Kallo113.jpeg
Blogi

Kuutamon kajossa, meren kohistessa, minulla on hyvä olla

Mun ei pitänyt mennä koululle, vaan kuinkas ollakaan, sieltä mä itseni löysin ja opettajankin yllätin. Näin ne suunnitelmat muuttui ja samaa voi sanoa päivän sääennusteestakin. Harmillista etten itse kuullut yhtään ukkosen jyrinää (tykkään ukonilmasta). Ilokseni voin nyt todeta, että näyttösuunnitelmat on valmiina näytettäväksi toteen, kouluun tehtävä Power Point-esityskin valmistui tuossa hetki sitten ja myös itsearvioinnit raaputtelin paperille ylös, mutta en niitä vielä palauttanut koska ajattelin että tutkailen itseäni vähän ennen palautusta, jos vaikka löytyisi vielä lisättävää. Mut nyt tää pahin vääntäminen on ohitse  – en koe sitä näytön antoa ja kokousta mitenkään stressaavana, ainoastaan jännittävänä tilaisuutena. Ehkä nyt voin antaa itseni rentoutua ja keskittyä enemmän muihin juttuihin. 
Siinä kun toivottelin toisille hyvät viikonloput, olin vielä ajatuksella että menen suoraan kotiin mutta torilla tulin toisiin ajatuksiin. Käpyttelin sitten pitkästä aikaa käymään Ratsulassa, että mitähän kivaa kevätuutuutta sinne olisi tullut. Vaaleanpunainen on selvästi kevään väri koska sitä oli saatavilla jonkin verran. Itsekin tykästyin muutamaan mutta vielä ostanut, kun kotiin oli just tullut alennuskuponki, joten palaan joku päivä takas hakemaan jonkun niistä mihin ihastuin. Kaikki muuten ovat vaaleanpunaisia. Tuolta kävin IsoKarhussa pyörähtämässä ja oikein hämmennyin kun sinne oli ilmestynyt Seppälä. Kappahlissa käydessäni bongasin aivan ihastuttavan mekon pikkuprinsessalle, mutta en vielä ostanut kun pitää ensin varmistua koosta. Itsellni bongasin myös jotain kivaa, nimittäin tämän puseron sekä mekon, mutta en sovittanut tai muutakaan. 

Tajusin eilen että mulla on ensi kuussa paljon kaikkea, että blogi on luultavasti silloin hiljainen, mutta kerron siitä sitten lähempänä. Oon hauskasti sopinut kaikenlaisia aikoja ihan lähekkäin. Ensin on arviontikokous, sitten olisi kampaajalle aika kun on vähän fiilis että vois ottaa jonkun kesätukan. Sitten samaan syssyyn on myös ystävän synttärit minne pitäisi alkaa miettimään vaatetusta asusteita myöden. Ja viimeisenä, oikein kirsikkana kakun päällä, olisi valmistujaispippalot + mitä siitä mahtaa seurata (en tiedä mitä luokkalaiset on ajatelleet). Veikkaan että se yksi viikko menee silleen hujauksessa ohitse ja palaan kaiken sen jälkeen blogiin kertomaan fiiliksiä.
Mulle tuli Elloksen paketti – muistatte varmaan ne kolme mekkoa mitä pohdiskelin. Niin sieltä tuli nyt kaksi niistä. Otin mekoista samalla kuvat kun sovittelin niitä päälleni ja tiedän jo oman suosikkini. Ihan selvästi on jo mekkohamsterointi nostanut päätään, mutta onneksi ei kovin isosti. Vielä ainakaan. Tekin pääsette (vähän myöhemmin) kertomaan, että kummasta mekosta tykkäisitte. 
Pääsen muuten vihdoinkin hakemaan sen mekon jonka jätin kuukausi takaperin ompelijalle muokattavaksi. Maanantaina sitten näen millainen siitä tuli, täytyy toivoa että on kiva. Muussa tapauksessa menee myyntiin, mut toivon oikein, oikein kovasti ettei tarttis pistää myyntiin. Mekosta muokattiin siis pelkkä hame ja pikkusen otettiin myös kangasta pois, niitä laskoksia muistaakseni pistettiin vähän tasaisemmiksi ettei olisi niin muhkun oloinen. Jos tuo kankaanpoisto onnistuu kivasti, niin teen saman fiksauksen myös siihen vaaleampaan hameeseen. 

