CastalunaMekko2.jpeg
Blogi

Pikkupakkasia ja kesäisiä kesämekkoja

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä

Onpas aamuisin ollut mielenkiintosta lähteä liikkeelle kun maa on ollut pienessä huurteessa ja sen pikkupakkasen on tuntenut oikein nenänpäässä. Ja tuo tarkoittaa taas vaatetuksen hyvin tarkkaa pohdintaa, sillä inhoan sitä liikaa toppaamista, koska sitten iltapäivällä on liian kuuma. Me ollaan vallattu Piipun kanssa takan edusta aina iltasin, ei varmaan tarvi kertoa miksi? *nauraa* Kyselin seuraajilta instassa, että haluavatko he megaporinat aiheilla vaiko Q&A videon. No jälkimmäinen voitti ja sainkin myös isot määrät kysymyksiä, joten saan pian alkaa kuvailemaan tuota videota. Voitte vielä halutessanne laittaa kysymyksiä blogin facebookin kautta, otan niitä vasta 5.10. asti. Oon tässä kuunnellut tätä Ellinooran Aina ku Aira kappaletta. Tätä suositeltiin mulle facebookissa ja tää on.. On niin kaunis kappale, että hän haluan vinkata sen teillekin jos ette vielä tienneet. 

Muistatteko kun valittelin kovasta kylmyydestä ja miten toppaaminenkaan ei auttanut siihen? No, siinä kävi sillä tavoin että mä tulin kipeäksi. Mun viikonloppu meni siis täysin lepäillessä kun huomasin ettei kyse ole mistään pahasta flunssasta, vaan melko helposta. Se oli lopulta sellainen pikaflunssa eli maanantaina oltiin taas takaisin pelipaikalla. Ehkä mulla on jotain vastustuskykyä kun ei noin isosti iskenyt päälle. Sekin helpotti kun sain jalkani lämpimiksi, kiitos ihanan seuraajani kutomista villasukista, joita sain kolmet parit. Mä oon viel kipeenä sellainen että käyn ylikierroksilla. Tunnen oloni kipeäksi mutta jaksan, jaksan kuin mikäkin duracell pupu. Tämä ongelma on ollut mulla ties kuinka kauan. Katsotaampa kuinka kauan saan tästä eteenpäin olla terveenä. 

Lueskelin tuossa että saimme jälleen uuden Miss Suomen ja samalla jotkut pahoittivat mielensä kun uudeksi missiksi tuli ”venäläinen” (Miss Suomi on kuitenkin Suomessa syntynyt eli suomalainen). Kun kuulin tuosta somekohusta, niin mun oli ihan pakko käydä kurkkimassa noita keskustelupalstoja ja mä oon ihmeissäni, sillä luulisi että tänä päivänä sillä ei olisi enää väliä. Kyllä, tiedän että Suomi ja Venäjä ovat sotineet jne, mutta se oli silloin, eikä se taatusti ollut Alinan vika. Jos tuota venäjävihaa ei olisi, voisi munkin sukunimeni olla täysin eri. Muistatteko kun Lola Odusoga kruunattiin Miss Suomeksi? Mä muistan ja ihmettelin silloin miten kamalalla sävyllä ihmiset hänestä puhui. Itse kun en nähnyt hänessä sitä, vaan ihailin. Kävin kerran katsomassakin kun hän esiintyi Sokoksella ja muistaakseni sain sieltä nimmarilla varustetun kuvan. Pointtini on se, että ihan turhasta niitä mieliä pahoitetaan – Alinan, Lolan ja monen muun asian kohdalla. Erilaisuus ei ole huono asia.

Mekko – Castaluna / Neuletakki – Samoon / Korvikset – House of Simone (saatu) /
Laukku – Furla / Kengät – Rieker

Mulla on aivan älytön määrä asukuvia mitä en ole ehtinyt kesän aikana julkaisemaan, joten ajattelin niitä lätkiä tähän ennenkuin maa muuttuu valkoiseksi. Tämäkin Ellokselta ostettu Castaluna merkin* mekosta napattu asukuva on jäänyt julkaisematta, vaikka olenhan mie kyseisen mekon täällä esitellyt.  Oon ollut tosi tyytyväinen Castaluna merkin mekoista eli tästä ja siitä tummansinisestä maksimekosta. Nyt vähän katselen sillä silmällä tätä neuletakkia*. Tätä tummanturkoosin väristä mekkoa tuli käytettyä kesällä todella ahkeraan, koska oli niin miellyttävä päällä, jopa helteellä. Täytyy ehdottomasti kokeilla miten toimisi legginssien ja neuletakin kanssa talvella kun on lämpimämpää.

