40 kommenttia

 • Anonyymi

  Et halua taloa jossa on ollut vuokralainen, koska et halua heti sitä ruveta fiksaamaan? Mitenköhän nämä kaksi asiaa ovat yhteydessä toisiinsa? 😀 Omistusasuntoako ei voi pitää huonosti?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No yleensä kun vuokralainen on asunut pitkään talossa(tai asunnossa) jää siihen elämisen jälkeä, eikä meitä kiinnosta alkaa samantien fiksailemaan paikkoja. Että en nyt tarkoittanut että vuokralaiset ois paha asia, mutta ei se vaan just mene yksiin sen kans mitä me haetaan. Kyllä, voihan omistusasuntoakin pitää huonosti mutta se on sitten niiden omistajien häpeä. 🙂

  • Anonyymi

   Kun kuka tahansa on asunut pitkään talossa tai asunnossa jää siihen elämisen jälkeä. Ei teidänkään nykyinen asunto samalta näytä kuin ostettaessa, seinissä on reikiä, lattiassakin varmaan jokunen naarmu tai kolhu. Samat jäljet tulevat, oli asunnossa vuokralla tai ei. Yleensä omistusasuntoja jopa tuunaillaan vuokra-asuntoja enemmän. Seinillä on ties mitä itseväkerrettyjä koristemaalauksia ja päin persettä aseteltuja tapetteja mitkä pitää samantien repiä pois, että kyllä ne omistusasujatkin osaa, eikä vaan vuokralaiset. Ihme yleistystä että vuokralainen olisi väliinpitämättömämpi asumisympäristöstään, ei pitäisi paikkoja puhtaana ja mätkisi nyrkkejä ovien läpi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tottahan toki asuntoon tulee elämisen jälkeä, enhän minä sitä ole kieltänyt. Mutta kuten jo olen sanonut, niin tällaiset rempattavat kohteet eivät meitä kiinnosta. Toki rempattavia löytyy molemmista, omistusasujan kuin vuokralaisen jäljiltä. Enkä mä mitenkään yleistänyt tuota että kaikki vuokralaiset on välinpitämättömiä – miten voisinkaan koska olen itsekin ollut vuokralainen? Se vain harmitti kun talo oli sopivalla paikalla ja kuvissa näytti siistiltä, mutta paikan päällä tätä ei ollutkaan. Pahoittelut jos nyt jotkut on ottaneet tämän vuokralaisasian niin henkilökohtaisesti.

 • Anonyymi

  Olipa kivat porinat. Laitoin ne ensin kuulumaan siivouksen taustalle, mutta niinhän siinä kävi, että tulinkin katsomaan myös kuvaa. Olit tosi vapautunut ja ihanan valloittavalla tuulella tänään. Oikein mukavaa viikonloppua sulle 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva kuulla, että tykkäsit. Mä oon kans noita pidempiä videoita, vlogeja katsonut silleen että touhuan jotain muuta samalla. 🙂

 • Anonyymi

  Hauskaa,miten heräsit eloon,tuossa freestyle-osuudessa 🙂
  Mukavaa viikonloppua.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei nyt sentään, ei mulla oo niin nopeat hoksottimet. 🙂

 • Tirli

  Kivat porinat, oli kiva katsella 🙂 Paljon oli taas asiaa ja ihanat kissut <3 🙂

  Mukavaa viikonloppua 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No paljon asiaa, kun ei ole hetkeen Porinoita ollut ja kissat on aina ihanat. Niitä toivotaan niin usein videolle, että lähinnä noin herkkupalaa tarjoamalla taitaa parhaiten onnistua.. 🙂

 • Unknown

  Kaupassa töissä ollessa kuuli joskus noita mielensäpahoittajien uhkauksia vaihtaa kauppaa milloin minkäkin murheen takia. Samat tyypit silti aina palasivat takaisin viimeistään jonkun tarjouksen perässä. Sullakin varmaan blogin kävijämäärät kertovat enemmän kuin tuollaiset puskista huutelijat.

  Mekin ostettiin talo juuri tuolla mentaliteetilla, ettei tarvitsisi heti olla remontoimassa ja laittamassa. Ajatus remontista on aina kiva, mutta toteutus on yleensä täynnä stressiä, rahanmenoa ja riitoja. Keittiöremppa olisi siltikin täällä edessä seuraavaksi, ehkä stressaavin mahdollinen remontointikohde heti kylppärin jälkeen. Tulispa lotosta sen verran että sais joukon ammattilaisia laittamaan koko hela hoidon yhdessä päivässä, sit mullekin kelpais!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, eipä oo kävijämäärät millään tavalla laskeneet vaan lähinnä nousseet. Eli joku tykkää blogista. 🙂 Ja totta, ainahan niitä mielensäpahoittajia on mutta se on silleen voi voi, kun mä kirjotan miten kirjotan ja lukija sitten päättää lukeeko. En mä voi yhden, tai viiden takia muuttaa kirjoitusta että se ois mieluista heille kun sitten vois tulla tuhatpäinen joukko sanomaan, ettei he tykkää. Joten… parempi kun itse kirjottaa mistä ja miten itse tykkää. 🙂