Kenen muun mielestä tuossa viimeisessä kuvassa oleva tähtiryhmä muistuttaa hevosta? Tai voi se kai olla muukin nelijalkainen mutta hevoseksi mie sen miellän. Nää on yksiä suosikkikuviani, saas nähä miten kuvailut onnistuu kun on niin valosaa. En ole kokeillut kuvaasti tähän vuodenaikaa mutta eiköhän se onnistu kun tarpeeksi myöhään valvoo ja odottaa. Voisin tuijottaa tähtiä vaikka kuinka kauan ja niin olen välillä tehnytkin. Oon seisoskellut, kuin mikäkin pelottava patsas takapihalla ja pää takakenossa, ihan vain tähtiä katsellen. 
Ihanaa kun tänään on ollut hyvä päivä, tunnen oikein sellaisen levollisen ja rauhallisen olotilan tuolla sisälläni. Tunsin sen jo koulussa miten iso taakka putosi harteilta pois kun sain kaiken varmistettua että hommat on hoidossa. Sitä aloin oikein pohtimaan etten ole tainnut kunnolla oikein ymmärtääkään miten paljon nämä asiat on mua stressanneet. Se ei ole silleen vaikuttanut että olisin sen kunnolla huomannut, mutta nyt kun se on poissa, niin huomaan eron. Mulla on tästä enemmänkin kerrottavaa, mutta se jääköön omaan postaukseensa. Toivottavasti teilläkin on ollut mukava perjantai, aloitetaan yhdessä oikein mukava viikonloppu, että voimme ottaa ilolla ensi viikon taas vastaan!

50 kommenttia

 • Anonyymi

  Tää oli kiva postaus, tän tyyppisiä pohdiskelevia postauksia toivoisin enemmän 🙂
  Se tähtikuvio muistuttaa munkin mielestä jotain koiraa tai heppaa 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva että tykkäsit. 🙂 Se tähtikuvio on kuulemma jousimies, jos oikein tuolta jostain alemmasta kommentista luin. 🙂 Pitää vain yrittää kuvata se kokonaan kun mielestäni se ei näkynyt kuvassa täysin. 🙂

 • Anonyymi

  Upeita kuvia! Varsinkin ylin on mielestäni aivan mahtava. Rakastan myös tähtien ja avaruuden tuijottelua, saa asioille vähän oikeaa perspektiiviä. Ja tiedän niin sen tunteen josta kerrot tuossa viimeisessä kappaleessa.
  Terveisin se henkilö jolle ystävälliseseti annoit neuvoja miten saada action-kuvia leikkivästä kissasta (totesin että ainakin toistaiseksi näillä taidoilla ja kalustolla kuvailen ulkona koiriani :-D)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos. Mustakin tähtien tuijottelu on ihanaa, sitä vois tehdä vaikka kuinka kauan. Pisimmillään oon tainnut tunnin istuskella terassilla (syksyllä) ja katella vaan tähtiä. Älä anna periksi kuvailujen kanssa, sitkeesti vain otat tarpeeks valoa ja laitat sopivat asetukset. 🙂 Kyllä se siitä. Mullakin on vielä noiden kans opittavaa mut kokoajan. 🙂

 • Anonyymi

  Se tähtikuvio on Orion. Siinä on jousipyssyllä ampuva metsästäjä (Sagittarius – jousimies), kolme kirkasta tähteä on Orionin vyö eli metsästäjän vyö 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos tästä, mä katselinkin pitkään noita kuvia googlen avulla. Siitä jää tosiaan osittain Jousimies näkyvistä, eli pitää yrittää kuvata joku kerta silleen että saisi kokonaan näkyviin. 🙂

 • Anonyymi

  Eilenhän kirjoitit: "Meillä on perjantaina viimeinen harjottelun aikana oleva koulupäivä, joten ajattelin silloin käydä koululla kysymässä opettajalta paljon kaikenlaisia kysymyksiä ja sitten suunnata kotiin tekemään tuota PP-esitystä."

  • Anonyymi

   Niin kun vähän ristiriitaista nyt sitten tämän kanssa: "Mun ei pitänyt mennä koululle, vaan kuinkas ollakaan, sieltä mä itseni löysin ja opettajankin yllätin"

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tulin nyt pikaisesti vastaamaan tähän ennenkuin lähtee ihan muille uomille. 🙂

   Keskiviikkona tosiaan kirjoitin noin, koska silloin olin vielä menossa, mutta torstaina olin muuttanut mieleni etten nyt muutaman jutun takia menisi kouluun. mutta sitten taas perjantaina aamusti päätin että menen sittenkin. Mieli vaan kerkes vaihtumaan tossa 2 vuorokauden aikana paristi. 😀 Ristiriitaista varmaan siksi kun ette tienneet tästä mielen muutoksesta. 🙂

