12.10._1.jpeg
Blogi

Matkalla kohti kevyempää ja terveellisempää oloa – 9. kuukausi

Nyt näytetään kieltä ja nyrkkiä tuolle jumitukselle joka nyt sitten saapui tännekin. Muutama teistä ihanista lukijoista onkin kysellyt että eikö mulla ole mitään ongelmia, niin eipä siis juurikaan muuta kuin tämä jumitus. No se valitettavasti kuuluu asiaan mutta nyt pitää vaan olla tiukkana ja heiluttaa tuota nyrkkiä, niin ehkä se pelästyy ja tipauttaa taas muutamat kilot pois. Jumitus ei oikeastaan ole edes paha asia mutta kärsivällisyyttä se vaatii. Pahin vihollinenhan olen minä itse. Aiemmatkin kerrat oon antanut vaan periksi kun jumitus on kestänyt ja kestänyt. Nyt en ole antamassa periksi vaan menen sitkeästi eteenpäin enkä lipsu millään tavoin – silloin voi itse olla rauhallisin mielin kun tietää että jatkaa matkallaan kuten pitääkin. Mitään muita isompia ongelmia ei tässä 9kk aikana ole ollut.

Ettei nyt olisi vain valitusta, koska ei se ole kivaa vaikka asiaan kuuluukin eli jos on valitusta niin täytyy olla myös iloitusta – tasapainottamaan. Joten haluan kertoa miten innoissani oli kun huomasin jaksavani reippailla siellä Pinkjärven luontopolulla jossa kävimme muutama viikko sitten. Olen toki ennenkin käynyt luonnossa samoilemassa mutta en ole jaksanut olla siellä kauaa. Mut nyt tällä kertaa olisin jaksanut olla vielä kauemminkin kun ei tuntunut yhtään pahalta. Sitä se keveneminen teettää.

Mulle ei muuten viime viikonloppuna maistunut herkut juurikaan yhtään. Olin varannut itselleni suklaata mutta kun sen herkuttelun aika tuli, niin ei tehnytkään mieli. Niimpä sitten otin vain yhden niistä Blanco Sorini konvehdeista ja annoin loput seuraavana päivänä miehelleni. Olen tästä ennenkin kirjoittanut mutta veikkaampa tämän johtuvan siitä että kun on masu täynnä ihan normaalia ruokaa, niin ei sitä herkkua silleen tee mielikään. No tekee ihan hyvää välillä antaa herkkujen olla – maistuupahan sitten ens kerralla makeammalta. 

Oon myös huomannut että mulla on vaan tietyt herkut mitkä tulee napattua mukaan kun on karkkipäivä. Sipsiä, suklaata tai kumikarkkeja. Näitä ei silleen edes tee mieli mutta kun on jotain otettava. Oon tästä miettinyt pyristeleväni eroon, eli jos ei tee mitään, niin en ota mitään. Nämä on näitä kivoja asioita mitä sitä tajuaa matkan varrella ja on kiva alkaa muuttamaan sitä omaa suhtautumistaan tuohon. Olen myös miettinyt että jos tekisi karkkien sijaan ihan vain herkkuruokaa.  Vaihtoehtoina olisikin nyt joko broilerpastasalaatti tai pizza joka menisi myös sen päivän ruuastakin.

Tässä kuussa ei siis tullut isompia tiputuksia mutta se ei ole onneksi tämän rempan päätavoite – saada painoa pois mahdollisimman nopeasti vaan päinvastoin. Katselinkin tuosta seurannastani että paino laski ensimmäisen kuukauden aikana nopeasti mutta on sen jälkeen tasoittunut laskemaan keskiarvoisesti sellaista 1,5-2kg verran. Nyt siis painoa suli pois -1,3kg verran mutta vyötärössä ei ollut tapahtunut mitään muutoksia mutta sen verran tiedän että rintamuksesta on kaventunut tuon kuluneen kuukauden aikana 3,5cm verran – on siis ilmeisesti mennyt muualta.

