaan suositella saunomista.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, saunomista ei suositella mutta tuota höyryhengitystä kylläkin. 🙂 Ja se tuntuu helpottavan. Enkä mä jäänyt sinne saunomaan ja rentoilemaan, koska kyseessä ei ollut sellainen hetki. Kuvat ja takaisin kotiin peiton alle! Menen joskus myöhemmin rentoilemaan tuonne kylpylään. 🙂

 • Anonyymi

  Hyvä ihminen silloin levätään kun ollaan kipeenä ja saikulla eikä riekuta siellä sun täällä! Ei mikään ihme jos saikkuaikakin pitkittyy kun ei lepää! Eikä mikään voi olla niin pakottava asia, että mennään oma terveys toisella sijalla. Senhän takia töistäkin pois ollaan, että levätään..

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ja levätty onkin, tuo oli ainoa hetki kun tuli "riekuttua" koska oli vain pakko, koska kukaan muu ei voinut tuota käydä tekemässä.

 • Anonyymi

  Ihanat Piipu ja Sulo <3
  Toivottavasti on jo parempi olo ja olet saanut nukutuksi 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   He ovat kyl ihanat. <3 Ja on mulla joo parempi olo ja oon nukkunutkin jo normaalisti – nyt vaan ollaan puhekiellossa. 😀

 • Eve / Queen of Everything

  Hei Piia! Itsekin olen ollut kipeämpänä kuin koskaan, enkä eläissäni ole ollut näin kauan yhteen soittoon kovassa yskässä. Kuiva yskä kesti viikkokausia ja muuttui hitaasti limaiseksi, kävin lääkärissäkin ja samat neuvot melkeinpä kuin sinulle: Lepoa, yskänlääkettä yskän ärsytykseen ja HÖYRYHENGITYSTÄ. Siksi se kylpylässä/suihkussa olo tekee hyvää kun se kosteuttaa limakalvoja ja helpottaa yskän oireita. Kannattaa siis tehdä höyryhengitystä ym ja juoda paljon nestettä, etenkin kuumaa vettä + hunajaa/mentholia/yskänpastilleja sulatettuna, helpottaa huomattavasti sun oloa 🙂

  Mä olen nyt ollut keuhkoputkentulehduksessa tosiaan noin 6-8 vko, ihan tarkkaa aikaa en pysty sanomaan, mutta todella pitkään. Keuhkot, kylkiluut, vatsalihakset, pallea ja selkä oli ihan finaalissa yskimisestä silloin kun yskä oli kuivaa ja hakkaavaa. Onneksi nyt suunta on parempi. Nyt olen parantumassa ja olen huomannut ja lääkärissäkin sanottiin että tällaista on paljon liikkeellä, erittäin pitkäkestoisia sairastamisia monilla. Ja tähän ei tosiaan auta muu kuin aika ja se höyryhengittely, yskänlääke jne hieman, mutta muita ihmelääkkeitä ei ole.

  Paranemisia!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Moikka Eve!
   Tää taitaa olla pisin aika ikinä kun oon ollut kipeänä. En ainakaan muista toista pidempää. Tosin mulle ei kyllä yskänlääkettä kirjoitettua vaan Ventolinea. Ja tuo höyryhengitys on kyllä helpottanut. Oon muuten tota kuumaa vettä + eukalyptys (en osaa kirjottaa) pastilleja laittanut ja hengittänyt + juonut 😀 Ne kyl autto!

   Mut nyt kun oon tuosta jo periaatteessa tervehtynyt, niin on sitten ääni niin mennyt että jouduin puhekieltoon. Toivotaan vaan ettei kestä kauaa, koska ois paljon tekemistä. Jo blogiakin ajatellen, mut myös muuta. 🙂

 • Anonyymi

  Toivottavasti Pipsa opit jotain tästä ja myös kommenteista. Oman terveyden kanssa leikkiminen nyt on vaan typerää. Pahimmassa tapauksessa saat vakavan jälkitaudin. Alun kommentit "mutta kun nyt en vaan osaa maata tuolla" yms. sekä kuvaustilanteen korostaminen "kun oli pakko tehdä" antaa hivenen oudon kuvan. Kyllä, on hienoa että pidät sitoumuksistasi (blogiyhteistyö) kiinni ja kiva, että olet niin aktiivinen, ettei millään malttaisi levätä. Oikeasti taas nuo eivät lopulta taida olla ihan järkeviä valintoja saati johtaa haluamaasi lopputulokseen tai julkisuuskuvaan. Miten muuten itse ajattelet homman näyttävän työnantajan näkökulmasta? Kerrot itse olevasi sairaslomalla ja kykenemätön suorittamaan perusduuniasi. Siitä huolimatta kaikenlainen muu onnistuu ja ennen kaikkea myös blogiduuniisi liittyvä juttu, joka on "pakko" tehdä. Eli kärjistetysti palkkaduunin jutut ei ole niin pakkoja, mutta blogijutut on? Sorry, tuli näemmä negatiivinen vire tähän kommenttiin ja ymmärrän jos/kun jää moderointiin, mutta toivottavasti edes viesti välittyy. Melko hämmentävää tämä oli.

  • Anonyymi

   Eikös Pipsan palkkatyö ole kuitenkin aika fyysistä, joten se ei varmasti kipeänä onnistu. Vaikka on sairaslomalla niin ei sitä nyt sängyssä tarvitse maata 24/7. Kyllähän monia vammoja kuntoutetaankin nimenomaan uimahalleissa/kylpylöissä, vaikka oltaisiin sairaslomalla.

   Kyllä menee vähän liiallisuuksiin taas nämä ystävälliset neuvot.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä mä tiedän sanomattakin, ettei terveydellä leikitä, mutta nyt oli vain pakko tehdä tuo kuvaus koska kukaan muu ei olisi sitä voinut tehdä. Eihän se ollut kuin 1,5h kuvaus enkä tehnyt siinä mitään muuta kuin seisoin ja lopussa muutaman vedon uin, että saatiin vähän vesielementtiäkin mukaan. Ja toisaalta, se höyry siellä kylpylässä helpotti oloani.

   Ja mitä tulee mun duunikuvioihin, niin en avaa niitä enää mun blogissani. Mut sen voin sanoa, ettei tartte olla huolissaan mistään.

 • Anonyymi

  Hei nyt teillä on taas kissa, joka "käy suihkussa" teidän kanssa ja jota pyyhitään pyyhkeellä. Kun vasta sanoit, ettei teillä enää Sillan poismenon jälkeen ole sellaista kissaa. Kuuliko Sulo ne porinat? 🙂 🙂

  • Anonyymi

   Minäkin mietin, että onko Sulo ottanut Sillan hommat hoitaakseen? Fiksu kissa 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No joo, totta! Kaipa Sulo on ottanut Sillan hommat hoitaakseen. Odottaa samalla tavalla oven takana kuin Sillakin ja märisee jos ei heti tule pyyhettä "kuivaamaan". 🙂

 • Anonyymi

  Hui! Toivottavasti olet jo kunnossa! Aika rohkeaa lähteä puolikuntoisena kylpylään.. ja mun pomo ei kyllä hyvällä katsois jos tietäis mun saikulla olevan kylpylässä 😅
  Mukavaa syksyä sulle ja kissoille!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Olen jo ihan kunnossa, mitä nyt ääni on suhtkoht poissa ja oon puhekiellossa. Mut noin niinku muuten oon kunnossa. 😀

 • Anonyymi

  Mä en lähtisi kipeänä kylpylään, nehän nyt on muutenkin pöpöisiä paikkoja. Kotona vaan höyryhengitystä ja tuo pullokikka on hyvä. Kai tuo kuvakeikka olisi viikon-pari voinut odottaa? Kyllä muillakin jää vaikka mitä tärkeää tekemättä töissä sairauden takia. Itsellä jäänyt työmatka ulkomaille ja esitelmiä yms.sairastumisen vuoksi. Turha ehdoin tahdoin pitkittää sairastelua.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kuvauskeikkaa ei pystynyt siirtämään. Sitä kyllä mietittiin mutta todettiin sen olevan mahdotonta. Siinä piti vaan suck it up ja mennä 1,5h ajaksi kameran eteen. 🙂 Pakolliset asiat, mihin ei saa siirtoa tai muuta sijaista, on vaan pakko käydä tekemässä kipeänä alta pois. Oon mä ollut ihan perusduunissakin kipeänä, koska ei ollut ketään muutakaan siihen hätään. Mut toi höyryhengitys on kyllä helpottanut ja se helpotti jo siellä kylpylässäkin. Siellähän siihen kiinnitin huomiotakin, et onpas jännä kun ei juuri yskittänyt.

 • Anonyymi

  Ventolinehan voi nostaa pulssia ja tietysti se tulehdus keuhkoissakin. Kylpylään meno jonkun uimapukukuvan takia ei nyt ole ehkä ihan järkevin teko kipeänä ollessa (viet pöpöjä sinne-+saat itse), etenkin kun on keuhkoputkentulehdus. Älä leiki toiste noin terveydelläsi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, tästä varoitettiin mua (pulssin noususta). Ja se kuvaus nyt oli vaan pakko käydä tekemässä alta pois, koska ei sitä voinut kukaan muukaan tehdä eikä sitä voinut siirtää.

 • Anonyymi

  Aikuinen ihminen on, tehköön päätöksensä itte. Holhotaan ja neuvotaan kuin pikku lasta..

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, kyllä jokainen tietää riskit ja tekee päätökset oman olon mukaan. Mut ymmärrettävää että ihmiset on huolissaan ja tekevät päätelmiä vähäisten tietojen perusteella. Tää kuvaus nyt oli vaan pakko tehdä, enkä mä tuossa kohdin edes ollut "pahimmassa olotilassa". Mut ettei nyt tarttis liikaa huolehtia just sen takia kun ei tiedä ihan kaikkea kokonaistilanteesta. 🙂