Halloween1.jpeg
Blogi

Pelottavaa Halloweenia viettämässä – minä muunakaan kuin kissana

Voi pojat miten ihanalta tuntuukaan kun on vihdoin saanut nukutuksi. Oon nyt kolmena yönä nukkunut kunnolla ja hyvin sikeästi. Saas nähdä että missä vaiheessa se pää haluaa nukkua tuon kahden viikon univajeensa pois. En siis tuossa sairasteluni aikana, siis pahimmassa vaiheessa, pystynyt nukkumaan kunnolla. Milloin yskitti, milloin hengitys vinkui kuin pienellä possulla ja milloin hikoilin kuin niagaran putous. Aina siis jokin syy miksi en saanut nukutuksi, vaan valvoin, valvoin ja valvoin. Oikein naurattaa tuo herkkäunisuus tässä kohtaa, koska normaalisti pystyn nukkumaan vaikka seinän takana olis hissiremontti menossa, mutta toisaalta taas herään jos joku kissoista oksentaa karvapallon lattialle. Hyyiii. Mut alan olemaan siis suhtkoht kunnossa – ääni vaan on aika käheänä ja jos isommin puhelen, niin alkaa yskittämään. Ja viimeisimpänä juttuna mulla on mennyt nenä tukkoon. 

Käsi pystyyn kuinka moni meinaa mennä katsomaan Tuntemattoman Sotilaan? Mä pidän oman käteni vielä vähän puolivälissä, koska en ole sotaelokuvien suurin ystävä, mutta toisaalta taas…  Täällä on eräs malttamaton kysellyt että milloin menisimme katsomaan tuon kyseisen elokuvan uudelleentaltioinnin, enkä ole vielä sanonut juuta enkä jaata. Vähän se kolmen tunnin kesto mietityttää. Olen nähnyt sen vanhan elokuvan… varmaankin kolmeen kertaan, mutta ei mulla ole siitä elokuvasta silti mitään muistikuvaa. Pari kertaa nähnyt koulussa ja kolmas kerta katsottiin kun se tuli televisiosta. Osallistuin myös Postin ”Kiitä Veteraania kortilla” kampanjaan ja lähetin 20 korttia. Halusin niihin jotain spesiaalia, joten kävin teettämässä ottamistani kuvista 20 postikorttikuvaa, jotka sitten lähetin kiitoksien ja runojen kera eteenpäin.

Tiedättekö sen tunteen, kun sängyssä unta odotellessassa tulee mieleen vaikka mitä kivoja ideoita mutta et kirjoita niitä ylös, koska aattelet että muistat ne sitten aamullakin?  Joo, en mäkään! Mä saan aina iltasin kaikenlaisia blogi-ideoita, mutta koska en kirjoita niitä talteen, niin sinne ne ideat sitten katoaakin. Milloinkohan sitä oppisi etten muista aamulla mitään ja kirjottaisin ne ylös? Varsinkin kun mulla on tuo hieno nahkakantinen muistikirjanen minne voin kirjoittaa näitä ideoita ylös ja sieltä poimia aina tarpeen tullen. 
Hommasin itselleni uuden puhelimenkin ja vanha lähti huoltoon. Tutkein tarkkaan Samsung S7 ja S8 välisiä tietoja ja totesin etten vain isomman koon ja uudemman käyttöjärjestelmän takia lähde maksamaan paria sataa enempää, varsinkin kun kameran asetukset oli molemmissa samat ja tuo on mulle se tärkein ominaisuus. Ja plussaa se, että nyt toi akku kestää vähän kauemmin ja latautuu täyteen tunnissa, jeeee! Odotankin jo innolla, että pääsen tekemään my day videoita ja testaamaan enemmänkin tuota videokuvausta – tällä hetkellä mun ääni on sen verran mennyt, ettei mitään höpinöitä voi oikein ajatella. Mun piti tällä viikolla kuvata tuo vaate-esittelyvideokin, mutta ei se taida nyt onnistua ellen tee siitä puhumatonta versiota. En ole vielä huolestunut tuosta äänestä, mutta kyllä se saisi tämän viikon aikana lähteä pois.  

