163 kommenttia

  • Anonyymi

   No tietenkin voi olla, kun ovat varmastikin rasvan lähteenä. Kaksi kananmunan keltuaista sisältää suunnilleen saman verran rasvaa kuin tuo Pipsan käyttämä määrä kookoshiutaleita. Ja kyllä, laihduttajankin pitää saada riittävästi rasvaa.

  • RingaFit

   Ateriavaihtoehdossa kookoshiutaleilla korvataan kananmunista peräisin oleva rasva sekä tietenkin lisätään proteiinilähteen määrää, jotta ateriakohtaiset makroravinnemäärät täsmäävät.
   -Ringa

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin, että just sen rasvan lähteenä jos jätetään kananmuna pois. 🙂 Tosin Ringa tekikin mulle pari aamupalavaihtoehtoa, että on kananmunan kanssa tai kookohiutaleiden kanssa tehtävä aamupala. 🙂

 • Lumina Scargall

  Tää oli tosi kiva video, jaksoin hyvin katsoa 🙂 Tälläset on kivoja joissa tapahtuukin jotain. Tälläistä lisää? 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä näitä välillä tulee. 🙂

 • Anonyymi

  Millainen on nykyään kommenttien julkaisu linjasi? Mitä jätät julkaisematta? Joudutko jättämään useita kommentteja julkaisematta?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No sanotaanko vaikka näin että 100% jää yleensä se 1% julkaisematta, joten julkaisen n. 99% kommenteista. Ja jos just sun kommentti jää julkaisematta, niin kantsii joskus sanoa se kommentti ääneen ja katsoa voisiko siinä sittenkin olla jotain vikana. 😉

  • Anonyymi

   Voisitko vastata, että mikä se sun linjasi on? Sensuroitko vain edelleen ne haukkumisviestit vai myös muita? Jos niin miksi?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No todellakin haukkumaviestit ja sitten nämä, jotka kirjoittavat ensin asiallisesti, mutta loppuun on pitänyt päästää joku aivopieru. 🙂 Sekä jankuttajien viestiketjut katkaisen, jos asia on tullut jo sanottua – kummankin osalta. Sensuroin muitakin tarpeen vaatiessa.

  • Anonyymi

   Kuulostaa melko epäreilulta, ettei toisten mielipiteet pääse julki vain siksi, että haluat lopettaa keskustelun sinua puolustavaan viestiin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joskus pitää olla epäreilu, kamala bloggaaja. 🙂 Sitä paitsi, miksei kukaan koskaan ajattele mikä on epäreilua mua kohtaan? Musta on epäreilua et teidän pitäisi päästää haukkumaan mua. 🙁 Mähän oon sanonut, että haluan pitää tämän Hyvänmielenblogina, joten tänne ei nyt valitettavasti ne ikävämmät kommentit mahdu, mutta ällös murehdi – onhan teillä vauva.fi! Siellä saatte keskenänne kirmata nurmella, villinä ja vapaana, jossa bloggaaja ei voi mielipiteittenne tulvaa estää. 🙂 Olkaa te siellä, ni mä oon täällä. 🙂

  • Anonyymi

   En tarkoita mitään haukkumis tai nimittelyviestejä, en minäkään halua nähdä niitä sinun enkä muidenkaan blogeissa. Mutta sinulla on paha tapa jättää julkaisematta kysymyksiä ja sellaisia mielipiteitä, joihin vastatessa joutuisit itsekin pohtimaan syitä ja seurauksia. Tuntuu että läpi pääsee vain kommentit joihin voi vastata lyhyesti ja ajattelematta. Ja ei kysymys ei ole viestien katoamisesta, vaan ihan systemaattisesta kommenttien poistosta. En tiedä hoksaatko että tällainen käytös pistää todella herkästi miettimään sinun sanomisiasi sekä sitä, miksi kyseisten mielipiteiden julkaisu olisi sinulle kiusallista.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Näissä täytyy olla jotain muuta ns. "vaikean" kysymyksen lisäksi, miksi sitten jäävät julkaisematta. Valitan mut kannattaa olla tarkkana.

  • Anonyymi

   En ole edellinen anonyymi, mutta sama teema kiinnostaa ja olen edellisen anonyymin kanssa samaa mieltä.

   Kiinnostaa, mitä sensuroitavaa on esim. kommentissa, jossa pyydetään lähdettä tutkimustiedolle, johon toinen kommentoija viittaa. Yleensä tuollaista kommenttia pidetään ihan asiallisena keskusteluna.

   (Tiedän, ettei tätäkään viestiä julkaista, mutta laitoinpahan kuitenkin.)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä pistän näihin nyt stopin, koska saisin kokoajan olla vastaamassa miksi ja miksi ei. 🙂 Mitään lähdetietoja en ole sensuroinut eli jos tuollaista on edes kommentoitu, niin se ei ole tullut julkaisua odottavien joukkoon tai roskapostisuodattimeen.

 • Anonyymi

  Sanoit tuossa videolla, että syöt neljän tunnin välein. Aamupala, lounas, välipaiva, päivällinen, iltapala – niinkö? Mua kiinnostaa kellonajat tai siis lähinnä tuo, mihin aikaan syöt iltapalan. Paljonko saat juoda päivässä nesteitä?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En nyt taida tänne laittaa ihan tarkkoja kellonaikoja, mutta iltapala tulee syötyä myöhään illalla. Eikä siinä yleensä edes tule 4h väliä, vaan vähemmän. Paljonko saan juoda – melkeinpä sanoisin että paljonko PITÄÄ juoda – 2,5l on suositus päivää kohden.

  • Anonyymi

   Etkö siinä videolla sanonut jostakin teemukillisesta, että tuo on sitten viimeinen, mitä saat silloin päivänä juoda? Eli joku yläraja siis on?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis yläraja on vain itseni pistämä, etten joisi teetä enää klo 18 jälkeen koska sitten saisin juosta koko yön vessassa. Pelkkä vesi ei tätä tee. 🙂

 • Unknown

  Sulla on siellä puolella näköjään pari tollasia karvaista "blogihäirikköä" 🙂 Meilläkin kissa saattaa olla ihan hiljaa nukkumassa pitkät ajat, mutta sitten kun alkaa puhumaan puhelimeen tai esim. laulamaan, niin johan se tulee viereen huutamaan kilpaa päälle. Yksi kaveri luuli kerran että miehen siskon lapsi on kylässä, kun kuulosti kuulemma ihan huutavalta lapselta 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, karvahäiriköitä löytyy. Mahtaako meen kissat tulla sanomaan meille, et "turpa kiinni" ? Joskus vaan tulee semmonen tunne… 🙂 🙂

 • Anonyymi

  Jos äiti kiusaa jollain munkkipossuilla, niin ei kai se sulle kauhea kiusa ole kun et makeasta välitä 🙂

  • Anonyymi

   Ehkä sen "ettei välitä makeasta" huomaa vasta sitten vaikeaksi kun oikeasti jättää ne makeatkin herkut syömättä. Itsekään en ole makeiden perään niin että niillä jatkuvasti mässäilisin, mutta söin niitä silti aina välillä. Ja lopulta sitten kovasti alkoi tehdä siinä vaiheessa mieli donitseja yms kun jätin kaikki herkut pois ruokavaliostani.

  • J.B

   Minä olen laihduttaessa jopa himoinnut matoja (lukiessani Afrikkalaista kirjaa, jossa kuvailtiin niistä valmistettua ruokaa) ja olen kasvissyöjä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kyllä se kummasti alkaa makeasta välittämään kun menee pienillä kaloreilla. Jopa minä, joka en ihan oikeastikaan noista makeista leivonnaisista välitä. Siinä mielessä tää Ringan tekemä ruokaohjelma on loistava, et mun ei oo kertaakaan ollut nälkä eikä kertaakaan oo tehnyt mieli repsahtaa (makeaan tai muuhunkaan)

  • Anonyymi

   Mutta sähän sanoit että syöt nyt enemmän kaloreita kuin ennen? En nyt ihan ymmärrä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis mitä et ymmärrä? Eiku hei, menitkö sä sekaisin tuosta makean välittämisestä ja pienistä kaloreista. Tarkoitin tuolla siis sitä aikaa kun söin tosi vähiä kaloreita, siis tyyliin 1200-1500kcal. Siis aiemmissa laihdutusyrityksissäni, niin silloin sitä makeaa alkoi tekemään mieli ja hyppi seinille vaikka normaalisti se makea ei mua kiinnosta. Esimerkiksi nyt, kun kalorit on isommat niin mun ei tee mitään herkkuja mieli. Ei edes sipsiä, tai suolaista. 🙂

  • Anonyymi

   Nyt minunkin täytyy kommentoida… Sanoit aiemmin, että söit vähemmän kuin 1800 kcal vrk. Mutta nyt sanotkin, että olet kuitenkin syönyt ainakin 1500 kcal vrk?

