mekkovertailukuva1.jpeg
Blogi

Matkalla kohti kevyempää ja terveellisempää oloa – 8. kuukausi

No niin, täällä ollaan taas kertomassa kuulumisia ja nyt tulee myös niitä luvattuja sivuprofiilikuvia joita mulla on oikeastaan vain yksi tuolta luvatulta neljältä kuukaudelta mutta hyvinpä tuo ylempikin kuva antaa osviittaa mitä tässä neljän kuukauden aikana on tapahtunut. No sitä kaventumista tietenkin vai eikö vieläkään näy? Aika mukavastihan tuossa näkyy molemmissa kuvissa muutosta, varsinkin tuon kesämekon kanssa. MIHIN MUN VATSA YHTÄKKIÄ KATOSI? No ei vaan, kyllä se edelleen on mukana mutta paljon pienempänä.

Seuraavat sivuprofiilikuvat tuleekin sitten loppuvuodesta ja jatketaan niiden ottamista tästä eteenpäin tuon toppi+legginssit yhdistelmän kanssa. Se kun tuntuu parhaiten näyttävän tuon edistymisen. Kiitoksia vaan sinulle joka tuosta mulle vinkkasit! Hieman harmittaa kun aloitin tuon asun kanssa kuvaamisen niin myöhään, mutta parempi myöhään kun ei ollenkaan. On mulla tietenkin mekkojenkin kanssa otettuja vertailukuvia mutta ne on suurimmaksi osaksi edestä päin kuvattuja eikä siis toimi samalla tavalla kuin näiden kahden kanssa. Varsinkaan sivuprofiilissa. 

Kuukausi on taas hurahtanut ohitse ja tällä kertaa olenkin huomannut vähän yhtä jos toistakin, kuten esimerkiksi veden juonnin tärkeyden. Jos nimittäin jää juomatta, niin paino nousee. Voitteko kuvitella? Mä en nimittäin voinut mut kantapään kautta tuli sekin tajuttua. Sitten toinen asia joka nähtävästi nostaa painoa on huonosti nukuttu yö ja varsinkin jos on mennyt valvomiseksi. Ringa näistä mua kyllä varoitteli että pitäisi välttää mutta sitä vaan ajatteli että ei se nyt noin pienesti voi vaikuttaa, eihän. NO KYLLÄ VAIKUTTAA! No kantapään kautta on hyvä oppia. Eli kun vettä juo riittävästi eli 2-3l päivän aikana, nukkuu sen 7-8h yössä eikä siis valvo aamupuolelle yötä, edes yhtenä yönä viikossa kuten mä oon tehnyt niin ei pitäisi painonkaan nousta ja sitten muistaa sen säännöllisen ruokarytmin. Luulisi näin yksinkertaisten ohjeiden kanssa pärjäävän mutta ei se aina toimi kun elämä ei toimi aina niin säännöllisesti, joskus voi tulla yllätyksiä matkaan.

No niin, tällä kertaa jäi 300g päähän että olisi mennyt välitasaluku rikki mutta ei se mitään, se tulee sieltä vielä tämän viikon aikana. Tässä kuussa ollaankin päästy takaisin tuohon 2kg pudotusrytmiin vaikka sillä määrällä ei loppujenlopuksi ole väliä, koska kaikki tiputukset on hyvästä. Hiljaa myöskin hyvää tulee. Olen joskus laihtunut kesän aikana (2kk) 20kg ja se lähti heti loppusyksystä kipuamaan takaisin. Nyt oon kokenut tämä maltillisemman laihdutuksen hyvästä, koska tässä ehtii tulemaan pääkin mukana – ehtii siis aivotkin ymmärtämään mitä tässä on oikein touhuttu.  Mä oon laihtunut 25 samskutin kiloa! (no en ihan vielä mut hei, 300g, eli ihan pian!)

Voisikin taas tehdä painoharjottelun repun kanssa eli laitan sinne 25kg verran painoa ja katson, miten painavalta se tuntuu. Konkreettisesti saa tajuta että tommosen määrän oon jo saanut pois. Tai että oon saanut itestäni pois 50 voirasiaa niin onhan sekin jo aikamoinen pudotettu määrä ja kaikki tämä 8kk aikana. Nyt on pakko sanoa mutta mä oon ihan helskutin ylpee ittestäni!

Tästä on hyvä jatkaa matkaa habababaa näyttäen ja I CAN DO IT mantraten!

Kokonaistiputukseni on nyt -24,7kg
(Ja aikaa tähän on mennyt 8kk)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

168 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on! Vähän jänskättää et tuleeko toinen mokoma vielä, sit ollaan kyl menty kivasti alle sen mitä oon alunperin aatellut. 🙂

  • Anonyymi

   Pari noita toista mokomaa vielä, niin sitten alkaa olla aika hyvällä mallilla asiat.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin jos haluan olla tooosi laiha. 🙂

 • Anonyymi

  Käsivarsiin on tullut lisää. Miksi sairaalloisen lihavia täytyy niin paljon kehua jostain mikä pitäisi olla itsestään selvää – laihduttamisesta….

  • CaptainMisery

   laihduttaminen ei oo mikään itsestään selvyys kellekkään 😀 se ei oo ihan niin helppoa mitä vois luulla

  • Anonyymi

   Ihan samaa mieltä kuin Anonyymi 17.17. Miksi kehua vaikka ihmistä, joka lopettaa polttamisen, kun pitäisi olla itsestäänselvää, että ei polta. Tai miksi kehua alkoholistia, joka lopettaa juomisen, kun pitäisi olla itsestäänselvää, että alkoholia ei kuulu ihmisen juoda. Miksi te kaikki olette huonompia ihmisiä kuin minä, jolle nämä ovat itsestäänselviä asioita?

  • Anonyymi

   Jokainen tekee huonoja valintoja elämässään. Tuskin kumpikaan tähän kommentoinut anonyymi on täydellisen virheetön ihminen. Upea teko on tajuta omat virheensä ja lähteä niitä korjaamaan. Siksi jokainen laihdutettu kilo on Pipsankin kohdalla kehumisen arvoinen asia. Pipsa varmasti tietää itse mistä hänen oma ylipainonsa johtuu ja siitä huomauttaminen on menneisyyden katkeraa muistelua. Koitetaan me jokainen vaan korjata niitä oman elämämme vääriä valintoja, ei Pipsan laihduttaminen ole meiltä pois 🙂

  • Anonyymi

   Luulempana että tarkoitettiin että sairaalloisen lihavan on itsestään selvää laihduttaa, koska SAIRAALLOINEN ylipaino on yksinkertaisesti terveydelle vaarallista tai epähyödyllistä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Totta kai sairaalloisen ylipaino on terveydelle vaarallista, en ole niin tyhmä tai laput silmillä kulkeva. Mutta miksi en saisi hehkua ja ylpeillä sillä tosiasialla että olen lähtöpainosta saanut jo 25kg pois? Minusta kuka tahansa ansaitsee tsemppausta, oli sitten lihava joka yrittää laihduttaa, alkoholisti tai tupakoitsija joka yrittää lopettaa. Mieluummin siis tsemppausta kun tylytystä.

