asu2.jpeg
Blogi

OOTD – Inspired

Mites on lukijoiden halloween päivä alkanut? Mulla ainakin todella ihanasti, kun eräs työkaveri sanoi miten hänen päiväänsä ilahduttaa mun aurinkoinen olemus. Piristän kuulemma monien päivää iloisuudellani, ja onhan multa kysyttykin tuosta että miten voin aina olla niin iloisella tuulella. No sitä on vaikea sanoa, mä vain olen mutta oon kyllä sanonut, että kyllä mulla niitä huonojakin päiviä on – harvoin vain töissä. Joskus 17v. sitten olin niin pessimistinen ja negatiivinen, ettei monikaan vanha tuttu varmaan tunnistaisi. Lämmitti kyllä mieltä, kun tuolla tavalla sanotaan, mutta tämä ehkä todistaa sitä etten mä ole niin pelottava kuten mulle aina sanotaan – ”kukaan ei uskalla lähestyä sua”. No oon mä tuon jo monesti todennut ei todeksi, koska aika usein multa tullaan kaupungilla kysymään neuvoa ja muutenkin ihmiset alkaa höpöttelemään tuosta vain. Jos olisin pelottava ja vaikea lähestyttävä, niin eihän noin kuuluisi käydä. Olisikin kiva tietää, että millaisen kuvan mä teille lukijoille oon antanut – oonko mä niin pelottava?

No nyt sen huomaan minäkin, nimittäin bloggaajan pahimman painajaisen. Alkaa tulemaan asukuvauksista hankalaa kun parhain valo on silloin, kun on töissä. Toki mulla on päiviä että voisin ottaa silloin asukuvat, mutta olisiko se sitten huijausta ottaa esimerkiksi perjantain asukuvat jo tiistaina? Tänäänkin ehdein nipin napin kotiin ottamaan asukuvat, huomatkaa muuten Sillan riehumiset tuossa ylemmässä kuvassa (no miten voisittekaan olla huomaamatta?) ja sen takia valitsinkin tämän kuvan tähän, kun on niin vauhtia täynnä.

Sain vihdoinkin oman inspiraation kuvata ystäväni Hennan tekemän korun mekon kanssa, josta se inspiraatio lähti. Henna on siis tehnyt lampunhelmistä nuo pallot, muu osa korusta on Mari Syrenin käsialaa. Kokeilin korua myös lyhyemmä kaulaketjulla, mutta ei oikein sovi sillä tavoin – jäi niin piiloon. Voin laittaa nekin kuvat jossain vaiheessa blogiin, niin näette. Mä kyllä tykkään, niin asusta kuin korustakin vaikka tuon mekon kanssa olisi ehkä sittenkin saanut olla isommat pallot. Huomasin myös, että tuo kaulus pysyy todella huonosti paikallaan – pitää varmaankin miettiä siihen jotan patenttia että saisin tuon keltaisen pysymään näkyvissä, ehdotuksia? Mitäs te tykkäätte tästä kokonaisuudesta? 

Oon muuten nyt hetken aikaa pohtinut pistäväni Porinat pidemmälle tauolle, ja tänään tein tuohon kunnon päätöksen eli Porinat on toistaiseksi tauolla. Ei tässä mitään vakavaa ole takana, ei vain ole tarpeeksi innostusta, joten pidetään taukoa. Tosin ei tämä tauko sitä tarkoita, ettenkö voisi senkin aikana videoa tehdä, sillä jos mulle tulee innostus tehdä, niin minähän teen. Oon myös miettinyt että ens vuoden alusta alkaisin tekemään Porinoita kerran kuussa. Ideana on siis kuvailla juttuja sen kuukauden aikana ja niistä pätkistä tulee sitten Porinat, mutta ideahan se tosiaan vasta on eikä mikään varmuus.

