aurinko.png
Blogi

Mää oon vähä tällainen – puoljalkane!

Aamusti otti voimille nousta sängystä ylös, kun olin just niin makeassa unessa. Se jos mikä on ärsyttävintä, vaan ei se auttanut kuin mennä puuronkeittoon. Mähän syön siis aamupalaksi reippaan puuroannoksen maitorahkan ja mustikkakeiton kanssa.

Töissäkin kävi pieni kömmi, mitä onneksi kukaan ei nähnyt. Mulla on jo hetken aikaa ollut oikea jalka kipeä, mutta oon saanut  pidettyä sen kivun aioissa äitini antamalla kipugeelillä. Tosin tiesinhän mä että jossain vaiheessa tulee eteen sairasloman hakeminen, mutta ainakin pitkitin sitä. Oon sen verran tunnollinen työntekijä, etten helpolla ole töistä pois. Tänään kuitenkin koitti se päivä, että mun on pakko hakea sairaslomaa ja saada oikeanlaiset lääkkeet, sekä lepoa jalalle. Tänään siis töissä jalan särky palasi niin isona, ja yllättävänä kipuaaltona, että se vetäisi jalat pois alta. Siinä mä käytävän lattialla ihmettelin hetken aikaa, miksi katto katsoo mua takaisin. Sillä hetkellä tilalle vielä nauratti, vaan ei naurata enää.

Puoljalkasena kävin sitten töiden jälkeen hakemassa miehelleni joululahjat, sekä kävin varmistamassa mitä haluan itselleni joululahjaksi, helpottaa miehen ostoksilla käymistä. Sitten pikaisesti kaupan kautta bussipysäkille ja kotiin hoidattamaan jalkaa, johon ei nyt sitten ole mikään auttanut. Olen ottanut 4x400mg buranaa, laittanut kipugeeliä sekä antanut kylmähoitoa, eikä yhdestäkään ole ollut apua, ja kunnon lääkkeitä ei enää ole jotka sain
viimekertaiseen jalkakipuiluun.

Mutta mennäänpä nyt kivempiin asioihin. Innostuin eilen polttamaan tuota MD:n kynttilään. Se on niin kaunis! Huomasin tänään, että MD:lla on pieni koju Isokarhun käytävällä. Siinä taas ihastelin muutamaa kynttilää, mutta tällä kertaa en ostanut. Ihan vaan sen takia, koska en sitten millään raaskisi polttaa niitä. Tätäkin tuikkua vain hetken poltin, kunnes vaihdoin punaisen taviskynttilän tilalle. Mä en vaan pysty tuhoamaan noin kaunista kynttilää.

Aloitin muutama päivä sitten kaulakorujen käyttämisen, tuntuu niin oudolta käyttää niitä. Otin käyttöön ensimmäisen korun jonka mieheltäni olen saanut, eli Kalevala Korun Juulia kaulakorun, vai käätykö se nyt oikealta nimitykseltään on. Tällä korulla on tunnearvoa. Hitusen pitää vissiin pidentää

Yoursin pakettikin saapui. En olisi mitään tiennyt lähetin olemassaolosta, ellei Siiri olisi tullut jalkoihin murisemaan. Meillä on kyllä ovikellokin, mutta se ei toimi silleen pikaisesti painamalla. Ja mä taas en kuule koputusta jos on kuulokkeet korvilla, kuten nytkin oli. Mutta voi että, olin kuin pikkulapsi jouluna lahjojen keskellä, kun aloin pakettia avaamaan ja tietenkin kuvasin tämän, joten näette miten innostunut olin. 

38 kommenttia

  • Anonyymi

   Minusta aika ikävä juttu jos jalan takia saikkua loppukuu.

   Käytä Pipsa ehdottomasti kaulakoruja, tuovan asuun kuin asuun tyyliä:)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No eikai sitä nyt loppukuuta jalan takia saikulla olla! Mut rasitusmurtuma, loppuviikko ollaan saikulla ja toivotaan et se riittäs vaikka lääkäri kyllä epäili tätä, mut toivotaan parasta!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Käy, mutta oon kuullut ettei se kaikilla kuitenkaan toimisi.

  • Anonyymi

   Niin, se ei toimi jos ei verkkopankissa anna lupaa verkkomaksamiselle. Mulla toimi ennen sina, mutta siirryin luottokorttimaksamiseen, jos tilaus hukkuu niin on mahdollista saada rahat takas…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Muistelisin kyllä kuulleeni juttua ettei se onnistuisi siltikään vaikka olisi luvan tuolle antanut. Mut oon silti samaa mieltä, maksan mieluummin PayPalilla että jos tulee ongelmia niin maksut tulee takasin. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oikean jalan pikkuvarpaan kohdilla, siinä ulkosyrjässä. Rasitusmurtumaksi epäili lääkäri.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, mä oon tällainen söpöstys <3 Rasitusmurtumaa epäilee lääkäri, loppuviikko saikkua ja tulehduskipulääkekuuri. Oikean jalan pikkuvarpaan luona ja siinä ulkosyrjässä kova kipualue. Menee jalka välillä kipuaallon johdosta pois alta, en siis luota jalkaani yhtään. Ja tekee inhottavaa aaltomaista kipua ja särkee.

 • Anonyymi

  Voi sinua! Toivottavasti jalkasi paranee pian <3 Muista nyt levätä ja ottaa rennosti. Kynttilä on kyllä tosi kaunis. en ole ennen MD:stä kuullutkaan. Partylitesta kyllä =) Miekin ostin tänään joululahjat, ei ollutkaan tänä vuonna monta ostettavaa, kun aikuiset ei tällä kertaa keskenään osta varsinaisesti toisilleen lahjoja, ehkä jotain pientä muistamista, kuten sytykeruusuja ja itse tehtyjä namusia/kaupasta ostettuja. Ostin lahjat kummitytölleni, mieheni veljen tytölle ja meidän hoitotytölle ai niin ja tulevalle kummilapselle, joka vielä köllöttelee äitinsä masussa.
  Mukavaa joulunodotusta siulle Pipsa ja miehellesi myös sekä karvakamuille =)
  T: Taina =)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä se paranee, kun vasenkin jalka parani. 2vko levolla, enkä itse ole kovin innoissani tuosta. 2vko sisätiloissa. 🙁 Nuo MD:n kynttilät on ihania, ostaisin varmaan kaikki kynttilät mutta pakko järkeillä kun ovat kuiteski hintavia. 🙂 Heh, mekin oltiin sovittu aiemmin ettei ostettas mut tultiikin toisiin aatoksiin. 🙂 Kummipojalle ja uudelle vauvalla tietenkin ostin, se nyt on selväkin. 🙂 Kiitoksia, mukavaa joulunodotusta myös teille!

 • Anonyymi

  Jos sulla on noin kipee jalka niin miks sä jotain lahjoja menit hakemaan? Ja jos te kuitenkin kerrotte toisillenne että "osta mulle sejase" niin eikö miehes olis voinu ostaa kaikki"lahjat". Ei ne mitään lahjoja kyllä ole kun ne tarkalleen itse määräätte.
  Ja vahdippas jalkaas, ettei olis veritulppa. Aika napakasti koskee sellanenkin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kun tyhmä olin ja kun ensin aattelin et kyl mä pärjään. No en pärjää! Mä siis aattelin että saan jalan kondikseen kipugeelin ja buranan voimin mutta siitä ei ollut mitään apua. No eihän me olla toisillemme mitään kerrottu, miehelle olen antanut kyllä vinkkiä että mistä tykkäisin mutta en ole suoraan sanonut mitä haluan, mutta mies ei esimerkiksi tiedä mitä itse olen hänelle ostanut. 🙂

   Ei ole veritulppa, tää on kerran pikkuvarpaan kohdilla, oikean jalan ulkosyrjässä oleva kiputila. Lääkäri epäilee rasitusmurtumaa.

 • Anonyymi

  Hui, onneksi ei käynyt pahemmin kun kaaduit! Jalkavaivat ovat kyllä ikäviä, toivottavasti paranee nopeasti!

  Hih, ihana "ovikello" tuo muriseva Siiri 🙂

  -kiia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, mä kun en saisi lyödä päätäni mihinkään, ettei epilepsiani mene pahemmaksi. Nythän se ei ole paha, vain niitä silmien muljahteluita. Mut joo, rasitusmurtumaa epäilee – löysi niin makeita kohtia kun paineli ja kokoajan sai ulvoa kivusta. Eli oikean jalan pikkuvarpaan kohdalla ja siinä ulkosyrjässä kipeä kohta, josta tulee sellaisia kipuaaltoja. Et viime yönäkään oikein saanut nukutuksi kun särki. Siiri on tommonen hömppä, meijän ovikello. 🙂

  • Anonyymi

   Ettei mene pahemmaksi? En ihan ymmärtäny, miten se pään lyöminen pahentas sitä sun epilepsiaa? Sen ymmärrän et jos sais vaikka tajuttomuuskohtauksen ja löis päänsä niin pahasti et vammautuis tai jotain..

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En nyt enää sanatarkkaan muista miten se lääkäri sen sanoi, mutta koska se on pääkopan juttu niin kaikki kopaukset voi aiheuttaa ongelmia. Tämä kai liittyy siihen että mun epilepsiani ei ole mikään iso juttu, se on vaan sitä silmien muljahtelua kun tulee aivoihin sähköpurkaus, ja jos kopauttasin pääni pahasti johonkin, niin tuo voisi pahentua tuosta silmien muljahtelusta vaikka siihen ihan kunnon epilepsiaan. Eli se pahentaa epilepsiaani koska mulla ei vielä ole sitä pahempaa epilepsiaa. Tää on tosi vaikeaa aina selittää, koska kaikki aina ajattelee että kun puhutaan epilepsiasta, niin olisi se pahin. Mun epilepsiani on oikeastaan vain yksi epilepsian oireista, ei koko epilepsiaa.

 • Anonyymi

  Burana on vähän suolisto- ja munuaisepäystävällistä, kokeiles Pandol forte (ilman resep.) 1 g seuraavaksi ja lääkäriltä voi pyytää Panacodia alkuun. Toivottaasti jalka paranee pian.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei just ollu muunlaista, ja onko tuo Panadol forte tulehduskipulääke? No mä sain kyllä tujumpaa lääkettä, en kuitenkaan panacodia.

  • Unknown

   Panadolhan ei oo tulehduskipulääke mutta voi sitä Buranan lisäksi ottaa jso auttaisi särkyyn 🙂

   Toivon pikaista paranemista sun kintulles!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei mun enää tarvitse buranan tai panadolin kanssa temppuilla, kun on kunnon lääkkeet. Joku Arcoxia niminen.

  • Anonyymi

   Parasetamoli se vasta maksatoksista onkin.. Sen kanssa ei saa ottaa tippaakaan alkoholia eikä missään nimessä ibuprofeenin kanssa sekaisin. Monet on myös hengenvaarallisen allergisia parasetamolille ja monilla (kuten allekirjoittaneella) se ei tehoa mihinkään. Mutta kaikkihan napsii niitä nappeja, jotka tehoaa.

   -AI

  • Anonyymi

   No nyt onkin oikein asiantuntija äänessä:D! Ai ettei parasetamolia ja ibuprofeenia saa ottaa samaan aikaan?? Ahaa, kuule nyt kannattaisi tutustua faktoihin vähän paremmin, ennen kuin tuollaista soopaa päästää läpi.

  • Anonyymi

   Kuten sanoin, kaikki napsii niitä mitkä toimii. Minulla ei parasetamoli vaikuta yhtään mitenkään mihinkään vaivaan ja pitänee varmaan lakata käymästä lääkärissä kun on ovat niin epäpäteviä, että kolmen eri lääkärin toimesta on varoitettu samanaikaisesta käytöstä. =D

   -AI

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mä en uskalla tähän sanoa yhtään mitään. 🙂 Sen tiedän, ettei Buranaa saa käyttää 10pvä enempää. Vai oliko se 7pvä.

  • Anonyymi

   Just määrättiin Para-tabs 1g sekä Burana 600 ja sanottiin että molempia voi käyttää yhtäaikaa.

 • Tirli

  No voi, mikäs jalassa? Toivottavasti tulee kuntoon pian.

  Ahaa, taas vaatepaketti on saapunut. Kiva nähdä että mitä vaatteita sieltä paketistasi tällä kertaa paljastuu 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ilmeisesti joku rasitusmurtuma. 🙁 Ja toivotaan et tulee! Tai siis kyl se kuntoon tulee, mutta kuinka nopeasti. Joo, vaatepaketti saapui ja oli kyl ihania vaatteita. 🙂

  • Anonyymi

   Hei, haluaisin kysyä suoraan että mistä tuollainen rasitusmurtuma voi johtua? Voiko johtua painosta? Pyydän, älä pahastu, en tarkoita mitään pahaa, olet ihanan positiivinen ja sun blogia on kiva lueskella, mutta aloin vähän miettimään omalla kohdallani että pitääkö tässä alkaa huolestua..

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kyllähän tuo paino siihen edesauttaa, mutta lääkärin mukaan ei ole tyystin sen vika – syystä, että vasempaan jalkaan ei ole uusiutunut tuo samainen kipu. Ja jos painon syystä olisi kokonaan tuo vika, niin olisin kokoajan jaloistani kipeänä ja lomalla. Mutta kyllähän sitä ylimääräisestä kannattaa aina olla huolissaan. Mäkin voisin laihtua nopeammin jos alkaisin vetämään kitukaloreita, mutta olen tyytyväinen tähänkin että painoa menee pikkuhiljaa pois, onhan mun vaatekoko pientynytkin. Eikä mua haittaa tämä hidas laihtuminen, sillä eipähän tule nopeasti takaisin.

   Ja ymmärrän, että siellä nyt jotkut ruudun toisella puolella puhisee etten varmasti ole laihtunut jne ja toisaalta ymmärränkin tämän, koska ettehän te ole nähneet mitään konkreettisiä mittanauha tai puntarituloksia. Eikä mua itseäni haittaa se jos joku ei usko, koska mä itse oon luvut nähnyt ja kirjaakin pidän. Nämä vaan on just niitä, mistä blogiin ei voi kirjoittaa koska mä en jaksa sitä vänkäämistä, pääasia on että itse tiedän. 🙂

  • Marja-Leena

   Olenkin huomannut kuvistasi, että olisit vähän pienentynyt.Kun olet päässyt alkuun, niin pidä siitä kiinni.Hiljaa hyvä tulee.Nyt joulun aikaan on suuri vaara repsahtaa myös minulla.Liika paino tuo paljon vaivoja, jotka varmasti tiedät.Hyvää Joulunaikaa Sinulle!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei oo tarvinnu pitää silleen kiinni, ei oo nousuun lähtenyt. Et joko menee tosi hitaasti alaspäin tai sit junnailee paikoillaan. Kelpaa näinkin. 🙂