  • Anonyymi

   Eihän näissä kukaan pysy enää perässä kun mikään ei olekaan niin kuin sanottiin ja kaikki olikin ihan erilailla ja nyt puhuttiinkin eri ajasta ja eri luvuista ja tahallaan vaan vääntelette.

   Totuus on siitä helppo, ettei tarvi muistella mitä lukuja on milloinkin käyttänyt.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jos totta puhutaan, niin kyllä noissa pysyy perässä ellei ihan tahalteen halua ymmärtää väärin. Onhan tuossa aiemmassa kommentissani jo ihan hyvin selvitetty mistä on kyse joten on hieman huvittavaa esittää ettei mukamas ymmärrä. 🙂 Mutta nyt tämä jankuttaminen puolin sun toisin saa luvan riittää, ymmärtäkää tai olkaa ymmärtämättä. 🙂

 • Anonyymi

  Aamupala tuntui minusta aika kevyeltä, varsinkin kun aamulla menet töihin. Mitä laitoit smoothieen sieltä laatikosta kun jotain koukkasit? Tosin taisit sanoakin että dieetti on iltapainotteinen, siltä se näyttikin. Etkö voi enää syödä puuroa aamuisin? Leipää kuitenkin menee. Sitten katsoin tuota sun desimittaa jo silloin kun leivoit tiikerikakkua, että se näyttää jotenkin isommalta kun mun samanlainen mitta, ettei olisi 1.5dl?? Mutta tosiaan kiva video jonka pystyi kivasti katsomaan useassa erässä, tuntia ei jaksa yhtäkyytiä istua.

  • Anonyymi

   Mäkin katoin, että selvästi isompi ku desimitta – taitaa tosiaan olla 1,5dl. Kannattaa tarkistaa! 🙂

  • RingaFit

   Ruokavaliossa hiilihydraatit on ajoitettu pääosin iltaan, jolloin aamupalalla niitä ei juuri tarvita, koska glykogeenivarastot ovat täytetty jo edellisenä iltana. Näin verensokeri pysyy tasaisena koko päivän.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Heh, kyllä se on ihan desimitta eikä mikään muu. 🙂 Asia on tarkistettu kun eräs tuttava kuvitteli että on 2dl mitta, kun oli videolla näyttänyt niin isolta. 🙂 Niin silloin jo tarkistin, niin on se desimitta. 🙂 1dl.

   Ja mä laitoin smoothieen kaurahiutaleita, enkö mä videolla sanonut sitä? Voi voi mua taas. Ja tämä on iltapainotteinen eli syön suurimmanosan ruuasta klo 12 jälkeen. 🙂 En voi syödä puuroa, eikä mulla leipääkään mene kuin viikonloppusin – silloinkin la+su, ni 2 viipaletta yhteensä ja sillon kerkeen paistamaan kananmunat leivän päälle. Arkisin tykkään tehdä smoothien kun sen saa jo edellisenä iltana tehtyä ja se on niin kiva nopeasti aamulla juoda (okei, kyllä mä sitä silti 20min juon, että nopea ja nopea) 😉

 • Anonyymi

  Kiva video! Vetaisin kylla lyhyet paivaunet tuossa jossain valissa, mutta kelailin sitten niin etten missannut mitaan!
  Tuo uusi kaulakoru on kylla kaunis!
  Pitaisikohan minunkin rohkaistua sinne chattiin joskus. Mielessa on monesti kaynyt, mutta en ole sitten uskaltautunut. 🙂
  KKat

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva kun tykkäsit. 🙂 Oi, päikkärit on kyllä kivoja. 🙂 Kaulakoru on ihana, tykkään <3 Tule ihmeessä chattiin, kun se vaan on. 🙂

  • Anonyymi

   No, jos se vaikka tana viikonloppuna on, niin voisin tullakin. 🙂
   Ja hienoja kuvia olit ottanut tan paivan postaukseen! (siis maanantaille)
   KKat

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Vaikea sanoa vielä on, se tulee niin extempore sen päivän aikana tai päivää ennen. Et näkee lähempänä viikonloppua onko. 🙂

 • Anonyymi

  Sen verran selkärankaa kannattaa kasvattaa, ettei häiriinny ympärillä olevien ihmisten herkuttelusta tai että kaupassa käydessään ei voi olla ostamatta jotain hyvää. Jos sä haluat laihtua, sä pystyt siihen.

  • Anonyymi

   Haluatko vielä antaa ohjeet siihen, että miten sitä selkärankaa kasvatetaan? Koska olisi ainakin minulle hyödyllinen tieto.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No eipä mua ole miehen herkuttelut mitenkään häirinneet, joten kaipa sitä selkärankaa ainakin hieman on. 🙂 Eikä se kaupassakaan käynti ole mitenkään ongelmallista, mut on se silti kiva kun mies käy kaupassa. 🙂

 • Anonyymi

  Nauti elämäntaparemontistasi!
  Saat totutella syömään enemmän kuin aikaisemmin (kaloreita lisää aiempaan verratuna).
  Saat totutella syömään makeaa (ne mielestäsi liika makeat vanukkaat, patukat ym.)

  Useimmat meistä joutuvat remontoimaan ruokavaliotaan ihan päinvastaiseen suuntaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No alaspäin mäkin olen tässä tulossa. Eihän mulle voida samantien laittaa normaalipainosen kalorimäärää, mistä ne vajekalorit sitten otetaan kun on tarpeeksi laihtunut? 🙂

 • Anonyymi

  Tiedätkö kilokalorien määrän noista syömisistäsi? Laskeskelin että 1500 kcal saattaisi olla. Teidän uusi ruokapöytä oli mennyt pahaan kuntoon. Kissatko sen ovat raapineet?

  • Lumina Scargall

   Miksi pitää oikein kyttäämällä kytätä että pääsee valittamaan jostain? Luoja.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tiedän, ja sun laskelma menee ihan päin honkia. 🙂 Eiku mää oon sen raapinut 😉

 • Anonyymi

  Onko sulla ongelmia verensokerin kanssa, kun syömisen jälkeen väsyttää? Valtava peruna-annos (300 grammaa on monta perunaa) nostaa verensokerin taivaisiin ja se voi olla selitys väsymykselle. Kannattaa varmaan pyytää lääkäriltä sokerirasitus. Oikea ammattilainen eli ravitsemusterapeutti voisi osata paremmin tehdä sinulle sopivan ruokavalion yhtään personal traineria arvostelematta. Tsemppiä muutokseen!

  • RingaFit

   Hei anonyymi!
   Kenelle 300g:n peruna-annos on valtava?! Se sisältää n.40g imeytyvää hiilihydraattia, joka on kenelle tahansa yhdellä aterialla syötävänä varsin kohtuullinen määrä. Se ei todellakaan nosta verensokeria taivaisiin. Peruna osana ateriaa ei tee kovin suurta glykemiakuormaa. Uskon, että osaava ravitsemusterapeutti kertoisi sinulle tämän saman 🙂
   -Ringa

  • Anonyymi

   Kyllä minulle ainakin tuollainen peruna-annos on valtava. Mutta halpaa ruokaahan se on…

  • Anonyymi

   Arvoisa PT.. sen verensokerin nousemisen voi kuka tahansa tarkastaa verensokerimittarilla syönnin jälkeen ja ihan varmaa on, että verensokeri hyppää taivaisiin tuollaisen peruna-annoksen jälkeen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä luulen että tuo väsymiseni oli joku tottumisjuttu ja sitten olin myös 3yönä nukkunut todella huonosti, mutta nyt oon ollut erittäin pirteänä. Kyllä mun verensokerini on ihan normaalimitoissa kun on testattu eikä lääkäritkään ole katsoneet tarvetta millekään rasitustestille, joten jos nyt uskotaan niitä lääkäreitä. 🙂 Kuvittelevat mua kohta luulotautisena jos harvase päivä ravaan pyytelemässä erilaisia testejä. 🙂

  • Anonyymi

   Lääkärit varmaan ovat todenneet sun sokeriarvot normaaleiksi niissä olosuhteissa, joissa ne normaalisti mitataan. Mutta onko niitä koskaan mitattu 300g peruna-annoksen syönnin jälkeen? Sen mittauksen voi tehdä ihan itse, vaikkapa netistä saa mittareita edullisesti.. Ei se tee sinusta vielä diabeetikkoa, jos sokerit nouseekin, kaikilla ne heittää ylös hiilaripitoisen aterian jälkeen.. Nämä ns. asiantuntija vaan saisivat ottaa asioista vähän selvää, ennenkuin alkavat uskotella kaikenlaista absoluuttisena totuutena..