  • Anonyymi

   Onko yltiöhehkutuksen ainoa vaihtoehto tylytys? Miten olisi vaikkapa realismi?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä en nyt ymmärrä tätä negatiivisuuden pointtia? Miksi ei saisi hehkua ja ylpeillä saavutuksestaan?

  • Anonyymi

   Kyllä täytyy olla teillä "realisteilla" vaikeaa oman pään sisällä, kun toisen ihmisen onnistumista pitää dissata. Onnea vaan valitsemallanne tiellä. Eihän kukaan normaali ihminen tuolla tavoin ajattele.
   Ja ei, en ole täällä puolustamassa Pipsaa, en vain voi sietää tunnevammaisia ihmisiä. Sori.

  • Aala

   Sekä alkoholismin, nikotiiniriippuvuuden että erilaisten syömisongelmien kehittyminen on niin monen psyykkisen, fysiologisen, geneettisen ja jopa yhteiskunnallisen tekijän summaa, että ongelmien tai ongelmattomuuden vertaileminen ei ole kovin hedelmällistä. Lisäksi kaikkiin näihin ongelmiin ajautuminen osaa olla hyvin salakavala prosessi, jolla ei ole mitään tekemistä ihmisen "huonouden" tai "paremmuuden" kanssa. Elämäntapojen muuttaminen vaatii aina paljon työtä, oli lähtötaso mikä tahansa. Kyllä onnistumisesta saa olla ylpeä!

   Paljon laihdutusblogeja seuranneena ja itse laihduttaneena (ja lihoneena) olen myös huomannut, että saavutuksista iloitseminen on meille monelle aika vaikeaa. Mielestäni Pipsa toimii esimerkillisesti iloitsemalla avoimesti saavutuksistaan, vaikka tokihan se perisuomalaiseen vaatimattomuuteen tottuneita mahtaa ärsyttää.

  • Anu

   Realisti on pessimisti, joka yrittää hienoin sanakääntein väittää jotain muuta kuin oikeasti on. Toivottavasti et koskaan tee ainakaan ihmisten kanssa töitä "anonyymi"… 🙁

  • Anonyymi

   Huhu mitä kommentteja taas. Sairaalloinen ylipaino voitaneen kai laskea jo jonkinlaiseksi sairaudeksi, kuten myös sen vastapää anoreksia. Ei ole todellakaan helppo lähteä tekemään elämäntaparemonttia ja tiputtamaan kiloja pois, joten kyllä siitä pitää olla ylpeä. Sama juttu alkoholismi on sairaus, josta ei niin vain pääse eroon.

 • Anonyymi

  Sattumalta törmäsin tälle sivulle ja aikani kuluksi lukasin tekstiä. Tulis semmonen olo että tekstin kirjoittaja on motivoitunut pudottamaan painoa ja tulokset puhuvat puolestaan.
  Saattaa olla että en jatkossa muista lukea päivityksiä enempää mutta tuli vaan mieleen sanoa onnea ja menestystä! Sie pystyt siihen jos sie ite niin päätät! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia ja kyllähän mie pystyn! 🙂

 • rousk

  Onnea huimasta pudotuksesta! Näistä kuvista sen tosiaan näkee! 🙂 jatka samaan malliin ja ihanaa syksyn odotusta teille sinne 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jatketaan! Hyvää syksyn odotusta sinne kans. 🙂

 • Anonyymi

  pipsa hyvin oot onnistunut laihduttamisessa. siitä kannattaa olla ylpee niinkuin varmasti oletkin:) ei kannata välittää noista ilkeilijöistä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No todellakin olen, sitä ei pysty kukaan viemään multa pois. 🙂

 • Anonyymi

  Wau! Selvä ero huomattavissa kuvien välillä, erityisesti vatsan seudulla.
  Saat olla ylpeä itsestäsi ihan luvan kanssa. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllähän siinä todellakin eroa on. 🙂

  • Anonyymi

   Takamuksessa ja reisissä ei kyllä huomaa mitään eroa kuvien välillä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No näiden eroista en tiedä edes mittojen kanssa kun en seuraa mutta eipä niissä tosiaan isoja muutoksia ole, mut ne tuleekin siellä loppupäässä vasta. 🙂

  • Anonyymi

   Pakko sanoa tuosta eron huomaamisesta: harva huomasi, että olit lihonut yhtä paljon kuin nyt laihtunut. Joten eroa ei vielä parinkympin kohdalla huomaa. Tottakai ihmiset haluaa kannustaa toteamalla näkevänsä eron. Olisiko he sitä eroa huomanneet, jos et olisi kertonut pudotuksesta (vrt. vastaavaa painonnousua ei huomattu)…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ainakin livenä sellaiset ihmiset on sanoneet laihtumisesta jotka ei ole siitä tienneet. 🙂 Mut eikai kaikki välttämättä mitään huomaa.

 • Anonyymi

  Todella paljon Onnea. Tämä on jo niin suuri suoritus että on ihan hatun noston paikka. Ja myös sanon ettei noista kateellisista ilkeilijöistä kannata välittää 😉

 • Sofia // Hyvinvointia nyt!

  Vaikka onnitteluja on tullutkin monia, onnittelen nyt itsekin! 🙂 Multa on lähtenyt myös viitisen kuukauden aikana n. 15kg ja helkkarin hyvältä tuntuu, joten samaistun täysin fiiliksiin! Jatka samaa rataa, omalla ajalla hyvä tulee!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia ja onnittelut myös sinulle, tuo on todella hyvä saavutus! 🙂 Ja eikös vaan tunnukki hyvältä? Ootko muuten kokeillut miltä tuo 15kg tuntuu repun kanssa?

  • Anonyymi

   Onnea teille molemmille! Kyllä olen kateellinen, kun itse en ole saanut aikaiseksi mitään ja kilot vaan on ja pysyy,vaikka jotain pitäisi tehdä. Ja Pipsa sie oot tosi sinnikäs. Itsellä aina pitäis saada kilot pois muutamassa kuukaudessa ja sitten ne tulee takaisin lisäkilojen kera.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä tiedän tuon tunteen, siis että kaikki pitäisi saada nyt ja heti pois. Mä oon tuolla tavalla joskus laihduttanutkin ja saanutkin pois, mutta sitten tuli stoppi vastaan ja kun laihtumista ei tapahtunutkaan, niin sitä vaan anto periks ja kilot tuli takas. Siksi tämä maltillisempi laihdutus on ollut parempi, pysyy pää mukana ja kokoajan on tullut tiputusta – välillä hitaammin, välillä nopeammin. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei ihan, kiitoksia joustavien vaatteiden. 🙂

 • Marja-Leena

  1,5 vuotta ja 20 kg mulla. O nittelut sulle 25 kilosta. Tseppiä jatkoon!!!!!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Onnittelut myös sulle, pääasiahan on että paino laskee. Meillä molemmilla. 🙂