   Joo, meillä sama juttu. Ettei heti haluta remontoida ja laittaa. Toki nyt omakotitaloa joutuu laittamaan jotenkin pienellä tavalla mutta se on ihan OK. Mut ei se että joutuu tekemään täyden remontin ennenkuin pääsee muuttamaan. Tai kyllähän sekin ois Ok, jos hinta ois sopiva. 🙂 No hei, keittiöremppaan ja kylppäriremppaan ei varmaan tarvita kauhean isoa lottovoittoa, joten se vois olla jopa mahdollinenkin. 🙂

  • Anonyymi

   Me ostettiin muuta vuosi sitten kymmenen vuotta vanha omakotitalo, jota ei tarvinnut laittaa mitenkään. Sen kuin vain kannettiin tavarat sisälle ja alettiin asua.

  • Unknown

   Joo, keno on vetämässä ja mies lottoaa 😀

   Vielä muuten sanon, että tosi hyvin hoksattu lähteä kävelemään kun alkaa (ylimääräinen) ruoka pyörimään mielessä. Itsekin pitäis toteuttaa vähän useammin. Joskus lähtenyt ihan tahalleen kauppaan vaikka pyörällä jonnekin pidemmälle ja perillä mieliteko onkin sitten jo kadonnut.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Vähän samanlaista täälläkin, että saisi vain kantaa tavarat sisälle ja aloittaa asuminen siellä. 🙂

   Ai siellä jo lototaan ja kenotaan. Sillä lailla, ehkäpä se osuu. Ja jos ei osu, niin saahan pankista lainaa. 😉 Tuo toimi todella hyvin, mutta kaipa siihen toimisi mikä tahansa tekeminen mikä vie ajatukset pois siitä hetken repsahdus mahdollisuudesta.

  • Anonyymi

   Ehkä meillä onnistui se samantien-muuttaminen, kun ei oltu niin turhan tarkkoja. Tapetit oli tietysti kuluneita ja parketti olisi pitänyt käsitellä ja keittiönkaapeissa oli vähän sanomista, mutta ei haitannut.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin, se on mikä on kellekin sopiva. 🙂 Me ei varmaan oltas, ellei se ois just ollu se talo. 🙂 Sitten ne pikkuviat ei haittais. 🙂

 • Anonyymi

  Ei murehdita sun salaisuudesta, mutta oma vaan TODELLA ärsyttävää kun sitä nuin hehkutat ja sitten "nooo en kerro teille" tyylillä sitä et paljastakkaan… Samoin tuo vuokralaishomma "en todellakaa halua että uusi asuntomme on ollut vuokrattuna ennen meidän muuttoa" sitten heti perään "älkää nyt käsittäkö että vuokralaisissa ois jotain vikaa!!" no mikähän siinä sitten on?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on ärsyttävää, mähän sanoin sen. Mä haluaisin jo kertoa, mutta ollaan sovittu ettei asiaa paljasteta ihan vielä. Mut te tuutte kyllä kuulemaan siitä. 🙂 Ja tuon vuokralaisjutun selvensin jo ylempänä eli meillä ei ole intressiä alkaa heti remontoimaan uutta paikkaa, halutaan päästä sillä tavalla helpolla. Ja aika usein se on niin (valitettavasti) että jos on vuokralainen ja vielä asunut pitkään, niin siellä on elämisen jälkiä. Niin kuin tässäkin paikassa, niin tapetit olisi pitänyt vaihtaa + keittiön kaapistot sun muut. Niin tuossa tapauksessa en halua että se olisi ollut vuokrattuna. Muuten mulla ei ole vuokralaisia vastaan mitään, oonhan itsekin ollut vuokralla. Tosin mä oon aina pitänyt vuokra-asunnosta hyvää huolta, ettei keittiön kaapeissa ole nyrkinmentäviä reikiä. 🙂

  • Anonyymi

   Vähän mua ihmetyttää tuo teidän asenne remontoimista kohtaan. Eihän teillä ole edes lapsia vielä, jotka veisivät voimavaroja. Kai nyt kaksi tervettä aikuista voi vähän remppaa tehdä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No sä voit tietenkin ihmetellä sitä asiaa. 🙂

  • Saary

   Eipä ole meilläkään lapsia mutta nikkarointi ja remontointi ei vaan kiinnosta paskan vertaa. Tilasin etolasta sisustusmuovia jolla aion päällystää keittiön kaapit ja päästä niin vähällä kuin mahdollista. Työmatkoineen teen 10h työpäivää, mies 12h. En todellakaan aio käyttää vapaa-aikaani hermoten remonttisiivon keskellä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sama täällä, eli remontointi ei kiinnosta ja jos kiinnostaisi niin kyllä sen pitäisi näkyä sitten pyyntihinnassakin. 🙂 Pikkulaitot ei ole paha, jos talo olisi just muutoin täydellinen mutta eipä semmosta oo tullu vastaan.

