003_.jpeg
Blogi

Kun aikaa on liian vähän

joudun aina välillä mutisemaan että vuorokaudessa vois olla muutama lisätuntikin kun tuntuu ette mitään ehdi enää tekemään vaikka aikaakin on nykyisin enemmän. Mun piti eilen pitää bloggaamisesta taukoa koska tuntui että nyt pitää antaa kirjeille kunnolla huomiota ettei tuo pino tuosta kasva aivan järkyttävän isoksi. Kaikki tää lähti siitä kun maanantaina olin intoillut että mulla on viis tuntia aikaa kirjotella kirjeitä. Ja paskanmarjat! Viis pitkää tuntia ja ainoa mitä mä sain aikaiseksi oli yksi ainoa sana – ”raaputella”. Eilen sitten muistelin niitä aikoja kun olin työttömänä ja sain aamusti heti klo 8.00 alkaa raapustelemaan kirjeitä. Sillon oli niitä aikoja kun ei laatikossa ollut isoa kirjepinoa. Sillon saatoin jopa vastata samana päivänä saapuneeseen kirjeeseen ja postittaa takaisin. Enää tuo ei onnistu mutta enpä vaihtaisi silti hetkeäkään pois vaikka välillä ärsyttääkin.

Harmillista että lukemiset on tällä hetkellä jäissä. No ei ihan tyystin, ehdin onneksi bussimatkan aikana lukemaan. Mä niin luulin että kun on aikaakin enemmän, niin ehtisi taas tekemään vaikka ja mitä. No enpä tiennytkään kuinka väärässä olin kun noin kuvittelin. Jätin miehelle aamusti lapun että veisi luetut kirjat pois ja noutaisi samalla kaksi tullutta kirjaa. Itse painelin netin kautta pariin vanhempaan kirjaan kuukauden lisää lukuaikaa. Sitten on kaikenkaikkiaan neljä kirjaa luvussa, eiköhän kuukaudessa ehdi lukemaan.

Kovasti suunnittelin että töiden jälkeen ottaisin tunnin torkut mutta
bussissa iskeytyi todellisuus päin naamaan – ei oo tuollaiseen
ihanuuteen nyt aikaa vaan pitää puurtaa hommia eteenpäin. Eipä ne muuten
tule koskaan tehdyiksi.

Hahahah! Mitähän ihmettä mä mahdan mököttää tässä kuvassa? Oli ihan
pakko julkaista vaikka ilme onkin kaikkea muuta kuin iloinen.

Oon tykännyt käydä töiden jälkeen keskustassa kääntymässä, ilman mitään sen kummempaa syytä. Katsella ympärilleni ja nauttinut kun ei oo tarvinnu kävellä kieli keskellä suuta. Tosin tällä kertaa mulla oli parikin syytä käydä kaupungilla. Ensin kävin hakemassa kaupasta pesupussin – mun vanha on mennyt hukkaan (mistä mulle aina tuleekin näitä tavaroita jotka tekee mulle abracadabrat ja katoaa?) enkä oo uskaltanut esim. rintaliivejä pestä pesukoneessa mutta nyt voin pestä kun saan ne tuohon pussiin. Toisekseen kävin kaverin työpaikalta nopsaan hakemassa lämpösuoja suihkepullon, jos jossain vaiheessa ehtisin keskittymään hiuksiini.

Kävin myös Zizzissä pyörähtämässä mutten löytänyt mitään sykähdyttävän ihanaa vaatetta. Sen jälkeen kävin nauttimassa Mozzarella-Pesto Ciabattan Cafe Steinerissä kun siinä oli sen verran aikaa ennenkuin bussi kotiinpäin lähtisi. Taaskin unohdin että heille on tullut smoothieita – pitää miettiä joskos huomenna kävisin sellaisen maistamassa työpäivän jälkeen kun menen keskustaan tekemään yhden siivoustuurauksen.

Zillakin tuli kuvatessani ihmettelemään ponnaria joka mulla oli kädessä. Sain meistä ihan hauskoja kuvia mutta ne tulevat sitten blogin FB-sivuille ja/tai Instragramiin. Ei pistetä blogia tukkoon kuvista vaikka kovasti tekisikin mieli.