Yhden ilonasiankin huomasin nimittäin mun oikea nilkka alkaa olemaan turvotuksesta vapaa – ihan pikkaisen vielä on mutta ei enää paljoa. Vasemmassa ei taas silmämääräisesti katsomalla ole tapahtunut mitään joten alan nyt seuraamaan sitä mittanauhan kanssa. Noissa on muuten 5cm ero – vasempi eli paksumpi nilkka on 5cm turvonneempi kuin oikeanpuoleinen nilkka. Ei siis ihan mahdoton matka päästä samaa kuin oikea! 

Tästä jatketaan matkaa…

Kokonaistiputukseni on nyt -26kg
(Ja aikaa tähän on mennyt 9kk)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

45 kommenttia

 • Katinka

  Itse aikoinaan pääsin tavasta "osta jotain hyvää" (yleensä karkkipussi) eroon ostamalla sen sijaan vaikkapa jonkun kivan lehden, pokkarin ym kivaa kaupasta. Sinä kesänä laihduinkin tuolla ja (ranskanleivän vaihtamalla muuhun leipään) koosta 44 kokoon 42. Toki tuosta on melkein kymmen vuotta nyt taas käytän samaa kikkaa kaupassa kun painoa pitäisi saada alaspäin. Olenkin yrittänyt etsiä motivaatiota projektiin ja kiva löytää "tutusta" blogista sitä. Kaikki tuntuu olevan niin fitnesskeskeistä nykyisin että normaaleja tarinoita/kokemuksia on vaikea löytää.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tuo on kyllä ihan hyvä konsti. Omalla kohdallani sitä ei vo sillä tavalla poistaa vaan lähinnä muuttaa ettei ottaisi aina niitä samoja, laajentaisi sitä herkkuhetkeä muihinkin. Siis että olisiko sen aina pakko olla sitä suklaata tai sipsiä. 🙂

 • Anonyymi

  No mutta ,kilokolmesataa on pudonnu,hyvä se on. Hyvä Pipsa.Pääasia lienee ettei nouse kovinpaljoo,senkin se voi välillä tedä. Luontopolut on mukavia ulkoilupaikkoja,itse käyn vallankin niillä lenkkeilemässä päivittäin.
  Ihana tuo Sulo.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on ihan hyvä saavutus se, ja pääasia tosiaan on ettei se isommin ainakaan rykäisisi ylöspäin – onhan se päiväkohtaisesti sitä tehnyt mutta ei sitten pidemmällä ajalla. Onneksi mutta eiköhän sekin vielä tule. 🙂

 • Katja

  Wow! Mahtava tulos! Itse olen vasta matkan alussa painoni kuriin saattamisessa. Innostat minuakin jatkamaan! Kiitos kun jaat mahtavan onnistumisesi!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva kuulla että innostan – hienosti vaan siekin jatkat matkaasi, muista vaan ettet anna periksi vaikka tulisi mutkia matkaan. 🙂

 • Anonyymi

  Hieno saavutus tuo lähes 30 kiloa!
  Mä tykkään myös tuosta ajatuksesta, että on vaikka loppuelämä aikaa laihtua, kaikki pudotettu paino on kotiin päin ja tärkeintä on, että kilot pysyvät poissa. Terveyden kannalta kaikki laihtuminen on hyvä asia. Vaikka sitten hitaasti.

  Oikea nilkka näyttää kyllä omaan silmään aika pahalta edelleen. Ja 5 cm on aika suuri kokoero. Tsemppiä niidenkin kanssa!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei me nyt vielä olla lähellä 30kg, mutta sinnepäin toki menossa. 🙂 Ja näinhän se nimenomaan on, että tässä on koko elämä aikaa laihdutella eli ei oo mikään kiire saada tota ylipainoa esim. vuodessa pois. Parempi tämä hiljaisempi vauhti niin pysyy omat aivotkin mukana. 🙂 Mites se menikään, että jo 5% laihdutuminen on terveyden kannalta hyväksi? No mä kans katsoin että kuvassa näyttää tommoselta mutta ei se kyllä paikan päällä oo. Mietinkin just et pitäisi vissin tehdä oikein videopätkä niin näette, ettei tuo oikea ole enää niin paha kuin mitä se on ollut. 🙂

 • Marjukka

  Tsemppiä eteenpäin! Mielenkiinnosta kysyn, mitä Ringa sanoo jumista? Eikö jumia pysty kiertämään ruokavaliota muuttamalla? Vai mistä nämä jumit ylipäätään johtuvat, mistä on kyse?

  Ja onnea Sulo-suloisesta!

  Tuosta asusta sen verran, että mielestäni ei ole hyvännäköistä/tyylikästä, kun on noin tiukalla-piukalla tuo vyö. Joku ehkä pikkuisen löysäkin vyö ajaisi saman asian, jos siis haluaa vyötäröä korostaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ringan pitäisi itse tulla kertomaan tuosta, etten itse mene sanomaan mitään väärin mutta on ainakin sanonut ettei se ole pahasta, niitä tulee mut pitää vaan mennä sitkeesti eteenpäin eikä antaa haitata matkantekoa. 🙂

 • Anonyymi

  Hassua, että aikaisemmin vakuuttelit ettei ylipainosta ole sinulle mitään haittaa ja se ei vaikuta elämääsi oikein millään lailla, nyt kuitenkin myönnät ettet ole aikasemmin jaksanut "olla kovin kauaa" ulkoilemassa. Tsemppiä jatkoon! 🙂

  • Anonyymi

   Minä en aikanaan kokenut painoani mitenkään haitaksi, eikä mielestäni vaikuttanut jaksamiseen. Vasta laihduttuani 50 kg tajusin, että olo onkin kovin erilainen. Ei mielestäni ollut mitään itsepetosta tai "huijaamista", tilanne valkeni vasta kun kilot olivat poissa.

   Pipsalle isot onnittelut! Nuo jumit ovat välillä masentavia, vaikka kuinka söi ja liikkui junnasi paino paikallaan. Ja sitten taas lähti putoamaan. Asenteesi pudottaa painoa hitaalla tahdilla ja ilman tiukkoja tavoitteita on loistava.

   -hss

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis eihän mulla ollut ylipainosta isommin haittaa – toki siis joitakin mutta ei mitään ylitsepääsemätöntä, ja ulkoilullakin tarkoitin tuota luontopolulla kävelyä. En olisi vanhassa painossa jaksanut olla noin monta tuntia kuin nyt olin mutta ei se silti estänyt mua niillä poluilla käymästä. 🙂 Ja mitä nyt pystyn 26kg kevyempänä sanomaan niin kyllä tuo olossa jo tuntuu, kevyemmältä. Jaksaa enemmän. 🙂

 • Anonyymi

  Eikö ruokaa pidä vähentää kun paino on laskenut noinkin paljo? Siis kun ei enää ole massaa niin kulutus on pienempi?
  Tai sitten kulutusta pitää lisätä.
  Mä ainakin pidän painoni kurissa liikunnalla.

  • Anonyymi

   Kaikille kun ei sovi liikuntarääkki varsinkaa jos painoo on rutkasti
   Pipsa pitää painon kurissa liikunalla ja ruualla

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä tuota ruokaa on jo pienesti vähennettykin ja muokkailtu, mutta isompia alennuksia ei voi tehdä tai sitten aineenvaihdunta hidastuu. Liikuntaa ei ole määrätty, laihdutan ruokavalion kanssa tällä hetkellä. 🙂

 • Anonyymi

  Jossain vaiheessahan tulee väkisinkin tarve vähentää kaloreita, että paino jatkaa putoamistaan. Ehkä nyt olisi jo pienen vähennyksen aika :)? Mutta hieno on saavutuksesi jo nyt! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllähän se vähennys jossain vaiheessa tulee mutta vielä ei käsittääkseni ole sen aika, mutta katsellaan. 🙂

 • Anonyymi

  Onko nilkkasi olleet aina noin turvonneet? Vasen varsinkin näyttää tosi pahalta. Samoin ihon väri ei ole jaloissa oikein hyvä. Eikö koskaan kukaan lääkäri ole puuttunut siihen?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Onhan ne aina olleet, mutta onhan ne jo pahimmista turvotuksista laskeneet mut viel on matkaa. 🙂 Ei ole lääkäri koskaan puuttunut vaikka olen muutamaltakin eri lääkäriltä asiaa kysellyt – toinen sanoi että on vain läskiä ja toinen sanoi että turvotusta mutta mitään ohjeita sen poissaamiseksi en saanut. No onneksi nyt laihtumisen kanssa ovat vähän jo laskeneet että kaipa se tästä kun painoa menee vain pois. Eikä tuosta turvotuksesta ole ollut mitään haittaa, ei ole kipeä eikä mitään.

  • Marja-Leena

   Painon noustessa jossain vaiheessa keho alkaa kerätä vettä.Ymmärtääkseni kannat isoa vesilastia mukanasi.Paha juttu ne sipsit ja suklaa.Niistä tulee riippuvaiseksi, kuin tupakasta ja alkoholista.Ethän pilaa hyvää saavutustasi!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Miten se paino nyt nousuun lähtisi? Toivottavasti ei lähde. 🙂

 • Suffeli

  Hassua että on noin suuri ero nilkoissa, näkyy kuvasssakin todella hyvin. Eiköhän se jumitus ole ihan normaalia kun on melko suuresta muutoksesta kuitenkin kyse, siis niin keho pistää välillä vastaan. Mä en nyt muista oletko kirjoittanut aiheesta mutta mittautatko verenpaineet ja sellaiset myös elämäntapamuutoksen tahdissa? Sä olet kyllä melkoisen muutoksen jo nyt käynyt läpi, ihailtavaa!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Onhan se jumitus ihan normaalia mutta ei sitä vaan haluaisi tulevaksi. 🙂 Olen verenpaineeni mitauttanut tämän alussa mutta en mitään muuta, tosin mulla on viime vuodelta ihan työterveydessä otettu suppea verenkuva ni se kyllä kiinnostaisi jossain vaiheessa testatuttaa, et miten on muuttunut. 🙂 Mut siis verenpaineeni on parantunut alkuvuodesta, se on hyvä! 🙂

 • Anonyymi

  Olit oikeassa silmälasimuodista, kävin myös sovittamassa aivan kammottavia kehyksiä. Liian isoja ja pystysuuntaan kauhean leveitä…
  hienosti olet hoikistunut.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jep, pitää vaan odottaa et se taas muuttuu. 🙂

  • Anonyymi

   Pipsa, ei kaikki ole kauheita. Coco Sweet Dreams-blogin Henna, kts. blogipostaus, kävi juuri sovittamassa mun Sulle ehdottomia Marimekon kehyksiä ja jaa, Marimekko on mennyt Anna Teurnell (entinen työnantaja hänellä &Other Stories) myötä tosi hyvään suuntaan. Oikein yllätyin, kun kävin heidän liikkeessä tänä syksynä ja löysin sieltä niin mekon kuin villatakinkin. Ennen siellä oli vaan tantta tanttaa minun mielestä… Tai ainakin suurin osa. Nyt suurin osa oli hyvännäköistä ja nuo kehykset myös (Fenno Optiikka niitä ainakin myy). t. Affe

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä kävin kurkkaamassa mut ei, en tykkää. 🙁 Kiitti kuitenkin vinkistä. 🙂

 • Anonyymi

  Hienoa painonpudotusta! Minua kiinnostaisi kuulla kokemuksiasi ja tuntemuksiasi siitä, kuinka iho on lähtenyt palautumaan/vetäytymään. Vai huomaatko, että iho ei palautuisikaan enää painon pudotessa vaan jää roikkumaan. Osaltaan tämä on varmaan yksilöllistä, ihon kimmoisuudesta jne. johtuvaa, mutta oletko saanut jotain ohjeita, miten voisi edesauttaa ihon palautumista. Itselläni myös alkanut painoa tippua ja varsinkin vatsassa huomaan, että iho ei ole enää niin kimmoista kuin ennen ja jää todennäköisesti hieman roikkumaan ellei sitten vielä ajan myötä "kiristy".

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Enköhän mä tuostakin kirjoita kun huomaan asiassa jotain muutosta. Vielä en ole huomannut mitään. 🙂

 • Anonyymi

  Äsken kyselin tuosta ihosta ja vielä piti kysymäni, että oletko jo joutunut (tai ehkä paremminkin saanut 😊) uusimaan rintaliiviosaston pienempään kokoon, koska ainakin silmämääräisesti myös rinnan alta olet pienentynyt kovasti. Mietin vaan, että tämän uusimisenhan voi joutua tekemään monta kertaa painon putoamisen aikana. Tosin tämä taitaa olla kyllä enemmän positiivinen ongelma, kun saa hyvästä syystä shoppailla. Vai oletko ajatellut sinnitellä mahdollisimman pitkälle liian isoiksi käyvillä liiveillä, ettei tarvitsisi niin monta kertaa uusia. Itse varmaan nuukuuksissani tekisin niin, vaikka oikean kokoiset alusvaatteet onkin pukeutumisen a ja o. 😊

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En ole vielä uusinut mutta selkeästi tarvitsisin pienemmällä ympärysmitalla olevia rintaliivejä, mutta en aio vielä hommata kun tässä kuitenkin kavennutaan eli yritän pärjätä näillä. Menevät vielä kun voi laittaa sinne viimeiseenkin hakaseen. 🙂 Kuppikoko viel menee mut on tiettyjen liivien kans selvästi liian isot.

 • Anonyymi

  Upeasti olet laihduttanut! – 26 kg! Tsemppiä nyt etiäpäin – kyllä jumitus tuosta jää taakse, kun käyt ulkoilemassa ja Rinna tsekkaa ruokavaliota.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, kyllä se jumi tuosta on aina mennyt. 🙂

 • Laura Annika

  Vau, hieno painonpudotus sinulla jo plakkarissa! Tsemppiä myös jatkoon! 🙂

  Oli muuten tosi kiva löytää blogisi tuolta indiedaysin portaalista, koska olet minulle jo entuudestaan tuttu tyyppi eräältä toiselta foorumilta- nimittäin LVFFIN jäseniä ollaan molemmat 😉 Kiva siis päästä seurailemaan kuulumiasi myös tätä kautta! 🙂

  Ihanaa syksyn jatkoa sinulle!

  Terveisin Laura / On The Move-blogi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, hyvin ollaan juu saavutettu jo tähän mennessä. 🙂

   Ai katos vaan niimpä näytetään olevan saman ryhmän jäseniä. 🙂 Muistan kans sun blogisi. 🙂

   Mukavaa syksyn jatkoa sulle kans!

 • Anonyymi

  En ole ennen kommentoinut, mutta nyt on pakko. Näytät jo ihan super hyvältä!! Siis painoa on tippunut silminnähden, paljon tsemppiä jatkoon… Hiljaa hyvä tulee! Tuosta makeasta puheen ollen.. Mä olin ennen oikein kova sokerihiiri, sitten aloin rajoittamaan sokerin syönnin vain viikonlopuille ja nykyään en syö enää ollenkaan lisättyä sokeria. Makeanhimokin on lähtenyt kokonaan pois ja olo on todella hyvä. Lopettamisen alussa tuli pääkipua ja ärtyneisyyttä. Kaupasta en siis osta enää ollenkaan karkkeja, sipsiä, keksejä yms. jotka sisältävät hurjasti sokeria. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, hienosti on kyllä tippunut ja tästä vaan jatketaan! 🙂

   Hienosti sä oot saanut vähennettyä tuota sokeria, se on hyvä vaikka eipä ilmeisesti sokeri sillä tavalla pahasta ole jos sitä vaan pystyy syömään kohtuudella. 🙂

 • @follower 678463525789921

  Nyt nautit jokaisesta miinuskilosta!!! Huomasin, kun etsin ruokapäiväkirjaasi Googlessa, että monta vuotta olet yrittänyt laihduttaa (löytyi vuoden 2012versio), mutta tänä vuonna toden totta onnistunut upeasti! Muutos vuoden alusta on niin selvä ja urakka jatkuu. Hyvin se menee!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No todellakin nautin! 🙂 Joo, kyllähän mulla on noita yrityksiä ollut aiemminkin. 🙂

 • Anonyymi

  Reippaasti on paino pudonnut…. Tsemppiä matkaan 🙂

  Magnesiumtablettikuuri voisi auttaa turvotuksen poistoon jos et ole ennen kokeillut. Ja ainakin ittellä auttaa suonenvetoihin…