Mekko1.jpeg
Blogi

✩ ♡ Kun mekko on t ä y d e l l i n e n ♡ ✩

Oli muuten aamusti tosi vaikea nousta ylös kun unirytmi on ihan pepuillaan ja lisäksi kaksi kissaa oli levittäytynyt niin leveästi sänkyyn, että itse nukuin sellaisessa kippurassa ettei se uni ollut kaikista syvintä. Ei sitä vaan raaski ajaa söpönä nukkuvaa kisua pois sängystä, vaan yrittää itse pärjätä pienemmällä kaistaleella. Vähän niinku näin. Kahvia vaan termariin ja menoks! 
Meidän Sulo täyttää tänään 2 vuotta! Pakko puhua täyttämisestä, koska en tiedä tarkkaa kellonaikaa milloin hän on tupsahtanut tähän maailmaan. Oli myös pakko napata synttärisankarista kuva heti, kun pääsin hommista, koska ulkona oli just sillon sopivan valosaa. Sulo on tässä kesän aikana kasvattanut pienen kaulurinkin. Pientä herkkupalaa piti vaan heilutella toisessa kädessä että sai pojan katsomaan kameraan. Lisäksi musta tuntuu että kissat aistii ettei ulkona ole kiva ilma, kun eivät millään hingu ulkohäkkiin. Kaikki vaan nukkuu omissa koloissaan. 

Viikonloppu menikin hauskasti, kun olin lauantaina pitämässä Siljan kanssa hauskaa – oli niinkin hauskaa, että talviturkkikin läks yllättäen pois. Siellä uidessa sain käsivarret ihan kipeiksi, mut varmaan perjantain treenillä oli myös syytä että silleen kipeytyi. Mut me otettiin päivästä videopätkiä, joten pääsette vähän myöhemmin pitämään meidän kanssa hauskaa. 
Sunnntaina menikin mulla aikalailla koomaillessa eli löhösin sängyllä ja lueskelin Hietamiehen kirjaa eteenpäin. Ihan jo siitäkin syystä, että tämä luettava kirja sekä sarjan seuraava pitää palauttaa kirjastoon kuun lopussa. Harmittaa vain nämä auringottomat päivät, koska kirjoja olisi kiva lukea samalla kun ottaa aurinkoa. Herkuteltiin myös kuhalla, jonka mies oli kaverinsa kanssa napannut silloin kun mie olin Siljan kans. Kunnon ennätyskuha, kun painoi peräti 4,7kg! 

Maksimekko – Wish.com / Sandaalit – Wish.com / Laukku – Furla

Nyt on pakko kehua tätä ihanaa maksimekkoa jonka pitkän harkinnan jälkeen pistin tilaukseen Wishiltä (linkki tuolla ylempänä, jos jotain kiinnostaa). Mulla on tästä koko 7XL ja onneksi mukana tuli tuollainen nauha, koska ilman sitä mekko olisi ollut aika muodoton tuosta yläosasta – tämä näkyy yhdellä videolla, joka tulee blogiin jossain vaiheessa. Vähän tässä myös mietin että pitäisikö käydä lyhentämässä mekkoa, koska se on hitusen verran liian pitkä. Oon tässä tehnyt niin, että oon nostanut tuota päälikangasta ylemmäs, muttei se ole näyttänyt sitten sivuprofiilissa kovin nätiltä. Pitää kuitenkin konsultoida ompelijaa, että suositteleeko hän lyhentämistä, vai olisiko hänellä joku kikkakolmonen taskussa. Mut tykkään, tykkään kuin hullu puurosta! 
Mekko tuli oikein pikatoimituksella vaikka alunperin oli ilmoitettu, että kuukausi kestäisi ennenkuin saapuisi, mutta sieltä yllätettiinkin vain parin viikon toimituksella. Voi sitä intoa, kun tajusin että tämähän siellä paketissa odotti. Nyt vähän mietiskelen tilaisiko kyseiseltä kaupalta muutakin, mutta taidan toistaiseksi vain ihastella. Pakko oli tallettaa kauppa itselle ylös, kun kerran on löytynyt sellainen jonka tuotekuvat vastaavat todellisuutta. Hintaa tällä mekolla oli vähän enemmän kuin aiemmin eli 22€ + 8€ toimituksesta. Ja pienenä tietoiskuna vaan, että jos tuolta Wishiltä tilaa, niin 22€ on se raja josta ei tarvitse maksaa arvonlisäveroa (postikuluja ei lasketa) – Tullin sivuilta löytyy Tullilaskuri, sinne syöttää tiedot niin saa suuntaa antavat tiedot.   

