016_.jpeg
Blogi

Miksi aina alkuviikko on yks väsymysten taival mutta kun viikonloppu lähenee niin alkaa asteittain piristymään?

Tästä on muodostunut mut uusin kotiasuni ja paljan varpain,
tottakai! Nyt kun lattiat on lämpöset ni varpaat kiittää!

Se on jälleen uusi työviikko. Kuukauden verran pitää vielä jaksaa, josko sitten pääsisi hyvin ansaitulle talvilomalle. Kohtahan sieltä tulee kesälomatkin taas. Tänä vuonna taidankin pitää koko neljän viikon yhteen syssyyn.

Äiti palasi takaisin kotiin, jossa tänään olin auttelemassa. On kyllä kiva, että äiti voi kotona parannella itteensä ja mun on toisaalta myöskin helpompi tuolla olla auttelemassa kuin sairaalassa. Pitkä toipuminen tuli.

Talon sydän (on tarina kestävästä rakkaudesta)


Meidän
viikonloppu meni aika rennoissa merkeissä, ei paljoa touhuiltu vaan rentoiltiin.

Perjantaina juhlistettiin meidän parisuhteen kymmenettä yhteistä vuotta. Sain lahjaksi ihanan Guessin laukun sekä ihanan Kalevalakorun – näidenkin lisäksi sain saunan jälkeen mitä ihanimman kokovartalohieronnan ja teki todella hyvää kun iho sai samalla annoksen kosteusrasvaa. Tunsin oloni erittäin rakastetuksi ja rentoutuneeksi.

Lauantaina mie sainkin olla päivällä yksikseni kun isäntä lähti kavereittensa kans pelailemaan, niin mie sain sitten loistavan tekosyyn olla ahkera kirjeiden saralla ja loistavastihan siinä kävi, kun tänään postitin 13 kirjettä. Illemmalla sitten tekaisiin pitkästä aikaa ittetekonen pizza ja tehtiin siitä tällä kertaa melkoisen lihaisa tapaus (syystä että eräs unohti kasvikset sun muut kauppaa mutta se ei onneksi haitannut)

Sunnuntaina käytiin
Yyterissä ja Koirarannalla samoilemassa. Tehtiin kaakaota termariin
mukaan, ni jaksettiin tehdä reippaan pitkä lenkki ja ihan vaan
rauhallisesti tallustellen. Suosittelen muillekin! <3 Isäntä asensi
meille lämpömittarinkin tuonne ja on ollut kiva kun saa aamusti heti
katsoa, et mitä se mittari näyttää.

Ittetehtyä lihapizaa, kivennäisveden kera (isännällä maidon kera) sekä uusi
Spartacus -jakso

Meillä oli töissä palaveri ja siellä sai jokainen valita itselleen muumimukin. Itse pohdein pitkään Nipsun ja Vilijonkan välillä mutta päädyin sitten tähän ihunaan Nipsuun ainoastaan tuon kissan takia.

Tiedättekö mistä tietää olevansa äärimmäisen väsynyt? Siitä kun kirjoittaa jokakoti.fi palvelun hakukenttään Pipsa – Porin sijasta. Nolla tulosta löytyi. Taitaa olla viisaampi mennä ottamaan tunnin pikapäikyt, että jaksaa!

Vinks! Muistakaahan osallistua pehmoseen arvontaan ja tulkaahan tykkeemään myös Värikkään elämän FB-sivuista (siellä mää höpöttelen aiheesta ja sen aiheen vierestäkin)

Uusvanha muumimuki <3
Kokoelma senkun kasvaa…

52 kommenttia

 • Emma

  onpa hyvännäköistä pizzaa, mitä täytteitä siitä löytyy? 🙂
  Äiskälle pikaista paranemista, kiva kun hän on päässyt kotiin 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mitähän tuossa nyt oli… jauhelihaa, sipulia, katkarapuja, kebablihaa.
   Kiitoksia, on se kiva kun on päässyt kotiin mutta se on nyt täysin meistä lapsista riippuvainen kunnei kaikkia asioita saa itse toimitettua. Mut hyvä silti näin!

