liiviasu3.jpeg
Blogi

OOTD – Söpöäkin söpömpi karvaliiviasu


Mua aina välillä naurattaa, kun aamuisin herään vieteriakkana eli samantien kun kello soittaa, niin tämä pomppaa pystyyn. Niin kävi myös tänä aamuna. Taisin tehdä jopa oman ennätykseni tuossa aamutouhujen tekemisen suhteen. Niin nopeasti tuli kaikki tehtyä ja ajoissa töihinkin päästyä. Tänään koin pysäkillä yllätyksen, kun kanssaodottelija tunnisti mut. Niin varovaisesti näytti blogini sivua ja kysyi, että olenko minä minä ja minähän myönsin olevani. Töistä oli muuten niin ihana tulla kotiin, kun Silla tuli juosten (ja kuristen, kurr kurr – meillä on puluja, ei kissoja) vastaan. Mamman oma lellikki.

Pitäisi tänään tehdä muutamat blogijutskat valmiiksi, kun huomenna on luvassa menokkaampi päivä. Pitää mennä metsästämään muutama pussillinen teetä, vaikka kyllähän noilla kaapin antimilla ensi viikkoonkin pärjäisi. Miksei teetä myydä isommissa erissä, tyyliin 250g/pussi? Tuon lisäksi kaverin pitäisi tulla poikkeamaan, sekä pitää alkaa kuvaamaan Porinoita varten muutamia spesiaalipätkiä.

Ajattelin muuten Porinoihin enemmän kertoilla noita laihdutusrintaman kuulumisia. Olen muutenkin ajatellut, etten höpisisi liikaa tuosta laihdtuksesta koska tämä ei kuitenkaan ole laihdutusblogi, enkä muutenkaan halua ajatella sitä liikaa. Ette tiedäkään miten vaikeaa Porinoiden tekemiset oikeastaan on, kun pitää miettiä aiheita mitä kerron siellä ja lisäksi aiheita mitä kerron teksti&kuva versiona. Ettei höpöttelisi samoista asioista. Siksi kiitänkin häntä, joka neuvoi kirjoittamaan aiheita paperille ylös. Oikein ranskalaisten viivojen kera. Se helpottaa, vaikka en vieläkään muista kirjoittaa aihetta per päivä, kuten alunperin ajattelin vaan herään yleensä näin keskiviikkona. Tai en oikeastaan edes herää, vaan säpsähdän siihen todellisuuteen että parin päivän päästä on Porinat eikä mulla ole mitään kerrottavaa. Kunpa joskus saisin aikaiseksi ne 15min Porinat.  


Innostuin sitten kuvailemaan tämän päiväistä asua, mikä piristää niin kivasti. Kuvissa on tuo uusinta tunika, jonka ostin Ellokselta. Se on tuollaista semipaksua collegemateriaalia, mutta kuitenkin yllättävän lämmintä. Tykkään! Hihoja pitäisi käydä jossain vaiheessa lyhentämässä, kuvissa näettekin kuinka paljon niistä joutuu ottamaan pois. Se, mikä tässä tunikassa kiinnitti huomioni, oli tietenkin materiaali, mutta myöskin nuo hauskat vyötärönyörit eli siitä saa makunsa mukaan laittaa joko kireämmäksi, tai antaa olla löysällä.

Luonnonvalkoinen tuntui itselle hieman rohkealta värivalinnalta, koska se on niin arka väri – kaikki lika näkyy ja ennenkaikkea mustat kissankarvat. Enkä ole koskaan saanut valkoista pysymään valkoisena, vaikka pesen valkoiset keskenään ja valkopyykille tarkoitetulla pesuaineella. Ei vaan toimi, jossain vaiheessa valkoinen muuttuu harmaaksi. Kaiken näidenkin jälkeen otin riskin, jospa nyt saisin valkoisen tunikan pysymään valkoisena.

Vielä tarttis vajaan puoli vuotta kärvistellä näillä hiuksilla, sitten voin värjäyttää hiukseni, jos siltä enää tuntuu. Tää nykynen väri tuntuu sopivan aika hyvin, kun ei tuo oma väri iske niin pahasti silmään. Mut kaipaan silti tätä hiusväriä ja mallia. Kenties kesän kunniaksi heitän tuon värin päähän ja sitten syksystä taas laitan tällaisen vaaleamman värin.

 Karvaliiviasu 
Karvaliivi – Zizzi
Collegetunika – Ellos
Jegginssit – Yours
Koru – Glitter
Mitä me ollaan mieltä?