Mekko – Ralph Lauren / ”Sukkikset” – KappAhl / Laukku – Furla /
Kengät – SoWhat / Kaulakoru – Korusuunnittelu HennaK

I know, ne eivät ole sukkikset mutta huomatkaa hipsut! Mä kyllä annoin niille oikeillekin mahdollisuuden, mutta niiden kanssa mun koivet teki kylmäkuoleman, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi ”sukkikset”. Enkä sano ääneen ”sukkiksien” oikeata nimitystä, ettei kukaan saa harmaita hiuksia, vaikka epäilenkin näin jo tapahtuneen. Sori. Olin viikonloppuna kaverin halloween synttäreillä ja pukeuduin hyvin tylsästi ihan vaan kissaksi. Ei tuolla onneksi ollut vaadetta, että pitäisi olla pelottava, koska en mä semmosia osaa. Ehkä joskus voisi kokeilla, ehkä. Mut teki kyllä kivaa päästä vähän tuulettumaan, vaikka en mitenkään isommin riehunutkaan, mutta se että sai olla toisten seurassa piristi kummasti mielialaa. Kahdessa viikossa mökkihöperyys on lähellä.
Sitten bongasin Yoursilta tämmösen kunnon joulumekon! Jokin tuossa vaan viehättää sen verran, että pohdiskelen sen tilaamista. Se tietty harmittaa, että tuota voi käyttää vain jouluna. Miksi suunnittelija ei ole voinut ajatella asiaa niin, että olisi tehnyt noista karvahörpelöistä irrotettavat, koska siten mekkoa pystyisi käyttämään joulun jälkeenkin. Löysin myös toisenkin ongelman mekosta – siinä on veluurikangas (samettia?)! Te tiedätte että meillä on täällä neljä ihanaa karvakorvaa eli suomeksi sanottuna – ihan hitokseen karvoja! Niin tuon takia sametti/veluurikangas ei ole kovin ihanteellinen, mutta onneksi on teippiharja! Jospa siis sen avulla pärjäisi muutaman joulun päivän ajan. 

29 kommenttia

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Upea look! Kannattaa kattoo, että sukat on samaa mustaa kuin "sukkikset" niin ei erotu 😉 nyt sukat kuleneemmat ja vaaleammat ja se paljasti 😊 mutta eipä toi niin vakavaa ole.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitti! Joo, pitää ens kerralla kattoo vaikka eipä tuo nyt vakavaa ole, ei siellä juhlissa kukaan onneks jalkoihin kattellu. 😀 Mut kuvassa sen huomaa. 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Täällä on toinen, joka pitää kättään puolivälissä kyseisen elokuvan suhteen 🙂 En myöskään ole sota-aiheisten elokuvien ystävä, olen toki katsonut vanhan Tuntemattoman sotilaan aikoinaan 🙂

  Innostuin kyllä itsekin tuosta postin kampanjasta ja ajattelin ainakin muutaman kortin kirjoittaa. Hyvä kun mainitsit asiasta tekstissäsi! 😀

  Oli mukavaa jälleen lukea postaustasi maanantain päätteeksi 🙂 <3

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Enköhän mää tuon elokuvan mene katsomaan, pakko se on! 😀 En pidä sotaelokuvista, mut kyl tää tuntematon on pakko käydä kattoos. Ja taitaa olla vissii ainut sotaelokuva mitä suostun kattomaan, jos nyt tälleen nopsaan mietiskelen. 😀 Kiva että innostuit kans tosta kampanjasta, se on kiva päästä kiittämään. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Mietin, et ois kiva, jos tekisit tuben puolelle joulukalenteri tyylisiä videoita. Eli joulukuun ajan mahollisimman monta videoo 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia tästä ideasta,otin tämän nyt vakavaan harkintaan. Oon jo kirjotellut ylös videonaiheita mitä voisi tehdä. 🙂 Täytyy toivoa että ääni pian tasottuisi niin pääsisi tekemään. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Joo, ois kyl kiva! Joo, voithan tehä videoita "varastoon", niin ei tuu joulukuussa niin kiire ja stressi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin, jos vain pystyn tekemään nyt kun on tuo puhekielto eikä mitään tietoa kauanko tää ääni on tämmönen "mennyt".

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Kumman vanhemmista Tuntematon sotilas -elokuvista olet siis nähnyt? Mitä tarkoitat sanomalla, että S7 ja S8 on samat kameran asetukset?

