mi.jpeg
Blogi

”On ihmisiä, jotka tekevät maailmasta paremman paikan vain olemalla olemassa”

Olin suunnitellut eiliselle että ehdin tekemään vaikka mitä kivaa, mutta niin siinä vain kävi että suunnitelmat muuttui lennosta. Päivästä tulikin raskas ja stressaava kun piti juosta asioilla eikä ne nyt vieläkään ole ohitse. Ei todellakaan – vaan pitää huomenna vielä juosta noilla asioilla mutta josko sitten saisin hengähtää.

Eilen ei siis tullut kyseeseenkään että olisin päivittänyt blogia, kuten olin alunperin suunnittellut. Ei vaan tullut mitään järkevää ulos. Löhösinkin illan sohvalla, televisiota katsellen. Ruokaohjelmat tuntui kiinnostava aika paljon kun jaksoin katsoa niitä ilman kanavapomppimista. Siirikin katseli mun kanssa miten suklaakakku tehdään. Sitten tuli nukuttua ku tukki viime yönä eikä sekään tuntunut auttavan koska tänään oli pakko ottaa tunnin torkut – joista Siiri kylläkin herätti hieman ennenkuin se tunti tuli täyteen, tuli nuolemaan naamaani. Kiitoksia vaan herätyksestä.

Jos muuten joku siellä tykkää ja ehtii, niin vois tulla jutskaamaan kanssani chattiin – oon siellä klo 18:00-20:00 välisenä aikana. Klikkaa siis tästä chattiin Pipsan kanssa – muistakaa painaa Guest ja kirjoittakaa siihen valkoiselle kohdalle nimimerkkinne. Missään nimessä ei tarvitse tehdä mitään Facebookkiin tai Twitteriin vaikka se jotain ehdottaakin, klikatkaa vain pois. Kantsii muuten huhuilla sit heti, kun touhuilen tässä samalla muutakin niin en heti näe jos joku sinne tupsahtaa jutskaamaan mut kuulen kyllä kun viestiä laittaa. 🙂

Postilaatikossa odotti tällainen ihana kortti ystävältäni ja kummipojaltani. <3

Kummipoikani täyttääkin kohta vuoden ja synttäreille tuli kutsu. Mennään sitten taas ison konkkaronkan kanssa sinne. Keksin jo mitä kivaa pojalle ostelen – kirjoja! Ostellaan niitä leluja sitten kun se aika tulee – kyllä se sieltä vielä tulee. Sitten pitää kummitädin ostella kaikenlaisia leluja.

tykkään kyllä hemmotella mun pikkusta kummipoikamurua kun itselle ei noita lapsia tule, niin on ihanaa kun saa jotain kontaktia lapsiinkin. Ja ihaninta on just se että kummipoikani on lapsuudenystäväni lapsi. Ollaan pidetty yhtä ihan 5-vuotiaista saakka. Aika kauan siis. On ollu ihanaa päästä näkemään kun ystäväni on muuttunut ÄIDIKSI. Se on siinä kyllä niin mahtava! Mulle tuli yhtenä iltana kova poru kun muistelin meidän yhteistä matkaa, mitä kaikkea ollaankaan koettu. Ja nyt ollaan molemmat tämmösissä pisteissä elämäämme.

     
Oli noilla kuvienotolla syykin, menen nimittäin perjantaina Marikan luokse viettämään likkojen iltaa niin kokeilin siinä vaihtoehtoja ja alan melkein kallistua tämän värikkään puoleen. Ja tuo neuletakki on muuten joku taikaesine, ihan totta! Se oli muutaman kuukauden multa hukassa, sitten löysin sen tuossa muutama viikko sitten ja heti seuraavana päivänä se oli kaapista kadonnut – löytyi toisesta kaapista mutta mulla vaan ei ole mitään muistikuvaa että oisin sen itte sinne kiikuttanut. Ihmeen Houdini-neule.