31 kommenttia

 • Ninni

  Tuo postauksen otsikko kyllä kuvaa tuota mekkoa! Täydellinen väri ja istuvuus <3 Mun mielestä toi pituus on hyvä, ellei se sua sitten häiritse esim. kävellessä? Pitää käydä itsekin tsekkaamassa Wishin tarjonta 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se häiritsi tosiaan kun piti mennä esim. rappuja alas, ei isommin kävellessä haitannut. Mut on nyt tosiaan lyhennettävänä, otetaan sellaiset 4cm pois. 🙂

 • gaia

  Mietitkö muuten vaatteiden eettisyyttä kun ostat? Entä ympäristöystävällisyys esim. kangasvalinnoissa?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Yritän katsoa kun siihen on mahdollisuus, aina näiden plussakokoisten vaatteiden kanssa ei tätä pysty tekemään.

 • Anonyymi

  On kaunis mekko!
  Mä en nyt ihan ymmärtänyt tuota täyttämis juttua? Eikö yleensäkin puhuta, että joku täyttää vaikka viisi vuotta?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, tottakai kaikki aina täyttää mutta tarkoitin sitä etten tiedä mihin aikaa Sulo on syntynyt että kirjoitanko siinä kirjoittaessani että täyttää vai täytti. 🙂

 • Anonyymi

  Upeakuosinen mekko tosiaan! Ainut mikä hieman häiritsee, on yläosan laskomaisuus tai krepitys. Mielestäni se muhkeuttaa liikaa poveasi joka ei sitä korostusta kaipaa kyllä yhtään lisää.

 • Anonyymi

  Jos mekko on täydellinen, niin siinähän ei silloin ole mitään vikaa? Ei pituudessa, ei leveydessä… Huvittaa vaan, että sinullakin on aika monta täydellistä mekkoa ollut.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä mekosta voi silti sanoa että täydellinen, jos siinä on vain pienestä viasta kyse, niinkuin tässäkin. 🙂

 • Anonyymi

  Kaunis väri! Ehkä tosiaan hippasen pituutta pois, ettei ole kompastumisvaaraa. Seuraksi ottaisin ison laukun 👍🏻

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos. Pituudesta lähtee 4cm pois, juurikin kompastusvaaran takia, ainakin rapuissa tämä on ongelma. 🙂

 • Anonyymi

  Joo nappaset vain portaissa ja esteiden ylityksessä helmasta vähän kiinni, kauheimpia maksimekkoja ovat liian lyhkäiset pituudeltaan ja toisekseen tuolla helmassa on toi reunus, vaikea sitä ainakaan sieltä olisi lyhentää saattais keveys kärsiä. Mäkin nappailen pitkästä mekosta aina kiinni tarpeen vaatiessa (siitä mihin käsi loppuun niin suurinpiirtein siitä). Nättihän tuo on, sellainan kesähempeä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei tästä tule liian lyhyttä kuitenkaan, että pysyy edelleen maksipituisena. 🙂 Ja mulla on se ongelma etten tykkää aina olla nostelemassa helmaa ylös. 🙂

 • Anonyymi

  Vieläkö sinulla on se ysl:n musta shopperi? Olisi kiva saada siitä asukuvaa kun en muista sellaista nähneeni. Kiinnostaa myös, miten se on kestänyt käytössä. Myös kissapostauksia toivoisin, koska meille kotiutui vasta suloinen löytökissa <3 Ihan siis kokemuksia miten teillä esim kissat ruokailee, miten vessa-asia järjestetty, miten aktivoitte sisäkissoja, mitä tarvikehankintoja suosittelet kissakotiin jne. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, löytyy edelleen. Sitä en ole nyt juuri käyttänyt kun olen pärjännyt pienemmillä laukuilla. Asukuvaa laukusta löytyy alkuvuodesta, jos kurkkailet sinne suuntaan. 🙂

 • Anonyymi

  Ihana väri mekossa! Millä maustoitte kalan? Itse tykkään myös tosi paljon kalasta ja valkolihaisen kalan päälle sopii hyvin sitruunapippuri ja joku hyvä kastike.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voita, suolaa, sitruunaa ja sitruunapippuria. 🙂

 • Anonyymi

  Hei ootko alkanut juomaan kahvia? Minusta ennen et juonut ollenkaan sitä. Yks kahvikissa täällä huomasi sun mainitseman termariin laitetun kahvin heti 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Vain pakon edessä jos haluaa silmät auki. 😀

 • simsalabim

  Tykkään lukea blogiasi ja katsastella kauniita vaatteita. Olen ajatellut tilata tuolta Wishiltä, mutta mietin, että mitenkä hyvin kokotaulukot pitävät paikkansa. Onko sinulla kokemusta?