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Ei kai tuo niin tavatonta ole. Itse en ole nähnyt kumpaakaan aikaisempaa versiota, mutta kirja on tuttu ja tämän uusimman kävin katsomassa perjantaina leffateatterissa. Täällä vaan hassusti ajatellaan, että kaikkien pitäisi tuntea nuo filmatisoinnit ja kirja, vaikka nehän on vaan kuvitteellisia teoksia, eikä niitä varsinaisesti voi pitää edes minään yleissivistyksenä.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Kirja on ainoa jonka ehkä vois sanoa kuuluvan yleissivistykseen, mutta ei leffat. Nehän on vaan tulkintoja kirjasta. Mutta en ihmettele ettei kirjakaan ole tuttu, pääasia lienee että historia noilta osin olisi edes tuttu. Oman kouluhistoriani aikana kirjat tai leffat ei ole tullut kertaakaan vastaan, vaikka joidenkin mielestä ne kuuluu lähes opetussuunnitelmaan. Nuorempi polvi on vielä kauempana mustavalkoisista leffoista ja Linnan teoksista kuin moni 80-luvulla syntynyt.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voi olla etten ole nähnyt Mollbergin Tuntematonta, mutta en ole asiasta täysin varma.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Kuvitteellisia teoksia? Linna taisteli itse tuossa kyseisessä jalkaväkirykmentti 8.ssa mistä Tuntematon sotilaskin kertoo. Päähenkilöillä on ihan oikeat esikuvansa. Kaukana siis kuvitteellisesta. Toki kyseessä on romaani joten mielikuvitusta on käytetty lisäksi. Itse en tykkää väkivaltaisista leffoista, mutta kyllä tuo uusi Tuntematon kosketti syvälle. Näyttelijä suorituksille 10+.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Siis päähenkilöillä Koskela ja Rokka on ollu suoraan esikuvat ja muuten tapahtumia jne. On Linna sijoittanut uuteen järjestykseen ja sanoja eri miesten suuhun, mutta kuitenkin totuuspohja monessa jutussa niinkuin tuossa sodassa ylipäätään.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Totta kai henkilöillä on esikuvat, mutta ei ne mitään dokumentteja ole vaan fiktiota, kaikesta huolimatta. Kirjailijan näkemys asioista ja elokuvat on puolestaan ohjaajien näkemyksiä siitä kirjasta, siksi ainoaa ja oikeaa elokuvaa ei ole tehnyt kukaan.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Vahva suositus tuolle uudelle Tuntemattomalle, kävin katsomassa sen viikonloppuna. Se elokuva on mielestäni paljon muutakin kuin sotaelokuva ja leffa imaisee kyllä niin mukaansa, ettei kelloakaan tule katsottua kesken kaiken, itse olin leffan lopussa jopa hieman ihmeissäni että nytkö se jo loppui. Mutta kannattaa käydä katsomassa se isolta kankaalta, jos edes vähääkään kiinnostaa (:

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On se toki muutakin kuin sotaelokuva, mutta itse silti kategorioin sen sotaelokuvaksi koska sotimistahan siinä on. Mut enköhän mää sen käy katsomassa, uskon vahvasti tähän.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Haha, todellakin tiedän tuon tunteen!! 😀 Mutta välillä on käynyt niin, että yöllä mietin jotain tooodella kuningasideaa, enkä saa unta kun haluaisin HETIVÄLITTÖMÄSTI päästä sitä toteuttamaan! Sellaiset ideat muistaa aina aamulla ja aamuaivoin mietittynä ne voi samantien heittää romukoppaan… :D:D

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Vai samantien romukoppaan, eikai? 😀 Mut toi on todella ärsyttävää kun aivot lähtee touhuamaan jotain muuta kuin sitä nukkumista. 😀

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Sinulla on kiva asu! Sikäli mielenkiintoista että asusi ovat aina ns. viittä vaille okei, aina jokin juttu jää puolitiehen, mikä syö kokonaisuutta. Tässä asussa sukkien ja legginsien väriero pistää silmään. Ehkäpä lyhytvartiset nilkkurit olisivat korjanneet asian, jolloin väriero olisi jäänyt piiloon.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Eipä sitä siellä juhlissa kukaan huomannutkaan, kuvista vasta itsekin näin eikä sitä voinut enää muuttaa. 😀

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *