nen%C3%A4liinat.jpeg
Blogi

Niiskuttelua vaalikoneen äärellä

Muhun iski eilisiltana (myöhään yöllä) ihan tajuton nuhanpoikanen, joten nousin hetkeksi sängystä ylös etten häiritsisi miehen makeita unia. Siinä sitten yritin pärskiä mahdollisimman ääneti (mission impossible) kunnes keksin että mullahan on Vicksin nenäsumute ja se on ennenkin näissä tilanteissa todettu hyväksi. Joten eikun puteli kauniiseen käteen ja sierainta kohden! Siinä sitten pienissä nenäsumutepöllyissä tajusin, että tämän täytyy olla sympatianuhaa sillä kaverini oli juuri kertonut miten on alkanut kärsimään alkaneesta siitepölykaudesta. Leppähän on juuri aloittanut kukintonsa.

Siinä sitten aikani kuluksi kun piti odotella sumuttimen vaikutuksen alkamista, keksin mennä katsomaan mitä ne vaalikoneet mulle suosittelisi, kun muistin että äänestämisen aika on pian. Vaikka me ei tulla politiikan kanssa toimeen, niin ajattelin silti antaa ääneni. Sitähän varten se äänestysoikeus on ja saanpahan sitten purnata, jos jokin ei ole minun mieleeni. Edelleenkään! Tosin kun ajattelee, niin sitä ei tule varmaan koskaan tapahtumaan, kun politiikasta on kyse.

Niin, se vaalikone. Mä oon todennut nuo todella hyviksi auttajiksi, koska en seuraa politiikkaa joten olen pihalla mahdollisten ehdokkaiden, tai puolueen ajatuksista. Tosin en luota sinisilmäisesti vain yhden vaalikoneen tulokseen, vaan tutkin parin vaalikoneen (Yle&HS) vastauksia. Ketään täysin sopivaa en löytänyt kummastakaan, jos siis etsisin sellaista ehdokasta jonka kanssa olisin 100% samaa mieltä – saisin jatkaa etsintää, luultavasti ikuisuuden. Lähimmät ehdokkaat olivat 69-72% verran samaa mieltä kanssani. Tai minä heidän kanssaan.

No, sain joka tapauksessa kaksi nimeä joista voin valita kumpaa äänestän. Puolueesta viis, nämäkin ovat eri puolueissa. Sitä mä vaan toivon, että eduskunnassa nähtäisi ns. ”uusiakin” naamoja eikä aina vain, vuosista toiseen, niitä samoja. Sillä tavalla niitä muutoksiakin voisi tulla. Mut sen mä tähän loppuun vielä sanon, että kun kerran kaikista leikataan, niin leikattaisi myös niistä kansanedustajien sun muiden palkoista, ettei aina vain vähempiosaisilta.

Ps. Tänään mulla ei ole nuhaa – nuha katosi yhtä mystisesti kuin alkoikin. Omituista!

10 kommenttia

 • Anonyymi

  mä en äänestä. ihan turhaa touhua kun kuitenkin sinne valitaan ne samat naamat tuolta uudenmaan piiristä jotka ovat nyt muutenkin pistäneet talouden kuralle kun piti rahaa antaa tyhmiin maihin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mä oon stä mieltä että äänestämine kannattaa, eihän siellä voi muuten ne naamat vaihtua jos on tuollaisella asenteella mukana. Eli suosittelen vaalikonetta ja äänestää sitä mitä se suiosittelee, siis jos on suht koht samaa mieltä kanssasi. 🙂

 • Anonyymi

  Mistä olet ottanut tuon vaalikone kuvant? Muistathan mainita lähteen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis ihan itse olen tuon vaalikonekuvan tehnyt, joten lähdettä ei tarvitse mainita. Muissa tapauksissa mainitsen sen aina. 🙂

 • Anonyymi

  Kansanedustajia on vain 200kpl. Jos heidän palkkaansa alentaisi esim 1000 eurolla niin säästöä tulisi 200000 euroa, joka on pisara meressä ja täysin merkityksetöntä valtion budjetissa. Suurilta massoilta leikkaaminen kasvattaa kirstua huomattavasti enemmän.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kyllä tuokin aina kotiinpäin olisi. Ja kyllähän sitä suuriltakin massoilta voi leikata, mutta siinä pitäs vähän katsoa tärkeysjärjestyksessä. En mä ainakaan miltään vähäosaisilta alkais ensimmäisenä napsimaan pois.

 • Anonyymi

  No, valitettavasti suuret massat ovat juuri sosiaalituissa, lapsilisissä. Esim Rikkaiden verotusta kiristämällä ei paljon kostuta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin kyllähän sitä pitää ottaa suurilta massoilta, mutta niiden ottojen pitäs olla maltillisia. Ja sit jotain ihan turhia rahanmenoja pois. Vaikeahan tuota kokonaiskuvaa on ymmärtää, näin maallikkona. 🙂 Ja kun en ole nähnyt kokonaista listaa, mitä kaikkea on mistä voisi vähennyksiä tehdä.