Joku aivan varmasti kysyy niin kuvan mekko on Yoursilta ostettu eikä sitä tietääkseni ole enää saatavilla. Työkaverikin nappas helmasta kiinni ku halus kattoo mistä materiaalista mekko on tehty. Harmittaa koska olisin kyllä mieluusti ottanut tämän siinä violetissakin versiossa. Oh well, kaikkea ei voi aina saada. Hei muuten, sattusko joku Porilainen tietää saako täältä jostain liikkeestä noita Vansin kenkiä?

62 kommenttia

 • confetti

  Vansia myy Kookenkä ainakin Tampereella, vois veikata että Porissa myös 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En ainakaan nähnyt Vanseja mielestäni tuolla, Consseja kylläkin. Pitää käydä uudelleen kattoos…

  • sanna

   Cittarin kookengässä on eri mallisto, kuin keskustassa. Tosin en tiedä onko siellä vsnsin kenkiä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Aijaa? No pitää kattoo jos joku päivä hyppäis bussiin joka menee sinne. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nii määki luin sillo kun olin työttömänä. 🙂

  • Anonyymi

   Töissä kyllä käyn, mutta iltaisin ja aikaisin aamulla on aikaa lukea. Joskus kun on oikein hyvä kirja, täytyy vähän nipistää yöunistakin!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sulla ei varmaankaan ole bloggausta ja kirjeenvaihtoa, et jos multakin otettaisi nuo pois niin ehtisin hyvin lukemaan kirjoja. 🙂

  • Anonyymi

   Bloggaan, teen käsitöitä, kirjoitan kirjeitä ja luen. Aikaa riittää kaikkiin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ai säkin bloggaat? Pistähän osoitetta 🙂 Mut nyt kyl kerrot miten ehdit tuon lisäks viel lukemaankin?Onko ne kirjat jotain satasivuisia?

  • Anonyymi

   Kiitos nimeämisestä, mutta en koe itseäni superihmiseksi. Minulla ei kulu bloggaamisessa kuin joku puoli tuntia kerrallaan, enkä edes bloggaa joka päivä. Kirjekavereita on muutama, joten ei kirjoittamisessakaan mene paljon aikaa. Luen kyllä joka ainoa päivä jotakin ja minulla on monta kirjaa yhtä aikaa kesken.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mulle ei tuollaiset puolen tunnin bloggaamiset onnistu. 🙂 Paitsi tietenkin sitten jos teen lyhyempiä postauksia, mitä aika monikin tuntuu tekevän. Ehkä menettelytapaa pitää muuttaa. 🙂

 • Anonyymi

  Miksi sinulla on nykyään aikaa enemmän? Alkoi kiinnostamaan, koska mainitsit sen niin monesti. 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tuntuu kyllä ettei sitä aikaa oo enemmän ku lisätunteja voisin ottaa vuorokauteen. 🙂 Unista en ala säästämään. 😉

 • Anonyymi

  Mä taas mietin, et mitä ihmeen hommia sulla on mitkä vie aikaasi? Kiireestäsikin mainitsit monta kertaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No työt vie aikaa aika reippaastikin päivästä. 🙂 Ja toiset päivät on kiireisempiä kuin toiset.

 • Anonyymi

  Ärsyttää kun lapseton valittaa ettei ole aikaa. Varsinkaan jos et tee 8 h työpäiviä. Nyt ymmärrän mikset halua lapsia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No pienestäpä sie sitten ärsyynnyt. 🙂 Tuolla tosin ei ole tekemistä sen kanssa miksen halua lapsia. 🙂

  • mirkkuli

   Mulla kans nousi pieni ärsytys, kun lapseton valittaa ettei ole aikaa.. mulla kun ei ole sitä omaa aikaa edes vessassa käynnit, vaan sinnekin tunkee nuorin herra mukaan. Mutta en valita 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No onhan se nyt sanomattakin selvää, että kun on niitä muksuja niin sillon sulla ei oo aikaa. Tai no, on mulla kavereita joilla on lapsi ja hyvin ovat saaneet sitä omaakin aikaa. Mulla taas kun on päiviksi kaikenlaista muuta tekemistä. Että saa sen päivän sullottua täyteen kaikenlaista tekemistä – lapseton tai lapsellinen. 🙂 Mut en mä kans sen ihmeemmin valita et on kiirettä. Ja toisaalta, ainahan me ihmiset valitetaan – millon on kylmä/kuuma, kiire/ei kiire jne. 🙂

