Heijastinliivit1.jpeg
Blogi

No nyt meidät nähdään!

Olipa muuten kiva tulla kotiin, kun täällä odotti muutama oksennuskasa. Jippii, siivoamista! Hetken kuluttua mulle selvisikin, että Sulo oli noiden takana, koska poju alkoi kakomaan lisää noita ihania limaoksennuksiaan. Sitten muistin että Sulo oli ollut aamulla todella vaisu eli tässä oli mitä luultavampi syy. Se on muuten jännää, miten helposti huomaa jos joku kissoista ei ole ”oma itsensä”. Oli sitten ensimmäinen kerta kun jouduin ”auttamaan” kissaa kakomaan sen penteleen pitkän karvapallon kurkustaan. Sulolla oli jäänyt tuo pitkä ja paksu pötkö kurkkuun, eikä millään irronnut, joten mamma nappasi kädellä kiinni ja veti sen pois. Siinä me Sulon kanssa molemmat kakoiltiin, mutta onneksi pojan olo helpotti nopeasti tuon jälkeen. Oon tässä naureskellut jälkikäteen, miten en kestäisi pikkuvauvojen kakkavaipan vaihtoa kun jo kissan karvapötkö aiheuttaa tommoset reaktiot. 

Ostin Sulolle ennenaikaisen joululahjan, kun tajusin että poika tarvitsee paremmat heijastimet, koska Vänttisissä olevat heijastimet katoaa Sulon kauluksen alle. Alunperin ajattelin semmosta heijastavaa kaulabandanaa, mutta kun Musti&Mirri liikkeessä sellaista pääsin näpräämään, niin tajusin ettei se olisi hyvä. Onneksi siinä viereisellä tangolla roikkui Rukka heijastinliivi koossa XS ja pinkissä värissä, niin ajattelin että tuohan on hyvä. Myyjä tosin varoitteli, että jos ei ole tottunut liiveihin,  niin voi olla vaikeampi. Mutta siinä kävikin niin, että kun laitoin liivit Sulolle, niin hän oli samantien ihan relaxed. Jos joku muuten ei tiennyt, että vaikka Sulo onkin kissa, niin hän kulkee valjaissa kuin koira. Moni onkin erehtynyt luulemaan Suloa koiraksi ja vasta lähellä ihmiset tajuaa, että sehän on kissa. Me käydään Sulon kanssa 1-3 kertaa päivässä ulkona ja on hyvä, että näytään tuolla. Mulla on itsellä molemmilla puolilla roikkuvat heijastimet, mut oon miettinyt että joku otsalamppukin voisi olla hyvä. Mut näytään kyllä Sulon kanssa tuolla ulkona liikkuessamme. 

Myös Siiri innostui uusista liiveistä ja kävinkin neidin kanssa pikaisesti pihalla, että sai niitä testattua. Pikaisesti sen takia, koska Siiri ei viihdy nykyisin ulkona kovin kauaa ja luulen sen johtuvan märistä tassuista. Siirin kanssa liikutaan ihan omalla tontilla, joten hän ei tuota liiviä niin pakollisesti tarvi,  mutta kivasti ne hänelläkin toimii joten tarve joskus vaatii. Siirillä on lyhyempi selkä kuin Sulolla, joten liivit pääsevät pidemmälle ”kankun päälle” kun Sulolla ne jää tuohon puoleen väliin selkään. Siiri myös Vänttiset näkyvät paremmin kun ei ole niin tuuheeta kaulusta kuin Sulolla. Ps. Huomaatteko muuten tuossa ekassa kuvassa hauskan ”ufon”? Itse huomasin sen vasta kun editoin kuvaa. Siinä ulkona kun oltiin, niin en nähnyt mitään erikoista, mutta kuva sitten paljasti jotain heijastavaa. Pitää tänään illella tsekata tuo kohta, että mitä siellä oikein on, jos vaikka löytäisin oikean ufon. *nauraa* Kaveri tosin ehdotti että jos se on tulikärpänen, mutta musta se on liian iso semmoiseksi. 

20 kommenttia

 • Anonyymi

  Onhan teidän kissoilla kaikki ok? Ilmeisesti jossain kissaryhmässä on ollut juttua, että jotain olisi sattunut, joten huolestuneena kyselen…

  • Anonyymi

   Niin, olisiko kissaryhma, vai kenties se surullisenkuuluisa keskustelupalsta ja siella joku yksittainen ihminen, joka naita avauksia tekee?

  • Anonyymi

   "Huolestuneena kyselet" -niin varmaan…Tuollainen peenjauhanta on niin syvältä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, kyllä täällä on kissoilla kaikki hyvin. Olen tietoinen tästä huhusta, että Sulo olisi kuollut mutta tuossa vieressä se tälläkin hetkellä NUKKUU. Jos on pakko musta keskustella keskustelupalstoilla, niin pysykää edes totuudessa. Eli jättäkää tämmöset "se ja se on kuollut" ja vastaavat valheet pois. Ei nimittäin ole kovin kivaa tuollaisten valheellisten asioiden levittely. Muistuttasin niistä käytöstavoista !

 • Anonyymi

  Suosittelen sinullekin heijastinliiviä! On kätevämpi kuin irtoheijastimet ja on helppo laittaa minkä tahansa takin päälle.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No joo, ois kyllä parhaimmat mutta en oo löytänyt tarpeeksi isoja.

  • Anonyymi

   Kyllä niitä on xxl kokoa. Jotka varmasti menee sulle kun menee mullekkin, ja olen kokoa 58/60.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä oon jotain 2XL kokosta sovittanut ja se ei mene rintojen kohdalta kiinni. 🙁 Mistä siis oot omasi ostanut, josko se sitten sopisi tämmöselle rintavallekin? Sit katsoin jossain, et on olemassa semmoset henkselityyppisetkin. Nekin vois olla kivat.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No hyvä jos on, mutta voisiko joku kertoa mistä näitä isoja sitten löytää? 🙂 Tosin mä innostuin nyt niistä heijastinhenkseleistä, semmoset ois aika päheet. 🙂

  • Anonyymi

   Tokmanni myy sellaisia heijastinvaljaita, onko Porissa k.o. kauppaa? Tai katso niiden verkkokaupasta.

 • Anonyymi

  Mielummin vaihdan töissä aikuisten kakkavaippoja kun kosken kissojen ulosteeseen tai oksennuspalloihin hyi hitto!

 • Anonyymi

  Mun kissa tykkää syödä ruohoa täällä mökillä ja kakoo sitten niitä korsia ympäri kämppää -yök.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voin kuvitella ja noin täälläkin kävi. Sulo kun tykkää syödä aika paljonkin ruohon ulkoa ja sitten tehdään näitä karvapalloja, mikä on siis hyvä asia, mutta vähän kyllä toi että pitää rientää auttamaan. Yök! Ei maailman ihanin asia, mut tehtävä.