 • Anonyymi

  Mukavaa PipSa, että olet jaksanut suoriutua koulu/harjoittelutehtävistä noin hyvin! Se tunne on tosiaan mahtava, kun tavallaan ylittää itsensä ja huomaa, ettei vuori ollutkaan niin korkea kuin luuli. Itse olen opiskellut aikuisiällä paljon, joten voin kuvitella tunteesi nyt opiskelun loppusuoralla. On hienoa, että ihminen kehittää itseään ja oppii uutta. Aurinkoista kevättä täältä Kuopion suunnalta Sinulle toivottelen!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, ei ole ollut vaikeaa vaikka vähän toki on tietyt jutut jännittäneet. 🙂 Pitää katsoa mihin tästä seuraavaksi lähtee opiskelemaan, se pukeutumisneuvoja kuulostaa kivalta mutta mitä tutulta kuulin niin on aika vaativa. 🙂

 • Anonyymi

  Kivoja kuvia. Oletko muuten ajatellut vielä värjätä hiuksesi punertaviksi? Väri sopi sinulle tosi hyvin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos. Olen mä niitä ajatellut mutta sitten mä muistan ne kommentoijat blogista joita se tyvikasvu häiritsi jo kuukauden päästä, niin aattelin etten mä haluaisi kiusata heitä. 🙂

 • Anonyymi

  Aika pikainen koulutus jos on jo nyt ohi . Etsitkö töitä. Huh kun sullabtulee olemaan niin kiirettä.

  • Anonyymi

   Joku vuoden koulutus ei nyt kestä kauaa 😀 ja ihmisillö kiire voi tarkottaa eriasioita ja voihan pipsalla olla muitakin kiireitä kuin nuo mitö kirjoitti ja jos on enemmän menoa/tekemistä kuin yleensä niin kyllä se aina on kiirettä

  • Anonyymi

   Ihmisillö kannattaa kutenkin tarkistaa sanomansa (useaan otteeseen) lyhyestäkin koulutuksesta huolimatta…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on vajaan vuoden mittainen aikuiskoulutus. 🙂 Eikä se ihan vielä ole ohitse, kuukausi vielä. 🙂

 • Anonyymi

  Vastahan se koulu alkoi, nytkö jo loppui? Miten noin nopeasti voi valmistua mistään?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kuukauden päästä loppuu ja kyllä voi valmistua, varsinkin aikuiskoulutuksen puolella. 🙂 Kun on jo sellainen perustieto ja -taito, niin ei silloin tarvitse istua montaa vuotta koulun penkillä. 🙂

 • Anonyymi

  Onko terveydenhuollon sihteeri tekemisissä potilaiden kanssa suoraan vai välillisesti? Mitä muuta tekevät kuin kirjoittavat saneluja puhtaaksi yms.? Voiko alaa opiskella lisää ja edetä vaativampiin tehtäviin?

  • Anonyymi

   Lähihoitaja voi halutessaan valita asiakaspalvelun ja tietohallinon -osaamisalan, jos esimerkiksi osastosihteerin työt kiinnostavat. Lähihoitaja, joka toimii osastosihteerinä tai vaikkapa terveysaseman potilastoimistossa, on mitä luultavimmin pätevämpi hakija kuin terveydenhuollon sihteerin -koulutuksen käynyt henkilö. Lähihoitajan tutkinto on varmaan se, jos haluaa alaa lisää opiskella. Terveysasemilla pääsee myös avustamaan lääkäriä erilaisissa toimenpiteissä.

  • Anonyymi

   Osastosihteerin työnkuvaan saattaa kuulua mm. potilaiden/asukkaiden/asiakkaiden sisään- ja uloskirjaaminen, tutkimusten tilaaminen, potilassiirtojen tilaaminen, saneluiden purku yms.

  • Anonyymi

   Lisää työnkuvaa: kuntalaskutus, potilaslaskutus, arkistointi, papereiden valmistelu, opastus ja ohjaus, aikojen antaminen ja siirtäminen, postin käsittely ja lukuisat muut työt.

   t. os.siht. (lähihoitaja -aspalv ja tietohal.)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No niin, tuossahan tuli jo muilta hyvin vastauksia kysymyksiin joten en lisäile enempiä. 🙂

 • Anonyymi

  Moikka Pipsa! Musta toi Kappahlin sininen mekko vois olla kiva sulla. Tykkään noista pitsiyläosa-mekoista itsekin. Onnea koulun saamisesta finaaliin, aiotko hakea nyt töitä uudelta alalta?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   JOo, se voisi olla kiva mutta en silti ole kovin innostunut siitä. Kenties se innostus tulee vähän jälkijunassa. 🙂 Kiitoksia, finaalissa mennään. Ja kyllähän mie haen uudelta alalta töitä. 🙂