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä oon äitini mittarilla kokeillut tuota verensokeria viime viikolla, eikä se juurikaan noussut. Joten ihan turhaan te ootte huolissanne. 🙂

  • RingaFit

   Hei anonyymit!

   Fysiologisesti tuo peruna-annos ei ole iso. Se on eri asia kokeeko joku sen isona. Yleensä käytän perunaa osana ruokavaliota juuri siksi, että se on melko täyttävää. Se auttaa siis nälän hallinnassa. Perunat syödään siis osana ateriaa. Siihen kuuluu myös runsas määrä kasviksia ja salaattia, vähärasvaista lihaa sekä lisänä pieni annos hyviä rasvoja. Näistä kaikista syntyy siis ateria. Se, syödäänkö perunat yksinään vai osana ateriaa, vaikuttaa merkittävästi siihen, miten nopeasti verensokeri nousee. Niin kuin aiemmin kirjoitin, se ei tee suurta glykemiakuormaa, joka on yhtäkuin nopea verensokerin nousu. Totta kai nautittu hiilihydraatti nostaa verensokeria, niinhän sen on tarkoituskin. Miten ihmeessä ravinto muutoin kulkeutuisi lihaksiin? 😀

   Olen ravitsemuksen asiantuntija ja valmennan myös SM-tason kilpaurheilijoita ravitsemuksessa. Minkä alan asiantuntija sinä mahdat olla? Jatkan mielelläni juttelua kanssasi ravitsemuksesta kasvotusten, jos haluat. Voit ottaa yhteyttä, niin sovitaan tapaaminen. Täällä Pipsan blogissa en enää jatka näin päivänselvän asian puimista.

   Mukavaa lopputalvea kaikille 🙂

   -Ringa

  • Anonyymi

   Sitten sun kroppas ei toimi normaalisti, koska niin juuri terve elimistö toimii, kun sille annetaan sokeria=hiilihydraattia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No sovitaan sitten niin, ettei toimi normaalisti. 🙂

  • Anonyymi

   Minä nyt en ymmärrä tuota perunan poikotoimista nykyään, mutta huvikseni punnitsin eilen 300g keitettyjä perunoita ja se oli 4 keskikokoista, mikä on kyllä hirveä määrä!

  • Anonyymi

   Punnitus tehdään puhtaalle, raa'alle ja kuorimattomalle perunalle.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin, oletteko huomioineet tuon että siinä punnitaan puhdas, kuorimaton peruna. Eikä se 300g ole mikään iso, paitsi ehkä just semmoselle joka on aina syönyt sen yhden 50g perunan. 🙂

 • Tirli

  Sun ruoat näyttää hyviltä, varsinkin nuo torstain annokset. Nam. Silleenhän sitä parhaiten laihtuu kun syö säännöllisesti. Aineenvaihdunta pysyy käynnissä silloin.

  Ehkä joskus saisin itseänikin niskasta kiinni ja aloittaisin elämäntaparemontin myös 🙂

  Tuo sun nykyinen hiusväri sopii sulle muuten tosi hyvin. Sopii punainenkin, mutta tuo on kyllä todella hyvä. Vaikka siis vanha väri jo onkin 🙂 Itse vetäsin pään just punaiseksi, ja vielä kestovärillä. Yleensä käyttäny vaan niitä 6-8 viikkoa kestäviä värejä punaisessa. Ihan kivat tuli, ei tosin niin punaiset kun olisin halunnut.

  Miltäs noi lidlin juomat maistui, onko niissä hiilihappoa?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ne torstain annokset on aikalailla samat mitä muinakin päivinä, ainoastaan lounas ja päivällinen voi muuttua. 🙂 Se on tosi, et aineenvaihdunnan on hyvä pysyäkäynnissä ja sitä se on kyl tehnytkin. 🙂

   Ehkä sä joskus saat innostuksen, kuten mäkin vaikka mulla nyt toki on tässä apua. 🙂

   Nykynen väri on just kiva, kun nyt tuo oma väri ei iske silmään niin pahasti. Et voi olla värjäilemättä vähän pidempään. 🙂 Antaa hiusten elpyä. 🙂

   No mä maistoin vaan appelsiinia, ja ei se maistunut ihmeelliseltä. Ei appelsiinilta, mutta ei silti pahaltakaan. Vaikea sanoa, mut kyl sitä nyt juo. Ei oo hiilihappoa, ei kaloreita, ei sokeria, ei hiilaria, ei protskua. 🙂

 • Elena / Kauniimpi maailma

  En saanut vielä katsottua videota loppuun, kun tulee lasten takia niin paljon keskeytyksiä koko ajan, mutta pakko kommentoida, että ostin kokeeksi yhden sellaisen proteiinijälkkärijauheen Lidlistä. Se oli persikka-mango. Mä en pystynyt syömään sitä kuin 2 lusikallista, oli niin hirvittävän makeaa! 😮 Jatkossa pitäydyn ennemmin vaikka raejuustosalaatissa, siitäkin saa paljon proteiinia ja salaatissa on tosi vähän kaloreita. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, sitä mango-persikkaa ei kannata maistaa. Suklaa ja mansikka-valkosukaa on paljon paremmat. Suosittelen viel kokeilemaan jompaa kumpaa, eivät ole niin makeita. 🙂 Mut en mäkään joka päivä noita syö, et tänäänkin on iltapalaksi rahkajuoma (rahkaa, marjoja, mustikkasoppaa ja maapähkinöitä)

  • Elena / Kauniimpi maailma

   Mä voisin sitä suklaanmaakuista ehkä vielä maistaa, eli antaa kuitenkin mahdollisuuden sille, mut harvoin varmasti tulen tuon tyyppisiä juttuja ostamaan. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Suosittelen vielä kokeilemaan, kun mun mielestä se mangopersikka oli tosiaan noista se kamalin. Siis liian makea. Siitä mansikka-valkosuklaasta saisi kivan "jätskin" mun pistäs hetkeksi pakkaseen. 🙂 Mut enhän mäkään näitä siis joka päivä syö, 3-4pvä välein.

  • Anonyymi

   3-4 päivän välein? Viikon olet ollut laihiksella ja etkö ole neljä kertaa jo tehnyt sitä vanukasta?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin, olen nyt kokeillut jokaista makua (+ suklaata toisen kerran kun ekalla kerralla siitä tuli juotavaa) koska olen ollut utelias mutta ei noita pusseja ole yksinkertaisesti niin paljoa, että voisi joka päivä syödä vaikka haluaisikin. 🙂

  • Anonyymi

   Eikö noita pusseja myydä missään? Minulle on jostain tullut sellainen käsitys, että niitä voisi ostaa Lidlistä niin paljon kuin vain haluaa syödä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, kaikkit Lidlit noita myy mutta mulla on tietty määrä niitä kuukaudeksi tuon kampanjan takia. 🙂 Tää eka kuukausi nyt oli just tämmönen ku ei viel oikein tiennyt et mitkä maut sopii ja noin. Ens kerraks onneks tiedän. 🙂

  • Anonyymi

   Ei kai se kampanja estä niitä lisää ostamasta, jos mieli tekee? Olisitko alottanut koko elämäntaparemonttia, jos et tuotteita ja ohjeita ilmatteeksi saisi?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Eiköhän se ole ihan ymmärrettävissä kun kyseessä Lidlin kampanja, ja Sportyfeeliä saa vain sieltä. 🙂 Mut voin mä sen sinne lisätä että varmasti kaikki ymmärtää. 🙂

   No ei estä lisää ostamasta, ja varmaan mä noita vanukkaita ja juomia ostankin lisää. 🙂 Sen verran hyviä ovat. 🙂 Ja rehellisesti sanottuna en varmaankaan olisi aloittanut. 🙂 Että siksi tämä onkin ollut niin lottovoitto meikäläiselle ja hyvä persuksiinpotku. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Maistoin vasta sen appelsiinin, niin ihan hyvältä – ei kuitenkaan appelsiinilta. Ainakaan mun mielestä, en osaa sanoa miltä maistui mutta ei kuitenkaan pahalta.