Niin että mihis rakoseen mun oletetaan mahtuvan kirjetarvikkeineni? Tytöt sitten päätti vallata mun pöytäni tuossa yhtenä iltana. Zillakin on ottanut tässä mallia Siiristä, ei se aiemmin ole viihtynyt tuossa pöydällä mutta nyt torkkuillaan aina ehtoolla. Zilla on muuten vessapoliisi – se tulee aina huutaen vessaan kun tajuaa että jompikumpi on siellä. Siellä sitten alkaa kiehnäys ja kehräys.

Hui mikä pysäytyskuva tuossa videossa onkaan! Tein nyt testimielessä tuon videon koska kuvasin sen Olympuksen kamerallani niin nyt te saattekin kertoa että onko äänenlaatu videossa sopiva vaiko kuuluuko se maanalta (kuten GoProssa kuului) ? Kattokaa muuten, blogihistorian lyhyin video! (jossa allekirjoittanut siis höpöttää) Sain mieheltä 32Gb muistikortin ja pohdiskelin siis videoinnin mahdollisuutta ettei nyt tarvitsisi joka paikkaan ottaa mukaan kameraa että videokameraa.

Sitten mulle saa suositella tuon tyyppisiä kirjoja mitä videolla näkyy eli näitä tällaisia tositarinoita. Kiitoksia vain teille lukijoille jotka suositteli mulle noita paria kirjaa jotka videolla näkyvät.

50 kommenttia

 • Anonyymi

  Ootko ajatellu liittyä johonkin "vapaaehtoisesti lapseton"-ryhmään?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No muokattiin nyt vähän selvemmäksi.

  • Anonyymi

   Oon miettiny että luetko sun tekstejä koskaan läpi ennen julkasua? Näissä on nimittän useinkin/toistuvasti ihan typeriä virheitä. Mulle on ihan sama esim. yhdyssanojen virheille mutta tommoset virheet kuten yllä on mainittu, on semmosia jotka antaa vaikutelman että teksti on kirjotettu kiireessä hutaisten.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä mä nuo aina luen läpi mutta jostain syystä aivot ei tässä rekisteröineet noin isoa mokaa. Tätäkin tekstiä hioin kaikessa rauhassa parisen tuntia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä, siis kirjoitin ja hioin. Jostain syystä ei nuo virheet sitten rekisteröityneet aivoihin saakka. 🙂

  • Anonyymi

   Miten muka kirjoittamisessa voi mennä noin kauan? Pitääkö blogitekstejä yleensä hioa?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kyllä mä saan aikaa menemään kun kirjottelen rauhassa. Jokainen toki kirjoittaa sillä vauhdilla kuin tykkää. Ja kyllä niitä on hyvä hioa. 🙂

 • Tiia

  Tuo Natasha Kampuschin kirja on kyllä todella hyvä. Siis tietty kamala ja järkyttävä tarina, mutta hyvin kirjoitettu ja avaa tuota sieppaustarinaa todella hyvin. Hyvä että luet. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mulla ollu jo pitkän aikaa et pitäs lukee mut aina jäänyt mut nyt kun on tota aikaa paremmin niin ajattelin vihdoinkin lukasta. 🙂 Ja saa hei sit tosiaan vinkkailla tommosista tositarinoista ku oon ite tosi huono ettimään. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei oo kirjeitä niin on enempi aikaa lukea. 🙂

 • Anonyymi

  Suosittelen Torey Haydenin kirjoja. Suurin osa hänen teoksistaan on tositarinoita. Hayden on toiminut lasten erityisopettajana ja psykologina, ja on siis kirjoittanut kohtaamistaan ongelmalapsista kirjoja. Tosi hyviä ja mielenkiintosia teoksia, ja pistävät todella ajattelemaan asioita, ja arvostamaan Haydenin työtä. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos suosituksesta, oon nuo Toreyn kaikki suomennetut kirjat jo lukenut ja oon samaa mieltä kanssasi, että ovat mielenkiintoisia ja pistävät ajattelemaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, tämäkin kirja on jo tullut luettua. Jos oikein muistan niin taisin ahmaista sen itteeni ihan vuorokaudessa kahdessa. Niin koukuttavaa teksti oli.

