YyterinKylpyl%25C3%25A41.jpeg
Blogi

Kylpylälomalla | Yyterin Virkistyshotelli

Kävimme viikko sitten Siljan kanssa rentoutumassa Yyterin virkistyshotellin Kylpylä Merenneidossa ja päätin että haluan ikuistaa tämän reissun myös tänne blogin puolelle. Tiedättehän, kuvia ja kaikkea. Reissusta löytyy myös videopätkää Pipsan Porinoissa (5-2019) ja se löytyy tästä.

Tässä ollaan hetki oltu jo uimassa ja kuvan ottohetkellä virta alkoi viedä mua mukanaan ja sen takia alan just nauramaan kun Silja nappaa tämän kuvan. Seuraavassa kuvassa (jota tässä ei ole, koska oli epäonnistunut) repeän täysillä tuosta kun virta vie mut mennessään. Eli paikallaan pysyminen kuvan ottamisen ajan ei vain onnistunut. Tuolla altaissa vaihtuu valojen värit aina välillä ja alemmassa kuvassa onkin sininen valo vaihtunut juuri violetiksi. Värit näkee paremmin kun ulkona hämärtyy.

Mä oon tosi kova vesipeto ja jos on tiedossa uimista, ni oon aina täysillä mukana. Täällä kylpylässä olen ollut muutamia kertoja koulun kanssa siis silloin nuorempana sekä muutama vuosi sitten kun käytiin Hennan kanssa kuvaamassa yksi uimapukuun liittyvä yhteistyöjutska. 
Kylpylässä on 17m kuntoallas (jossa me emme kertaakaan käyneet), poreallas, lasten allas, isompi yleisallas josta löytyy pieni liukumäki ja jonka kautta pääsee ulkoaltaaseen – kannattaa vain varoa kynnystä kun sinne menee. Itse pamautin jalkani siihen ainakin neljä kertaa vaikka tiesin kynnyksestä. Tuolta löytyy myös penkkejä ja tuoleja joissa voi istuskella ja höpötellä kaverien kanssa. Allasbaarista voi tilata juotavaa ja/tai purtavaa – lasten altaan vieressä on pieni pöytä josta löytyy puhelin jonka kautta tilaus tehdään. Kannattaa jäädä siihen odottelemaan omaa tilausta, koska tarjoilija tuo sen siihen.  

Ulkoaltaassa oli hauska olla kun ilman lämpötila oli noin -10 asteen verran mutta itse vesi taisi olla noin 26 asteista. Altaassa tarkeni oikein hyvin, mutta välillä kun tuuli, niin silloin se tuntui ikävältä. Itse ratkaisin asian sukeltamalla, niin pää lämpeni eikä tuulikaan heti haitannut. Sain Siljasta hyvin rentoutuneen ja kauniin kuvan. Tuo turkoosi vesi ja valkoinen lumi luo kauniin kontrastin. Mä olisin voinut olla kokoajankin tuolla ulkoaltaassa, niin kivaa siellä oli. 
Meillä oli todella hauskaa. Tuossa kyllä väkisinkin rentoutuu vaikka liikkuukin – varsinkin jos virta yrittää viedä mennessään. Tää tapahtui mulle monta kertaa! Käytiin myös porealtaassa ja siellä oltiinkin hetki jos toinenkin, kun oli niin paljon höpistävää eikä ne poreet ja lämpö ollut ikävää.  

Monta tuntia oltiin jo oltu uiskentelemassa ja höpöttelemässä, kunnes päätettiin pitää pieni uintitauko. Käytiin sitten tilaamassa allasbaarista kupit kuumaa kaakaota sekä yhteiset ranskikset. Puhelimen vieressä ei ollut kuin juomalista, mutta kysymällä selvisi että sapuskaakin sai tilattua. Ja pakko sanoa, mutta maistui se kaakao ja muutama ranskis hyvältä! Noilla taisi olla hintaa yhteensä 10€ joten ei sinäänsä paha. 
Lisäksi Silja oli ottanut mukaansa parit kosteuttavat mörkönaamiot, joten eikun naamarit naamaan ja höpöttelemään. Noita naamioita piti pitää sellaiset 10min kasvoilla, mutta meillä meni vähän yli. Sen jälkeen otettiin naamio pois ja hierottiin loppuaineet ihoon. Mulla ei vain millään meinannut tarrata kiinni, vaan piti kunnolla hangata että jotain sai pysymään. Mukava kokemus oli, nimittäin mulla ei ole koskaan ollut noita naamioita vaikka oon kaupassa jotain tiikerin näköistä naamiota katsellut.   

Oltiin oltu kylpylässä sellaiset nelisen tuntia ja vähän päälle kun tajuttii tämä asia ja päätettiin että nyt voisi ehkäpä alkaa liukumaan saunan puolelle ja lähteä pois. Kello taisi olla tuossa vaiheessa 19.00 ja kylpylä menisi kiinni klo 20.00. Käytiin nappaamassa vikat kuvat ulkoaltaalla ja tämä kuva Siljasta on aivan ihana. Pakko sanoa tämä, koska en yleensä näin isoa kuvanmuokkausta tee, mutta siellä ei todellakaan ollut mikään tähtitaivas. Taivas oli oikeasti pilvessä ja vaaleanruskea ja koska tahansa olisi voinut alkaa sataa lunta. Olen siis tehnyt kuvankäsittelyohjelmalla tuon tähtitaivaan, koska halusin katsoa millainen kuva olisi tähtien kanssa.  

Olisi kiva joskus päästä kunnon kameran kanssa kuvaamaan tuonne kylpylään, koska siellä oli paljon sellaisia kohtia missä ainakin mun kuvaajan innostus heräsi. Tämän postauksen kaikki kuvat on otettu siis mun puhelimella, Samsung S9:llä. Ja ainoastaan kahta kuvaa on editoitui – ensimmäistä kuvaa terävöitetty että näyttäisi vähän kivemmalta sekä tuo Silja tähtitaivaan alla, muuten ovat ihan suoraan puhelimesta. Ja jos mietit miten uskalsin pitää puhelinta kylpylässä, niin tuo kestää kyllä kosteutta ja mulla oli pussukka mukana jossa kuljetin puhelinta. Varovainen siinä saa olla, mutta hyvin meni.  

Lopuksi me päädyttin Siljan kanssa Yyterin virkistyshotellin ravintolaan syömään Talon burgerit maalaisranskiksen kanssa ja lopuksi otettiin vielä Siljan toiveesta jätskiä. Siinä samalla ihasteltiin ulkona muutamaa puuta jotka oli valaistu ja ne vaihtoi vähän väliä väriä + siihen katolta tuiskuava puuterilumi. Ihanan tunnelmallista!
Rentoutuminen oli meillä tarkoituksena ja se saatiin. Muutenkin oli ihana viettää aikaa Siljan kanssa – uiden, mörköillen ja herkutellen. Klo 15:00 me käveltiin kylpylään ja 20.40 me lähdettiin Yyteristä pois. Tuolla saa siis ajan kulumaan! Vinkkinä tähän loppuun, että vielä tämän helmikuun kylpylään pääsee edulliseen hintaan – Aikuinen 10€ / Lapsi 5€. Lisäksi annamme Siljan kanssa isot plussat todella mukavalle henkilökunnalle. Suositellaan! Ps. Tämä ei ole maksettu yhteistyö, vaan maksoimme omista rahoista uintimme ja syömisemme. 

24 kommenttia

 • Anonyymi

  Eikö teilläpäin ole kylpylässä aikarajoitusta? Täällä saa samalla maksulla olla vain 2 tuntia.

  • Anonyymi

   Kuka tulee ajamaan altaasta tai kyttää mihin aikaan kukakin tulee? Täällä uimahallissa on max aika 1.5h ja aina oltu lapsien kanssa reilu kaksi tuntia. Vuosia jo.

  • Anonyymi

   Nuo aikarajathan on ihan kylpylä- ja uimahallikohtaisia. Yleensä 1,5 tunnin ja rajoittamattoman väliltä.

  • Anonyymi

   Ainahan voi toki rikkoa sääntöjä, jos mieli sen sallii. On kuitenkin aika pitkä aika olla 5 h 40 min., mutta ehkä Yyterissä ei olekaan olemassa mitään rajoituksia.

  • Anonyymi

   On Yyterissä 2,5 h raja, lukee sivuillakin.

   Täällä päin muuten kaappien ovet eivät aukea aikarajan jälkeen, ovat digitaaliset.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hei, tuolla Yyterin kylpylässä ei ole aikarajoitusta. 🙂

 • Anonyymi

  Tää oli tosi kiva postaus:) lisää tälläistä.
  Hauskaa näytti olevan ja ruoat näytti todella herkullisilta 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oli kyllä kivaa. Kenties toistekin teen jos tulee jossain käytyä. 🙂

 • Anonyymi

  Kylpylät ei ole mun juttu, mutta tuon ravintolan voisi käydä joskus testaamassa 🙂 Kiva postaus!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Käy ihmeessä, jos mieli tekee. Siellä oli tosi kivat valikoimat. 🙂

 • Anonyymi

  Sinne Yyteriin on pakko päästä. Kiva postaus ja hyvä mainos Yyterille.

 • Anonyymi

  Aika mellevä ilme sulla ekakuvassa! Kiva kun näytät mallia meille muille ettei tarvitse olla vartaloltaan ja kasvoiltaan ihan viimeisen päälle jotta voi reippaasti mennä kylpylään julkisesti uimaan.

  • Anonyymi

   Oikeastiko olet tähän päivään asti selvinnyt elämästäsi luullen että vain tietynlaisella naamalla tai vartalolla pääsee kylpylään?

  • Anonyymi

   Miksi pitää noin kärkäs olla?

   Minustakin on hienoa näyttää esimerkkiä ettei tarvitse hävetä mennä sellaisena kuin on, on tosi hyvä huonosta itsetunnosta kärsiville nähdä että muutkin isommat uskaltaa.

  • Anonyymi

   Juurikin näin. Hyvä nähdä että jokainen voi harrastaa mitä haluaa. Eikä häpeä ulkomuotoaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis todellakin voi mennä uimaan, oli sitten minkä kokoinen tai näköinen tahansa. Toivon suuresti ettei kukaan ole jättänyt näin kivaa rentoutusta/uimista sen takia että kuvittelee olevansa epäsopiva.

 • Anonyymi

  Kivoja kuvia!

  Minä olen myös vesipeto!

  Kun olin lapsi ja lähdettiin rannalle, mut pidettiin autossa sillä aikaa kun muut purki tavaroita autosta, koska minä juoksin suoraan veteen, enkä suostunut tulemaan sieltä pois, en ainakaan helpolla!

  Voin olla monta tuntia vedessä, viimeksi meressä yhtäaikaisesti yli 7 tuntia! Olin ystävän mökillä ja loikoilin vesipatjalla ja hän toi välillä mulle vadillisen uusia perunoita jotka jouduin pesemään siellä meressä, koska en suostunut tulemaan ylös! Ystäväni ilmoitti, että ei hän suostu KAIKKEA tekemään kun mä vaan lillun meressä! 😀

  No sain mä "rangaistuksen" laiskottelusta, paloin niskasta aika inhottavasti!

  Mietin tuossa, että jos siellä ei ollut paljon porukkaa, mahtaako simmosella aikarajalla olla mitään merkitystä?

  -Leila

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva että tykkäsit. 🙂

   Vesipeto on kiva olla. Mut kyllä tuo nelisen tuntia alkoi mullakin olemaan jo riittävä. 😀 Et lähti ihan mielellään vedestä pois. 😀 Sama juttu mulla lapsena, että kun mut veteen saa, niin sieltä pois saaminen on ongelmallisempaa. 😀 Nykyään toki lähden helpommin pois.

   Kyllä siellä porukkaa oli, mutta Yyterin kylpylässä ei ole aikarajaa. Kysyin tätä oikein heiltä suoraan ja näin he vastasivat.

  • Anonyymi

   Tuo on hyvä tietää, jos joku kerta tulee lähdettyä. Asumme kauempana ja olen netistä katsonut tuon 2,5 tunnin aikarajan ja miettinyt, että siksi ajaksi ei viitsi kaukaa ajaa ja sitten taas kaksinkertainen maksu koko perheelle olisi jo aika kova.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, ei ole Yyterin kylpylässä mitään aikarajaa 🙂