 • Anonyymi

  Onko toiset kommentoijat sulle jotenkin arvokkaampia kuin toiset? Vastailet satunnaisesti (toisille bloggaajille) mutta muuten kommentit laahaa perässä jo viisi postausta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei nyt esitetä loukkaantunutta vaikka vastasinkin tuolla ylempänä eräälle. 🙂 Miten sä oot saanut VIISI postausta, jossa kommentit laahaa, kun postauksiakin on ollut vain KOLME? 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No penteles, sää oot oikeassa! 🙂 En mä ees muistanut noita kun olivat tipahtaneet niin alas, eikä kommenttivalvonnankaan puolella näkynyt vaikka katselin – olivat siis menneet seuraavalle sivulle. 🙂

 • Lumina Scargall

  Mitä noi juomat niinku tekee? Onko ne ateriankorvikkeita vai niinku priteiinijuomia vai mitä? 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En mä oikein tiedä, dieetin tuoksi lukee Lidlin sivuilla. Näissä ei oo siis mitään, ei hiilaria, ei protskua, ei sokeria, eikä kaloreita. Et kai niitä voi niinku janojuomana ottaa jos haluaa? Jos vaikka alkaa kyllästyttämään veden mauton maku 😉

  • Anonyymi

   Eli ei hiilareita, ei kaloreita, mutta lisäaineita niidenkin edestä… Ainesosat: vesi, L-karnitiinitartraatti, appelsiiniaromi, happamuudensäätöaine (sitruunahappo), säilöntäaineet (kaliumsorbaatti, natriumbentsoaatti), makeutusaineet (aspartaami, asesulfaami K).

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tämän nyt arvasikin, mutta eipä noitakaan päivittäin tule juotua joten ei haittaa. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Miksei saisi vastata, kun sieltä tuli oikein ammattilaisen vastaus 🙂

  • Anonyymi

   ehkä ringa tietää nää mitä on määrätty pipsalle ruokavalioon ja muutenkin laihdutukseen,itseäni ärsyttää suunnattomasti pipsan puolesta nää kitisiät 😀

  • Anonyymi

   Musta on nimenomaan tosi hyvä, että Ringa vastailee, koska hänhän ruokavalion on suunnitellutkin.

  • RingaFit

   Heippa anonyymi!

   Vastaan siksi, koska ruokavalio on käsialaani. Pipsa ei varmasti osaa vastata kaikkeen, eikä hänen tietty kuulukaan 🙂

 • Anonyymi

  Aikamoisia lisäainejuttuja nuo kaikki Sportyfeelin tuotteet. Minä ainakin syön mieluummin kunnon ruokaa, mutta vaan vähemmän. Ja tulosta tulee!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No nuo tuotteet on vain pieni osa ruokavaliota, eivät koko ruokavalio. 🙂

 • Anonyymi

  Ei kai sen ny väliä, millä tavoin alkuun pääsee, kunhan pääsee! Jos tämä toimii Pipsalle, hyvä niin. Jos päättää jatkaa vielä eteenpäin itsekseen myöhemmin, taatusti perehtyy ruoka-asioihinkin perusteellisesti. Se alkuun pääseeminen on vaikeinta, silloin on kaikki keinot sallittuja! Ainakin minulla..

  t. Maisemahaavelija

 • Anonyymi

  Jos noissa juomissa ei ole mitään, niin eikö ne kannattaisi korvata vedellä =)? Muutenkaan en ymmärrä teollisten laihdutustuotteiden logiikkaan, jos on tarkoitus päästä eroon myös makean, suolaisen, yms ylimääräisen syömisestä, niin miksi se pitää sitten yrittää korvata jollain laihdutustuotteella? Joka voi olla vielä ällömakeempaa kuin joku "tavallinen" herkku? Tietysti tämä kuuluu tähän sun kamppanjaan, mutta toisaalta olisit ihan varmasti saanut jonkun PTn tekemään sulle ravinto- ja liikuntaohjelman ihan ilman noita tuotteitakin? Kannattaa ainakin kysellä. Ja ottaa selvää asioista, nyt mulle tulee vähän tunne, ettet tiedä mitä noiden tuotteiden kuuluu tehdä, mitä ne sisältää yms. En sano tätä pahalla, mutta jos olet tekemässä elämäntapojen muutosta niin tämmösiinkin asioihin on hyvä kiinnittää huomioita. Tavallinen ruokaohjelma on varmasti sulle ihan ok, nuo Lidlin (tai minkä tahansa) lisäainepommit voi korvata (jos täytyy) jollain ihan tavallisella ruualla. Onnea projektillesi, ja mieti mitä asioita haluat pysyvään elämäntapaasi =)!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No vettä mä suurimmaksi osaksi juonkin, enhän mä noita juomia ole ottanut kuin yhden viikossa. Että eipä se nyt oikeastaan korvaa yhtään mitään. 🙂 Ja siis onhan mulla ruokaohjelmassa vaihtoehdot näiden Sportyfeel tuotteiden tilalle. 🙂 Mut ymmärrän ettette tuota tiedä kun ette ole sitä ruokaohjelmaa kokonaan nähneet. 🙂 Ringa on mulle tosiaankin tehnyt monta vaihtoehtoa noiden ruokien kohdalle, yhtenä päivänä voi olla leipää ja hyvät täytteet sen kanssa, toisena rahkamarjasmoothie, kolmantena sportyfeel tuote. Et se on ihan itestään kiinni mitä haluaa just millonkin syödä. 🙂 Että teillä on nyt ihan väärä käsitys noista tuotteista, en mä ruokaa niillä korvaa – ne ovat välipaloja, eikä niitäkään ole joka päivä. 🙂 Ja nimenmaan nuo vanukkaat, juomat ja välipalapatkat sopii tähän mun juttuuni, muut Sportyfeel tuotteet ei.

 • Anonyymi

  Hei! Anonyymi täällä kirjoittelee. Olen lähihoitaja opiskelija ja nyt on pakko kommentoida tuohon verensokerin nousuun liittyvässä asiassa. Normaali paastoverensokeri(syömättä 12h ennen mittausta) sen arvo on 4-6 ja 2h ruokailun jälkeen normi arvo on alle 8. Nämä asiat ollaan ihan justiinsa käyty läpi koulussa. Lisäksi haluan sanoa, että eiköhän Pt:t ole päteviä ja koulutettuja henkilöitä työhönsä mitä tekevät ja osaavat varmasti suunnitella asiakkailleen heidän tarpeisiinsa sopivan ja oikeanlaisen ruokavalion. Tuntuu että osa näistä, jotka täällä kommentoivat ovat hippasen kateellisia Pipsalle. Itse toivotan onnea ja menestystä Pipsa projektillesi 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia toivotuksista. 🙂 Ja eiköhän tosiaankin nuo PT:t ja muutkin ammattilaiset osaa asiansa, jokseenkin naurettavaa että tällaisesta aletaan kyseenalaistamaan.

 • Anonyymi

  Toki toivotaan Pipsalle kaikkea hyvää ja todella paljon tsemppiä koitokseen. Kateellinen ei millään voi olla siitä kovasta urakasta, mikä on edessä. Edelleen vain epäilen muutaman viikon koulutuksella Pt:n asiantuntemusta ravitsemusasioissa, kun tuntuu joskus siltä, etteivät yliopistokoulutuksen saaneet ravintoterapeutitkaan ole ajantasalla kaikista asioista, saatikka kaikista uusista tutkimuksista, jotka asiaan liittyy.. Näin vähillä tiedoilla. mitä täällä on tullut, ei tietenkään voi juuri johtopäätöksiä tehdä Pipsan dietistä, mutta jotain sentään..

  • RingaFit

   Hei anonyymi!

   Ravitsemusta olen lukenut useamman vuoden ajan, yliopistotasolla asti. Lisäksi kokemusta on yli kymmenen vuoden ajalta ja ammatikseni päätyönä olen valmentanut jo yli viisi vuotta. Pidän itseni myös jatkuvasti ajantasalla uusimmista tutkimuksista pubmed:n kautta.
   Mielenkiinnolla kuulisin millaisia johtopäätöksiä olet tehnyt?

   -Ringa

  • Anonyymi

   Ringa, jos olet lukenut yliopistotasolla asti ravitsemusta niin onko sinulla ravitsemusterapeutin tutkinto?

