Juhannus2017_1.jpeg
Blogi

Pieni vesisade ei minua sulata, vai sulattaako?

Mä en olisi millään halunnut nousta sängystä ylös, koska Sevi veteli uniaan niin tyytyväisen näköisenä. Hän oli taas parkkeerannut itsensä muhun kiinni, niin  en raaskinut häntä herättää, mutta onneksi saatoin käyttää sen ajan lukemiseen. Aloitin pienen tauon jälkeen taas lueskelun ja otin luettavaksi K.K. Alongin Kevätuhrit kirjan. Heti parin ekan luvun jälkeen jäin kiinni koska mulle heräsi heti kysymys, että miksi nämä nuoret on jääneet henkiin vai ovatko he edes hengissä. En yleensä pidä trillereistä, mutta tämä nappasi posiitivisella tavalla musta otteen. On pakko lukaista kirja tänään loppuun ja jatkaa seuraavalla kirjalla, koska kyseessä on siis kirjasarja ja mulla on onneksi molemmat kirjat lainassa. Siinä kun aloin jo tekemään nousua sängystä, yritti Sulokin tulla kylkeen kiinni, mutta Sevipä päästi semmoset suhinat, että poika perääntyi takaisin lattiatasolle. 
Mies meni ajamaan nurmikkoa ja mun pitäisi saada itsestäni sen verran irti, että tekisin perunamuussia, koska se on kuulemma ”hyvvää”. Ei vain jotenkin innostaisi noiden miljoonien pikkupottujen kuoriminen, vaan pakkohan se on jos haluaa ruokaa. Mulla on tässä taas kolmena päivänä mennyt ruokailut ihan päin honkia. Tänäänkään en ottanut aamupalaa, enkä lounasta, vaan syönyt kaikkea pientä – porkkanaa, omenaa, vadelmaa sellaiseen pikkunälkään. Tämä päivällinen on siis tämän päivän eka kunnon ruoka. En tiedä miksi se on taas niin kamalan vaikeata saada kiinni, siitä tasaisesta ruokarytmistä. Tässä on nyt tämä isoin ongelmani. 

Meidän juhannus meni vähän päin peetä, kun suunnitelmat muuttui ja lopulta murenivat kokonaan. Lisäksi kirsikkana kakun päällä sai mieheni jonkinlaisen mahataudin, joten häntä piti sitten hoivata mustikkasopilla ja jaffoilla. Menihän se silti kotosallakin, herkutellen ja leffoja katsellen. Onneksi päästiin tekemään meidän juhannusperinne eli juhannusajelu pitkin poikin satakuntaa. Jossain metsätiellä tuli napattua asukuvatkin. Me ei olla hetkeen aikaan käyty tälleen kunnolla ajelemassa, nytkin meni varmaan kolme tuntia kun ajeltiin pitkin poikin, höpöteltiin ja kuunneltiin musiikkia. 
Sainpahan juhannuksen aikana katseltua taas Drop Dead Diva sarjaa eteenpäin, mutta nyt alkaa vahvasti näyttämään siltä, etten ehdi katsomaan kaikkia kausia 29.6. mennessä. Nyt siis mietiskelen otanko lisäkuukauden että ehdin katsomaan, vai hyppäänkö suoraan kuutoskauteen, että ehtisin näkemään sen. Jos joudun ottamaan lisäkuukauden, niin suositelkaa jotain tv-sarjaa tuolta ViaPlaylta, mitä voisin yrittää katsoa seuraavan kuukauden ajan? Mä nimittäin en inhoa mitään muuta niin paljoa, kuin hukkaan heitettyä rahaa. Siksi olisi kiva löytää joku toinen sarja, mitä katsoa sitten sen seuraavat 3vko kun DDD on katsottu loppuun.  