 • Anonyymi

  Maanantai on ihan pahin päivä viikossa, tiistaina jo vähän helpottaa! Ihana tuo koru ja näin jälkikäteen onnittelut kymmenestä yhteisestä vuodesta!
  -hss

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mie sanoisn että ma-ti on pahimmat, keskiviikkona helpottaa ja torstaina ollaan taas intoo piukassa. 🙂 Kiitoksia! 🙂

 • hippi-ronda

  noon sua totisesti hemmoteltu! ja ihanat lahjatkin sait!
  meikäläisellä on muutes päälle 40 muumimukia,kun noita keräilen..

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Wau! Mä kyllä ymmärrän tuon keräilyinnon, ku oon itekki vähän saanu pikkupuremaa siihen. 🙂

 • Linnea

  Katsoin että MITÄ IHMETTÄ te sieltä telkusta oikein katsotte. Näytti kovin eroottiselta 😀 Onko tuo Spartacus hyväkin sarja?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Spartacuksessa on tota alastomuutta aikas tavalla. Kuinkas sitten tää kuva oli onnistunein noista muista. 😉 On se hyvä sarja, jopa mie jaksan kiinnostua siitä vaikken yleensä noista tappelusarjoista ookkaa kiinnostunut. 🙂

 • Anonyymi

  Ihanan näköinen olkkari, ihana koru ja IHANAN näköistä pizzaa! Namsnams!

  Juu, komppaan rondaa: on sua hemmoteltu!

  🙂

 • Anonyymi

  Pipsa,
  sun blogista tulee aina hyvälle tuulelle.
  Katselin eilen sun videopostauksia ja sulla on kyllä kiva nauru 🙂

  Onnea täydestä 10 <3 !

  Pirteämpää loppuvkoa

  -Pipana-

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, kiva kuulla että tykkäät. Perjantaina taas videota luvassa. 🙂

 • Anonyymi

  Miten sinä, aikuinen ihminen, joudut jatkuvasti menemään päiväunille?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mikä on sinun mielestäsi jatkuvasti? Jos kerta viikossa, niin kyllä – sitten käyn jatkuvasti päikyillä. Itse otan päikkyjä kun tilanne niin vaatii.

  • Anonyymi

   No mikä niissä päiväunissa niin vikana on? Itse nukun noin parit päikkärit viikossa…ei mielestäni niin maatakaatava pahe, että kauheasti pitäisi kenenkään tuhista. 😉

  • Anonyymi

   Itse nukun 7-8 tunnin yöunet. Se riittää. Päiväunia en nuku kuin kipeänä ollessani.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä nukun päikkärit jos sellaisia tarvitsen, en muutoin. Ja päikkäreissä ei ole mitään vikaa, sellaiset tunnin pikatirskat vaan piristää mutta eivät vaikuta yöuniin joten suosittelen monille!

  • Anonyymi

   Mä oon kuullut, että tuntia lyhyemmät päikkärit on paremmat, 15-30min, ei enempää!! Se kuulemma piristää parhaiten. Itse otin tänään 15 min tirsat, ja avot, kun teki hyvää! Mutta kukin tavallaan tietenkin 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ilmeisesti tuo puoli tuntia on se sellainen "suositus". Mut mites se nyt meni, et mitä pitempään nukkui ni sitä paremmin muisti pelaa (tai jotain tommosta jossain noissa artikkeleissa luki)

 • Anonyymi

  Miksi katsot jokakoti.fi:stä asuntoa? Huvin vuoksiko (itse teen tätä) kun ette kai te asuntoa ole vaihtamassa? 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ihan huvin vuoksi, olenhan mää tätä hupia jo monet vuodet harrastanutkin. Seuraan siis Porin että Tampereen myytäviä että vuokrattavia asuntoja. En tieäd miksi, mut niitä on vaan kiva katsoa ja pysyä ehkä jotenkin hintatietoisena. 😉

 • Anonyymi

  Tuolta nurkastako pilkottaa teidän sohva? 🙂 Onko se mistä ostettu, onko se kokonahkainen? 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jooo, Maskusta ja en tiedä tuosta nahkaisuudesta juurikaan mitään.

 • Anonyymi

  Olen saanut sen käsityksen, että teet vain osapäivätöitä 4h/päivä.
  Oletko joka päivä töissä?
  Onko työsi niin raskasta, että odotat lomaa todella paljon?