  • RingaFit

   On kaksi eri asiaa lukea ravitsemusta yliopistotasolla tai omata ravitsemusterapeutin tutkinto. En halua ravitsemusterapeutin nimikettä, joten en myöskään koe tarvetta suorittaa nimenomaista tutkintoa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Eiköhän nämä Ringan osaamisen epäilyt voitaisi jättää unholaan? Mun käsittääkseni Ringalla on monien vuosien kokemukset tältä alalta. Jos minäkään en epäile, niin ei pitäisi teidänkään.

  • Anonyymi

   Koska tätä blogia luetaan paljon ja Ringa on itse tullut tänne kommentoimaan ravitsemukseen liittyviä asioita, on ihan aiheellista kysyä, mikä koulutus antaa sen asiantuntijuuden, johon hän esim. ylempänä viittaa. Etkö sinäkin koe sen verran vastuullisuutta? Ei ole kysymys henkilöön kohdistuvasta kyseenalaistamisesta. Suomessa personal trainer ei ole suojattu nimeke, siihen ei liity mitään vaatimuksia eli kuka tahansa voi käyttää itsestään pt-nimitystä. Samoin ihan kaikki voivat nimittää itseään vaikkapa ravitsemuksen asiantuntijaksi.

   Julkisuudessa on ollut paljon puhetta personal tranereiden ammattitaidon monenkirjavuudesta. Joten on kai ihan ymmärrettävää, että ihmiset hieman kyselevät, minkälainen pt milloinkin on kyseessä?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mutta eikös tuossa jo asia tullut selväksi?

  • Anonyymi

   Ringa, et halua ravitsemusterpautin nimikettä vaikka olet lukenut paljon enemmän kuin siihen vaaditaan? Mitä haittaa nimikkeestä sinulle olisi? Eikö se antaisi jo paljon lisäarvoa PT:n työllesi?

   En tarkoita tätä pahalla enkä arvostele työtäsi vaan ihmettelen kantaasi. Itse ainakin arvostan ravitsemusterapeutin ammattia ja se antaa kuvan minulle, että ihminen osaa asiansa, enemmän kuin itseopiskelut vailla päämäärää.

 • Anonyymi

  Anonyymi täällä jälleen..niin lähinnä tarkoitinkin kateudella sitä, mihin tulokseen Pipsa todennäköisesti pääsee pt:n avulla.Ylipäätään se, että hänellä on alkuun pt:n tuki on ihan mielettömän mahtava juttu. Kyllä mullekkin ammattilaisen apu kelpaisi, enkä heidän taitojaan kyllä epäilisi..varsinkaan jos tulosta tulee 🙂 Toki KAIKEN VOI AINA KYSEENALAISTAA, JOS NIIN HALUAA. Itsellä ylipainoa 15kg verran, mutta elämän prokkis aloitettu kuntoilun ja ruokavalion muutoksen merkeissä..eiköhän ne siitä lähe aikaa myöten 🙂 tuossa nuorempana pudottelin 30kg vajaassa vuodessa ihan itekseni, toivon että sama onnistuu nytkin..toki tiputettava määrä ei oo noin suuri mitä silloin 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä oon kyl niin kiitollinen, että oon päässyt tähän kampanjaan ja saanut sillä tavoin ihanan Ringan mulle PT-tueksi. 🙂 Ja se on tosi, että kaiken voi kyseenalaistaa jos niin haluaa. Tsemppiä sinullekin tälle samalle taipaleelle. 🙂

 • Anonyymi

  No sen voi ihan avoimesti myöntää, että kateellinen on kaikille, jotka pystyy laihtumaan ja vielä pitämään ne kilot poissa 😀 Mutta ihan oikeesti nämä dieetit on tehty fitness-ihmisille eikä kukaan pysty niitä lopun elämäänsa noudattamaan, sen verran ankeita ja yksipuolisia ne on. Ja kuitenkin tarkoitus olis oppia se oikea tapa pysyä mitoissa loppu elämä.

  • RingaFit

   Hei anonyymi!

   Tämä ruokavalio on tehty yksilöllisesti Pipsalle. Mistä saat sellaisen käsityksen, että se olisi "fitness -ihmisille", mitä tuo lokerointi sitten tarkoittaakaan?!
   Minun asiakkaistani ei yhdenkään, joka pudottaa painoaan, tarvitse pudottaa sitä ankealla ja yksipuolisella ruokavaliolla 🙂 Mielestäni terveellinen ruokavalio on jokaisen ihmisen etuoikeus ja se ei millään lailla poissulje sitä, etteikö ruoasta saisi nauttia. Ruokavalio voi samaan aikaan olla erittäin hyvä sekä ravitseva 🙂
   Painonpudotukseen tähtäävää ruokavaliota ei kenenkään kuulukaan loppuelämäänsä noudattaa. Kun tavoitteeseen on päästy, alkaa varsinainen painonhallinta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No jaa, mä oon nyt 1,5vko mennyt tällä ruokaohjelmalla enkä näe tätä ankeaksi tai yksipuoliseksi. Nälkää ei ole tarvinnut nähdä ja herkut ei vilise silmissä, joten ei tartte hyppiä katossa. 😉

 • Anonyymi

  En nyt ihan ymmärrä, miten jotakin dieettiä ei pystyisi noudattamaan loppuelämäänsä? Käsittääkseni kuitenkin hiilari- ja proteiinilähteitä voi vaihdella ja ei se "loppuelämän dieetti" tarkoita, etteikö siitä voisi silloin tällöin kohtuudella lipsua, tai että sitä pitää ihan gramman tarkasti noudattaa loppuelämänsä. Uskon, että tällainen ammattilaisen tekemä ruokavalio on ylipainoiselle ihmiselle tosi hyödyllinen juttu ja sitä pystyy kyllä varmaan aina jonkin verran muokkaamaan omiin tarpeisiin sopivammaksi.

  Kuitenkin se ruokavalio on painonpudotuksessa paaaljon suuremmassa roolissa, kuin liikunta. Kyllähän se itsekuria vaatii, mutta pysyvää painonpudotusta ei kyllä varmaan tapahdu jos meinaat olla muutaman kuukauden dieetillä ja sen jälkeen palata vanhaan ruokavalioon. Elämä on valintoja täynnä 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Näinhän se on. 🙂 Ja mun mielestä tämä ruokaohjelma on hyvä, kun ei tosiaan hypi katossa kun tulee joku verensokerin lasku tai miksi niitä nyt sanotaankin – en tiedä enää itsekään mitä sanoa, ettei sanomisiani taas ymmärretä väärin. 🙂 Mä en ees aattele tätä dieettinä, koska tässä on kuitenkin paljon kilokaloreita, masun saa syödä täyteen, nälkää ei oo tarvinnu nähä ja mitään himoituksia ei oo tullut. Mä oon kokeillu noita vähäkalorisiakin dieettejä, ja ne tökkäs aina jonkin ajan kuluttua.

 • Anonyymi

  Jospa se ymmärrys tulisi sitten kokemuksen myötä.. Esimerkkejä on lähipiirissä useitä, eikä yksikään ole pystynyt pitämään dieettiään muutamaa kuukautta pitempään ja syynä on juuri dieetin yksipuolisuus. Ja jokainen on sanonut, että väsyttää koko ajan.. eikä se ihme olekkaan, että väsytttää kun tärkeistä ravintoaineista tulee pulaa.. Ja sen asian voi helposti tarkistaa vaikka Finelistä, mitä mikäkin sisältää..

  • Anonyymi

   No ehkäpä vika on ollut sitten siinä dieetissä. Oliko se jotain maitorahka-mehukeitto-salaatti-paistettu broileri -linjaa? Pulaa tärkeistä ravintoaineista? Luulisi, että jos on kunnollinen (ammattilaisen tekemä) ruokavalio, niin ei tulisi pulaa mistään ravintoaineista. Ihan mielenkiinnosta, miten sitten oletat pysyvän painonpudotuksen tapahtuvan, jos ei ole valmis jonkinlaista ruokavaliota noudattamaan loppuelämäänsä?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä saan tässä ihan riittävästi hiilaria, proteiinia, rasvoja, kuituja ja lisäksi otan myös vitamiinivalmisteita, että varmasti saan kaikki hivennäis ja kivennäisaineet sun muut. Ja kun tätä olen nyt 1,5vko mennyt, niin en usko että on ongelmaa mennä kuukausia eteenkinpäin tällaisella. Se että toisella ei ole joku ohjelma toiminut, tarkoita että toisellakaan ei toimisi. Me ollaan niin yksilöitä.