Toppi – H&M+ (H&M)
Neuletakki – St. Oliver (River)
Housut – Nanso (NansoShop)
Loaferit – AndiAmo (KooKenkä)
Laukku – Metropolis (Furla)

Kyllä nyt juhannuksena olisi ollut kiva heittää joku mekko päälle, mutta kun tämä suomen kesä on vähän tämmönen, ettei se ole samaa mieltä mun kanssani. Tuossa kuvanoton hetkelläkin sataa tihutti vettä, mutta minä menin ja uhmasin sokerista ihoani, että saisin otettua ulkokuvan asustani. On kyllä mukavaa vaihtelua saada näitäkin kuvia. Aina se ei ole mahdollista, mutta otetaan niin usein kuin se on mahdollista. Nytkin siis pakotin mieheni ottamaan musta nämä kuvat. Oon alkanut haaveilemaan valkoisesta Furla Metropoliksesta, toimisi nimittäin niin monen asun kanssa, mutta vielä en ole mennyt ostamaan, koska haluan harkita asiaa tarkkaan. Mut vesisateesta huolimatta tuli iloittua tuosta kuvaushetkestä ja tietenkin asusta, mä oon nyt käyttänyt näitä Nanson keto housuja, kun on ollut vilpoisat kelit. Ja tässä on muuten tuo HM:lta nappaamani pitsitoppi, jonka esittelin edellisessä postauksessa (videolla) ja tämä on kyllä aivan mahtava. Kevyt mutta tyylikäs, eikä ne rintaliivit sieltä ihan silleen näy, ellei käytä kovin värikkäitä. Voin suositella!  
Mulle tuli ekat kiinakengät ja kun hain paketin postista, niin pisti naurattamaan että kyllä ne kiinalaiset vaan aika hyvin osaa pakata. Mahdollisimman säästäväisesti. Paketista kuitenkin paljastui sandaalit, jotka tilasin ja olivat just sitä mitä pitikin. Ovat kyllä aavistukset verran lyhyet, ihan muutaman sentin, mutta ajattelin yrittää siitäkin huolimatta käyttää. Vielä on muutama kenkäpari tulossa, että toivotaan niiden olevan kans hyviä. Lisäksi odotan Booztilta pakettia, sen pitäisi olla torstaina haettavissa. Mä tosiaankin tilasin sen pinkin Ralph Laurenin mekon. Se oli ihan pakko ostaa, koska oon sitä siitä lähtien ihastellut (huokaillut ja ihastellut) kun huomasin sen tulleen myyntiin. 

41 kommenttia

 • Anonyymi

  Noista ruokailuajoista. Itseasiassa nykyään ei suositella tuollaista että ruokailun pitäisi olla aikataulutettuna muutaman tunnin välein vaan sen pitäisi tapahtua vain silloin kun ihminen tuntee nälkää ja silloinkin normaali ruoka-annos syödään hitaasti jotta keho ehtii reagoida siihen että ravintoa nautitaan (pikaruokailussa ja ahmiessa ei ehdi tuntemaan kylläisyyttä ja tulee vedettyä liikaa ruokaa nassuun) Tuollainen säännöllinen puputtelu ehdollistaa kropan vaatimaan ruokaa koko ajan ja pian ne annokset suurenevat ja suurenevat. Siksi niin moni on epäonnistunut hyvän alun jälkeen. Tsemppiua kuitenkin:)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä oon itse huomannut tässä parin vuoden aikana, että se säännöllinen syöminen helpotti siinä, ettei iltasella tullut syötyä liikaa tai ettei tullut näitä makeankoloituksia tuonne hampaankoloon. 🙂 Ainakin itselläni se säännöllinen, tasainen syöminen piti ruodussa. 🙂

  • Anonyymi

   Ottamatta kantaa Pipsan tilanteeseen niin usein hyvin lihavilla ja/tai ahmimiskierteisillä ja/tai iltamussuttajilla normaali näläntunne on kadonnut. Voidaan elää vaivatta iltapäivään kahvilla mutta illalla nälkä ei sammu järkevillä annoksilla ja mieliteot kohdistuu nopeisiin hiilareihin ja rasvaan. Se ihan hormonaalista. Jos nälkä ei tule suht säännöllisesti ja katoa järkevillä annoskooilla, lääke on juurikin kellosta katsottu rytmi, jonka turvin se normaali nälkä aikanaan palautuu ja _sitten_ sitä voi alkaa kuunnella.

