Leineperi1.jpeg
Blogi

Pipsan jouluiset vastaukset – jouluiseen blogihaasteeseen

Bongasin Uutistoimisto Anselmilta tällaisen kivan blogihaasteen – jouluteemalla. Anselmi oli tämän taas bongannut Mutsi on mäsä -blogista. Eikä aikaakaan kun itsekin innostuin tästä joten nyt saatte kuulla vastauksia mun jouluisiin asioihin. Olisi muuten kiva jos tekin vastaisitte omalta osaltanne näihin samoihin, tuonne kommenttikentän puolelle tai jos löytyy blogi, niin sinne sitten omassa postauksessa. Haastaan siis kaikki jotka näkevät tämän postauksen ja innostuvat kans!

Miltä perinteinen joulupaitasi näyttää?
– Multa ei löydy joulupaitaa, ellei tuollaista perus neulepuseroa lasketa. Sellaista jouluteemaista paitaa ei löydy, eivät ole minun makuuni tuollaiset vaikka voin ymmärtää että joku muu voi tykätä.
Ihanin joulumuistosi lapsuudesta?
– Varmaan se kun yhtenä jouluna oli joululahjat maagisesti ilmestyneet isäni luokse. Eikä hän suostu vielä tänäkään päivänä myöntämään että hän oli jossakin välissä ehtinyt ne viemään, ettei 9v. pikku-Piia huomannut mitään.
Oletko koskaan tehnyt piparkakkutaloa?
– En ole koskaan tehnyt, mutta olen ymmärtänyt että se on aika vaikea joten mun taidoillani se ei varmastikaan näyttäisi talolta. *nauraa*

Suosikkipuuhasi joululomalla?
– No lapsena se oli pulkkamäessä riehumista, tai ylipäänsä lumessa peuhaamista, mutta näin vanhempana silloin vain rentoudutaan.
On jouluaatto, mitä lasissasi on?
– Glögiä!
Jos voisit ostaa ainoastaan yhden lahjan tänä vuonna, kuka sen saisi?

– Kummipojat. Jos saa olla perheen ulkopuolelta niin kodittomat eläimet.

Mitkä värit tekevät joulusi?
– Hopea ja vihreä. Punainenkin pienissä määrissä.
Mistä jouluperinteestä et pidä tai mitkä skippaat vuosittain?
– No joulukirkon olen skipannut aina kun se lapsena oli mahdollista, eikä aikuistena ole tullut käytyä. Joululaulujen kuuntelu kirkossa voisi menetellä mutta ei se perinteinen joulukirkko.
Oletko viettänyt joulua muualla kuin kotimaassasi?
– En ole, mutta muuallapäin Suomea muutamaan otteeseen.

On jouluaterian aika, mitä lautasellasi on?
– Lihaa, perunaa, lanttulaatikkoa, porkkanalaatikkoa, rosollia, muuta ei tule näin heti mieleen.
Valkoiset vai värikkäät jouluvalot?
– Valkoiset, tietenkin!
Mikä on jouluherkkujen suosikkisi?
– Suklaa? No ei vaiskaan, äidin tekemä riisipuuro luumusopalla.

Kummasta pidät enemmän jouluaatosta vai joulupäivästä?
– Jouluaatosta. Lapsena syy oli tietenkin lahjat mutta vanhemmiten se syy on hautausmailla vierailu – se kynttilämeri ja muutenkin aaton tunnelma on kivempi.
Kuva- vai suklaajoulukalenteri?
– Suklaa tietenkin!
Kuulutko pikkujoulukansaan?
– Kuulun, mutta en haluaisi. (mua ei kannata kutsua ens vuonna pikkujouluihin) Mulle pikkujoulut on vähän sellainen pakkopulla, menen koska on kutsuttu ettei loukkaannuta. Itselle kun ei se kännittely ole mikään ykkösjuttu. Kivempi olisi jos pikkujoulussa olisi jotain muutain muuta kivaa, eikä vaan alkoholilla läträilyä.

5 kommenttia

 • Anja

  Tällaisia kysymys-vastaus -postauksia on aina kiva lueskella. Aikalailla samansuuntaisia olisi minunkin vastaukset, paitsi glögistä en ole oikein oppinut tykkäämään. Jos saisi valita paikan missä viettää joulua niin jossain vuokramökillä Pohjois-Suomessa, ihan vaan rentoutuen ilman mitään laittoa ja hössötystä. Ehkäpä joskus voi sellaisenkin joulun päästä kokemaan. Hyvää joulua!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tuo on muuten tosi, että ainakin tälleen etelässä asuvana voisi se joulukin olla kivempi jos lähtisi pohjoiseen mökille sitä viettämään. Pohjoisiin siksi että lunta. 🙂 Mut oon sitä mieltä että joulua ei pysty olemaan jollakin tavalla laittamatta ja hössöttämättä. 🙂

 • Anonyymi

  Miten nyt mainostat alkoholillista glögiä? Onko säännöt muuttuneet?