  • Kristiina

   Mua sitten taas pienesti ärsyttää kun ajatellaan että lapsettomalla ei vois olla kiire 😀

  • Anonyymi

   Mirkkulin kanssa samaa mieltä, ei tule mieleen sinällään valittaa "lapsellista elämää", kyllä lapset tuo elämään niin paljon. Mutta jos lapseton alkaa valittamaan että aikaa on liian vähän niin hohhoijaa. Toki suuri osa perheellisistäkin saa omaa aikaa mutta työn ja perheen lisäksi sitä on vain murto-osa kuin lapsettomilla. Puhutaan korkeintaan muutamasta tunnista/viikko jos haluaa lastenkin kanssa aikaa viettää.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä en taas nyt ymmärrä miksei mullakin saa olla kiire ja aika kortilla vaikka lapseton olenkin? Mulla se aika menee muuhun kuin lastenhoitoon.

  • Katja

   Te kuitenkin valitsitte lapsien hankkimisen. Me valitsimme elämäämme jotain muuta. Lopputulos: aikamme kuluu valitsemiimme asioihin, eikä ole ylimääräistä aikaa.

   Mutta joo, onhan se kaikkein arvokkainta hommaa täyttää entisestään ylikansoitettua maailmaa uusilla lapsilla… Jos nyt kuitenkin ihan vain myönnettäisiin se, että te hankitte ne lapset itsekkäistä syistä, eikä se tehnyt teistä mitään marttyyreja, joiden aika on paremmin käytettyä kuin meidän muiden. Esimerkiksi minun aikaani kuluu vapaaehtoistyöhön. Aletaanko kilpailemaan siitä, kummalla on suurempi oikeus valittaa ajan puutteesta?! Surullista lukea noin lapsellista tekstiä ihmisiltä, joiden vastuulla on pienten lasten kasvattaminen aikuisiksi.

   Sitä paitsi, erään brittitutkimuksen mukaan ihmiset, joilla on koira, antoivat enemmän laatuaikaa koiralleen, kuin lapselliset lapsilleen. Jotain ajateltavaa siinäkin.

  • Anonyymi

   Minua ärsyttää kun äidit kuvittelevat olevansa oikeutettuja arvostelemaan lapsettomia ja varsinkin lapsettomien elämäntapaa. Toisten ihmisten kiire tai kiireettömyys ei kuulu teille hyvät perheelliset vähimmässäkään määrin.
   Te vanhemmat olette ihan itse valinneet perhe-elämän, turha teidän on purkaa pahaa oloanne ja katkeruuttanne lapsettomiin.

   -Mimmu-

  • mirkkuli

   Arvasin et sohaisin ampiaispesää tolla kommentillani, hih.. johan siellä hikeennyttiin ja heti sain kuulla olevani huono kasvattaja, itsekäs ja syyllinen maailman ylikansoittamiseen! 😀
   Suosittelen löysäämään pipoa, sillä tuollaiset syyttelyt kertoo enemmän syyttäjästä kuin syytetystä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No no, vähän nätimpää tekstiä itse kultakin toivoisin. Lapselliset kuluttavat aikansa siihe perheeseen, se nyt on selvä ja me lapsettomat taas johonkin muuhun. Miksei kummallakin saa olla aika kortilla? Mitä pahaa siinä on? Omassa tapauksessani kiireellä on ihan syynsä mistä en nyt valitettavasti ala blogissa kertomaan kun on henkilökohtaista mutta pointti se, ettei tämä kiire ikuisia kestä. 🙂

  • Anonyymi

   Mirkkuli; pointti(jota selvästikään et ollut tarpeeksi fiksu tajuamaan), oli se, ettei lasten hankkiminen tehnyt sinusta jotain muita parempaa marttyyria, jonka aika on kaikkein parhaiten käytettyä ja jolla on oikeus valittaa kiireestä, kun taas lapsettomilla ei ole. Sinun kiireesi on oman valintasi tulos, aivan kuten kaikkien muidenkin maailman ihmisten. Anteeksi nyt kauheasti, ettei kukaan täällä pidä sinua parempana kuin muut, mutta etpä sinä siihen näköjään muita tuolla asenteella tarvitsekaan.