   Been there, done that, ja vaikkei se näytöksi riitä niin omalla kohdalla allekirjoitan. Opit sain ravitsemusterapeutilta ja mindful eating -kouluttajalta. Syömishäiriöisten ja hyvin lihavien näläntunne ei yleensä lähtötilanteessa toimi, vaan se pitää etsiä syömällä ensin suurin piirtein kello kädessä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Olen samaa mieltä tässä, kyllä se säännöllinen syöminen on hyvä estämään liikasyöntiä tai herkkuhimoja. 🙂 En vain omalla kohdallani ymmärrä, miksi en saa tätä normalisoitumaan.

 • Anonyymi

  Suosittelen Pako-sarjaa (Prison Break) katsottavaksi. Itse katon nyt kolmatta kertaa ja siihen ei vaan koskaan kyllästy 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia vinkistä. Oon katsonut tuon joskus, että kenties sen voisi katsoa uudelleen. Sarjan uusi kausi kiinnostaa. 🙂

 • Anonyymi

  Tarkoitatko, että kengät ovat muutaman millin liian pienet? Eihän muutaman sentin liian pienet kengät voi mitenkään pitää.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, tota mä siis tarkoitin. 🙂 Otin tuossa kuvat postausta varten, niin näette mitä tarkoitan. 🙂

  • Anonyymi

   Loppuuko tuo Olipa kerran ikinä?? Seurasin sitä aluksi mutta väsähdin kun tapahtumat vain venyivät ja vanuivat ja jatkuvasti tapahtui kaikkea entistä älyttömämpää…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä se varmaan joskus loppuu, mut ei ainakaan viel ole loppumassa. Mä oon joskus katsonut tota, mut pari uusinta kautta on jäänyt katsomatta eli jos ne vaan löytyy tuolta, niin sen voisi katsoa. 🙂

 • Anonyymi

  Mä taas vihaan vielä enempi hukkaan heitettyä aikaa kun rahan tuhlausta. Siinä mielessä maksaisin lisäkuukauden ja katsoisin aloittamani sarjan loppuun, mutten väkisin aloittas uutta. Se raha menee joksapauksessa, katsoi sieltä paljon tai vähän. Ja kyllähän ylenmääräinen teeveen katselu on ajanhukkaa. Kohtuus!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä taas alottasin uuden, mut silleen et varmasti ehdin sen katsomaan niin, ettei sitä aikaa mene hukkaan eli keskittyisi vain katsomaan sitä sarjaa. 😀 Nytkin katselen silloin kun kirjoittelen kirjeitä. 🙂

 • Anonyymi

  Alin kuva on kiva ja näytät siinä pirteältä. Loppuviikosta voi laittaa ilmeisesti hellekoltut ylleen ja miksei uikkaritkin. Teil tuntuu olevan kivaa miehen kanssa kaikkien noiden vuosien jälkeenkin, kunnioitettavaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, olo tuntuukin pirteämmältä. 🙂 Toivotaan et saa laittaa hellekoltut päälle. 🙂 Joo, onhan meillä kivaa mutta löytyy ne huonotkin ajat. Aika perusparisuhde kuitenkin. 🙂

 • Anonyymi

  Pyydä sun miestä ottamaan viaplay? 😀 Tai siis kummalla ei nyt ole. Se eka kuukausi on ilmainen ja sit sen jälkeen vok perua. 🙂 Otin ite sen ja jäin sit koukkuun! 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ne ilmaiset on jo käytetty, tääkin oli siis maksullinen kuukausi. 🙂

