Aamumaisemaa2.jpeg
Blogi

Mie romahan! Hitokseen ihana viikonloppu!

Taas alkoi uusi työviikko ja meikäläinen lähti oikein iloisin mielin puurtamaan. Jotenkin olen niin uudenlaista tarmoa täynnä että ilostuttaa jo pelkästään se. Mulle tuli töissä niin ylpee olo kun kattelin siistiä siivouskomeroa. Onneks myöskin tykkään pestä pyykkiä – voisi olla pikkuisen ongelmaa jos ei tykkää kun joka päivä pitää kuitenkin pyykkiä pestä. Heh heh.

Sitten töiden jälkeen torkahdin bussissa mutta onneks heräsin silleen sopivasti kun oltiin vesitornilla. Just kun oon sanonu etten nuku bussissa kovinkaan syvää unta mutta kyllä nyt mentiin ja syvälle. Mikähän ihmeen väsy muhun mahtoikaan iskeä.

Kävin sitten äitini luona istahtamassa ja aloitin samalla Tuhat loistavaa aurinkoa kirjan lukemisen. Ekat sata sivua jo luettuna! Tuosta kirjasta ollaan ilmeisesti tekemässä elokuvaa – sitä odottaen. Vaikka yleensähän kirjat ovat aina olleet parempia kuin ne itse elokuvat. Tuolta sitten lähdin lompsimaan kohti toimistoa ja siellä alkavaan kokoukseen. Sain taas uuden muumimukin kokoelmiini: MUUMIPAPAN.

oon taas viikonloppuna saanut nauraa – lähinnä itselleni. Jossen unissani pumppaile niin sitten haistan jonkin vaarallisen hajun (joka ei ole pumpan aiheuttamaa… tällä kertaa ainaskaan) jota pitää heti lähteä paikallistamaan ja joka sitten loppujenlopuksi paljastuukin kurkkupastilliksi jonka mies napannut suuhunsa.

Maisteltiin yhdessä miehen kanssa Indiskasta ostamaani teetä ja tykättiin molemmat. Tuollainen perusteehän tuo oli, marjaisan makuinen. Onko joku lukija maistellut Indiskan teetä?

Olen tässä muuten jo hetken aikaa pohtinut tilaavani jostain netin teekaupasta itselleni maistiaisia. Ehkä mä pian teen sen ratkaisevan ostopäätöksen enkä vain souda ja huopaa.

Muistaako joku kun telkusta tuli sellainen tv-sarja kuin Veronica Mars?
Jos joku ei tiedä, niin Veronica Mars oli teinityttö joka toimi
yksityisetsivänä ja ratkaisi kaikenlaista juttuja, jopa murhia. Vähän
niinku Neiti Etsivä -kirjasarjan Nancy Drew. 🙂 Itse seurasin tuota
sarjaa ja noita kirjojakin on muutama tullut nuorempana luettua joten
oli todella ilo huomata että nyt keväällä ilmestyy Veronica Mars leffa.
Trailen katsottuani voin vain todeta että aika samalla linjoilla
mennään elokuvassakin kuten sarjassakin. Tässäkin on siis Veronican
ex-poikkis syytettynä murhasta, jota Veronica lähtee ratkomaan. Myös monia muitakin leffatrailereita tuli katsottua joista innolla odottelen myös Nousevaa Jupiteria. Mitäs leffaodotteluita lukijoilla on?

Meillä meni koko lauantai ihanasti yhdessä. Käytiin kaupassa, leivottiin ja tehtiin ruokaa. Teimme sämpylöitä taas pitkästä aikaa ja siinä samassa päätettiin tehdä todella helpon mutta täyttävän ruuan – makaronilaatikon. Ilta menikin sitten Putousta katsellessa, pikkuisella kävelylenkillä käydessä ja ihan vain toistemme kyljissä pahkana ollessa. Ihanaa söpöilyä koko lauantai täynnä. 11 vuotta jo yhdessä mutta jotenkin sitä aina vaan tajuaa rakastuvansa lujemmin ja enemmän tuohon yhteen. <3

Leipoessamme saimme kissoista aikamoisia apulaisia. Ne on kyllä hassuja kun niiden pitää ihan kaikkeen saada osallistua. Mutta se tekeekin niistä niin ihania. Jos mä menen suihkuun enkä ymmärrä jättää ovea raolleen että Siiri pääsisi sinne, niin aloittaa neiti sen päiväisen huutokonsertin että sisään on päästä ja sassiin.