  • Anonyymi

   Upea saavutus! 25kg on paljon! Mikä on sun tavoitteesi? Ei tarvitse kilomäärää sanoa, mutta vaikka vaatekoko. Menestystä jatkoon!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Mulla ei ole mitään varsinaista tavoitetta, katsotaan vaan miten ens kesänä on saavutetuna. 🙂

 • Anonyymi

  Hienoa , onnellinen puolestasi😊Tottakai se toinen mokomakin lähtee , kun teet vain asioita oikein 😊

 • Anonyymi

  Oi mikä muutos! Upeaa Piia. Olen niin onnellinen sun puollesta. Huima saavutus :)!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, tuo on kyllä hyvä saavutus ja eteenpäin mennään. 🙂 Mielenkiinnolla katsellaan mitä se näyttää vuodenvaihteessa. 🙂

 • Anonyymi

  Varmasti saat vielä toisen mokoman pois, mutta senkin jälkeen on vielä pitkä matka edessä. Tsemppiä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Saan saan, mutta en mä tiedä onko sen jälkeen miten pitkä matka. Sitä katsotaan sitten, mullahan ei ole mikään pakko päästä normaalimittoihin mutta kuitenkin kevyemmäksi. 🙂

  • Anonyymi

   Niin, ylipainoahan sulla olisi vielä sittenkin aika paljon jäljellä.

 • Anonyymi

  Onnea yhteissaavutuksesta. 25 kg on paljon. Voisitko laittaa sellaisen kuvan itsestäsi jossa aloitit ton kuurin sillä minäkään en näe noissa 2 kk välisissä kuvissa eroja. En tajua miksi en näe niinkuin toiset? (vaikka haluaisin nähdä). Olen varmaankin unohtanut mistä lähdit.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Valitettavasti mulla ei ole alusta mitään hyviä kuvia, varsinkaan sivukuvia. Ainoa on helmikuulta mekon kanssa ja se ei oikein anna oikeaa kuvaa. Kantsii kattoa noita alkuajan postauksia, löytyy kun klikkaat tuota Elämäntaparemontti tägiä ja rullaat ihan alkuun.

 • Luomulaakson Maria

  Onnea. Olet onnistunut jo todella hienosti. <3 Tiedän, ettei laihduttaminen ole aina helppoa. Omaakin kokemusta asiasta löytyy.

  Älä välitä noista, jotka jaksavat olla negatiivisia. Niitä riittää blogeissa… Ja lähes aina he ovat anonyymejä.

  Hieno saavutus, Piia. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu hienosti on saavutettu ja tästä vaan jatketaan. Tää on ollut yllättävänkin helppoa vaikka on tuossa pieniä ongelmiakin ollut kun ei oo tajunnu et noinkin pienestä on kiinni. 🙂 Mut hyvä kun ne tajuaa heti alussa ni voi parantaa heti, eikä lähde monen kuukauden tökkimismatkalle. 🙂 Pitää olla vaan sitkeä ja mennä eteenpäin.

 • Tiia Hämäläinen

  Vau, hieno muutos! Tsemppiä elintapojen muutokseen ja paremman olon saamiseen 🙂 täytyykin muistaa tuo uni ja vesi. Tulee usein rikottua molempia suosituksia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Koetahan muistaa vaan, ne on tärkeitä. Mäkin aattelin ettei se voi noista olla kiinni mutta sitten kun lähti tekemään niin että nukku sen 7-8h yössä ja joi riittävästi eli 2-3l väliltä, ni paino laski nopeastikin.

 • Anonyymi

  Toi hidas painonpudotus on varmaan hyvä, mutta oletteko miettineet Ringan kanssa välillä kiristää tahtia? Esim. 3 kg pudotustahtiin per kuukausi? Tai peräti 4kk? Ja sitten parin kk jälkeen maltillisemmin?

  Miehesi osti sinulle merkkilaukun 20 kg:n jälkeen. Olet hankkinut itsellesi -ilmeisesti palkinnoksi- lukuisia merkkilaukkuja, laukkukoruja, huivin, meikkipussin, lompakon. En pysy laskuissa, mutta varmaan 15 tuotetta on lähellä totuutta? Tahti alkaa olla uusi laukku per pudotettu 1-2kg. Oletko ajatellut rajoittaa shoppailuasi jatkossa, kun olet ostellut noin paljon.?

  Olen oikeasti vähän huolissani sinusta. Tuntuu pahalta katsoa tuota, mitä itsellesi teet. Vilpittömästi. Asia ei kuulu mulle – tiedetään, tiedetään! Kuitenkin ruudun tällä puolella ollaan ja teet asioista julkista ja se herättää ajatuksia. Pahaa mieltä puolestasi.
  Nautintoa voi hakea muistakin asioista, kuin ostelusta tai ruuasta.

  T. Se ilmakuvakortin lähettäjä

  Ps. Ilmaisin henkilöllisyyteni, kun joku kuitenkin vetää anonyymi kortin esiin..

  • Anonyymi

   Hienoa, että olet saanut jo 25 kg pois. Mutta mietin ihan samaa, että vauhti kuulostaa kyllä todella hitaalta. Kuitenkaan kyse ei ole mistään lievästä tai edes merkittävästä ylipainosta, niin painon pitäisi laskea melko "helpostikin" tuon kilon tai jopa kahden kilon verran viikossa.Mitä pidempään ylipainoa on, sitä enemmän aikaa myös terveyshaitoille on syntyä. Sitten tietysti kun pudotettavaa on vähemmän vauhtikin hidastuu. Tietysti on parempi yksi kilo vähemmän kuin yksi kilo enemmän. Tsemppiä jatkoon!

  • Nerderella

   Tulee pahamieli lähinnä ilmakuvakortin lähettäjän kannalta, ei Pipsan. Jokainen saa tässä maailmassa ostella niin paljon, kun oma lompakko antaa periksi. Eikä Pipsan blogi ole kyllä todellakaan pahinta kulutusjuhlaa mitä löytyy. Myös laihdutustahti on just hyvä, ylipainoiselle suunta alaspäin painon kanssa on todella mahtava juttu. Eikä edes niin helppoa, toisin kun täältä kotikoneelta huudellessa voisi tuntua.

  • Anonyymi

   Kiva, kun puolustatte Pipsaa. En tosin tiedä, mistä puolusteltavaa tässä on? Onko teille vieras päätellä – olkoonkin miten perussettiä hyvänsä, että ehkäpä ostelu ja ylensyönti olisi samasta lähteestä eli yhtä kuin ahneudesta johtuvaa? A

  • Anonyymi

   Jos kuitenkin jätettäis psykoanalyysit ammattilaisille, anonyymi 18.11…

  • RingaFit

   Anonyymi 18.11, Mietitkö millaisen kuvan sun kommentointi antaa sinusta?!