  • Anonyymi

   Täydellinen talo tulee kyllä vielä vastaan, jos niin on määrä tapahtua.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä oon kuule ihan samaa mieltä! Mä odotankin sitä taloa, että kun sisälle asuu ja kokee että "KOTI!" 🙂

  • Anonyymi

   Keittiöstä olisi muuten helppo vaihtaa vain ovet, mikäli rungot ovat kunnossa. Hyväkuntoisia runkoja on turha lähteä vaihtamaan, kun nykyään kaapinovia saa tilattua senttien tarkkuudella, eikä ole vain yhtä tai kahta standardikokoa. Ovien vaihto on parin tunnin homma, eli ei mikään iso remppa 🙂 Kannattaa katella tuommoisia "pientä laittoa" vaativia koteja kuitenkin, vaikka vaan että tapetois tai maalais seinää tai vaihtaisi uuden tason keittiöön. Heti tulee enemmän omannäköinen siitä asunnosta ja tunneside kasvaa kun vähän tekee sen eteen vaikkei mitään suuria remppoja jaksakaan tehdä. Kunhan märkätilat on halutussa kunnossa ja keittiössäkin rungot (ja kodinkoneet mikäli ei halua isoa laskua) hyväkuntoisia ja lattia ok, niin aika pienillä fiksauksilla saa sit loput halutunlaiseksi.

   Tsemppiä asunnon löytymiseen. Kyllä se oikea sieltä vielä tulee vastaan. Kannattaa käydä myös semmoisissa "ei näytä yhtään meidänlaiselta kuvissa" -kodeissa katselemassa, kun kuvista ei koskaan saa sitä fiilistä mikä asunnossa tulee. Joku yllättäväkin voi tuntua tosi hyvältä paikanpäällä, samoin kuin toisinpäin, kuvissa hyvältä vaikuttanut tuntuikin teistä ihan kamalalta livenä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niinhän se olisi, mutta kuten sanoin – jos talo olisi ollut sellainen täydellinen unelma, niin ehkä tuossa asiassa olisi voitu joustaa vaikka mieluusti ei edes pikkulaittoa haluta tehdä. 🙂 Ja ollaan käyty tuollaisiakin katsomassa, jotka kuvissa ei näytä miellyttäviltä. 🙂

 • Anonyymi

  En millään muotoa vastusta vuokra-asumista, mutta talon kuntoa ajatellen, kyllähän omistajalla noin lähtökohtaisesti on suurempi intressi pitää paikat kunnossa, kuin vuokralaisella. Asumisen tavat, varsinkin kosteiden tilojen osalta, vaikuttavat suuresti talon kuntoon (kosteuden poisto suihkun jälkeen, saunan kunnollinen kuivattaminen käytön jälkeen, ilmanvaihto koko asunnossa jne.). Ilmanvaihto on talon historian kannalta supertärkeä, mutta joskus ymmärtämättömät laittavat jopa kokonaan pois päältä tai tukkivat aukot..

  Kannattaa Pipsa vilkaista Hometalkoot -sivustoa (ellette jo olekin katsoneet) ja ottaa aivan ehdottomasti homekoira, jos mieleinen kohde löytyy. Homekoira maksaakin vain noin 500 euroa kohteesta riippuen ja usein käytetään kahta koiraa peräjälkeen eli minimaalinen hinta verrattuna siihen, jos kosteusvaurioita löytyy! Tarjous sitten vaan ehdollisena ja siihen tuo homekoiran kanssa kohteen tarkastaminen. Vielä jos sattuu tutuissa olemaan rakennusalan ammattilainen,jonka ammattitaitoon itse luottaa, niin hyvin menee!

