34 kommenttia

 • Anonyymi

  Vaikka äitis ei huomaiskaan laihtumista, niin minä ainakin huomaan! Näytät tosi hyvältä tuossa alun värikkäässä mekossa ja vyötäry on kauniista tullut esiin! Tosi hienon työn oot tehny, ei kaikki jaksa! Mukavaa perjantaita sinulle. 🙂 -Taru

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllähän tuota jo aika moni on huomannut. 🙂

 • Anonyymi

  Ompa järkyttävää tuo äitisi käyttäytyminen/kommentoiminen. Tulee mieleen oman äitini "haukkuminen" kun olin ylä-aste/amiska ikäinen ja näytin kuulemma kun olisin yhdeksännellä kuulla raskaana. Onneksi nykyään ei enää sano ulkonäöstäni pahasti mitään, välillä kyselee käynkö lenkillä ja varoittelee keskivartalolihavuudesta mutta ei enää pahaan sävyyn 🙂 Minäkin olen ihastunut teehen, yövuoroissa ainoastaan juon kahvia. Lemppariteeni ovat Clipperin luomu vadelmanlehti tee ja Pirkka Reilun kaupan persikka-passion vihreä tee.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Heh, olen mä tuonkin kuullut että olisin 9kk raskaana. 🙂 Toki nyt olen sellaiselta näyttänytkin, mutta ei se kuulosta kivalta. Meilläkin on äidin kanssa ihan kivaa, kunnes se aloittaa asioista huomauttelun. Se ei ole kivaa, ja koska en itsekään sitä harrasta.

   Persikka-Passion tee kuulostaa hyvältä, pitääkin yrittää kaupasta katsoa. 🙂

 • Anonyymi

  Mitä tossa 23minuutin lopulla kävi ku sun silmät ei ollu jotenki normaalit, näytti ku oisit iteny ja hankaillu silmiä 😮 Saitko niitä kohtauksia? :/ Ihana Zilla ku hyppäs tohon nojalle ;D

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En mä huomannut mitään vaikka katsoin ihan 23–>25min mitään omituista. Se kohtaus on sellainen kun silmät muljahtaa taakse, sen kyllä huomaa eikä siitä ole epäilystäkään mutta sellaista en kyllä huomannut. Silla on hauska kun sen pitää tulla aina keikistelemään, kauhea linssilude!

 • Anonyymi

  Sun äitis on kyllä kauhea. Miten jaksat nähdä häntä noin usein..?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei hän aina ole kauhea, meillä on kyllä hyviäkin hetkiä ja niitäkin onneks eniten mutta sellaisetkin pilaa kun menee päästämään suustaan tyhmyyksiä. 🙁

 • Anonyymi

  Ikävä juttu, kun suhde äitiisi on noin ristiriitainen. Ei ihme, jos asiasta puhuminen vähän herkistyttää… Ai teillä on muuttoon noin pitkä aika? Hyvissä ajoin siis jo olette tyhjentäneet kotianne!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on ristiriitainen kun kyllä mä äitiäni rakastan ja hänen kanssaan on kivaakin, ja me ollaan näistä puhuttu mutta kun se ei vaan tahdo muistaa. Joo, on pitkä aika mutta hyvähän se on että ehtii kaikessa rauhassa tyhjentämään tätä rivaria. 🙂

 • Unknown

  Kiitos porinoista!

  Tosiaan tavoitteista (liittyen siis painonpudotukseen) saa vain verenmaun suuhun ja tuskahien valumaan, ja sitten helpommin luovuttaa jos ei saavutakaan niitä asetettuja päämääriä annetussa ajassa. Hiljaa hyvä tulee, siihen uskon myös oman projektini suhteen. Tietysti erilaiset ihmiset suhtautuvat välitavoitteisiin eri tavoilla, mutta ainakin me stressiin taipuvaiset tykkäämme edetä rauhassa.

  Tsemppiä vaan jatkoon edelleen :>

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oleppa hyvä vaan. 🙂

   Se on, verenmaku suussa kun laihduttaa niin ei se ole koskaan hyvä. Tai no, ehkä se toimii jollakin mutta itse olen nähnyt ettei mulla toimi. Siksi on hyvä kun en ota mitään ns. tavoiteaikoja, toki painotavoitteita on ja välietappeja joilla sitten muistan palkita itseäni mutta mitään aikaa niiden tavoitukselle siis ei. 🙂 Ja olen mä nähnytkin että jos paino tippuu lyhyessä ajassa paljon, niin se voi myös nopeasti tulla takasin ja mulle kävi joskus niin kun laihdutin 25kg 2-3kk aikana. Takasin tuli + pari lisäkiloa.

 • ihku

  Kivat porinat jälleen 🙂
  Kyllä 12kg pudotuksen näkee JO!! HIENOA ja mahtavaa &jatka vaan samaan malliin!!!
  Tsemppiä!

 • Tirli

  Oli kivat porinat jälleen 🙂 Ehkä äitisi ei tahdo sun laihtuvan, ei tahdo että olet siten vapaampi elämään kuten haluat etkä ole hänestä mitenkään riippuvainen. Tai en tiedä, mutta tuo minulle tuli mieleen. Jotenkin tahtoo sun pysyvän lihava, siksi sortaa sua jos/kun huomaa sun laihtuneen. Vaikka et ole hänestä mitenkään riippuvainen nytkään. Ei osaa olla onnellinen sun puolesta kun laihdut, se on aikaa kurjaa se 🙁 Mutta onneksi sulla on muita tsemppareita, ja hyvinhän sulla menee. Todella hyvin 🙂

  Mä en pääsiäistä sinänsä muuten laittele kun pari koristetta sinne tänne ja suklaamunia on oltava 🙂 Tykkään pääsiäisestä, ehkä se on sellainen väriläikkä pimeän talven jälkeen. Leivon rahkapiirakkaa, mut siinä se 🙂 Pienimuotoisesti "juhlin" pääsiäistä. Mulle taas vappu on sellainen ns turha juhla, mutta siihen onkin sitten omat syynsä.