Me kun ollaan tuota Putousta innostuttu katsomaan ja mulla kun varsinkin kestää aina hetki ennenkuin alan tajuumaan noiden sketsihahmojen perään. Kumpi muuten voittaa Putouksen: Ymmi vai Antsku? Molemmat on kyllä ihan hauskoja mutta meidän omaks huviksi on tullu hokea ”todellaki!todellaki!todellaki!” tai sitten ”aaaaaivan!”.

Sunnuntain puolella lueskelin sohvalla kirjoja, kun niiden palautuspäivä lähestyi ja halusin käydä läpitse olisiko noissa kuvankäsittelyn ja järkkärikirjan kanssa ollut vielä jotain hyödyllistä opittavaa. Edelleen olen sitä mieltä että mun pitää hommata noihin aiheisiin liittyen oikein omat kirjat. Sain myöskin luettua Pekka Hiltusen ISO kirjan mutta siitä teen ihan oman postauksensa tänne blogin puolelle (toivon mukaan tämän viikon aikana kuitenkin) kunhan saan aikaiseksi siirtää blogimuistion tekstit tänne blogin puolelle.

47 kommenttia

 • Tiia

  Tiia

  Eipä unohdeta Jäbä Leissonia putouksesta, sekin hahmo vielä mukana Ymmin ja Antskun kanssa 🙂 Vaikka ei ehkä voita kuitenkaan 🙂

  Tuleeko teille muuten kissankarvoja ruokiin, esim kun sämpylöitä leivotessa kisulit liiankin kiinnostuneita puuhasta? 😀 Suloisia kisuja kuitenkin ja ihanat ilmeet tuossa edellisessä postauksessa 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No eihän me Jäbbää olla unohettu mutta sen jutut ei enää naurata, siksi valitsin nuo kaksi tuohon. 🙂

   Kyllähän noita kissankarvoja kotona liikkuu mutta yllättävää on etten oo kertaakaa sapuskoista niitä bongannu. Siirinkin oli pakko päästä leikkimään jauhojen kanssa, jotka olivat pöydällä. Ja siis leipomisen jälkeen. 🙂

 • Rousk

  Rousk

  Kuulostipas mukavalta viikonlopulta! 🙂 Antsku voittoon, vaikka itekin tykkään hokea Ymmin juttuja. Jäbä ei enää naurata, joten sitä ei tarvii ees laskea 😉

  Itse luen juuri myös Hiltusen ISO-kirjaa, ihan loppusuoralla ollaan. Aika ristiriitaisia tunteita herättävä kirja! Mielenkiinnolla sun mielipiteitä odotellen 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, ihana viikonloppu oli. Tuo isäntä ollu taas niin ihunalla päällä <3

   Vai ristiriitaisia tunteita herättävä, miten? Kyllähän siinä ajatukset alkoi väkisinkin liikkumaan ja itse jopa jollain osin pystyin samaistumaan siihen Anniin. Joo, koetan tässä kokoajan touhuta niitä tekstejä bloginkin puolelle. 🙂 Mä siis kirjaan eka noita ideoitani paperille josta sitten siirtelen blogiin. 🙂

  • Rousk

   Rousk

   Voi että, yks mukavimmista asioista maailmassa on oman kullan kanssa löllöttely, kuten mä siitä tapaan sanoa! 🙂

   Säästetään ne mielipiteet vaikka siihen sun mielipidepostaukseen, niin tulee sinne sitä keskustelua! 🙂 Mitään pahaa sanottavaa ei siitä kirjasta oo, eilen illalla lukaisin sen loppuun! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on kyllä ihaninta!

   Nyt näyttää siltä ettei tällä viikolla tuu vielä toi ISO postaus. 🙂 Mutta tuossa se on kehitteillä. 🙂 Mutta kiva päästä keskustelemaan!