 • Anonyymi

  Hei, oli tosi erikoinen pohjaääni koko ajan videossa, sellainen hurina ikäänkuin. Katselen videoitasi usein ASMR:ni takia (videosi ovat erittäin rauhoittavia) ja äänenlaatu on tosi tärkeä seikka. Toivottavasti keksit jonkun ratkaisun että ääni pysyisi häiriöttömänä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No Porinat teen kyllä edelleen ihan videokameralla, että tämä kameralla kuvaus on tarkoitus lähinnä silloin ottaa kunnei halua molempia kantaa mukanaan. Ja tuo mainitsemasi hurina tuli tosiaan kamerasta, enkä tiedä miten sen saa pois.

 • Henna

  Yksi parhaimmista omaelämänkerrallisista kirjoista mitä olen lukenut on ollut Anna-Leena Härkösen Loppuunkäsitelty. Myös hänen toinen kirjansa, Heikosti positiivinen, perustuu omiin kokemuksiinsa, ja sekin oli hyvin koskettava. Myös tuosta Natacha Kampuchin kirjasta tykkäsin, vaikka olikin hieman lapsekkaasti ja kevyesti kirjoitettu, olisin ehkä kaivannut hieman enemmän jonkinlaista analysoivaa otetta.

  Videosta sen verran, että taustalla oli häiritsevä "pärinä"-ääni, mutta muuten sun puheääni kuulosti ihan samanlaiselta kuin videokameralla kuvatuissa videoissakin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia vinkistä, pitää kurkistaa oisko toi kirja omaan mieleeni. 🙂

   Joo, tässä videossa on sellainen pärinä mutta hyvä että puheääni oli kuitenkin selkeä eikä tosiaankaan maan alta. 🙂

 • Anonyymi

  Flora Rheta Schreiber ja kirjannimi on Sybil. Kertoo naisesta jolla on 20 sivupersoonaa. On vanha kirja, vuodelta 1973, mut on hyvä 🙂 luin sen joskus opiskeluaikana yövuoron aikana!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   On kyllä kivat, itekki tykkään. 🙂

 • Anonyymi

  Tuo Järkkärikuvaajan käsikirja onkin varmaan enemmän tarkoitettu niille, jotka haluavat ottaa parempia kuvia ja tutustua kameran kaikkiin toimintoihin. Photoshop on sitten kuvankäsittelyä. Kumpi tykkää kummastakin, minä ainakin olen innostunut oppimaan kamerasta kaiken mahdollisen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kyllä mä tiedän että Photoshop on kuvankäsittelyä. 🙂 Mutta odotin tuolta järkkärikirjalta enemmän neuvoja, joita en mielestäni saanut. Heräsi vain kysymyksiä. Aattelinkin et meen joku päivä kattelee oikeen kirjakaupasta molempia kirjoja, että ostan oikein. Ni on sitten kaapissa, eikä tartte miettiä et millo lainausaika loppuu. 🙂

 • Anonyymi

  Miten saat hiukset pysymään noin haalistumattoman punaisina? Käytätkö jotain erikoisesti punaiselle värille tarkoitettuja samppoita ja muita?
  Itellä lähtee aina punainen väri muutamassa viikossa, värjäsinpä kotona kympin markettivärillä tai kampaajalla kunnon aineilla. :/

  -Mimmu-

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ois se jos viikossa ois pahasti haalistunut. Just on siis värjätty ja aina mä oon käyttänyt punavärille sopivaa shampoota ja hoitoainetta. Oisko mulla nyt ollu Provostin (tai tommonen) shampoo ja Sebastian Professionalin hoitoaine. Sitten on tietty sitä Colormaskia. Noilla oon pärjännyt.