  • Anonyymi

   Todennäköisesti ja toivottavasti kuvan realistista. Susta pt:nä saa aika huonon kuvan, kun et 8 kuukaudessa ole saanut asiakastasi sisäistämään keskeisiä asioita… En ostaisi sun palveluja.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mikä ihmeen kiire teillä on mun laihdutuksen kanssa? Tää vauhti on ihan hyvä, pysyy pää mukana ja muutenkin. 🙂 Mulla ei ole kiire, mun ylipaino ei ole tullut yhdessä yössä, kuukaudessa tai edes vuodessa joten sen ei myöskään tarvitse taikasauvaa heilauttamalla lähteä. Parempi kun tätä työstää pikkuhiljaa. 🙂

  • RingaFit

   Et anonyymi 10.01 selkeästi ole perillä ihmisen fysiologista. Kannattaisi aina miettiä kommenttejaan, ennen kuin tuo niitä julki, saati esittää niitä "totena". En jatka keskustelua tästä enempää kanssasi. Toivon kuitenkin, että mietit tästä eteenpäin, mitä toisten blogeihin kommentoit!

   Pipsa on hienosti sisäistänyt kaiken, mitä tähän mennessä on tarvinnutkin!

   Onneksi sun ei tarvitsekaan 🙂

   Mukavaa syksyä sinulle!

  • Anonyymi

   Pipsa ei halua edes normaalipainoiseksi joten sen takia hänellä ei ole kiire laihduttaa 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei ole mitään määrää jos sitä meinaat. 🙂 Katsotaan ens kesään ja mietitään sitten jatkoja. 🙂

 • Beautiful Voltage!

  Hienoa.Näkee kyllä taas että vatsa on pienentynyt! Ja kannattaa iloita todellakin ja hehkuttaa tätä,olet hyvä esimerkki ja tästä saa voimaa jokainen joka on painon pudottamisen kanssa rehkimässä tällä hetkellä kuntosalilla/lenkkipolulla tai missä kukin nyt onkaan. 🙂
  Kun kertoo elämästään näin rohkeasti blogin kautta kuvien kera,niin muutkin rohkaistuvat jatkamaan sitkeästi omia laihdutus projektejaan.Pääasiahan on pipsa se että saat hyvän mielen itsellesi.
  Muiden ihmisten mielipiteillä jotka ovat negatiivisiä täällä netissä ja niin myös tuolla katukuvassa ei ole mitään väliä niistä ei kannata välittää.Keskittää ajatukset vain tähän projektiin mikä sinulle on nyt tärkeintä 🙂

  Hyvää syksyn jatkoa 🙂 Odotan innolla lisä postauksia tästä 😉
  Terv:Anu 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu kyllä mie hehkun ja iloitsen vaikka sekin on joidenkin mielestä väärin. 🙂 No mitä tässä nyt oon vuosien saatossa näitä negistyyppeja kuunnellu ni ihan kaikki mun tekemiset on väärin. Mut jotenkin tässä laihisasiassa tää lähinnä huvittaa kun viimeks ne huuteli että pitäs laihduttaa jne ja nyt kun sitä tosiaan tekee, ni ei kelepaakkaa. 🙂 Kovin… ristiriitaista. 🙂

   Kyllä mä tällä tosiaan aattelen innostaa muitakin että se laihdutus voi olla melko helppoakin. Siis mulla ei oo vissiin kertaakaan viel tullu mitään että vääääh mää en jaksa tätä paskaa. 🙂 Aikasempien laihdutusyrityksien kans tuli koska halusin liian paljon, liian nopeasti + mulla oli kaikki ruoka-asiat ihan päin peppua vaikka olivatkin terveellisempään suuntaan vanhaan verrattuna. 🙂

   Juu ja postauksia tulee aina kuun puolivälin tienoolla. 🙂 Siinä 13-18 päivien välillä. 🙂

 • Kilokiukuttelija

  Anonyymi joka on huolissaan Pipsasta – miksi ihmeessä? Millä perusteella? Mitä se kenellekään kuuluu mitä palkintoja kilon karttumisesta tulee? Vai oletko huolissasi siitä, että kilot lähtee "liian hitaasti"? Mihin Pipsalla on kiire, ei mihinkään! Melkein 25 kg lähtenyt, eikös se ole erinomainen tulos??!
  Ja miten se on keneltäkään pois jos aikuinen omilla rahoillaan ostaa itselleen tavaroita? Ei mitenkään.
  Pipsa – upea tulos – onnittelut!

  • Anonyymi

   Puhdasta matematiikkaa. Jos P söi ennen 7000kcal niin nyt hän syö vähintään 5000kcal. Syy: Paino putoaa vain 1.7-2kg/kk. Jos hän todella söisi 1800kcal olisi pudotus 4-5kg viikossa. Tuolla hitaalla pudotuksella ei todellakaan ole tehty isoja muutoksia ruokavaliossa. Vai mitä Pipsa?

  • Anonyymi

   Itsellä alkupaino 140. Nyt laihduttanut reilut 6 viikkoa ja olen syönyt 1800-2000 kaloria päivässä täysin ravitsemusterapeutin ohjeiden mukaan + liikkunut viikossa 205-440 minuuttia (punttisalia, pyöräilyä, uintia) ja pudotus 7,7 kiloa. Ikää enemmän kyllä kuin Pipsalla. En osaa sanoa, paljonko ennen söin mutta kyllä huomattava muutos entiseen on sekä määrässä että laadussa. Nuorempana olen laihduttanut 1200-1500o kalorien dieteillä ja silloin parhaimpina viikkoina alussa tippui n. 3 kiloa. Eli vaikka painoa on paljon, niin ei pudotukset mitään 4-5 kiloa ole. Olette katsoneet liikaa jotain Suurta Pudottajaa tai vastaavaa, jossa ihmisiä rääkätään todella epäterveellisesti. Jos paino joka kuukausi putoaa, niin se on todella hyvä asia!! Älkää vähätelkö Pipsan saavutusta!

  • Anonyymi

   Kiinnostavia laskelmia 😀 Eipä vaan mitään tekemistä oikean elämän kanssa.

  • Anonyymi

   Ärsyttää se, että Pipsa on monta kertaa puhunut syövänsä nyt (kuluneet 8 kk) 1800kcal päivässä. Se ei VOI pitää paikkaansa. Ei vaan voi. Piste. Vituttaa valehtelu.

  • RingaFit

   Anonyymi 18.14 Mistä tuon 7000 Kcal:a keksit?! Toivottavasti kovin moni ei käytä tätä sun "puhdasta matematiikkaa" missään 😀

   Anonyymi 22.20 Miksei voi? Sanot toista valehtelijaksi, joten tähän tulisi mielestäni olla vähän parempi perustelu kuin "piste"!

  • Anonyymi

   Vedin 7000kcal hatusta. Tiedätkö mitä on retoriikka? Pipsa on syönyt joka tapauksessa erittäin paljon yli kulutuksensa. Luulisi sinunkin ymmärtävän tämän? Valehtelette siis molemmat tuosta 1800kcal päivä saannista. Jos se olisi totta pudotus per kk olisi ihan toista luokkaa… Pipsahan myös liikkuu sinun ohjeillasi? Et ihan onnistu vakuuttamaan minua pt:nä jos ammattitaito on tota luokkaa: et pysty avaamaan sitä oikeaa matematiikkaa. Vai olinko sittenkin oikeassa? Niin ja 😀 itsellesi.