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mitä vaatteita (mekkoja) sä viimeisimmästä yoursin tilauksesta pidit? Kun ei oo näkynyt blogin puolella.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kaiken muun pidin paitsi sitä Bling Bling violettia mekkoa.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Huomioni kiinnittyi heti tuossa telkkarikuvassa siihen, että kirjaston kirja oli pöydällä alassuin… Ei niin saa kirjoja pitää, kun kirjanmerkit on keksitty!

 • Anonyymi

  Anonyymi

  En romahtanut, mutta mua ottaa päähän, kun kirjaston kirjoihin suhtaudutaan tuolla tavalla…

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Samaa mieltä kanssasi! Jotkut ovat tosi tarkkoja, miten käsittelevät kirjaston kirjoja ja jotkut ovat hällävälistejä ihan koko perhe. Voisin kirjoittaa aiheesta pitkän pätkän, olen kirjastotäti, ollut jo vuosikymmeniä.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Samaa mieltä! Kirjoista pitäisi olla iloa sadoille ja taas sadoille lukijoille vuosi toisensa jälkeen. Silloin on merkitystä, miten kirjoja kohdellaan.

   Ja kummallisen ylimielisiä alkaneet nämä kommentit pipsalla olemaan lukijoille. .

  • tuula

   tuula

   Loistavaa, että Pipsa on viimeinkin alkanut vastaamaan samalla mitalla takaisin. Jatka vaan samalla linjalla, ihan oikein antaa maistaa samaa lääkettä mitä sullekin tarjoillaan.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Tuntuu että sulla on kaikessa "tavallisuudessaankin" tosi ihana elämä. Olisi mahtavaa löytää joku, jonka kanssa jakaa arki ja ihan ne perusjutut kuten vaikka leipominen, ruuanlaitto ja telkun katsominen lauantaiehtoolla. Noh, kisut saan seuraksi sentään minäkin 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä säkin vielä sen oman prinssisi löydät. Se tulee kuules sillo ku vähiten ootat. 🙂 Kiva kuitenkin että kissat pitää seuraa tässä välin. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Indiskan teet on hintaansa nähden hyviä. Onko Porissa mitään teekauppaa tai jotakin? Juotko teetä montakin kertaa päivässä?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kauppahallissa taisi joskus olla joku teekauppa, en tiedä onko enää. Viisaampi kertokoot onko vai eikö. 🙂 Kylminä ajankohtina juon teetä montakin kupillista päivässä. Lämpiminä aikoina taas harvakseltaan.

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Putous rocks! 😀 Jäbä oli tietty eka paras, mut yks fraasi on vähän kulunut jo. Ymmi oli ensin todellakin!todellakin!todellakin! ärsyttävä, mutta onhan se parantanut pelottavasti loppua kohden. Ensin toivottiin, et se putoais ekana…! Antsku on niin ihq, myös syvällisempi hahmo. Ehkä kuitenkin hälle voittoa toivosin… Vaikee valinta. Akun Slaikka oli tänä vuonna tosi pettymys, samoin Rikun Jamo. No aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta… 😉 Me on muuten opittu, et Putousta katellessa EI SAA syödä mitään!! Eikä varsinkaan juoda! Meinaan ei oo eka kerta, kun meinataan tukehtua… 😀 Viime kerralla oli miehen vuoro.

  Indiskasta en tiiä oonko käyny koskaan, joten tee ei oo tuttu. Muuten juon teetä vaan talvella/syksyllä, kun on viileää. Maulla ei niin oo väliä, kun yleensä laitan maitoa. Mutta mieluiten vihreetä ja rooibosta. 🙂

  Meillä ei kissat yleensä ruokaa tehdessä auttele, mut kissankarvoja on silti joka paikassa aina…

  Universalis
  (en jaksa kirjautua ku oon kirjastossa… 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ne Akun muut hahmot (pikahahmot yms.) ovat olleet paljon parempia kuin se Slaikka. En ymmärrä, miks se teki noin. Mut mä ite veikkaan et Antsku voittaa. 🙂 Joo, sillo ei kannata mitää syödä jos on nauruvaara. 😉

   Ai sä laitat teehesi maitoa. Englantilaisittain siis…. Mä ite juon sellaisenaan, ilman maitoa. 🙂

   Mitä? Eikö teidän kissat auta? Noh noh…. Kyllä nää on mukana menossa, mitä tahansa tehdäänkin. Paitsi sillo ku imuroidaan. 😉

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Minä taasen pidin kovasti Rikun hahmosta Jamosta… ihan huippu "sälli", sellaisen kanssa olisi vallan lupsakkaa viettää iltaa 😉
  Jussi Vatanen puolestaan on super, vaikka esittäisi perunasäkkiä 😛
  Tilulilii.. patologista meitsi myös diggailii.