   Kuva kuitenkin, että sinulla on kaikilta kiireiltäsi aikaa kirjoitella vinoilevia kommentteja täällä! 😉 Tosin kommenttisi taso osoitti, että tuohon mitenkään liikaa ajatustyötä ollut käytetty, joten ehkä sinulla sitten todella on enemmän kiire kuin minulla. 😀

 • Anonyymi

  Toi mekko on kyllä niin nätti. 🙂
  Mä voisin antaa muutaman tunnin itteltäni, oon aina niin väsyny et en jaksa ite niitä kaikkia. 😀
  T. Virpi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitti, se on kyl ihana ja moni muukin sitä on jo livenä ihastellutkin. Oi kiitos, ottaisin ilomielin tuntisi – miksei olla viel keksitty tommosta lataussysteemiä että voi toiselta "vuokrata" aikaa. 🙂

 • Anonyymi

  Nyt kun on ollut pinnalla nettikauppojen palautusten muuttuminen ainakin osissa myymälöistä maksulliseksi, kiinnostaisi tietää Pipsa sinun kantasi asiaan. Erityisesti on moitittu sitä, että ihmiset tilaavat tuotteita ja jättävät noutamatta paketin tai tilaavat useamman tuotteen kokeiluun löytääkseen parhaimman (esim. useampaa väriä). Ilmaisista palautuksista tulee isoja kustannuksia myyjälle ja tuotteiden hintoihin kaiketi sekin on lisättävä.
  Mitä tuumailet tästä paljon nettikauppoja käyttävänä?

  Hyvä postaus muuten 🙂

  – Tilda

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No musta tuollainen on kyllä tökeröä että tilataan eikä sitten edes noudeta. Mä en oo tuota värikokeilua edes harrastanut. Mut esim. pienissä verkkokaupoissa tuo on ikäväkin juttu kun se palautus sinne kauppaan takas maksaa. Musta on ihan hyvä että palautus tulee maksulliseksi – ehkä se hillitsisi ihmisten shoppailuvimmaa. Ja kiusanpitoa – tiedän että jotkut ovat kiusallaan tilanneet ison kasan kun tuolla tavalla saa. Ite oon Ellokselta joskus tilannut niin että ottanut paritkin housut ja sovitellut. Vaatteiden suhteen tuo on vähän pakkokin ja itse oon aatellu ettei tuu turhaan semmosta suopaamista ja huopaamista kun on tarpeeks monta vaihtoehtoa, niin pääsee yhdellä postituskerralla ja ite aina ostin ne jotka olivat hyviä.

  • Anonyymi

   En minäkään maksullista palautusta pahana asiana pidä, mutta tuotekuvauksia voisi vaatteiden osalta tarkentaa. Selkeät mitat ennen kaikkea, niin heti vähenisivät palautukset. Toisaalta maksullinen palautus on väärin silloin, jos kauppa lähettää virheellisen tai väärän tuotteen. Näin on käynyt usein! Viimeksi tuli bikinihousujen sijaan bikiniyläosa ja naisten toppatakin tilalla miesten valtavan kokoinen villapaita :/

   – Tilda

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tuo on kyllä totta, voisivat alkaa ilmoittamaan mittoja! Pystyisi paremmin arvioimaan et menisikö päälle. Ne sellainen yleiset mittatiedot on perseestä, mitä noissa nettikaupoissa on koska ne on erilaiset eri vaatteiden kanssa. Pienemmät nettikaupat noita kyllä ilmoittelee mutta ei esim. isommat.