  • Anonyymi

   'Vedin 7000kcal hatusta' 😀 Siinä koko viestin oleellisin osuus, oikea retoriikan kukkanen. Hieno painonpudotus Pipsa! On helppo iloita kanssasi, tsemppiä jatkoon! A

  • RingaFit

   Anonyymi 10.07
   Kun ei ihmisen fysiologia selkeästi ole sinulla hallussa, niin on mielenkiintoista, että on pokkaa tulla esittämään toisen blogiin moisia laskelmia totena ja sanomaan toista valehtelijaksi. Haluatko täällä tahallasi pahoittaa toisen mielen. Saatko itsellesi siitä paremman olon?
   Jollei ole mitään hyvää sanottavaa, niin kannattaa olla hiljaa. Se on viisautta!

   Mukavaa syksyä sinulle! 🙂

  • Anonyymi

   Anonyymi ja sen kalorit ei ota kyllä ihan kaikkea huomioon. Aika huvittavaa. Päivän naurut kyllä, ei taida kaveri olla muuta kuin lukenut muutaman artikkelin netistä. Terveisin 82 kg – 4 krt punttiksella viikossa + aerobiset, 2200 kcal päivässä. Niin ja laihdun sen n. 0.5 kg tai vähemmän viikossa. Nyyhkis. On se jännä, että kehonkoostumusmittaus ja mittanauha antavat toisen arvion kuin kilot.

 • Anonyymi

  käykö sulla ikinä mielessä, että painoo vois helposti saada pois nopeempaakin tahtia? tuossa vaiheessa kun laihdutus on vielä niin "helppoo" niin eikö tuu sellasta fiilistä, että kaikki nyt heti mulle! 😀

  • Anonyymi

   Ehkä pipsalla ei oo kiire?? saatika haluu välttämättä nopeesti laihduttaa ?

  • Anonyymi

   Hmmmm…Tuo on varmaan pitkälti kiinni ihmisen psyykestä. Toisten on pakko tehdä muutokset pikaisesti tai muuten innostus laantuu. Luulenpa, että Pipsa on vahva persoona, joka on päättänyt viedä urakan onnistuneeseen päätökseen "hitaasti, mutta varmasti." Rehellisesti sanoen, jos itse olisin laihtunut kahdeksassa kuukaudessa 25 kg ja tietäisin, että jäljellä on vielä kaksi kertaa se 25 kg, en varmasti jaksaisi. En ikinä. Siksi kaikki tsempit Pipsalle, sinä teet sen 🙂

  • RingaFit

   Anonyymi 15.20, Mistä tiedät miten helppoa painon pudottaminen Pipsalle on?! Kannattaa aina miettiä loppuun asti näitä kommentteja, ennen kuin painaa "julkaise"- näppäintä!

  • Anonyymi

   Hei Ringa! Minun oli pakko tulla sanomaan kuinka positiivisesti olen ollut yllättynyt sinun kauttasi siitä, että on siis todellakin olemassa tällaisia alasi ammattilaisia, jotka tekevät työtään näin sydämellä ja lämmöllä, asiakastaan oikeasti kunnioittaen ja kuunnellen. Yleinen fitnessbuumi, kun on näyttänyt myös toista niin kylmääkin kuvaa. Olen sitä mieltä, että tällä yhteistyölläsi Pipsan kanssa saat parhaimmillaan yleisellekin ilmapiirille paljon hyvää aikaan ja kaikenkokoisten kynnys hakea haluamaansa tukea alenee. Kiitos omasta puolestani.
   Pipsa, hienolta näyttää meno! Go girl! Oot kyllä huippu, niin sisältä kuin ulkoa!

  • Anonyymi

   Todella hieno suoritus, Pipsa! Kaikki kunnia tuolle työlle, selkeästi näkee muutoksen.

   Sen sijaan toivoisin, että sinä Ringa kommentoisit täällä vain puhtaasti ammatillisia asioita, esim. toisten kommenttien arviointi sinun toimestasi ei tunnu ihan asialliselta. En tiedä kuinka paljon sinä olet perehtynyt tai tiedät nimenomaan lihomiseen johtavista syistä tai ihmisen psyykestä ja addiktioista ylipäätään.

  • Anonyymi

   Samaa minäkin ihmettelen. Olisi kiva jos edes faktoista voisi keskustella. Tykkään Bullin asenteesta. Joskus potku perseelle voi olla ihan paikallaan. En yhtään ihmettele sitä, että lukijoita turhauttaa.

  • RingaFit

   Anonyymi 9.16
   Yleisesti ottaen puutun suoriin epäkohtiin, mutta välillä tämän blogin kommentoijat (tietyt) saavat minut järkyttymään kerta toisensa jälkeen näiden ihmisten pahantahtoisuudesta sekä ilkeydestä ja niihin saatan joskus (äärettömän harvoin) tarttua.
   Toivottavasti sinä olet mukana jakamassa täällä blogissa positiivisuutta ja iloisuutta ympärillesi 🙂
   Mukavaa syksyä! 🙂

  • Anonyymi

   Oot Ringa kyllä todella huvittaja ja kieltämättä vähän erikoinen myös. En ymmärrä miksi olet ylipäätään täällä kommentoimassa, kun sulla ei ole mitään sanottavaa?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mulla ei ole tosiaan mikään kiire laihtumiseni suhteen, koska se ei ole mulle yhdessä yössäkään tullut. Mut nyt on sanottava et mä en tajua teitä negistyyppejä – mä sentään nyt laihdutan ja teen terveydellinen jotain, niin miksi oi miksi sekään ei ole teille OK? Viime vuosinahan olette huudelleet täällä että laihduta läski laihduta ja nyt kun läski laihduttaa ja jopa laihtuu, ni ei, ei sekään ole hyvin. Pakko oikein kysyä, mutta onko teille mikään koskaan hyvin? Epäilen ettei.