* Merkityt ovat kaupallisia linkkejä

21 kommenttia

  • Armi

   "Viena eli Vienan Karjala, historiallis-maantieteellinen alue Venäjän Karjalan pohjoisosassa"

   Tämä varmaan vaikuttaa 🙂

  • Anonyymi

   Niin? Jos venäjävihaa ei olisi, Piian sukunimi ei olisi Viena. En vieläkään tajua.

  • Anonyymi

   En minäkään, asiahan on juuri päinvastoin: P:n sukunimi voi olla Viena, koska venäjävihaa ei ole.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis ei se venäjäviha tähän Viena sukunimeen liitykään, vaan siihen aikaan kun isän puolen suvun sukunimi oli toisenlainen. Venäläismäisempi. Olen tästä blogissani joskus kirjoittanutkin. 🙂

 • Anonyymi

  Suomessa ei saa kansalaisuutta sen perusteella, että on syntynyt täällä. Ainakin toisella vanhemmista pitää olla kansalaisuus.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ahaaa. No ilmeisesti Miss Suomen 2018 vanhemmat tai toinen heistä oli suomalainen, joten en edelleenkään ymmärrä miksi tuollainen itku netissä tuli.

 • Anonyymi

  "Jos tuota venäjävihaa ei olisi, voisi munkin sukunimeni olla täysin eri. "
  En tajunnu?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin, sukunimeni olisi toinen jos venäjävihaa ei olisi. Tää Viena sukunimi on jouduttu ottamaan kun isän puolen suku muutti Suomeen. 🙂 Kun silloinen sukunimi oli liian venäläismäinen.

 • Anonyymi

  Piia on kertonut olevansa vienankarjalaista sukujuurta. Osa vienalaisista sukunimistä on kuulostanut suomalaisten korvissa venäläisiltä nimiltä ja vienankarjalaisia on nimitelty ryssiksi ym. Viena ei ole koskaan kuulunut Suomelle kuten vaikkapa sodissa menetetyt Laatokan Karjala ja Karjalankannas, mutta ennen Suomen itsenäisyyttä ja myös jatkosodan aikaan sieltä tuli porukkaa (ja jäi) nyky-Suomen alueelle.

  Monet vienalaiset suvut ovat suomentaneet sukunimensä tai ottaneet käyttöön suomalaisen sukunimen ihan itsesuojelusyistä.

  Tästä lie on kysymys.

  • Anonyymi

   Tiedän tuon kaiken, mutta sehän ei selitä Pipsan sanomaa. Päinvastoin, heidän olisi pitänyt vaihtaa sukunimensä, jos venäjänvihaa oli. Mutta koska he eivät ole sitä vaihtaneet, niin se todistaa ettei sitä (venäjänvihaa) ollut. Ehkä Pipsa itse tietää kuitenkin parhaiten, mitä tarkoitti tuolla sanomisellaan ja selittää sen myös meille.

  • Anonyymi

   …ja mistäs sinä sen tiedät, onko suku vaihtanut joskus nimensä vaiko ei..?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Anonyymi varmaan tietää asian siitä, että olen asiasta kertonut blogissa vuosia sitten. 🙂

   Ja sukunimi on siis aikoinaan, 1900-luvun alkupuolella vaihdettu tähän Vienan sukunimeen, juurikin siitä syystä ettei venäjävihaa tulisi, kun alkuperäinen sukunimi oli venäläismäinen. Oon sen blogissa kertonut. 🙂 Viena sukunimi valittiin muistuttamaan ja kunnioittamaan sidettä Vienan Karjalaan, mistä isäni puolen suku on kotoisin. 🙂

  • Anonyymi

   Niin, en tosiaan tiennyt, että nimi onkin vaihdettu, mikä tekee asian ymmärrettäväksi. En ole seurannut blogia vuosia sitten eikä tästä blogista ja Pipsan sanomisesta tullut mitenkään ilmi, ettei Viena ole alkuperäinen sukunimi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, eihän se ollut tässä kerrottuna, mut nythän mie sen kerroin ja blogistakin löytyy tosiaan vähän valotusta tästä mun sukunimestäni. Vienahan on toki siis oma alkuperäinen sukunimeni, muttei isän puolen suvun. 🙂

 • Anonyymi

  Niin, tiedän tämän tosiaan siitä, että Pipsa on asiasta aiemmin blogissa kertonut ja toisekseen siitä, että harrastan itse mm. vienalaisten ja muidenkin karjalaisten sukujen sukututkimusta. Tiedän Pipsan suvun ap. sukunimenkin. Suvullasi on hieno historia. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tiedätkö enemmänkin sukuni historiasta? Jos, niin voitko laittaa sähköpostia ja kertoa, olisin kiinnostunut. 🙂