  • Anonyymi

   Oletko ikinä siivonnu työnä? Jos et ole, et pysty käsittämään miten rankka ja puuduttavaa se on. Itsekin olen siivooja ammatiltani ja teen 8-9h töitä päivässä. pipsa, kuuluuko sulle taukoja tuohon 4 tuntiin?

  • Anonyymi

   Kukapa sitä nyt ei lomaa odottaisi? Minä kyllä pidän omasta työstäni, mutta kyllä ne vapaapäivät ja lomat kelpaavat enemmän kuin hyvin.

  • Anonyymi

   Ottamatta mitenkään kantaa Pipsan nukkumisiin/väsymisiin/lomiin, haluan vain sanoa tämän:

   Siivoustyö on juurikin niin raskasta mitä siitä itselleen tekee. Fyysinen työ on oikeasti tosi leppoisaa ns.aivotyöskentelyyn verrattuna. Siivousfirmasta hommat ei ikinä tule kotiin mukaan, kun suljet työpaikan oven, hommat jäävät sinne. Tässä mielessä esim. siivoustyö on todella leppoisaa.

   Siivouksen raskaus taas on täysin kiinni omasta kunnostasi. Tottakai esim. porrassiivous tai raskaampi teollisuussiivous ottaa koville, jos itsestään ei huolehdi. Tein ensimmäiset opiskeluvuoteni parikymppisenä _raskasta_ teollisuussiivousta pelkässä yövuorossa 8h/yö, 5 yötä viikossa. Työssä käytössä oli painepesurit, ja suurin osa työstä koostui 20-30kiloisten linjasto-osien kuljettamisessa hallista ja kerroksesta toiseen. Kotona olin kuudelta aamulla, nukuin 6h, sitten salille, kotihommia, luennot tai kaupungilla hengailua, iltalenkki, ruokaa, 30min unta jos siltä tuntui ja sitten reippaasti kävellen töihin. Ja helppoa oli, eikä työ todellakaan tuntunut vaivalloiselta tai rankalta. Paljon enemmän nykyinen aivotyö vaatii niin henkisesti kuin fyysisestikin. Työt syövät vapaa-aikaa ja kaikki kuntoilu on tehtävä työn ulkopuolella.

   Siivoustyöstä on helppo valittaa, koska rahallisesti työ ei motivoi. Mutta se, teetkö työstäsi raskasta, on ihan oma asiasi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oikean käsityksen olet Anonyymi1 saanut. 🙂 Mutta teen tuon lisäksi muutakin työtä. 🙂 Nämä kaikki selviää UKK:sta. 🙂 Teen töitä ma-pe. Toisnaan voin tehdä myös viikonloppuisinkin mutta ne on onneks niin harvassa. Työni ei ole varsinaisesti raskasta, mutta kuka nyt ei lomaa odottaisi kun viimeisestä on jo niin aikaa. 🙂

   Anonyymi2, Ei kuulu taukoja. Voin mikrotauottaa jos on tarvis (esim. kesällä nesteytyksen takia)

   Anonyymi3, Kuten ylempänä sanoin, oma siivoustyöni ei ole varsinaisesti raskasta mutta ei se mitään istumistyön kaltaistakaan ole. 🙂 Mut tuossa oot oikeassa, et siivotessa ei tuu hommat kotiin mukaan. 😉 Vaikka itselläni on tapana miettiä mitä seuraavana päivänä on vuorossa. 🙂 Raskaastakin siivoustyöstä saa leppoisamman jos sen saa tehdä suht rauhallisesti, eikä tuli hännän alla – kuten valitettavasti monissa siivouskohteissa joutuu tekemään. 🙁

 • Möllikkä

  Täälläkin muumimukien keräilijä 😀
  Ihana tuo koru jonka miehesi osti, itse rakastan kalevala koruja ja ehdottomasti pronssisena. Pizzakin näytti herkulliselta… Pitäisiköhän sitä itse tehdä myös huomenna 😛

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Paljonkos sulta löytyy muumeja? 🙂

 • Anonyymi

  Olen varmaan aika paljon vanhempi kuin tämän palstan lukijat keskimäärin. Tähän ikään ehtineenä olen tajunnut, että pitäisi nauttia arjesta, oli se viikonpäivä, viikonloppu tai sitten loma…mutta kyllä se tosi on, että nuorempana vain odotti viikonloppua ja lomia. Nykyisin YRITÄN nauttia arjesta. Sitä on 80 % elämästä. Tänään jopa ajatelin, että minähän rakastan tätä työtäni! Vaikka oli pitkä 10 h putki.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voi, kyllä mie nautin arjestakin mutta tykkään viikonlopusta ja lomista, kun sillon saa nauttia arjesta 100%! 🙂 Mulla on sama juttu, et mä kans rakastan töitäni! 🙂

 • Anonyymi

  Heippa!