   Mut hei pääasia on et mä laihdun, oli vauhti mikä oli. Ja oon alusta lähtienkin sanonut että nyt otetaan maltillisesti, koska mä oon kokenut sen kaikki heti laihdutuksenkin ja se ei vaan toiminut. Nyt toimii ja se on pääasia. 🙂 Miksei me voitas kaikki nyt iloita tästä et MÄ LAIHDUN! 🙂 Ja toivon mukaan innostan muitakin laihtumaan. 🙂

  • Anonyymi

   ei siis tosiaankaan ollut mikään negatiivinen tuo minun kommentti, mielenkiinnosta kysyin ja pahoittelut jos joku sai siitä kuvan, että pipsan laihdutustyyli tai -tahti ei mulle riittäisi :/

   – eka anonyymi klo 15:20

 • @follower 678463525789921

  Onnea ja tsemppiä Sulle, jaksat vielä toisen 25kg ja sitten se on jo elämäntapasi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia ja tottakai jaksetaan koska eihän tää oo ees hankalaa. 🙂

 • Lumina Scargall

  Miksi se tahdin lisääminen on teille niin tärkeetä? Itsehän kukin kilonsa kantaa 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin, tätä minäkin hieman ihmettelin mut kai se on kun ovat tota mediaa niin kuunnelleet kun kaiken pitäs tapahtua muutamassa kuukaudessa ja kyllähän se onnistuukin jos on vähemmän kiloja joita laihduttaa mut mulla niitä on nyt kuiteski aika reippaastikin. 🙂 Rantakuntoon 2020? 😉 😉

 • Anonyymi

  Jee hyvä Pipsa! Hitsin ärsyttävää kun porukka tulee kitiseen tosta laihdutusvauhdista. Kukin tahdillaan!
  Mut hieno saavutus jatka samaan malliin!:)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, jatketaan samaa malliin. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva juttu että antaa tsemppiä. 🙂

 • Anonyymi

  Pipsa kertoo että on saanut lähes 25kg painostaan pois ja on todella ylpeä saavutuksestaan! Miten ihmeessä kukaan voi kommentoida tähän mitään negatiivista???

  -Jani Sukeva

 • Sielunrauhaa

  Hieno suoritus ja kaikkeista tärkeintä tässä tietysti se, että sä oot itse tyytyväinen tulokseen. 🙂
  Oikein kivaa syksyä sulle ja tsemppiä tuleviin haasteisiin! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia ja kyllähän tässä ollaan tyytyväisiä. 🙂

 • Anonyymi

  Sinusta tulisi varmasti hyvä plussakoon malli! Oletko ajatellut mallin hommia?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mutta tottakai! 🙂 Mähän olisin just täydellinen glamour malli. 🙂

 • Noora - Teoriaa ja kädentaitoja

  Hienoa Pipsa, hyvähyvä! en käsitä, miten joku vähättelee täällä suoritustasi ja marmattaa hitaudesta. Eikö pääasia ole -25kg! Ajasta viis! Se on 50 pakettia voita, aika kasa 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No niimpä mut oon nyt antanut marmattaa niin näette te muutkin mitä kaikkea kivaa saan aina kuulla. 🙂 Jotkut melko utopistisiakin. 🙂 Jotenkin huvittaa ettei 25kg ole mikään saavutus vaikka sairaalloisen ylipainoinen onkin. Mites se olikaan, että 5% painontiputus parantaa terveyttä.

 • Anonyymi

  En ymmärrä miten jotkut ovat näkemättä tuloksia, varmaan tahallaan ovat olevinaan ilkeitä. Älä Pipsa välitä, hieno suoritus. Vatsasta ja kaulasta näkee todella selkeän eron. Tsemppiä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu en mie välitäkään kun näenhän mie ite omin silmin tulokset. Siksi vähän naurattaakin tämmöset yritykset lytätä kun ovat aika heikoilla yrityksensä kanssa. 🙂 Mä näen vatsassa ja poskissa eniten sitä tulosta. Sit toki kun ite näen mittanauhan ja vaa'an lukemat, niin niissä sitten kans. 🙂

 • Anonyymi

  Hyvä Pipsa. Selkeä muutos mahassa, kaulassa ja kasvoissa ainakin mun silmään.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, maha on kadonnut vaikka ei ihan täysin vielä mutta siitä mitä se oli niin aika reippaasti ja sit mä näen poskissa, ettei ole enää niin möllykät. 🙂

 • Anonyymi

  Sä oot Pipsa tehnyt hienoa työtä elämäntaparemontillasi 🙂 ainut asia mikä itteeni mietityttää siinä, kun isokokoinen ihminen tiputtaa painoaan on se, että ellei harrasta liikuntaa niin siinä ei kiinteydy, vaan nahka jää helposti roikkumaan laihdutuksen myötä.. esim. salitreeni/kahvakuulailu kotona olisivat hyviä kiinteyttäviä liikuntamuotoja, toki myös muu liikunta, sähän tykkäät uimisestakin 🙂 Hyödytäisin ehdottomasti tuota PT:tä liikunnan kannaltakin, kun sinulla sellainen mahdollisuus kerran on 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllähän minä liikuntaakin harrastan, en vain salitreenauksen muodossa. 🙂 Mutta nyt mennään tällä ruokavaliolla, isommat liikunnanpohdiskelut tulee sitten joskus.

  • Anonyymi

   Hei, sähän voisit laittaa blogiin esim. Sports Trackerin tallentamia liikuntasuorituksia. Tsemppaamaan muita ja osoittamaan, että liikunta on tärkeä osa elämäntaparemontissa kohti terveempää oloa. Sports Tracker on aivan loistava tapa seurata oman kunnon kasvamista, suosittelen!

 • Malena

  Onnea Piia! Aivan mahtava tulos sinulla. Olet kyllä niin ihana omana itsenäsi kiloinesi, mutta terveyttä ajatellen painon vähentyminen mahtavaa. Ja kyllä se näkyy sinun ulkonäössä positiivisella tavalla. Varmaan itsekin tunnet sen. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Terveyden takia tätä painoa pudotetaankin, ei niinkään siis ulkonäköpaineiden takia. 🙂

 • Anonyymi

  On ollut hienoa seurata tätä elämäntaparemonttiasi. Ihailen kovasti sitä, miten määrätietoinen olet ollut ja iloitset jokaisesta laihduttamastasi voipaketista! Olet myös rohkea kun teet tämän näin julkisesti :).

  Minä olen laihduttanut 50 kiloa sen isommin liikuntaa lisäämättä (no, arkiliikunta on lisääntynyt, mutta en ole koskaan harrastanut mitään salilla käymistä). Nahka ei jäänyt roikkumaan niin pahasti kuin ajattelin ja varmasti syynä oli minulla oikein maltillinen ja hidas tahti (muutama vuosi meni projektissa).