  • Anonyymi

   Veden laatu vaikuttaa hiusvärien kestävyyteen ja kirkkauteen. Reilusti metallinen käyttövesi vaikeuttaa värien tarttumista (metallit kertyy hiukseen, jolloin värit ei tartu) ja esim. reilusti kalkkipitoinen vesi saa helposti hiukset näyttämään sameilta, jolloin värikin näyttää hailakammalta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hei tuo suosittelemasi vaikuttaa mielenkiintoiselta, menee ehdottomasti lukulistalle seuraavaksi. 🙂 Ja mie yritän kertoa vaikka jossain videolla tai tekstinä, että mitä tykkäsin Tuhat loistavaa aurinkoa kirjasta.

 • Anonyymi

  Pekka Hiltusen Iso ei ollut kyllä mikään kaksinen kirja. Nopealukuinen kylläkin, kun sain parissa päivässä luettua. Vähän sellainen viihderomaanitasoinen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No makuasia tämäkin on, itse pidän kirjaa ainakin nyt vielä tähän alkuun ihan mielenkiintoisena.

 • Anonyymi

  Mahtavia kirjaesittelyjä, kun et missään vaiheessa kertonut kolmen viimeisen kirjan nimeä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Heh, toivottavasti näkyy kuitenkin videolla nimet? Mitäs noita nyt oli….

   – Pimeän poika
   – Natascha Kampusch tarina
   – Tuhat loistavaa aurinkoa
   – ISO

   Yritetään ens kerralla kertoa nimet ja kaikki, oon vielä ihan noobi näissä kirja-arvosteluissa. 🙂 Ja kun piti sitä aikaa tuijottaa. 🙂

 • Anonyymi

  Voii Pipsa! Tuli ihan kylmät väreet *hrrr* kun näin tuossa kissakuvassa olevan vihreän auki _revityn_ kirjeen! 😀 Kamalaa kirjeiden pahoinpitelyä! Olen selkeästi oppinut tämän isältäni, sillä kun on tapana siististi avata veitsellä kirjekuoret – ja mäkättää äidille, joka taas surutta repii ne auki.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hehehhe, yleensä mä kyllä avaan saksilla nuo kuoret mutta nyt kun avasin sen reissussa ni ei ollu saksii matkassa. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Säilytän osan mutta kyllä nekin jossan vaiheessa joutuu poistoon. Ei vaan oo mahdollista säilyttää kaikkia. 🙁

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jooo! 🙂 Nytkin Siiri torkkuu yhden kirjeen päällä mihin oon alottanut vastaamisen.

 • Kristiina

  Ikävää että osalla lukijoista on pakonomainen tarve aina kaivaa jutuistasi tai omasta elämästäsi joku "virhe" tai muuten ns.normaalista poikkeava asia, mihin sitten takerrutaan! Yleensä nämä kärkkäimmät kommentoijat ovat vieläpä anonyymejä, eli helppo huudella nimettömänä. Tuntuu että he eivät edes halua lukea kuulumisistasi, vaan haluavat vain saada itselleen jotain sairasta mielihyvää haukkumalla ja arvostelemalla valintojasi tai ulkonäköäsi ym. Itse en varmaankaan enää olisi jaksanut jatkaa blogin pitämistä, jos minulla sellainen olisi ja olisin saanut noin paljon kuraa niskaani, mutta onneksi et lannistu! Odotan innolla vaate-esittelyitä, aiotko tilata kevääksi jotain uutta vaatetta? Itse aina keväällä kaipaan värejä ja intoudun ostamaan esim.pinkit kumisaappaat tai
  punaisen takin…musta alkaa tympiä toden teolla aina tietyssä vaiheessa. Tsemppiä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tällä hetkellä ei ole mitään vaateintoilua. Asiaa pitää katsella sitä mukaan kun uusia vaatteita ilmestyy kauppoihin. Mitään en kylläkään varsinaisesti tarvitssi mutta…. 😉

 • Anonyymi

  Oiih ku söpöjä kisuja 🙂 tykkäisin kans mut ei voi ottaa sairauksien takia :/
  Sulla on hyvänväriset hiukset 🙂