   Tuskin tommosessa tapauksessa missä pystyy todentamaan et kauppa töpeksiny, niin tarvii maksaa. Tai jos, niin jää kyllä sitten viimeiseks ostoskerraks siitä kaupasta. Mullekki ku lähettivät väärän paidan mutta mikä osottautui ihan silti sopivaksi, niin antoivat sen ilmaiseksi. Musta tuo oli kiva. Olisin toki voinut pienesti maksaa kun kuiteski ihan kiva paita. 🙂

 • Anonyymi

  Onko Pipsa työkuviot muuttuneet? Mä jouduin jäämään raskaasta siivousduunista juuri pois kun jalat eivät kestä, polvet ja lonkka kiukettelee. Mikset kouluttaudu uudelle alalle? Sain itse siitä uuden suunnan elämälleni!
  Oikein ihanaa loppuviikkoa, blogiasi on mukava lueskella!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No eipä tässä nyt isompia muutoksia ole tullut. 🙂 Oon mä tuota kouluttautumista miettinytkin muttei mulla oo semmosta alaa mikä innostaisi. Tosin ei mulla ole mikään pakko uudelleenkouluttautua. 🙂

 • Anonyymi

  Aika hassua, että tuot kirjoituksessasi toistuvasti esille sen, että joku asia on muuttunut ja aikaa on enemmän. Mulle tuli tunne, että oikein houkuttelet kysymään, mistä on kyse, muttet sitten kuitenkaan vastaa kunnolla. Kiusaamista..

  • Anonyymi

   Samaa mieltä olen. Tuttu ilmiö esim. Facebookista. En ymmärrä miksi ei voi kertoa suoraan asioista, vaan kerjätä ihmisiä kyselemään. Tuohan se tietysti enemmän kommentteja…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis missä mä tuon esille että asiat muuttuneet? Ainoa mikä muuttunut niin se että aikaa on enempi muttei sillä ole mitään tekemistä töitteni kanssa. Kyllä niitä edelleen on. Ja hei ei kannata uskoa kaikkea mitä joku jossain keskustelupalstalla väittää. 🙂

  • Anonyymi

   Aikaa on enempi mutta hirvee kiire? Vihaan tuota kiire sanaa. Se on usein vaan itseaiheutettua. Turha kiireen hokeminen se vasta kiireen tekee. Ja kiire on usein huonosti organisoitua ajankäyttöä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis nyt on kiire, mutta aikaa on tosiaankin enempi kun on tullut setvittyä tuota omaa aikataulua vähän järkevämmäks. Kiire loppui tähän iltaan. Nyt pitäs taas normalisoitua mutta varmasti joskus toiste on taas kiire. 🙂 Ja kun vuorokaudessa on VAAN 24 tuntia joista käytän 7,5h nukkumiseen.

 • Anonyymi

  Siis sulla on aikaa liian vähän (osapäiväisen) työssäkäynnin, kirjeenvaihdon ja bloggauksen takia? Anteeksi nyt vain, mutta kuulostaa vähän liioitellulta kiireeltä. Toki sitä saa kiireen itselleen kehitettyä, vaikka olisi tekemistä kuinka vähän, mutta vähän tuntuu ajanhallinnan kanssa olevan ongelmia, jos sinulle em. kolme asiaa todella aiheuttaa päivästä toiseen jatkuvan kiireen. Ja tiedän kyllä, mistä puhun. Olen muutaman vuoden ajan täysipäiväisen työnteon ohella vienyt yliopisto-opintoja täysipäiväisen opiskelijan tahdilla eteenpäin samalla tehden päivittäin urheilutreenejä. Silti ehdin kyllä tekemään kaikenlaista muutakin. Toki ihmiset käsittää kiireen erilailla ja näin, mutta toisaalta se voisi olla sinullekin valaisevaa huomata, että oikeasti kyllä todennäköisesti ehdit tekemään ihan hyvin paljon erilaisia asioita, kun vähän suunnittelet paremmin ajankäyttöäsi ja mietit, että mitä todella haluat tehdä, ja mihin käyttää aikasi. Yleensä aika tuppaa riittämään juuri siihen tekemiseen, mihin sen haluat käyttää 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Enhän mä ole misdään vaiheessa väittänyt että kiireeni on monena päivänä mutta nyt on ollut kaikenlaista hoidettavaa asiaa. Kiireen saa kyllä kukin tahansa tehtyä. Mä kyl yleensä osaan suunnitella ajankäyttöni mutta ihmenainen en kuitenkaan ole. Mut kaikki onnekd rauhottuu aikanaan.

  • Anonyymi

   Eli siis täysipäiväinen työ kahdeksan tuntia päivässä (plus työmatkat), normaalitahti yliopistossa on 40 tuntia viikko (plus matka yliopistolle) ja päivittäin urheilua matkoineen? Tekee ainakin 18 tuntia vuorokaudessa ja silti sinulla on aikaa vielä kaikenlaiseen muuhunkin, nukkumisen lisäksi? Tuota… Joo, totta kai me uskotaan! 😀

 • Anonyymi

  Kyllä te anonyymit jaksatte päteä omalla erinomaisuudellanne, voi herttileijaa sentään. Miten sinä Pipsa jaksat vängätä näiden besserwissereiden kanssa? Mua ärsyttää jo lukea näitä. Menkää kaikkitietävät sinne av-palstalle pätemään.

  Ja tsemppiä sulle Pipsa, kiva blogi lukea juuri siksi kun et esitä jotain muuta kuin olet.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En mä aina jaksakaan vängätä. Turhaahan noihin on enää toisaalta vastata koska oon jo sanottavani sanonut mutta….

 • Anonyymi

  Tää on nykyään aika yleistä että jos joku lukija antaa ns. negatiivista palautetta niin siitä vedetään herne nenään välittömästi mutta jos Pipsa hermostuu jollekin lukijalle ja selkeesti piruilee (nätisti sanottuna) takaisin niin se on kyllä sallittua. Ja aina ei lukijan mielipide oo ollenkaan paha. Miksi kaikkeen pitäis olla että ihanaa jne. Eiköhän Pipsankin pitäis itsekin jo tietää että jos kirjoittaa ajanpuutteesta niin aivan varmasti osa asiaa ihmettelee 🙂 Mutta jokainen tyylillään, joku ehtii enemmän joku vähemmän.

  • Anonyymi

   Samaa ihmettelin. Eikö keskustelu ole just sitä et kaikki tuo esiin omia ajatuksiaan ja näkökantojaan? Miksi juuri eriäviä ajatuksia esittävien pitäisi mennä jonnekin keskustelupalstalle? Ihmeellistä reagointia. Kiusaaminen ja tahallinen änkyttäminen asioista on tietty eri asia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllähän täällä saa keskustella mutta mitä nyt oon katsonut niin aika nopeasti tulee tappelu kun toiset on toista mieltä ja toiset toista, ja kumpikin ajattelee toisen olevan väärässä. 🙂 Niinku nyt tämä meikäläisen hetkittäinen kiire ja ajankäyttö yleensäkin. Tässäkään EI OO OIKEETA TAI VÄÄRÄÄ, on vaan jokaisen omia henkilökohtaisia valintoja. 🙂

 • Marjukka

  Ihme keskustelu. Hassua kilpailla siitä kenellä on eniten kiire:D

  Olen itse töissä täysipäiväisesti, on myös iltakokouksia silloin tällöin, on lapsia, luen paljon, opiskelen työväenopistossa yhtä vierasta kieltä, käyn teatterissa, konserteissa, keikoilla, näyttelyissä, tapaan ystäviäni, vietän aikaa mieheni kanssa, teen pihahommia, kunhan niiden aika taas tulee, seuraan blogeja, olen myös aktiivisesti mukana taloyhtiön hallituksessa.

  Laiska töitään luettelee;D, mutta tämä sen takia, että aniharvoin voin sanoa, että minulla on kiire.

  Mutta se mitä en tee, tai teen aniharvoin, on TV:n katselu, tai mistä niitä ohjelmia nyt katseleekaan, netistä. TV vie uskomattoman paljon aikaa, aikaa jolloin ihminen vaan istua rötköttää passiivisena ja tuijottaa ruutua. Ei minulla sinänsä mitään TV:tä (tai netistä katsottavia ohjelmia) vastaan ole, mutta tämä on minun ratkaisuni, enkä mitään katsomista enää kaipaakaan.

  Eli en osaa kommentoida putousta, kun en sitä katso;)

  Ärsyttää kyllä kieltämättä usein kiireen valittajat, se on usein vain sellainen tapa.

  (Ja jos joku ihmettelee, miten päivällä kirjoitan, niin olen ylityövapaapäivällä.)