52 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nuo olivatkin kivoja asuja, varsinkin sininen. Onkin vähän harmittanut, että menin myymään sen. 🙁

 • Hanna

  Jotenkin raikas asu 🙂 Miusta tuo valkoinen väri passaa sulle mainiosti ja tunikakin näyttää hyvältä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sitä se kyllä on, raikas. 🙂 Vähän kyllä tuo valkoinen väri kauhistuttaa, kun koti täynnä mustia irtokarvoja. 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, tuo liivi on ihan mahtava! Ja näille keleille aika passeli, ainakin kun auton kyydissä saa mennä. 🙂

 • Anonyymi

  Onpa raikkaan näköinen tuo valkoinen tunika! Kuten koko päivän asukin 🙂

 • Anonyymi

  Valkoinen pukee suo ! Vielä tuohon se lyhyt röyhelöhame niin on just hyvä! Mä liotan välillä valkoiset kloori vedessä niin on taas valkoista :)! Liivi on kyllä aivan ihana löytö.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Miten saat kloorilla valkoista? Mä oon saanut vaniljanväristä, eli semmosta kellertävää. Joskus yrittänyt vaalentaa, ei vaan onnistu mulla. 🙁 Mikään! 🙁 Mut siis, mikä röyhelöhame?

  • J.B

   Minulla on tapana laittaa pesupallollinen klooria ihan valkopyykin joukkoon ja aina on tullut valkoista. Tosin vaatii sitten lisähuuhtelun, että haju lähtee.

   Todella outoa muuten nähdä sinulla valkoiset vaatteet!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Aaa nii tuo hame, mut en mä oikein tiedä, siitä. 🙂

   Onhan tuo valkoinen vaate mulla hieman erikoinen. 🙂

 • Anonyymi

  Minun mielestä tuollaiset rintojen kohdalta löysemmät ja pienellä kaula-aukolla olevat yläosat näyttävät jotenkin siistimmiltä ja "tyylikkäämmiltä". Mut makuasioita tietenkin.

  Katoin tuota samaa tunikaa Elloksen alessa, oli enää kahta väriä jäljellä, jotka kummatkaan ei sattunu innostamaan. Mut ton karvaliivin kans valkoinen on just nappivalinta! Kymmenen pistettä asusta annan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Makuasioitahan ne ovat, mutta olen silti osittain samaa mieltä – että menee se näinkin, mutta myös toisinkin. 🙂 Ai onko ne kaikki värit jo menneet? Noitahan taisi olla neljäkö? eri väriä. 🙂 Ei paljoa kyl maksanut. 🙂 Mut tää sopii tosi hyvin liivin kans ja sitä mä hainkin. 🙂 Seuraavaks pitää kattoo, miten tää toimis sen mustan liivin kans. 🙂

  • Viktoria

   Minäkin pidän noista vähän pienemmistä kaula-aukoista (siis itselläni), mutta pitää sanoa että niiden löytäminen isossa koossa voi joskus olla todella vaikeaa. Kaikessa tuntuu olevan kaula-aukko napaan asti. Kai ne suunnittelijat ajattelevat että lyömällä tissit tiskiin viedään huomio mahdollisista muhkuroista? :PJa ne ainoat pienemmällä kaula-aukolla varustetut ovat melkein aina hyvin lyhyitä, melkein napapaidaksi jääviä tällaisella pitkäselkäisellä. Että näyttele siinä sitten joko tissejä tai napaa…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mieluummin tissejä kuin napaa 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Erityylinen tämä tosiaankin on ja mennäänkin hieman niiden mukavuusrajojen ulkopuolelle, mut ihan hieman vaan. 🙂

 • Anonyymi

  On raikas, tosi kiva! Jos ei halua ostaa kalliita pyykin sekaan laitettavia jauheita, jotka pitävät valkoisen valkoisena (Vanish ym.), voi pesukoneen rumpuun heittää valkopyykin sekaan puoli desiä ruokasoodaa. Sitä myydään ainakin isoissa kaupoissa niissä noin 500 g:n muovipöniköissä, edullisia jos vrt. pieneen ruokasoodapurkkiin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, pitää katsoa jos joskus kokeilisi. 🙂

 • Anonyymi

  Kun olisikin joskus vaikka 10-15 minuutin porinat, niin voisi kuunnella. Nuo lähemmäs tunnin porinat jää aina kuuntelematta kokonaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tämä tässä onkin, toiset tykkää ja toiset ei. Ja se nyt on nähty ettei ainakaan 10min Porinat onnistu, mutta 15min ehkä jos hyvin nopeasti vain kertoo asiat mutta ei jaarittele enempää. 🙂 Ehkä mun pitää tehdä pikaPorinat niille jotka sellaisista tykkää. 🙂

 • Kissankello

  Kiva valkoinen tunika, raikas! Niin se vaan käy, kun ikää tulee, valkoinen, musta ja harmaa alkavat miellyttää eniten, ainakin itseäni.
  – Kerro vaan laihdutuksesta, on kiinnostavaa, ja ennen kaikkea kannustaa ja inspiroi toisiakin! Itse ainakin odotan kovasti 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No, en mä kuitenkaan sanoa että se valkoinen, musta ja harmaa eniten silmääni miellyttäisivät mutta tämän kanssa tuo valkoinen sopii niin täydellisesti. 🙂

 • Anonyymi

  Pipsa! Wau, sä oot hoikistunu! Ihan selkee ero entisiin kuviin! Go pipsa go! (P.s. mulla on toi sama liivi harmaana, rakastuin siihen samantien kun se tuli meille töihin myyntiin, zizzillä kun olen :))

  Jenni

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No en nyt mitään niin isoa, ettäkö sitä huomaisi. Kaiketi? Ai sä oot Zizzillä, mitäs oot tykännyt?

 • Unknown

  Wau sulla on selvästi kilot karissut ja oikeanlainen asu! Valkonen sopii sulle!
  Itse arkailem myös vaaleita vaatteit kun on eläimiä

 • Anonyymi

  Onpa aivan ihana asu. Nyt tuo liivi näyttää tosi kivalta.
  Tykkään sun hiuksista vaaleampina. Minusta on niin, että mitä vaaleampi tukka, sitä paremmin sopivat sinulle. Mutta makuasioitahan nämä toki ovat.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No eihän mulle nyt turhan vaalea tukka sovi, on kokeiltu joskus. Mut tämmönen mis on vähän punertavaa joukossa, niin sopiva – ei myöskään iske juurikasvu heti silmille. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joskus pitää tehdä muutoksia, niinku nyt tämän liivin takia. 🙂

 • Tirli

  Hyvältä näyttää! 🙂 Valkoinen paita sopii kyllä erinomaisesti tuon karvaliivin kanssa.

  Ja laita vaan kesäksi taas punaisemmat/oranssiset hiukset. Kesällä saa olla väriä hiuksissa, toki muulloinkin, mut sopii kesään 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitti. Valkonen tosiaan sopii hyvin – mustaakin miettein mutta kun housut on kans mustat, niin se vois olla turhan tummanpuhuva sillä tavoin.

 • Anonyymi

  Mitä kokoa tuo sinun tunika on? Olen katsellut samaa tunikaa, mutta koko mietityttää. Sopii tuo tunika sulle kyllä hyvin ja pitkät porinat on parhaita, jos aiheita on useita 😊

 • Hanna Katriina

  Kiva kokonaisuus! Ihailen aina noita tekoturkisliivejä ihmisillä, mutta jostain syystä en itse osaisi käyttää tai yhdistellä sellaista. Tai ehkä osaisinkin, jos uskaltaisin kokeilla! Jotenkin sitä tuppaa valitsemaan aina niitä tyylejä ja vaatteita, joiden tietää sopivan ja jotka tuntuvat "turvallisilta". 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Lähdehän vain kokeilemaan, sitä voi vaikka yllättyä. 🙂 Mä ite tuijotin tota liiviä jo aikapäiviä sitten, mutta 140€ oli vähän turhan suolanen hinta, mut nyt alesta, niin kyllä! 🙂

 • Liinu

  Muuten ihan jees asu mutta mitä karvaa tuo liivi on? Itselläni on ei-ihan-pienikään ongelma kaiken eläimen turkikselta etäisesti edes näyttävän kanssa.. tää taitaa kyllä olla sellaista karvakangasta vaan, eikös?

 • Anonyymi

  Hei Pipsa! Kerro ihmeessä enemmän laidutuksesta, ei haittaa ollenkaan. Saat meidätt muutkin innostumaan. Ainakaan minä en todellakaan jaksa pompata sängystä pirteänä, jospa minunkin pitäisi alkaa jotain ruokavaliota noudattaan. Eka kertaa kommentoin, mutta kiitos, sinun ansiostasi löysin Yoursin farkut. Pienin koko joka sieltä löytyy sopii minulle täydellisesti. Kaupasta hankala löytää hyviä muita kuin Macit, mutta ne maksaa paljon. Tsemppiä, mielenkiinnolla sinua seuraan. -Heidi-

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No en minäkään aina jaksa pirteänä hypätä sängystä, mutta useinmiten kuitenkin. 🙂 Kiva myös kun kommentoit. 🙂 Mutta tuohan on kiva, että löysit suht edulliset (ja toivon mukaan kestävät) ja sopivat farkut. 🙂

 • Anonyymi

  Vau! Pitkästä aikaa lueskelin blogiasi ja näytät todella hoikalta valkoisessa puserossa 🙂 Keep up the good work. Olet hyvänä esikuvana ihmisille.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei eipä se noissa kuvissa kyllä näy. Tai en mä ainakaan näe. 🙂