 • Anonyymi

  Sinun kannattaisi ostaa mekkojen lisäksi laadukkaita perusvaatteita: hyviä, joustavia t-paitoja, jotka mahtuvat peffan yli ja laskeutuvat kauniisti. Kunnollisia pitkiä housuja, jotka ei nuole vartaloa. Veeran blogissa oli mm. kivat leveät housut, jotka laskeutuvat kivasti, ovat vähän kuin pitkä hame, joista pidät. Sopisi siis sinullekin. Tästä asiasta eli kivoista perusvaatteista, joita on helppo yhdistellä muodikkaampiin asuihin, on usein kommentoitu sinulle, mutta et ole vielä napannut vinkkiä 😉 Ovat muuten vaatekaapin perusta!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Olen yrittänyt tässä etsiä noita tietenlaisia puseroita, mutta kenties makuni on liian vaatina kun ei tunnu löytyvän. Mut kenties viel joku päivä. Mulla on joskus ollut tommoset leveät housut kun nopsaan kurkkasin Veeran blogista. Silloin tykkäsin, mutta enää en välitä. 🙂

 • Anonyymi

  Vauva.fi keskusteltiin sinun stailauksesta ja haluaisin nähdä sut tähän tyyliin pukeutuneena, mitä tämä kommentoija ehdotti:

  "Mä laittaisin semmoisen boho gypsy kesätyylin; liehuva värikäs lanteille laskeutuva sifonkinen "kaftaani" tai tunika, sen alle jokin tiukka kiva toppi. Sitten vaikka pitkä hame ohutta kangasta, värinä nude tai hiekka tai ohuet, liehuvat housut. Nätit matalat sandaalit, korilaukku, paljon hopeakoruja kaulaan ja ranteisiin, ja turkoosikiviä, hiukset kevyille sotkuisille surffikiharoille, punaista huulipunaa ja pieni olkihattu auringolta suojaamaan. Ja kukka korvan taakse."

  Olisitko niin kiltti ja kokeilisit?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Vai sellaisia on keskusteltu. Ihan mielenkiintoinen kokonaisuus, mutta en lupaa mitään varmaa. 🙂

 • Anonyymi

  Ootko vielä sen bloggaaja Jennyn kanssa tekemisissä/näettekö usein? 🙂 ettekös olleet vielä ystäviä hetki sitten vai muistanko väärin?

 • Anonyymi

  Meinaatko taas ottaa monta jälkkäriä ja syödä niistä vain puolet?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei varmaan ihan samalla tavalla tarvitse nyt tehdä kun on vain yksi illallinen edessä, eli yksi jälkkäri (kokonaisuudessaan) riittää. 🙂

 • Anonyymi

  Käytkö Pipsa vielä kuntosalilla kuinka usein? Kaipaan sinun salipostauksia, oli mukava lukea ja saada inspiraatiota sinun innostasi salitreenejä kohtaan! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En ole nyt käynyt, mutta meillä on suunnitteilla Ringan kanssa jotain että kenties siitä saa inspiraatiota. 🙂

 • Anonyymi

  Hei, oletko koskaan tilannut Asos nimisestä nettikaupasta mitään? Tein juuri ensimmäisen tilaukseni ja huomasin kuinka laaja valikoima siellä on nuorekkaita ja ihan kohtuu hintaisiakin vaatteita curve ja plus mallistojen vaatteissa 🙂 kaupassa on myös zalandon tapaan ilmainen toimitus ja palautus 😊

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hei, en ole vielä tilannut mutta olen kans katsellut kun kuulin että on ilmainen toimitus ja palautus. 🙂 Kuinka nopeasti sieltä tuli paketti?

  • Anonyymi

   Asoksen palautus on ilmainen ainoastaan Iso-Britanniassa. Paketti tulee melko nopeasti, keskimäärin viikossa!

  • Anonyymi

   Ainakin mun tilauksessa oli ilmainen toimitus kun tilasi yli 23 punnalla 🤔 ja n. Reilu viikon kesti tulla kun oli tuo pääsiäinen välissä 😊

 • Anonyymi

  Hienoa Pipsa että olet jaksanut elämäntaparemppasi ollessa päällä suoriutua niin hyvin uuden ammatin opiskelusta. Järjestänet kunnon juhlat lähipiirillesi kotona? Oletko ajatellut päivä- vai iltatilaisuutta? Tarjoilu, pukeutumiskoodi?

  Olisi kiva jos ottaisit kuvia juhlistasi ja tekisit postauksen. Et olekaan tainnut juhlapostausta aiemmin tehdäkään?

  • Anonyymi

   Naamiaiset aiheena sairaala ois jännät, ois lekureita, hoitajia, ambulanssikuskeja/ensihoitajia, potilaita jne. Sais aika helposti vieraatkin keksittyä asut!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jos juhlat järjestän, niin en ollut ajatellut että niistä otan kuvia blogiin, koska en usko että mahdolliset osallistujat haluaa kuviaan (vaikkakin blurrattuna) nettiin.

   Nuo naamiaiset olisi aika kiva idea. 🙂