Hyi kamala! Mä kirjottelin tätä kaikessa rauhassa, kun näin sivusilmällä miten tuosta työhuoneen oven ohi meni ihan selvästi joku hahmo. Ajattelin ensin että mies se tekee kiusaa, mutta kun menin katsomaan niin ei siellä ollut ketään! Myös Siiri tuijottaa tuonne olkkariin silmät suurina, eli sekin näki jotain. Joo, en itse aikonut viettää halloweenia millään tavalla ja tässäkin jännityksessä on ihan riittävästi.

Voitaskin tänään yrittää pitää Halloween chatti. Toivottavasti tällä kerralla olisi rauhallisempaa keskustelua.

PIPSAN HALLOWEEN -CHAT
TÄNÄÄN klo 22.00-23.30

Kaikki siis paikalle jotka sattumoisin koneen äärellä perjantai-iltana ovat
Klikkaa itsesi TÄSTÄ chatin puolelle

20 kommenttia

 • Anonyymi

  Kaunis mekko, kiva kuvio ja etenkin tuo värikäs vuori! Sulle vois sopia kivasti joku rintakoru tai sellainen "rintakukka". Ootko kokeillut? Etenkin siten vähän ylemmäksi aseteltuna. Tuo koru kun tuntuu hieman häviävän mekon kuvioinnin sekaan..

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Värikäs vuori on ihana. En ole rintakukkaa kokeillut, tai rintakorua. Tiedän kyllä niiden olemassa olon, mut jotenkin oon aatellut ne vanhemmalle väelle, tosin kaipa mä itsekin jo siihe luokkaan kuulun. 🙂 Joo, koru häviää ikävästi kuvioinnin sekaan mut onneksi löytyy muitakin mekkoja joiden kanssa sitä voi käyttää. 🙂

 • Anonyymi

  Heippa!
  Tosiaankin tuon mekon kanssa sopisi paremmin selvästi isompi kaulakoru. Ja porinoitten laittaminen tauolle on varmaan hyvä idea. Olet pitänyt blogia jo aika kauan, joten vaarana on leipiintyminen. Sitäpaitsi sinulta tulee postauksia tosi tiheään, ehkä voisit harventaa niiden välejä. Itse käyn suunnilleen kerran viikossa tarkistamassa tämänkin blogin. Mutta kannustan sinua edelleenkin jatkamaan blogin pitoa, sen vahvuutena on monipuolisuus.
  Ja kisulit on kyllä niin ihania, että niistä täytyy aina välillä kuulla.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, isompi sopisi. Sitä ei aina huomaa, et millon sopii isompi ja milloin pienempi, ja mä varsinkaan en huomaa ku oon aika tohelo asusteiden kanssa. Mut aina voi opetella. 🙂 Porinoiden laittaminen tauolle on hyvä idea, mutta postauksien määrää en nyt kertaan viikossa vähennä, mutta en aio myöskään tuntea omantunnontuskia jos päivä kaks jää välistä, vaikka nyt päiväkirjamaisesti kirjoittelenkin, että ainahan joka päivältä jotain lötytyy. 🙂

 • Anonyymi

  Harmi tuo päätöksesi porinoista! Ymmärrän toki, että ne ottaa omansa, mutta niitä on vain niin kiva kuunnella ja katsoa! Postaus tahtisi on mielestäni erittäin hyvä, mikään ei ole turhauttavampaa, kuin seurata blogia jonne lirahtaa joku pikku juttu kerran/pari kuukauteen. Jatka samaan malliin ��

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis en minä suinkaan blogia noin hitaaksi laita, että kerran pari kuussa postaisin. Lähinnä ne Porinat sitten vaan kerran kuussa. Muuten blogi saattaa päivittyä 3-6x viikossa, ihan oman fiiliksen mukaan. 🙂

 • Anonyymi

  mekko ois mun mielestä kivempi jos yläosaa ei olisi noin kurottu kiinni – sehän oli alkujaan kietaisumekko eikö vain? jos kaula-aukon olisi jättänyt V-malliseksi ja pitänyt mustaa toppia vaikka tarvittaessa alla niin vuorikangas jäisi paremmin näkyviin, ja tuo vuorihan juurikin on mekon idea. myös kaulakoru asettuisi paremmin avarampaan kaula-aukkoon.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oli kyllä, mutta en mä ois pystynyt käyttämään sitä kun olivat vaan napeilla kiinni. Ja V-tyyliseksi sitä ei ompelija saanut. On tämä ihan hyvä näinkin, mutta niin avarampaan koru sopisi paremmin ja onneksi sellaisia multa löytyykin. 🙂