 • Anonyymi

  Vaikka sulla nyt tuntuukin olevan paljon lukemista, niin suosittelen listoille kirjaa "Jäähyväiset Einolle", raskas kirja kyllä, mutta tosielämää!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, perehdyn tuohon jahka saan nuo nykyset luettua. 🙂

 • Ano 1234

  Kiire voi olla kellä vaan, elämäntilanteesta riippumatta. Usein me kuitenkin teemme sen itsellemme haalimalla liikaa asioita päiviimme. Joskus pitää osata priorisoida, jotta selviää eikä elämänhallinta käy mahdottomaksi.

  Jos kirjeiden kirjoittelu alkaa tuntua vähän kuin velvollisuudelta, kannattaa kait vähentää kirjekavereiden määrää. Lukemisenkin soisi olevan rentouttavaa puuhaa, ei stressaavaa, jollain tapaa pakkomielteistä. Bloggaaminenkin on vain harrastus, joten ei siitä pitäisi ottaa liian vakavasti eli käyttää siihen enemmän aikaa kuin kohtuudella ehtii.

  Vaikka osa ano-kommenteista onkin aina hieman kyseenalaisia kaikkine valituksineen ja ihmettelyineen, niin silti uskallan sanoa, että P tavallaan provosoi (tietämättään/tahallaan?) anoja tarttumaan erilaisiin asioihin, puhumalla jotenkin ristiin. Eli aikaa on enemmän, mutta silti ei ehdi tekemään normiasioita kuin ennen, vaikkapa esimerkkinä. En itse ainakaan yhtään ihmettele, että joku kommentoi tuota työaika-asiaa, koska on oikeasti ihan eri asia tehdä täyttä työaikaa kuin osa-aikaa. Ja on ihan eri asia 8h työpäivän jälkeen käydä kaupassa, valmistaa ruoka, hoitaa lapset ja muut sosiaaliset suhteet jne jne. Toisaalta perheelliset saavatkin useimmiten jollain kummalla tavalla hoidettua kaiken valittamatta. Onko se tottumiskysymys?

  Toisaalta miksi vähätellä toisen kiirettä ja pitää omaa jotenkin isompana, etuoikeutetumpana.

  Mukavaa kevättä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tuo on kyllä totta, että osan oman kiireeni asioista olisin voinut sopia toiselle päivällekin. Mutta sitä vaan aatteli että mitä nopeammin on tehty, niin sitä nopeammin pääsen taas löysempään päivärutiiniini. 🙂 Kiireeni ei siis suinkaan ole pitkäkestoinen, ainainen vaan hetkellinen.

   Kirjeiden kirjottelu EI KOSKAAN ole tuntunut velvollisuudelta eikä mulla niitä kirjekavereita paljon nykyisin edes ole. Olen kirjoittanut kun siltä tuntuu mutta ärsyttää kun jonakin päivänä ei saa raaputettua sanaakaan tai vaikak sen sanan, kun on ensin suunnitellut että nyt rentoudun kirjeiden parissa. Kirjoittelu on mulle rentoutumista. Samoin kuin kirjojen lukeminen, tykkään lukea hieman ennen unillemenoa, se rentouttaa siinä määrin että uni tulee nopsaan simmuun. 🙂 Bloggauskin on harrastus mutten silti voisi ajatella mitään postaus per viikko tai pari postausta per viikko. Haluan kirjoittaa, mutta kuten ylempänä jo vähän mietiskelinkin että ehkä blogitekstit voisi lyhentää ja niinollen myös aikaa jota käyttää blogiin, vähenisi.

   Ymmärrän tuon aikaihmettelyn koska ettehän te tiedä mun työkuvioista pahemmin mitään. Mulla tulee itseasiassa tunteja sen verran, että voidaan laskea täyspäiväiseksi. Ja kun vuorokaudessa on vaan 24h joista sen 7,5h tykkään käyttää nukkumiseen. 🙂 SIitä en tingi!

   Ps. En muuten provoa, se on sitten jokaisen omissa päätelmissä jos joku provolta tuntuu mutta tahalteni en mitään tee.

 • Anonyymi

  On olemassa sanonta: Kiire on vain itsetehostusta. Pitää aika usein paikkaansa!

  • Anonyymi

   Seurasitko eilen netistä eduskunnan lähetekeskustelua tasa-arvoisen avioliittolain kansalaisaloitteesta?