  Ihana tuo sun muumimuki. Olisipa minullakin tuollainen työnantajana, joka jakaisi noita muumimukeja 🙂

  Teen itse vuorotöitä, joten päikkäreiden ottaminen kuuluu mun joka päiväiseen elämään. On meinaan aika kuluttavaa herätä neljältä aamulta. Aina kun pääsen töistä, niin syön ja vedän tunnin päikkärit, että jaksaa sitten taas aloittaa touhuamisen ja eikä kuukahda heti silmät ristissä sohvalle.

  Ja eikös jossain ollut tutkimuskin, että ne ketkä ottavat päikkäreitä elävät hieman pidempään ja jaksavat tehdä enemmän asioita, kun mieli lepää päikkäreiden aikana.

  T: Ensimmäistä kertaa kommentoiva 🙂

 • Anonyymi

  Moikka!
  Pakko oli kommentoida sen verran, että KIITOS positiivisuudestasi 🙂 Piristät minunkin työpäivää kun saan lukea juttujasi, jotka ovat poikkeuksetta iloisia 🙂 Täytyisi kehitellä itsellekin noin elämänmyönteinen asenne!!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia sanoistasi. Lämmittää mieltä. 🙂

 • Anonyymi

  Ylipainoisethan ovat väsyneitä aika paljon enemmän kuin normaalipainoiset. Uniapnea esim. oireilee jatkuvana päiväväsymyksenä vaikka nukkuisi yöt hyvin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tätäkään ei voi kyllä yleistää, että jokainen ylipainoinen. Mulla kun ei ole uniapneaa. 🙂 Jotenkin huvittaa kyllä, että heti kun sanon että on vähän väsyneempi päivä, niin on heti joku sairaus. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu ja lisätään vielä se kilpirauhasen vajaatoimintakin. Mitähän muuta keksitään? Kyllähän niitä löytyy vaikka mitä, mutta voin vakuuttaa ettei nyt kyse ollut mistään muutakuin puhtaasta väsymyksestä – varsinkin kun ei se ole mulla jokapäivästä. 🙂

  • Anonyymi

   Luulisin,ettet ole ainoo jota tää pimeys ja talvi väsyttää..onneks mennään kevättä kohti kovaa vauhtia1 🙂

 • Anna / Kuvan mukainen

  Mä ostin Jarkolle osana synttärilahja aton saman nipsumukin pari viikkoa sitten :)! Se on ihana!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Aijaa, onpa kiva! Mäkin valitsin tuon mukin periaatteessa sillee, et tiesin isännän tykkästyvän. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En ostanut mitään lahjaa, mutta muistin häntä kyllä. 🙂

 • Anonyymi

  Ennen sinulla on ollut hopeakoruja, onko nyt pronssi enemmän mieleen?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei sillä ole väliä mitä nuo korut on, kaikki kelpaa mulle – varsinkin kun se on miehen antama <3. Oli se pronssia, hopeaa tai kultaa. 🙂

 • Anonyymi

  Tuota Talon sydän -sarjaa on myös tosi kivat korvikset! Pidätkö koskaan korviksia?

 • Anonyymi

  Minäpä nukun päikkärit joka päivä. Terve ihminen olen, en edes ylipainoinen. Nukun yöllä n. 5 tuntia ja sitten tunnin päikkärit töitten jälkeen. Niin ja olen ihan aikuinen ihminen, mutten kuitenkaan vanhus 🙂 Mitäs siihen sanotte?? 😀 😀

 • Anonyymi

  Ehkä päiväunitarpeesi johtuu tuosta yöunen suhteellisen pienestä määrästä.