13 kommenttia

 • Anonyymi

  Saat valeampiaispesän tehtyä vanhasta villasukasta, täytä se vaikka sanomalehdillä. Myös suodatinpussista voi tällaisen tehdä.

 • Anonyymi

  Sisäiselle biologille suosittelisin kesäksi pihalle perhosbaaria sekä hyönteishotellia! Googlettelemalla löytyy tarkemmat ohjeet, ei ole hankala toteuttaa.
  Olen lukenut jostain, että ihminen ei koskaan kyllästy katsomaan kolmea asiaa: nukkuvaa lasta, nuotiota ja virtaavaa vettä. Tuli mieleen tuosta joenrannasta. 🙂 Ihana, kun siellä on kevät jo niin pitkällä, meillä ln vielä korkeat hanget, vain ajotiet sulat. Ja kyllä, täällä on toinen ylipainoinen, joka pitää lämpimästä. Säät on aina vain pukeutumiskysymys! Minun lemppari lapsena oli itse tehty dajm!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oi, kuulostaapa ihanalta. Taidankin tehdä tuollaisen perhosbaarin. 🙂 Hmm.. mielenkiintoista, sillä nuotion ja virtaavan veden tuijottaminen on jotenkin maagista. Nukkuvista lapsista nyt ei oo isommin kokemusta. Pitääkin googlettaa, jos löytyisi joku selitys tälle. Ja todellakin, jos on lämmin, helle peräti, niin sillon mennään vähemmissä vaatteissa. Shortseissa, mekoissa, noin ainakin itte. 🙂

 • Anonyymi

  Ikävä kohtalo mehiläisillä. 🙁 Pussin olisi voinut jättää vaikka aukinaiseksi jonnekin tontin rajalle, että säilyvät hengissä. Ne ovat kuitenkin tärkeitä ihmisten olemassaololle ja niiden määrä on vähentynyt paljon.

  • Anonyymi

   Pipsa taisi puhua videossa ampiaisista. Pesissä ei talvella ole ampiaisia. Ampiaiset ei pesi samassa pesässä montaa vuotta, vaan rakentavat joka vuosi uuden. Tämä on selitys myös sille, että P:n löytämä pesä tuntui hänestä vialliselta, vaikka ei siinä mitään vikaa oikeasti ollut.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä saatoin puhua ampiaisista, mutta tarkoitin kyllä mehiläisiä. Menen noissa aina sekaisin. Ja siis ei siinä pesässä ollut mitään eloa, yhden toukan ja yhden mehiläisen sieltä pesästä löysin joka siis meni tiputuksessa jo ihan rikki, koska oli niin hauras. Ja mulla on muistikuvat, ettei elossa oleva pesä menisi pudotuksessa juuri miksikään. Pesä siis näytti siltä kuin olisi kuivunut kasaan. Että ei sen pussin aukinaiseksi jättäminen olisi tehnyt mitään, kun kerran siellä ei ollut mehiläisiä ja pesäkin meni rikki. Ja mitä googlettelin, niin mehiläisen olisi pitänyt talvehtia pesässään. No, mene ja tiedä.

 • Anonyymi

  Googlettamalla saat erinomaista tietoa ampiaisten/mehiläisten käyttäytymisestä, kun se kerran noin paljon sinua askarruttaa. Tieto on lisäksi totuudenmukaisempaa kuin ihmisiltä kyselemällä hankittu. Suusta suuhun kulkenut tieto on useimmiten värittynyttä ja sisältää enemmän tai vähemmän uskomuksia.

 • Anonyymi

  Ihana video ja ihana sinä! Kiitos muistutuksesta rohkeamman kesäpukeutumisen suhteen, tuli tarpeeseen.:) oli kiva nähdä mulle tuntemattoman Porkan maisemia ja huudeja, itse kun olen vanhakoiviston/sampolan kasvatti.😊

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Toivottavasti rohkaisusta on ollut hyötyä. 🙂 Nyt onkin ollut kivat kesäilmat. 🙂 Pitää ehkä käydä uudelleen kuvaamassa Porkkaa, koska siellä on paljon kivoja paikkoja. 🙂 Ja kenties tehdä tutkimusmatka Sampolan suuntaan. 😀

 • Anonyymi

  Et sitten malttanut lomailla, kun täällä kuitenkin olet vastailemassa nk. lomasi aikana kysymyksiin?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hmm… en mä kyl vastannut lomani aikana kysymyksiin. 🙂