  • Anonyymi

   Senhän toki tiedät, että riittävän monipuolisesta ruokavaliosta saat kaiken tarvitsemasi, niin ettei vitamiini- sun muille hivenainepillereille ole tarvetta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mä haluan olla varma, että varmasti saan kaikki aineet vaikka uskoisin niitä saavan jo itse ruuista kun kuitenkin niin paljon kaikkea tuossa on. Haluan pelata varman päälle, ettei sitten ykskaks lähde tukka päästä. 😉

 • Anonyymi

  Maitorahka-mehukeitto-salaatti-vihannes-joku hiilarilisä-joku rasvaton proteiini-lisäaine variaatioita l ihan niinkuin Pipsallakin.. Ja juurikin tämän guru Jutta Gustafsbergin ohjeita, joka kuulema on asiantuntija nimenomaan ravitsemusasioissa. Eikö nämä kaikki fitness-dieetit polveudu juuri sieltä. Minun ohje on monipuolista tavallista kotiruokaa, mutta vaan sen verran, kuin kuluttaa.. ei tarvitse tylsiä ohjeita noudattaa eikä tarvitse tehdä eri ruokia kuin muut syö. Ja pystyy taatusti noudattamaan loppu elämänsä

  • Anonyymi

   Samaa mieltä olen! Kaikkea voi syödä, mutta kohtuudella. Sitä tässä opettelen itsekin ja pois kaikenmaailman dieeteistä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mä oon GFG-ruokaohjelmallakin mennyt, mutta ei se tällainen ollut. Paljon vähäkalorisempi ja ankeampi. Enkä mä edes miellä tätä Ringan ruokaohjelmaa dieettinä koska en ole nähnyt nälkää. Mut hei, eihän tätä tarvitse loppuelämää noudattaa, on olemassa erilaisempia ruokaohjelmia esim. painonhallintaa, kuntoilijoille, fitness-tyypeille ja sitten laihduttajille. 🙂

 • Anonyymi

  Ringahan voisi ihan ystävällisesti laittaa meille esimerkin päivän aterioista, niin voidaan se tässä ruotia auki.. veikkaanpa, ettei sitä tule..

  • Anonyymi

   Ja miksiköhän pitäis saada tässä ruotia kenenkään syömisiä?? Laita vaikka omat syömisesi ja ruodi niitä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jos olet niin utelias mun päivän aterioista, niin ole hyvä ja katso nämä Porinat – siellä on viime viikon torstai oikein videoituna, että mitä söin (aamupala siinä ei näy, mutta sen tekeminen on kyllä videoitu eli periaatteessa näkyy mutta ei samassa yhteydessä) Ja kerro toki samalla omat syömisesi. 🙂

  • RingaFit

   Kuten olen sanonut, jatkan mielelläni ravintoasioista keskustelua kasvotusten haluavien kanssa. Otahan yhteyttä, niin sovitaan tapaaminen! Täällä blogissa "huutelu" ei ole kovin asiallista.
   Kyseenalaistaa saa, pitää vain olla esittää hyvin argumentoituja kysymyksiä. Eipäs juupas väittely ei sitä ole 🙂
   Toivon, että keskitytte tsemppaamaan Pipsaa ja olemaan iloisia hänen onnistumisistaan. Negatiivisuudesta ei ole kenellekään mitään iloa, eikä se myöskään johda mihinkään 🙂

   Iloista mieltä kaikille 🙂

   -Ringa

  • Anonyymi

   Eipä kiinnosta lähteä toiselle puolelle valtakuntaa katsomaan, minkälainen ihme siellä tietää asioista, teitä on kyllä täällä lähempänäkin. Ja kyseenalaistaa pitää aina ja kaikki! Muutenhan ei mitään edistystä tapahdu missään.. tuskinpa sinunkaan tietosi ovat lopullinen totuus.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No niin, nyt on aika viheltää peli poikki. Anonyymit saa kyseenalaistaa ihan rauhassa vaikka kaiken, mutta sen saavat nyt tehdä ihan muualla kuin täällä. Asia on tullut molemmilta tahoilta selväksi ja enempää ei tällaista eipäs-juupas jankutusta kaivata. Mielipiteet on kerrottu, joten moving on…

  • Anonyymi

   Luoja että sä olet pelkuri. Mitä jos antaisit OIKEASTI mielipiteiden tulla ilmi täällä, etkä sensuroisi kaikkea mitä et osaa kääntää eduksesi. Antaa sinusta ihan uskomattoman lapsellisen ja huonolla itsetunnolla varustetun kuvan kun pelkäät muiden mielipiteitä näin paljon. Jos olisit oikeasti rehellinen blogissasi ei sinulla olisi mitään sensuroitavaa kommenteissa. Olet ihan itse käytökselläsi ajanut itsesi tähän kierteeseen, missä vain ajat itseäsi syvemmälle suohon, kun et uskalla kantaa vastuuta sanomisistasi.

  • Anonyymi

   No mutta sähän olet tylsä. Mikään ei ole mielenkiintoisempaa ja mukavampaa, kun kyseenalaistaa asioita. Näissä ruoka-asioissa on tällä hetkellä tiedemiestenkin kesken ihan maailmanlaajuisesti sellaista vääntöä, ettei paremmasta väliä, luulisi sinuakin kiinnostavan.. mutta eihän sitä väkisin tietenkään

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Anonyymi1,
   Vai olen tällä kertaa pelku. No siinäpä sitten olen. Mä oon tämän blogin bloggaaja, ja haluan pitää tämän mukava paikka kommentoida mutta se ei vaan tunnu onnistuvan kun eräillä on niin kova tarve saada näpäyttää. Mä haluaisin pitää tämän mukavana paikka, lukea ja kommentoida – ONKO SE NIIN PALJON VAADITTU? Miksi TE ette voi yrittää saada niitä kommenttejanne vähän asiallisimmiksi jos on niiiiiiin pakko saada se kommentti tänne näkyviin. Ei luulisi sen olevan iso ongelma teille, kun ettehän te yritä lintata mua tonne maanrakoon, tehän vain hyvää hyvyyttänne kommentoitte. Jos kommenttia ei pysty "asiallistamaan", ette te sitä alunperin ole halunneetkaan. Ja jos kommentti joskus jää julkaisematta, niin voittehan te aina laittaa vaikka mulle sähköpostia tai vaikka FB:hen laittaa kommenttia, mutta ettehän te koskaan sitä tee. Sehän vaatisi feikkisähköpostin ja -tunnuksen. Niin että jos te ette pysty asiallisuuteen, niin mää tulen pysymään "pelkurina". Mä kuitenkin ajattelen tässä muidenkin viihtyvyyttä.

   Anonyymi2,
   Kenties tylsä, mutta en mä kaipaa tänne tiedemiesten vääntöä. 🙂 Te olette mielipiteenne sanoneet ja se on siinä. Jos ei kerran ne tiedemiehet ole päässeet sopuun, niin miksi teidän pitäisi? Antakaa niiden vääntää, kertokaa te vain mielipiteenne ja jättäkää siihen – muuten tätä jatkuisi maailmanääriin saakka.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oi jättäkää! Tuleepahan vihdoinkin rauha! 🙂

 • Anonyymi

  Ei minua kiinnosta nimenomaisesti sinun ruokalistasi, vaan sellainen dieetti, jonka kuulema asiantunteva PT pystyy laatimaan henkilökohtaisiin tarpeisiin perustuen ja jolla pystyy olemaan lopun ikäänsä. Minä kun vain luulen, ettei sellaista ole..eikä tule, lukuunottamatta tavallista kotiruokaa kohtuudella nautittuna. Toivon kovasti, että onnistut tässä painonpudotuksessa ja osoitat epäilykseni vääriksi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No onhan se jo osoitettu vääräksi, kun painoni on laskenut. 🙂 Ja kokoajan on suunta alaspäin. Mulla ei ole syytä epäillä tätä ohjelmaa.