 • Ninni

  Täydellinen asu!!! 🙂 Noi pöksyt on kyllä ihan sun näköset eli hyvä Pipsaaaaaaa!!! <3

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, pöksyt on tosiaan ihan munnäköset. 🙂

 • Anonyymi

  Älä pilaa terveyttä huonoilla kengillä. Kärsit sitten 40 plus iässä jos nyt pilaat jalkasi ja nivelesi

 • Anonyymi

  Suosittelen sadekelin jälkeen kävelylenkkiä! Tekee hyvää saliliikunnan vastapainoksi. Käytkö aina samana viikonpäivänä salilla?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Miksi juuri sadekelin jälkeen kävelylenkki? Vai tarkoititko salikerran jälkeen kävelylenkkiä? Olen niitä tehnytkin ja pyöräilylenkkejä. 🙂 Ei, en käy aina samana päivänä salilla, vaihtelen.

 • Anonyymi

  Hei Pipsa! Olisit ottanut kuntoilun kannalta ja mennyt itse ajamaan nurmikon? Se on todella hyvää liikuntaa! Kai mies olisi yhden ruuan saanut tehtyä?
  Onko tuo paita siis pluskoko 2Xl? Itse olen myös plussa, mutta paljon pienempi kuin sinä, joten epäilen että tuo olisi normipuolelta. Itselleni menee kyllä normipuolen vaatteet toki. Hauskaa kesää😊!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ihan hyvä idea, mutta kyllä mä annan miehen tehdä tuon nurmikon leikkuun. Mä keskityn ruuan tekoon. Tokihan mies olisi saanute ruuan itsekin tehtyä, mutta sitten se muussi ei olisi kuulemma ollut yhtä hyvää kuin mun tekemä. 🙂 Toppi on ihan HM+ malliston puolelta. 🙂

 • Anonyymi

  Meinaatko uusista perunoista tehdä tuon muusin? Ei onnistu, tulee liisteriä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En meinannut, kantapään kautta oppinut tuon asian ettei uusista perunoista tehdä muussia. 😀

 • Anonyymi

  Eihän nuo Viaplay tai Netflix nyt maksa juuri mitään per kuukausi. Meilläkin molemmat katsottavina.

  Itse olen normaalipainoinen ja liputan kyllä säännöllisen ruokarytmin puolesta. Huomaan itse heti, jos olen syönyt liian kevyen lounaan: illalla voisi vaan mättää ja mättää, eikä tunnu tulevan täysi olo ollenkaan. Syön 3-5 krt päivässä aamu-ja päiväpainotteisesti.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, eihän ne maksa mutta en viitsisi kumpaakin pitää samaan aikaan, varsinkin kun ei tuolla Viaplaylla ole niin paljon katsottavaa, kuin esim. Netflixissä. 🙂 Mut toisinaan otan kuukauden käyttöön kun huomaan et siel on jotain kiinnostavaa. 🙂 Nytkin otin sen ihan sen takia, että halusin katsoa Pirates of the Carribeanit. 🙂

 • Anonyymi

  Frendit, How I Met Your Mother, Walking dead, Once Upon A Time, Supernatural, House, Bones, The X-Files. Muunmuassa

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos, siinähän tulikin useampi samalla. 🙂

 • Jaana Mäkelä

  Vatsatautia täälläkin sairastettiin juhannuksena..ai,ai,..kun nipisti massua 🙁 Kiva kuva tuolta metsästä.Kannon ympärillä puolukka tekee kukintoaan ja mustikkakin on jo raakileella. Huomenna Pipsa laitetaan kesämekko päälle kun luvattiin aurinkoa…iiihanaa <3 **Jaana Maarit Mäkelä**

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Saas nähä innostunko menee poimimaan, puolukkaa ja mustikkaa. 😀 Tuskin, mutta ois se hauska joskus kokeilla. 🙂 Katsotaan nyt pistänkö huomenna kesämekkoa päälle, mutta perjantaina mahdollisesti. 🙂