 • Anonyymi

  Koru on hieno, mutta hukkuu asuun. Sopii paremmin vaikka mustan tunikan kanssa.
  Harsi kevyesti kaulus haluttuun asentoon kiinni mekkoon? Niin voisi toimia.
  Tuntuu vähän hassulta nuo sun mietteet asupostauksista, miten sä voisit edes tiistaina tietää mitä pidät päällä perjantaina, heh! Turha tommosesta stressata, otat kuvia silloin kun on kivat vaatteet päällä ja valoa ees jossain. Kyllä hyvässä sisävalaistuksessakin kuvia saa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Täytyy kokeilla mustan tunikan kanssa, sen kanssa tuskin hukkuu 🙂 Tuo harsiminen kuulostaa hyvältä, pitää kokeilla sitä. No se olikin heitto, että tiistaina kuvaisi perjantain asut ja kyllähän ne periaatteessa voi tietää jo tiistaina jos päättää että nämä pidän perjantaina. Mut joo, ei oteta mitään stressiä tuosta. 🙂 Vaikka meillä tää sisävalaistus ei ole parhaimmasta päästä.

 • TanjaP

  Komppaan edellisiä kommentoijia,kaulakoru voisi olla isompi/näyttävämpi.Itse en erottanut korua mekosta kun puhelimella luin postausta. :/
  Porinat kerran kuussa kuulostaa hyvältä idealta teet silloin kun siltä tuntuu. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Totta, ja myös kuvaa katsoessa sitä tajuaa miten tuohon mekkoon ei taida kovin pienet korut toimia. Pitää olla isoa ja näyttävää. 🙂 Jos ollenkaan, kun miehusta niin pieni. Mut joo, Porinat kerran kuussa on hyvä.

 • Anonyymi

  Ehdoton EI, postauksien vähentämiselle !!! 🙂 nimim. Täällä joka päivä pyörähtävä

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En mä postauksia vähennä mutta jos en nyt päivään kahteen postaa, niin en mä siitäkään stressiä ota. 🙂 TUntuu vaan näin pimeällä, ettei ole aina sitä intoa.

 • Anonyymi

  Ei tuota korua juuri erota kirjavaa mekkoa vasten. Ehdottomasti olisi parempi mustan tunikan kanssa. Tuo kirjava mekko on jo itsessään niin paljon täynnä kaikkia yksityiskohtia, kun helma on eripituinen edestä ja takaa, sitten tuo vuorikangas, erikoinen kaulus jne. Koru hukkuu ihan täysin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Totta, ja mustan kanssa mä sitä seuraavaksi kokeilenkin. 🙂

 • Anonyymi

  Mekon kuosi vaatisi mielestäni isomman, ehkä graafisen mustan korun, nyt koru ei erotu kankaasta. Isokokoisisa ihmisiä kehotetaan käyttämään myös isoja asusteita, ja ainakin itselläni isokokoset, selkeät korut toimii paremmin kuin pikkupiiperrykset. Toisaalta makuasioita, uusi koru on sinällään kiva ja varmasti kaunis esim. mustan puseron kanssa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ja eikös vaan tuohon sovi paremmin tuollainen roikkuva koru, eikä sellainen mikä jää rintakehälle roikkumaan? Mut tokihan tuo koru toimii jonkun muun mekon kanssa, esim. mustan. Täytyy ehkä puhua Hennalle jos se sais tehtyä mulle jonkun ison mustan korun.

 • Anonyymi

  Tuo takki ja mekko eivät kyllä sovi yhteen. Mekko onkin siinä mielessä hyvin vaikea, että sille on vaikea keksiä sopivaa takkia pariksi – toisaalta onkin enemmän kesämekko, jolloin takkia ei tarvita.