  • Anonyymi

   Itse asiassa dieetin/elämäntapamuutoksen/whatever toimivuuden voi todeta vasta kymmenen vuoden päästä aloituksesta. Edes vuoden päästä ei voi tehdä arviota, vaikka siinä ajassa olisikin laihtunut puolet painostaan. Mutta syökö kymmenen vuoden päästä yhtä terveellisesti ja "painoa halliten", se kertoo jo toimivuudesta. Kai me kaikki läskit tiedetään, että se toimiva muutos tehdään sen kymmenen vuoden/loppuelämän tähtäimellä? Minä ymmärrän, että useimmat ylipainoiset suhtautuu epäillen kaikkiin kuureihin ja ihmesportyfeeltuotteisiin, vaikka niihin sortuisikin joskus. Se kai sitä ärtymystäkin lisää, että niitä markkinoidaan ikäänkuin muutosta tuovina, vaikka terve järki kertoo, että ne on vain rahastusta.

  • Saary

   Mä en nyt tajua tätä juttua. Katsoin Pipsan videon ja siellä tosiaan Pipsa laitteli itselleen vihanneksia, perunaa, jauhelihaa ja lisäksi hänen kommenteistaan päätellen ruokavalioon kuuluu myös marjasmoothiet yms. Millä tavoin ne on jotain muuta kuin aivan tavallista ruokaa? Se, että siitä jauhelihasta on jätetty voi-jauho-kastike pois tekee siitä "ei-kotiruokaa" vai?

   Eikä Pipsa ole missään vaiheessa väittänyt, että tämä ruokavalio perustuisi noille lisäravinteille tai välipalapatukoille vaan ne on siinä messissä, ainakin aluksi. Ei kai niitäkään ole pakko lopunikäänsä syödä vaikka niitä tämän kampanjan ajan maistelisikin? Ihmetyttää suuresti tämä vänkäys. Että mitä se kotiruokakin sitten on jos ei pottua, lihaa ja vihanneksia.

  • Anonyymi

   Pottua, lihaa ja vihanneksia, sen lisäksi vaikkapa herkullisia laatikkoruokia, esim janssonin kiusausta tai vaikka makaroonilaatikkoa, ihania keittoja, kuten vaikka kermainen lohikeitto tai vaikka borschkeittoa, muhevat pataruoat, herkulliset pitkään hautuneet kastikeruoat, mummon lihapullat muusilla, raikkaat salaatit, mausteiset itämaiset tai kaikkien rakastamat pastat ja pitsat, marjapuurot ja kiisselit jne jne. Kaikkeahan voi laihduttajakin syödä ihan varmasti.
   Mutta se on puolustukseksi tälle dieetille sanottava, ettei sen toteuttaminen kokkaustaidoista kiinni jää, siihen se ei kenelläkään varmaan kaadu.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä tässä ihan tavallista ruokaa syödään. Ja nuo välipalapatukat ja vanukkaat ovat sellaisia mitä otan pari viikossa, muuten ruokavalio on ihan terveellinen ja normaali. 🙂 Vain mielikuvitus on rajana kun noita ruokia tekee. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Eiköhän se ole, ja jos ei tapahdu niin onneksi on Ringa tukena. 🙂

 • Anonyymi

  Naurettavaa että AIKUISET(?) ihmiset tulee tänne tuolla tavoin mesoamaan asiasta _peruna_ yms…huh. Asiahan on kuitenkin niin että jokainen pudottaa painoaan juuri haluamallaan tavalla. Se että on saanut mahdollisuuden apujoukkoihin (pt) on huikean hienoa! Itse olen pudottanut synnytyksen jälkeen nyt vajaassa vuodessa 20kg. Etenkin projektin alkutaipaleella, olisin kipeästi tarvinnut ravitsemuksellisia neuvoja. Joten sanotaanko suoraan, en terveimmän mahdollisen kautta mennyt. Siitäkin huolimatta en usko että olisin siltikään saanut tällaista määrää ruodintaa ja haukkuja valinnoistani(mikäli olisin blogin ympärille tämän projektin rakentanut) Koita pitää pää kasassa ja mieli korkealla P!
  Vielä pakko sanoa tuohon "et julkaise kritikkiä" -marinaan… Miksi sitten pitää kritisoida kaikkea ja suhtautua kaikkeen niin negatiivisesti? Pieni skeptisyys joissain asioissa on ihan tervettä mutta ei nyt kaikki mitä Pipsa tekee voi olla noin kamalaa ja väärin. Toki vääntämällä kun vääntää niin aurinkoisesta päivästäkin saa paskan.
  Että sellaista ja aamen….
  Kivaa talven jatkoa sinulle Pipsa ja toivotan paljon mielen lujuutta projektiin! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia toivotuksista ja mukavaa talven jatkoa, sekä kevään odotusta sinulle. 🙂

 • Anonyymi

  Olen kyllä samalla linjalla Pipsan kanssa, ei tänne ole kiva tulla lukemaan tuota samaa sontaa, kuin yhdellä keskustelupalstalla.

  Elämäntaparemontti on jokaiselle henkilökohtainen. Kaikki aikuiset tietävät, minkälainen ruoka on terveellistä, siitä ei ole kyse. Tuskinpa Pipsakaan kuvittelee, että vanukkaita ja patukoita popsiessa olo pysyy hyvänä, ei kai kukaan meistä. Mutta, jos muutaman tuollaisen syö viikon aikana, ei kenenkään terveys ja henki siitä mene, päinvastoin. Vaihtelu esim. välipaloihin, vaikkapa kiireessä tai laiskottaessa, on tervetullutta ja maistuu taas normivälipala hyvältä.

  Ja alussa, kaikki keinot ovat sallittuja. Kun kunto kohoaa, mieli paranee, väsymys talttuu ja ehkä siinä sivussa paino putoaa, jaksaa kummasti taas keskittyä johonkin toiseen osa-alueeseen elämäntaparemontissa, vaikkapa siihen vaihtelevaan terveelliseen ruokaan perusraaka-aineista. Ei tällaisessa projektissa tarvitse, eikä voi, kaikkia osa-alueita ottaa haltuun just nyt samalla sekunnilla! Kaikki muutos edelliseen on edistystä.

  Antaisitte jo olla. Muka-ihmettelevien kommenttien laittaminen on aika lapsellista ja läpinäkyvää. Perustuneeko oletukseen, että ylipainoinen ihminen on myös tyhmä..? Oman tyhmyytenne osoitatte. Sivistystä on monenlaista, myös sitä sydämen.

  – Maisemahaaveilija

 • Anonyymi

  Ihan puuttumatta mitenkään Pipsan syömisiin, kiinnostaa semmonen asia, miksi aikuinen ihminen tarvitsee välipaloja? Jos syödään kunnolla suunniteltu ravitseva ateria, niin aikuisen pitäisi mun mielestä pärjätä seuraavaan kunnolliseen ateriaan ilman syömisiä. Tämä ilmiö on ihmetyttänyt jo pitkään minua. Kun katsoo työpaikkalounaan jälkeen päivittäin työpaikalla tapahtuvaa ilmiötä, muutaman kymmenen minuutin päästä alkaa haukottelu ja aletaan kaivamaan kassista sun minkälaista patukkaa, ei voi kun ihmetellä. Työpaikkaruokalassahan ihmiset ihan tutkitusti syövät hyvin ja paljon 😀

  • Anonyymi

   Välipaloilla pidetään verensokeri tasaisena niin nälkä ei kasva mahdottomaksi aterioiden välissä eikä sitten tarvitse syödä ihan niin isoja annoksia (tai lähde iltaherkuttelu ns. lapasesta). Tämä siis terveellisessä ruokavaliossa. Homma vaan kääntyy helposti päälaelleen, eli vedetään sillä lounaalla liikaa ruokaa (lähinnä liikaa hiilareita), verensokeri pomppaa ja kun se hetken päästä laskee, kroppa alkaa vaatia lisää ruokaa -> välipala. Kierre on valmis. Jos kaikki on kunnossa itsekuria myöten, niin kaipa ilman niitä välipalojakin pärjäisi. Itse en uskonut tuohon vähän ja useammin -juttuun ennen kuin kokeilin ja totesin toimivaksi. On hämmentävää huomata, että oikeanlaisella ruualla ylimääräiset läskit sulaa "itsekseen" pois, vaikka saa syödä vatsan täyteen viidesti päivässä.

   Jos siis anonyymi 15.37 olet normaalipainoinen, pärjäät ilman välipaloja (3-4 ateriaa päivässä), etkä saa verensokerista johtuvia kiukku- tai väsymyskohtauksia tms. ennen ruokaa tai ruuan jälkeen niin olisin sinuna tosi tyytyväinen. Ei vaan silti toimi kaikilla.