  – Tilda

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Eikös toi Jussi Vatanen ollu se Karim? Hyvä silti että on vähän skaalaa tuossa kuka voittaa, ettei nyt aina se Aku. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Ymmi on todellakintodellakintodellakin paras, mutta ei varmaankaan voita yleisöäänestystä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mäki ootan tota leffaa, saas nähä saanko miehen mukanani elokuviin tuota katsomaan. 🙂

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Teet on ihania, mun suosikki on tällä hetkellä punnitse&säästä-kaupan kirsikkatee. <3
  Mäkään en laita ovea kii jos ei oo vieraita ku meen suihkuun tai vessaan, konserttihan siitä alkaa. 😀
  Mä en voi sietää putousta joten siitä ei ny oo mielipiteitä. 😛
  T. Virpi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ai saako tuolta teetäkin? No pitääpä käydä sitten tutkimassa kun bongasin tuon kaupan just tässä viikon sisällä. 🙂 Kuinkas paha konsertti siellä on jos laittasit sen oven kiinni? Täällä siis vaan Siiri kolkuttaa ovea, jos sitä ei tajua avata ni menee miukumaan miehelle et tuu avaa ovi. 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Juu oli sielä vaikka minkä makusta teetä. Meille tuli toi kauppa vasta ihan hiljan et oon täs suunnitellu et lähen kattomaan mitä maistais seuraavaks. 🙂
   Sen verran paha konsertti et mä alan aina pelätä että naapurit soittaa eläinsuojeluun et mä varmaan rääkkään noita. 😀 Viis kissaa saa yhdessä paljon ääntä aikaan ku haluavat. Yleensä ne on aika hiljasia mut sit ku niillä on joku ongelma.. 😛
   T. Virpi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ai nii sulla on viis kissaa, no saahan ne kyl aika metelin aikoseks. Ku meilläki toi nuorempi saa kyl aikaseen semmosen konsertin jo yksinään, kun sille päälle menee ni voin kuvitella! Joo, täytyy tosiaan itekki mennä tonne kauppaan kattelee oisko jotai kivantuoksuista – mä aina haistelen et mikä tuoksuu hyvältä. Aina kaikki hyvältä tuoksunu ei oo sit maistnu hyvältä. Heh.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Alussa se ei ollut hyvä mutta se viimeinen jakso missä se oli, niin oli jo vähän parempi että itekki tuli vähän naureskeltua. 🙂 Ehkä sekin ois parantunut loppua kohden?

 • Anonyymi

  Anonyymi

  Olet sitten itsestäsi alastonkuvia ottanut? Mikäpä siinä mutta kyllä tuon kokoisena pitäisi vähän miettiä millaisia kuvia pistää nettiin.

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Et julkassu mun kommenttia. Netis on ketju mis väitetään et jotku alastonkuvat on sun kuvia. Siks sanoin, et täyttyy ne kunnianloukkauksen kriteerit…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei oo tullu muuta kommenttia noista alastonkuvista kuin tuo ylempi ja tämä sun kommenttisi nyt. No aika monikin täyttäisi kunnialoukkausen kriteerit mutta ei niistä yksitellen käydä valittamassa. Niitä kerätään… 😉

  • Anonyymi

   Anonyymi

   Olen eri anonyymi…Mutta! Vaikka Pipsa tai joku muu "iso" olisi ottanut alastonkuvia niin mitä sitten? Erikokoiset, eipainoiset ihmiset saavat tehdä mitä haluavat jos eivät muita vahingoita teoillaan. Silmät kii jos ahistaa liikaa. Tekeehän nytkin isot tytöt bww pornoa ja se vasta suosittua onkin!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *