Siiri+ja+Zilla+1.JPG.jpeg
Blogi

Kyllä meistä vielä kaverit tulee

Täällä on viikonloppu mennyt niin näitä kahta paimentaessa ettei meno menisi turhan ärhäkkääksi vaikka toki annetaan kisuleitten käydä rauhassa nämä nokkimiset. Mut valtavasti ollaan tultu eteenpäin ja vielä aimo harppauksin. Zilla ei enää jää makuuhuoneen nurkkaukseen vaan tulee rohkeasti tänne liikuskelemaan. Siirille toki pitää murista jos turhan lähelle tulee mutta välillä toki pystytään makoilemaan metrinkin päässä. Zilla on myöskin käynyt jo Iglussa asioimassa ja uskaltautunut syömään samasta kohtaa mistä Siirikin.

Siiri lähinnä kurisee toiselle ja toinen murisee takaisin, vaan ei enää sylje. Yöt ollaan pidetty eristyksissä. Ihan jo senkin takia että kissat saisivat rauhan nukkumiselle mutta että myös mekin saadaan nukkua rauhassa.

Tällä hetkellä on menossa pienet torkut, metri ja ovi välissä. Kyllä noista vielä kaverit tulee. Kauanko muuten siellä lukijoiden kissoilla on mennyt että ollaan kavereita? Muistelisin että siellä teitä kissan omistajiakin on. Meidän kanssa kun Zilla on, niin puskee ja kehrää. Jopa yöllä saattaa tulla mahan päälle kehräämään ja polkemaan muttei vielä kovin pitkäksi aikaa.

Mielenkiintoista. Mulla on bloggeri nyt viikon verran toiminut näissä tummemmissa kuvissa iha surkeasti mutta jos linkitän ne toisen ohjelman kautta niin ovat ihan OK. Toivottavasti bugi korjaantuu pian. Iltakävelytkin jäi tältä viikonlopulta minimiin kun jommankumman piti olla paikalla pitämässä kisuja silmällä vaikka tokihan ne voisi erottaa toiseen huoneeseen mutta ollaan haluttu antaa niiden olla vapaana ja tottua toisiinsa. Onneks takapihalla on voinu käydä haukkaamassa happea. Tehdään muuten Karjalanpaistia ruuaksi, uteliaana odottelen miltä maistuu. Mitäs ruokaa siellä on tehty sunnuntain kunniaksi?

18 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Näitten tapauksessa varmaan toi viikko vaikka nyt jo ovat rentoa toistensa seurassa. 🙂 Et kyl se tästä. 🙂

 • Anonyymi

  Neljä vuotta yritettiin, mutta viha ei laantunut.
  Joskus käy näinkin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä, aina on tuokin mahdollisuus. Oliko kyseessä pennut vaiko aikuiset kissat? Vaiko kenties pentu-aikuinen?

 • Anonyymi

  Moi! Tätä kommenttia ei ehkä ole tarpeen julkaista, koska ei liity postaukseen ja saattaa aiheuttaa kommenttisoda.
  Mutta siis, pyörin aika paljon tuolla Vauva-palstalla, ja siellä on ilmeisesti yksi tai useampi sekopää, joka tehtailee avauksia suunnilleen jokaisesta postauksestasi, joskus useammankin. Olen ymmärtänyt, että olet tietoinen näistä hulluista..? Mietin vain, että miten suhtaudut asiaan, tai oletko tehnyt asialle jotain. Arvatenkin myös esim. suositut muotibloggaajat joutuvat vastaavan kohteeksi. Olisi mielenkiintoista, jos käsittelisit aihetta jossain postauksessa, jos se vain tuntuisi sinusta luontevalta.
  Joka tapauksessa oikein hyvää syksyä Sinulle ja kissoillesi!

  • Anonyymi

   Kyllä pipa tietää asiasta. Mua ei kyllä kiinnosta ehdottamastasi aiheesta lukea. Osaan kuvitella muutenkin, miltä moinen tuntuu.

  • Anonyymi

   Miksi antaa moisille kirjoittelulle yhtään sen enempää huomiota kuin mitä ko. foorumeilla saavat? Minusta on ollut pelkkää bonusta, ettei Pipsa liikaa takerru tuollaiseen anonyymiin p:n jauhantaan vaan keskittyy omaan elämäänsä. Jos ihan hävyttömiä ilmenee, niin sittenhän voi reagoida muullakin tavalla kuin blogissa… vai? Toisin sanoen, minäkään en ko. aiheeseen pureutumista kaipaa.

   – Tilda

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En nyt mitään postausta ala aiheesta valitettavasti tekemään, olen tehnyt muutaman joskus aikoinaan. Tai eivät ne kokonaisia olleet, mutta sivuutin vähän aihetta. Tiedän kyllä että noilla foorumeilla liikkuu paskanpuhujia mutta eipä niistä karkuunkaan pääse. Itse olen antanut neuvon, että mitään ei kannata uskoa ja mihinkään ei kannata kommentoida. Helpommalla pääsee. Itse en näe kuin vain ne kirjoitukset joissa on linkitys blogiini. Muuten en tiedä mitä keskustellaan, sillä en liiku noilla foorumeilla enkä ole kiinnostunut mitä jotkut ovat musta mieltä. Tiedän ihastuttavani että myöskin vihastuttavani. Käsittääkseni kirjoittajia on kuitenkin useampi kuin 5, joskaan en voi asiasta olla satasen varma. Mut kannattaa siis jättää vain omaan arvoonsa.

 • Anonyymi

  Zilla varmaan sopeutuu, mutta Siiri tuskin hevillä antaa prinsessanvaltakuntaansa tulla toista naarasta. Hanki Feliwayta ihan kissojen parhaaksi! Ja älä eristä niitä eri huoneisiin. Anna roisisti vaan ottaa yhteen ja läpsiä vähän, niin mätsäävät kumpi on kingi ja sen jälkeen laskeutuu rauha maahan. Feliway rauhoittaa tilannetta kuitenkin sen verran, että voivat rauhassa vähän ottaa yhteen, mutta mitään verissäpäin riehumista siitä tuskin seuraa. Feliway myös haihduttaa siirin hajuja, joten zillallekin on sitten helpompaa.

  Kahden nartun sopeuttaminen samaan kotiin niin että toinen on asunut siellä jo aiemmin on todella vaikeaa, joten suosittelen todellakin sitä feliwayn hommaamista.

  Sinä et pysty tekemään kissojen välejen sopeutumiselle muuta kuin ostamaan tuon feromonihaihduttimen. kaikki muu on kissoista kiinni, joten anna niiden selvittää välinsä rauhassa. Meillä oli pahaa epämääräistä kyräilyä niin kauan kunnes kissat ottivat kunnolla yhteen ja sen jälkeen tulivatkin toimeen tosi hyvin kun saivat selvitettyä kumpi on nokkimisjärjestyksessä ekana. nartuille tuo on tosi tyypillistä ja tärkeää lauman kannalta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hyvin täällä on menty, ilman Feliwayta. Toki sitä mietittiin mutta päätettiin että katsellaan nyt ensiksi tuo eka viikko. Mut hyvin tytyt tulee toimeen. 🙂 En nyt viitsi samoja kirjoittaa monesti, mutta aiemmasta postauksen kommenteista voit lukea kuinka hyvin tulevat toimeen. 🙂 Vielä ei siis pestä toinen toista mutta pystytään nukkumaan jo aika lähekkäin ja nenut vastakkainkin on oltu. Eikä murinaa kuulu enää. 🙂 Ja kiitoksia, tiesin sen etten saa mennä väliin, tytyjen pitää selvittää välinsä mutta tokihan nyt jos oikein puremaan aletaan ja meno menee ihan hulluksi, niin menen kyllä väliin.

 • Anonyymi

  Meillä meni sopeutumiseen muutamia päiviä. Muistaakseni kaks päivää uuden kissatytön kotiutumisen jälkeen ne jo nukkui vieretysten kiipeilypuussa. Senkin jälkeen vielä kävivät kyllä arvojärjestystä läpi, mutta kaikkinensa hyvin sujui tyttöjen tutustuttaminen toisiinsa. Meillä oli kissoilla ikäeroa alle vuosi eli vanhempi kissakin oli vielä pentu. Itse en sen kummemmin valmistautunut edes toisen kissan tuloon, pienemmällä pennulla oli toki oma rauhaisa paikka mihin mennä tarvittaessa "piiloon", mutta yöt nukuttiin ensimmäisestä yöstä lähtien samassa tilassa ja ruoka tarjoiltiin molemmille samaan paikkaan, jne. Nyt on jo useampi kuukausi yhteiseloa takana ja neidit on ihan bestiksiä 😀

  Tsemppiä alkutohinoihin, eiköhän Siiristä ja Zillastakin vielä kaverit tule 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo siis Zillalla ja Siirillä ei ole kuin 2kk ikäeroa joten senkin vuoksi varmaan tämä hyväksyntä on tullut nopeasti. Tuolla ne nyt torkkuu vieretysten sängyssä. 🙂 Et varmaan kun ens viikonloppu saapuu ni nää on ku ylimmät ystävykset. 🙂

 • Anonyymi

  Onhan sulla molemmille oma veski? Etteivät ala pissailla vääriin paikkoihin. Mulla kissat on sopeutuneet toisiinsa parhaiten kun ikäeroa on suht vähän, aikuisemmalla kissalla kesti kauan sietää pentua aikanaan. Lopulta ovat aina olleet kuin paita ja peppu. Mulla on aina ollut kissat pareittain, ei siis kokemusta kissa"laumasta"

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, on omat veskinsä mutta molemmat käyttää silti yhtä ja samaa, Iglua. Ihan ekana päivänä Zilla teki omaan laatikkoonsa pissat mutta jo toisena änkesi Igluun eikä ole sen jälkeen tehnyt omaansa asioita. Ja hyvin ovat molemmat tuonne Igluun ne asiansa tehneet. 🙂 Kunhan vain siivoaa tarpeeksi usein (no 2x päivässä)

 • Anonyymi

  Meillä aikuisen seuraksi tullut pentu. Kaks päivää ja aikuinen alkoi jo nuolemaan pentua ja siitä lähtien veljekset ovat olleet =) toki välillä vähän enemmän tosissaankin painivat mut isompi ymmärtää aina lopettaa kun pentu vinkaisee =)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Täällä kans Siiri jo varovaisesti pesi Zillan päätä. Vielä vähän jänskätetään toinen toistaan mutta ei enää silleen kuin ekana päivänä. 🙂 Kyllä se siis tuosta. 🙂