   Aika sota täällä on saatu taas aikaan. Ensin huudetaan vuosikaupalla, että miksei Pipsa laihduta (kun ei puhu siitä julkisesti) ja nyt kun "remontti" on "virallisesti" menossa ja vieläpä suhteellisen järkevällä tavalla niin kahta kauheampi meteli.

   Dieetti muuten tarkoittaa ruokavaliota eikä laihdutuskuuria. Sitä voi siis hyvin noudattaa loppuelämänsä. Painoa pudottavan ruokavalio vaan on sattuneista syistä erilainen kuin tietyssä painossa pysyttelevän. Ei kai nyt kukaan tosissaan oleta, että samoilla ohjeilla vedetään seuraavat 50 vuotta?! =)

   -AI

  • Anonyymi

   Ei ole mitään syytä, miksi painoa pudottavan syömisen pitäisi olla erilainen kuin hyvin syövän (suurin osa ei syö hyvin ts terveellisesti) normaalipainoisen. Tietenkin se paino laskee jo normaalikaloreilla. Ne, jotka tekevät "pientä tuunausta pikkuhiljaa" onnistuvat pysyvässä painon pudotuksessa. Idea, että ensin pudotetaan painoa pudotusohjeilla ja sitten siirrytään painonhallintaan toisilla ohjeilla, ei oikeasti toimi. Yleensä tuo toistetaan pari kertaa ja sitten se pysyvä painonhallinta tulee vasta niiden epäonnistuneiden yritysten jälkeen. Ja todellakin onnistuneessa painon pudotuksessa ja hallinnassa opetellaan tapa syödä seuraavat 50 vuotta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä kyllä edelleenki miellän dieetin sellaiseksi kitukaloridieetiksi missä tulee hulluksi. 🙂 Enemmän tykkäisin puhua elämäntaparemontista tai sellaisesta. 🙂 Mut koska tää on nyt 3kk (toki aion jatkaakin) niin puhutaan laihdutuskuurista. 🙂

   Ja mitä tulee välipaloihin, niin kyllähän ilmankin voi olla mutta mä luulen että munkin tapauksessa ne estää noiden verensokerien heittelyä, ja niillä saavutetaan myös päivän sopivat määrät kaikkea. Saadaan siis kalorit nousemaan. Kyl mun mielestä se pienesti ja usein on parempi kuin muutaman kerran ja kauheat hevosenannokset. 🙂 Mut kai se on jokaisen oma asia, miten tykkää tehdä ja mitä toimii kenelläkin. Mulla on ainakin tällä aamupala, lounas,välipala, illallinen, iltapala systeemillä toiminut niin hyvin, ettei mitään herkkuja edes kaipaa. 🙂

   Ja ite voin tosiaankin todeta, että läski se vaan ihan itekseen sulaa pois, kun tälleen syö. 🙂 Mikä on myös todella omituista. 🙂

 • Anonyymi

  Mikäs sota täällä on? Kovasti kaikki kannustaa Pipsaa tässä urakassa. Keinoista voi olla sitten jo monta mielipidettä. Kaikki ei usko muotodieettien toimimiseen pitkässä juoksussa, moni kyseenalaistaa valtavat lisäainemäärät, joita kaiken maailman laihdutus- ja proteiinituotteet sisältävät. Mutta että sota, sota on Ukrainassa ja siellä kuolee ihmisiä. Monta herkullista keskustelua on tässä blogissa katkaistu, koska bloginpitäjä haluaa vain kivoja kommentteja keskustelujen sijaan. Se suotakoon hänelle..
  Ranskalaiset eivät muuten syö välipaloja, ei edes lapset, eikä siellä juuri näe lihavia ihmisiä.. Ja sehän onnistuu myös täällä, heitetään ne hiilarit sieltä lautaselta ja otetaan tarvittava energia rasvoista, ei heittele sokerit mihinkään suuntaan, eikä tule nälkä.. (3-4 ateriaa päivässä, hmm.. mikä se neljäs ateria mahtaa olla?)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Varmaankin iltapala. 🙂

   No kuten sanoin, et jokainen tekee miten tekee eli jos joku tykkää olla syömättä välipaloja, niin siitä. Tosin ei mullakaan ole kuin yksi ainoa välipala ja kyllä sellaisen pitää tuossa ollakin, muuten tulisi niin pitkä väli, 8-9h.

  • Anonyymi

   Juuri tuon pitkän ateriavälin takia ainakin minä tarvitsen yhden välipalan. Vaikka söisin miten tukevan aamupalan klo 8, on 15-16 välillä syömäni lounas ihan liian myöhään ellei siinä välissä saa jotain syötävää. Tulee huono olo ja töihin keskittyminen kärsii. Oma välipalani on yleensä muutama pähkinä ja hedelmä tai marjoja. Pieni (alle 200kcal) proteiinipatukka toimii myös. Mutta vähintään ne pähkinät.

   -AI

  • Anonyymi

   Asuin kerran vaihdossa ollessani puoli vuotta kolmen ranskalaisen tytön kanssa ja he kyllä söivät välipaloja. Eikä tosiaan mitään terveellisiä välipaloja! Mutta kaikki kolme olivat normaalipainoisia.

  • Anonyymi

   – A: Tuo kuulostaa siltä, että sun ateriarytmissä ois korjattavaa. Hehkutan aina Patrik Borgin oppeja ja hänen mukaansa suurin tekijä painonhallinnassa on ateriarytmillä. Suomalaisten epidemian omainen lihominen alkoi, kun ihmiset kadottivat "normaalin ateriarytmin", kuulemma. Borgin oppien mukaan lounasaikaan (=aamupäivällä) syödään kunnon lounas, ei siis kevytkeittolounaita. Youtuben Laihduttamisen tutkitut ja hutkitut-videolla Borg puhuu, miten tietynlaisella ongelmanratkaisulla (esim.keksii sen keinon syödä lounaan töissä) on vaikutusta onnistumisessa.

  • Anonyymi

   Tuosta ei selviä, keta A:ta tarkoitat, mutta mulle ainakin sopii paremmin kuin hyvin kolme kunnollista ateriaa päivässä, ja siinä kaikki. Ei kaipaa mitään välillä, hyvä kun muistaa syödä noitakaan, kun ei ole nälkää.

  • Anonyymi

   Taisi olla tuo Borg -kommentti minulle. Tiedän kyllä, että lounas pitäisi syödä "lounasaikaan", mutta jos on vuorotyöläinen ja työvuoro alkaa esim. klo 11 niin ei voi mitenkään pitää ruokataukoa aamupäivällä (ainakaan meillä).

   Järkevän kokoiset ja päivän kulkuun suunnitellut välipalat eivät ainakaan omalla kohdallani tee hallaa painonhallinnalle.

   -AI

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, ei täälläkään tuo leipä -välipala ole tehnyt laihdutukselle mitään hallaa. Parempi vaan, pitää verensokerin tasaisena. Ja näinollen estää repsahduksia.

 • Anonyymi

  Onkos niiden ruokailujen väli se neljä tuntia, vai miten? Vai onko se salaisuus? On vaan aika pitkä päivä sitten, kun 20 tuntia pitäis olla valveilla.. Mulla tekee se, että nauttii riittävän rasvaista ruokaa niin ei vaan tule nälkä tuntikausiin eikä tarvitse välipaloja, eikä ole koskaan ähky olo, kun ei määrällisesti tarvitse syödä suhteettoman kokoista ateriaa, rasva vie vähän tilaa lautaselta..

  • Anonyymi

   Pitkä päivä? Ruokailut esim. 8-12-16-20-24, ei tuosta tule kuin 16h eli normaali aikuisen valveillaoloaika. Ja ainakin omassa "kuurissani" tuo 4h oli maksimi, mitä ateroiden välillä saa olla. Mutta kukin tavallaan.

   -AI

  • Anonyymi

   Niinhän tuo taitaa mennä 🙂 Mulla aamupala 5.00, lounas 11.00 ja päivällinen 17.00

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei mulla kaikkien välissä toteudu tuo 4h. Esim. aamupalan ja lounaan välissä on pidempi tauko ja illallisen ja iltapalan välissä lyhyempi. Tai no, sekin vähän vaihtelee päivittäin.

 • Anonyymi

  Minä syön aamupalan, lounaan, välipalan ja päivällisen. Päivällinen on siinä klo 17-18 ja sen jälkeen en syö enää mitään, korkeintaan juon teetä. 13-15 tuntia pärjää mainiosti ilman ruokaa.