  Jos kuntotarkastusta ajattelee, kannattaa ottaa, tekisi mieli sanoa TÄYTYY ottaa sertifioitu rakennusterveystarkastaja, joka tuntee vanhojen talojen ongelmakohdat. Tätä ei voi liiaksi korostaa, pintakosteusmittaukset eivät kerro mitään, sellaiseen ei pidä luottaa. Kunnollinen tarkastaja tsekkaa myös ylä- ja alapohjan AINA, sokkelit, ilmanvaihdon yms., jotka ovat kalliita korjata, joskus jopa mahdottomia. Ja antaa laboratoriotulokset näytteistä kirjallisena, kuten hyvä homekoiran kanssa tarkastavakin. Nämä yhdessä ovat jo aika hyvä pari. Tsemppiä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kuin en myöskään itse vastusta vuokra-asumista, mutta tottahan tuo on että kyllä omistajalla on suurempi intressi pitää paikat kunnossa jos haluaa saada talosta hyvät rahat. Tämä vaikuttaa ostopäätöksiin, tosin joskus käy nini että joku saa sillä tavalla hienon talon halvalla kun on huonossa kunnossa ja saa remontoida siitä haluamansa. Eli win-win vähän jokaiselle, kun niitä erilaisia tarpeita on.

   Kiitoksia, pitää laittaa nuo homekoirat korvan taakse.

   Joo, kyllähän noissa saa olla melko tarkkana kuka sen tarkastuksen tekee. 🙂 Olen kuullut, että näissä on aika laaja kirjo.

 • Sanna

  Olipa kiva video. Odotan innolla ruokapäiväkirjaa.

  Mun mielestä ihmiset, jotka kirjoittelee negatiivisia kommentteja netissä bloggareille on vähän… Säälittäviä. Eikö oo muuta elämää, kuin kirjoitella ikäviä juttuja toisille ihmisille? Mun periaate on: jos ei oo mitään hyvää sanottavaa, niin sitten voi olla hiljaa. Eri asia, jos bloggaaja pyytää palautetta. Tai nega osataan antaa rakentavasti eikä pottuilemalla.

  Mitäpä siitä vaikka sun miehes elättäs sut. Tai olisit vaikka löytäny aarteen. Ei pitäis kenenkään arsea sen asian kutittaa, että miten sulla on rahaa. Vaikka ottaisit joka päivä pikavippiä ostaakses uuden sormuksen, mekon ja elämän, niin se on sun oma asia. Se ei oo pois meiltä muilta ollenkaan.

  Ja siitä vielä, että blogi on muuttunu ja pitäis kirjoittaa niin kuin ennen. Ihmiset muuttuu. Joten blogi muuttuu. Jos ei miellytä niin ei oo pakko lukea. Keksikää parempaa tekemistä. Ihme napisijoita jotkut ihmiset.

  Kylläpä nyt ärsytyskynnys ylitty todella 🙁 Pahoitteluni mieleni purkamisesta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva että tykkäsit, ja ruokapäiväkirja tulee varmaan tällä viikolla. Pitäs vaan muistaa kuvata jonakin päivänä ne ruuat.

   No, en nyt tiedä ovatko he säälittäviä mutta vähän hupsua olla negatiivinen bloggaajaa kohtaan. Mut mä oon aatellut et siinä täytyy olla joku oman pahan mielen purkausjuttu tai jotain. Mene ja tiedä. Itse teen just noin kuin sanoit, että jos ei oo hyvää sanottavaa nini ei sano mitään, koska mä en halua aiheuttaa tahaltaan tai vahingossakaan toiselle pahaa mieltä.

   Niin, monikaan ei oikein taida tietää tuota rakentavasti annettua negapalautetta, tai eri mieltä olevaa.

   Niimpä niin, eipä se ole keneltäkään pois vaikka mies elättäis, tai oon löytänyt aarteen tai voittanut miljoonia lotossa, tai mitä vaan. 🙂 Omia rahojani mä siinä kulutan, en muiden. 🙂 Ei oo pois teiltä, ja en tiedä, mä aattelen että joku voi tykätä kun niitä täällä esittelen. Että hieman ihmettelenkin miksi tuollaisesta voidaan edes suuttua.

   Ja blogi muuttuu jos muuttuu, yleensä silloin kun ihminenkin. 🙂 Väkipakolla en lähde yrittämään yhtikäs mitään. Oon sen joskus kokeillut ja todennut huonoksi. 🙂

   Ei mitään, saahan sitä antaa tulla, kun eihän tuossa mitään ihan pahasti sanottua edes ollut. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia mielipiteestä, mut hei – minuutista on hyvä aloittaa! 🙂

 • Anonyymi

  Hei! Kysyinkin jo jossain aikaisemmassa postauksessa mitä tarkoittaa hokemasi "totanaikkee"? Unohdin katsoa silloin olitko vastannut siihen mutta nyt en enää löytänyt omaa kommenttiani, ehkä poistit sen tai sitten en vaan löydä kun en muista mihin postaukseen kirjoitin. Aloin taas vaan miettiä mitä se meinaa jun tälläkin videolla esiintyy totanaikkee

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on sitä paitsi totanoinikkee. 🙂 Ja tarkoita totanoin ja on täytesana, tai kun yritän muistaa mitä pitikään seuraavaksi sanomani. 🙂