  -hss

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Kylläpä sitä kai määrätietoinen on, vaikka en ole asiaa sillä tavalla ajatellut. 🙂 Ja tottakai mie iloitsen jokaisesta menetetystä voipaketista. 🙂 Hitsit kun vois joskus nähä oikeen tuon kasan verran niitä voipaketteja. 🙂

   Hienosti oot kyllä kans laihtunut, vautsi vau! 🙂 Mä oon lukenut jostain lehtiartikkelista että maltillisen laihdutuksen pitäs estää sitä ettei nahka roikkuisi niin pahasti. Eli se voi roikkua mut ei niin pahasti kuin tosi nopealla tahdilla. Ainakaan viel ei oo mikää alkanu roikkuu, et katsotaan nyt tuleeko. Sit vaa plastikkakirurgille! 🙂

  • Anonyymi

   Itse aloitin laihtumisprosessini vuonna 2013 tammikuussa ja nyt on lähtenyt 2v(melkee 3v) 60kg pois,viellä olisi sellaisset 30kg pudotettavaa mutta ajan kanssa ja maltillisesti ettei nahkaa jä äroikkumaan niin paljon,aikoinani sain pt neuvot ja lääkärin neuvot ja niillä ollaan edetty huimaa tahti ! 🙂 en vois olla ylpeempi itsestäni 🙂

   Ooon myös susta pipsa ylpeä kun jaksat vastata asiallisesti asiattomiin ja kuikutteleviin kommentteihin ja jaksat kaiken kiireen ja blogin keskellä vielä maltillisesti omaan tahtiisi pudottaa painoa 🙂 jatka samaa rataa

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hei tosi mahtava tiputus sulla! Vautsi! Voit olla itestäs kans ylpee. 🙂

 • Anonyymi

  Oletko Pipsa mitannut esim. vyötäröltä kadonneita senttejä? Tsemppiä jatkoon. T: Päivi

 • Anonyymi

  Näkisin, että suurimman osan "kiukku" johtuu siitä, että tässä kuussa et vain ole laihtunut niin paljoa että se näkyisi kunnolla (verraten viime kuuhun).

  Eihän kaksi kiloa ole paljoa kropassasi,eikä välttämättä näy kummemmin, kun ei se pieni pudotus näy kunnolla edes normaalipainoisen kropassa.

  Se, että kehutaan tuloksia jostain mitä ei nähdä, tuntuu varmasti monen mielestä hassulta. Mutta samalla on unohdettu se, paljonko olet ylipäätään laihduttanut ja se luku kyllä näkyy.

  Tsemppiä siis jatkoonkin, joskus vain tulee niitä kuukausia kun paino ei oikein tipu, eikä silloin tuloksetkaan näy niin selvästi (vaikka paino olisikin vähän pudonnut). Mutta pienikin pudotus on aina parempi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis jos joku nyt "suuttuu" siitä syystä etten tässä kuussa laihtunut kuin 2kg, niin anteeksi nyt vaan mutta kylläpä sitä nyt pienestä suututaan. Sitä paitsi olen käsittänyt että 2kg on ihan hyvä tiputusvauhti. 🙂 Sitä paitsi se meni niin, että viime kuussa tiputus todella vähän mutta tässä kuussa ihan hyvin. Ja ymmärrän kyllä ettei tippunut niin paljoa kun oli kaikenlaisia sekaannuksia ja menoja, jotka sekoittivat tuota ruokarytmiä. Sillon en viel tajunnut miten pienestä se on kiinni. 🙂 Mutta totta, eikai nyt kuukaudessa mitään eroja näekkään, vain pitkällä välillä. Sen takia mä laitoinkin tuon 4kk ja 2kk väliraportit kun niitä oltiin niin pyydetty. Mut jokainen tietty näkee sitä mitä haluaa. 🙂

  • Anonyymi

   Oi, siis minä en ole suuttunut,enkä mitään muutakaan, muuta kuin todennut että hienosti sujuu 🙂
   Joskus vain on helpompi ns. edes yrittää ymmärtää ihmisiä ja niiden käytöstä kuin riidellä takaisin. Kannattaa kokeilla 🙂

   Mielestäni saavutuksesi on hyvä, oli se sitten enemmän tai vähemmän kuin kaksi kiloa. Vastasit kovin hyökkäävästi, kiitos siitä.

   Muistathan, että niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan ja toisinpäin 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No eipä tässä nyt suuttumisesta puhuttu, vaan "suuttumisesta" – jos ymmärrät mitä tarkoitan. 😉

   Totta, metsä vastaa kuin sinne huudetaan – toimii myös toiseenkin suuntaan. 🙂

 • Jonna

  Todella hienoa Pipsa, saat syystäkin olla tosi ylpeä ja onnellinen tähänastiseen pudotukseesi! 🙂 Kuvissa näkyy huima ero, mutta voin kuvitella, että ero omassa olossasi verrattuna entiseen on vielä huikeampi, ja sehän on pääasia: Että sinulla olisi parempi ja kevyempi olla! <3
  En jaksa mitenkään ymmärtää noita lyttääviä anonyymejä. 😮 Ihan oikeasti, millainen ihminen voi olla noin ilkeä? Eihän aikuinen ihminen voi käyttäytyä tökerösti, edes anonyymisti netissä. 🙁
  Maltillinen tahti on varmasti paras ratkaisu sinulle. Eikä kenelläkään pitäisi olla tässä asiassa mitään nokankoputtamista! Ajattelisin myös niin, että mitä pidempään tämä "projektisi" kestää, sitä varmemmin ehdit omaksua uudenlaiset, terveet elämäntavat ja riski uudelleenlihomisesta pienenee huomattavasti. 🙂
  Toivotan sinulle paljon tsemppiä jatkoon sekä sinniä jumitusviikkojen varalle, liikunnaniloa (enkä tosiaankaan tarkoita tällä salitreenaamista, vaan sitä, että saisit iloa ja hyvää mieltä jostakin liikuntamuodosta. 🙂

  Ringaa pitää vielä kehua, olet selvästi aivan mahtava pt, positiivinen ja kannustava! Ei olisi Pipsa voinut parempaa valmentajaa toivoa. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia ja kyllähän tuo omassa olossa tuntuu eniten. Kevyempi olla. 🙂

   Maltillinen tahti tuntuu toimivan. Olen siis kokeillut myös sen toisenkin, jossa kaikki pitäisi saada heti ja silleen että viikkopudotukseen kelpasi vain isot luvut. Jos olisi pienempi niin sitä masennuttiin ja saatettiin repsahtaakin. Nyt ei ole tapahtunut mitään tuollaista. 🙂

   Juu, jumitusviikot kun tulee niin sitä vaan olla sinnikäs. Sillon on hyvä kuulla Ringan tsemppauksen että nämä kuuluu asiaan. 🙂

 • Anonyymi

  Mikä sun alkupaino siis oli? En löytänyt sitä, varmaan olet sen jossain maininnut?

  Onnittelut hienosta pudotuksesta!