  Ihanat kissat ja erityisen ihana Silla <3

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mukavaa että tykkäsit. 🙂

   No en mä tiedä miten tuo estäisi mua elämää vapaammin koska en mä hänestä ole riippuvainen ollut enää pitkään aikaan. 🙂 Mut varmaan tykkäisi että olisin. Se on ikävää kun ei voi vain sanoa että laihduttaa. Mut mä pidän kiinni siitä, et myönnän asian vasta kun äiti kysyy oonko laihtunut tai vastaavaa. Eipä se kivaa nyt ole nimittäin kuunnella miten vain paisun silmissä (voiko kahdessa viikossa edes niin paljoan paisua?) kun suunta on toisenlainen. Ja kaikki jotka mut on nähnyt, on sanoneet että kaventumisen näkee. Joten on se kumma ettei äiti huomaa, eikä voi syyksi laittaa että näemme usein koska kun miehenikin näkee mua sentään joka päivä ja hän näkee muutoksen. 🙂 Mut kaikesta huolimatta mä rakastan äitiäni mutta sen kanssa on vain välillä vaikea olla.

   Joo, olisi se varmaan pienesti kiva laittaa mutta ei me. Ei olla koskaan ja nyt ei voida edes persikkarahkaa tehdä, kun mulla tuo laihdutus. 🙂

   Silla on ihana, se on kunnon linssilude. Alkanu tulemaan videoille esiintymään ihan itte. 🙂

 • Anonyymi

  Meillä satsataan aika paljon pääsiäiseen. Tehdään pashaa, rahkapiirakkaa, kalaruokia, ostetaan paljon suklaamunia ja kotiin kukkia. Jotenkin haluamme juhlan erottuvan arjesta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on hyvä, kun haluaa juhlan erottuvan arjesta. Mikäs sen hienompaa. 🙂

 • Anonyymi

  Jospa äitisi hyväksyy sinut juuri sellaisena kun olet. Voi olla ettei halua ääneen sanoa laihtumisesta tai lihomisesta, josko luulisi aiheuttavan mielipahaa luullessaan sinun luulevan ettei pidä sinusta juuri sellaisenaan.
  Voihan myös olla et jos kiloja tulee takasi niin ajattelee sinun mielipahaa ja siksi on hiljaa taustalla.
  Itse äitinä tiedän miltä tuntuu jos lapsi on lihava,se taistelu painoa vastaan raastaa äidin sydäntä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jos hän hyväksyisi minut sellaisena kuin olen, niin eihän hänen silloin tarvitsisi sanoa mitään paisumisesta tai muustakaan. 🙂

 • Anonyymi

  Äitisi voi olla kateellinen sinulle, kun on itsekin ylipainoinen.
  Laihduttaminen vaatii pitkäjänteisyyttä, jota kaikilla ei ole.
  Tsemppiä! Sinä kyllä onnistut! Jo nyt tuloksia näkyy 🙂

  -Maria

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kaikki on tietenkin mahdollista mutta en mä jotenkin ajatteli että äiti voisi olla kateellinen tuollaisesta. Jos hän haluaa laihduttaa, niin miksei sanoisi siitä mulle niin voitas yhdessä tehdä niin 🙂

 • Anonyymi

  Oon aiemminkin vinkannut tutustumaan kirjaan Karyl Mcbride:Enkö koskaan ole tarpeeksi hyvä? Siis kun kipuilet tuota äitisuhdettasi…ja syystäkin ja kirjasta voisit saada tukea omaan jaksamiseen ja omien rajojen pitämiseen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, muistaakseni joku on mulle tuosta vinkannut ja pitääki se nyt ottaa talteen. 🙂

 • Anonyymi

  Äitisi käyttäytyy törkeästi, jos tuolla lailla huomauttelee aikuiselle ihmiselle mutta sen verran on pakko sanoa – itsekin sairaanloisesti lihavana – että kun painoa on paljon, ei ulkopuolinen välttämättä huomaa edes noin hienoa pudotusta kuin 12 kiloa. Itse huomaan 3-4 kilon tiputuksen farkuistani mutta jos käytän vaikka jotain trikoohousuja, niin en huomaa 10 kilon putoamista missään. Sen sijaan huomaan kyllä, kun rupean liikkumaan enemmän, niin huomaan vaikkapa punttisalilla kuntoni ja jaksamiseni parantuneen. Muistan aina kun odotin toista lastani, niin harva tiesi minun olevan raskaana, vaikka synnytykseen oli aikaa vajaa pari kuukautta ja vauva ei ollut mikään pienokainen, ei todellakaan. Eli ei sitä välttämättä huomaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kun tässä tapauksessa kaikki muut, paitsi äitini, ovat huomanneet laihtumiseni. Neki jotka eivät tienneet asiasta, kysyivät suoraan ja kerroin sitten tästä projektista. 🙂 Ja jos kerran miehenikin huomaa, niin kyllä äidinkin pitäisi – häntä kun en joka päivä kuitenkaan näe. Mä huomaan trikoohousuissa kyllä laihtumisen, kun esim. legginsseissa on alkanut 3xl:t olemaan löysät, ja 2xl tuntuu jo siltä että kohta saa taas vaihtaa, tosin nuo taisikin olla vähän isompaa mallia. Mut kuitenkin. 🙂 Kyllä mä parhaiten sen vaatteissani oon huomannut.

 • Anonyymi

  Piia oot ihana, toivon että joskus oon vielä yhtä positiivinen kun sä!! -Marianna