 • Anonyymi

  Eniten minua ainakin ahdistaisi tiukat ruoka-ajat ja ruokien samanlaisuus, jos olisin tuollaisella kuurilla.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se voi olla että jotain saattaisikin sellainen ahdistaa mutta sitten pitäisi tehdä sellainen ohjelma joka ei aiheuttaisi ahdistusta ja ruuat voi aina olla erilaisia, sulle kerrotaan mitkä on ainekset mitä pitää käyttää ja niillä saa kyllä melko kivasti erilaisiakin ruokia. Munkaan ei ole pakko syödä aina samaa, kyllähän tuolla ohjeella voi syödä monellakin eri tavalla, itelle vaan tuo samanlaisuus toimii. 🙂

 • Anonyymi

  Minä en pidä perunoista enkä porkkanoista eli niistä ilmeisesti sinä pidät. Tehtiinkö ruokaohjelma mieltymystesi perusteella? Miksi ihmeessä perunaa pitäisi syödä?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä, näistä minä pidän ja kyllä, ruoraohjelma tehtiin minun mieltymysten perusteella. Perunan syömisestä sun pitäs kysyä Ringalta, mut eiköhän tuo ole ihan hyvä energialähde. 🙂

 • Anonyymi

  peruna , leipä ja nopeet hiilarit lihottaa. normaali painonpudotus laihduttaessa on n. puoli kiloa tai kilo viikossa,tuolla ylipainolla painoa pitäisi pudota reilusti enemmän kuin tuo 2kg kuukaudessa. Mutta jos sinulla ei ole niin merkitystä eikä halua normaalipainoiseksi niin ei kai sitten ole niin väliksi paljonko se paino putoaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jos haluaa laihduttaa vähähiilarisesti, niin sitten pitää perunat ja leivät ottaa pois. Mä en laihduta näin. 🙂 Mulla ei ole myöskään kiire laihduttaa joten tuo 0,5kg/viikko on aivan hyvä laihdutusvauhti. En ymmärrä (vieläkään) miksi mun pitäisi laihtua nopeammalla tahdilla varsinkin kun olen sanonut että se tahti ei mulle aikoinaan sopinut. Maltti on valttia!

 • Keep fit and live!

  Tuolla aiemmin on joku kommentoinut ihan asiaa, eli että liika syöminen tuossa määrin kuin Pipsan on täytymyt syödä ja pitkään-ylenpalttinen shoppailu ovat molemmat negatiivisia puolustusmeganismejä psyykkelle. Kaava menee niin että on väsynyt-palkitsen itseäni, on paha mieli-palkitsen itseäni jne. Muita vastaavia addiktioita on juominen, pakonmainen liikkuminen-jolloin on kyse negatiivisestä menetelmästä sekä pakonomainen ylenmääräinen tarve saada harrastaa seksiä. Kyse on nimenomaan siitä ylenmääräisestä ja pakonomaisesta toimintamallista. Näiden menetelmien tilalle olisi löydettävä positiivisia menetelmiä, jotka voi ottaa käyttöön mun tilanne kriisiytyy suunnalla tai toisella. Yksi ihan parhaita keinoja on liikunta. Joka on halpaa, lisää hyvää mieltä ja edistää painonhallintaa. Ihan tutkitusti. Mielenterveyskuntoutuksessa mm. erittäin paljon käytetty ja toimiva keino on ohjata kuntotujat liikunnan pariin. Tässä näin lyhykäisesti faktaa maalikkokielellä. Nyt kun Pipsa on joutunut jättämään ruokavaliosta pois jotain mileisyä millä on itseään kasvattanut valtavasti, on hän sen mahdollisesti korvannut shoppailulla. Sillä kun pääsee kiinni samaan mielihyvään/samaan tunteeseen mihin on syöppöttelyllä aiemmin päässyt. Pipsa sinä puolustat omaa hidasta tahtiasi sanomalla mitäpäs sitten jos en halua edes normaalipainoiseksi. No tässä faktaa; sairaalloinen lihavuus ja vaikea lihavuus mitkä määrittyvät BMI:n avulla, ovat luokkaan kuuluville oikeasti henkeä uhkaavaa ja vaarallista lihavuutta-lisää erilaisten sairausten määrää, ja vähentää sairauskien myötä elämän pituutta. Mitäpä siitä sitten. Jos ei halua elää terveenä ja pitkään. Jokaisella on oikeus tosiaan tehdä nämä valinnat. Pipsa olet nuori, mahdollisesti haluat lapsia jossain vaiheessa? Lihavuuden ollessa tuollaista kuin sinulle, olisi raskaus vaarallista niin sinulle kuin sikiölle. Sitten kannustimena se että mitä selkeämmin alusta saakka kevennät ruokailua, sen paremmin painonpudotus lähtee liikkeelle, se taas motivoi ketä vaan, vai? Liikuntaa lisäämällä saat kuormittuneet nivelesi kiittämään, niin lihasten voimien karttumisesta johtuvan lisä tuon muodossa, kuin myös nopeammasta painonpudotuksesta johtuen. Sitten kun vauhti alkaa hidastua, on aika korjata ruokavaliota kevyempään muotoon ja kiristää liikkunnan määrää. Sinä VOIT saavuttaa normaalipainonkin, mutta et tuolla asenteella ikinä. Sinä VOIT elää tervettä, hyvää elämää kun sinulle on sisäänkasvanut malli oikeista ruokailu- ja liikuntatottumuksista niin, että saat siitä sen tavoitellun mielihyvän. Että saa olla terve, normaalipainoinen ja saat elää todennäköisesti ainakin 10-20 vuotta pidempään kuin mitä tämän kokoisena saat ja tämä viimeinen oli reilusti hatusta vedetty. ÄLÄ tyydy vähempään, ANNA palaa ja NÄYTÄ meille kaikille mihin sinusta on? Haastan sinut! Ps. minäkin olen mm. PT.

  • Anonyymi

   Olipahan ahdistava kommentti!
   Mutta, on se hienoa, että sinulta löytyy tuollaista absoluuttista faktaa esittää. Ja kun kerta olet mm. PT, niin miksi et esitä näitä faktoja ihan omalla nimelläsi?
   Ja ennen kuin joku siellä repii pelihousunsa, en puolustele ylipainon riskejä. Ärsyttää vaan suunnattomasti tämmöiset pätemiset, oli sitten kyse mistä vaan.

  • Keep fit and live!

   Olenko sanonut jossain että kyse on "absoluuttisesta faktasta"? Jos tuntuu vaikealta sisäistää minun sanomana asioita = päteminen?, aina voi googlailla eri lähteissä samaa. Jos haluaisin päteä, kirjoittaisin omalla nimelläni 😉 Minun pointti on sanoa suoraan asiat, ilman "suodatinta", silloin kun ajattelen että siitä on hyötyä. Pipsa on topakka ja uskon siihen että hänellä on kaikki mahdollisuudet normaalipainoon saakka. Mutta sinne ei pääse liibalaabaa puhumalla tai kuuntelemalla. En näkisi vaivaa jos en uskoisi että se mitä kirjoitan, saattaa hyödyyttää Pipsa sinua ja kiitos siitä että julkaisit kirjoitukseni! Vielä on lisättävä se että tiedätkö sinä Pipsa tai te muut elämäntapamuutosta tekevät että jos saatte omin konstein painoa tippumaan n.50kg, yhteiskunta tarjoaa teille julkisella puolella ilmaiseksi ylijääneitten nahkojen kuromisen? Jos pystyt lisäksi vakuuttamaan haastattelijat siitä että aikomuksesi on pysyä siinä missä olet painosi kanssa leikkaukseen mennessä. Anonyymille ärsyyntyjälle mukavaa päivän jatkoa <3

 • Anonyymi

  Moikka! En oo käyny lukemassa sun juttuja pitkään aikaan ja ompas mukava lukea ja nähdä että olet aloittanut elämänmuutoksen! Todellakin huomaa kuvissa/videoissa että olet laihtunut ja hurjasti onnea suorituksesta! =)