Asu1.jpeg
Blogi

Kohti uusia tuulia

Mä tein sen! Kävin aamusti aikaisin salilla! Siellä piti olla jo aikaisin aamulla, mutta oli aamutuimaan pieniä käynnistymisongelmia. Silmät oli auki, mutta käsky ei mennyt jalkoihin, että olisi noussut ylös. Pieni perhoslauma oli vatsanpohjassa kun tuonne Wellgo Training Centerin salille taas pitkästä aikaa menin, tosin jännitykseni johtui siitä kun menin salille niin, ettei siellä ollut vielä ketään. Aiemmin olen käynyt illemmalla, että vastaanottokin on ollut auki. Mut tuli mentyä ja vedettyä treeni läpi – pikkusen tuntuu käsivarsissa ja reisissä että on jotain uinuvia lihaksia on herätelty. Nappasin sieltä jotenkin videotakin, mutta en ole ehtinyt käymään niitä läpi, joten en tiedä miten onnistuivat. Mut tämä aamu vain vahvisti ajatuksiani mennä ensin 1xvko, ennenkuin nostan määrän siihen 2xvko. Hyvä myös katsoa hommien alettua, että onnistuuko tällainen aamutreenailu vai pitääkö se muuttaa iltasemmaksi.  
Salin jälkeen mieheni heitti mut äitini luokse, jossa viihdyin hetken aikaa. Äiti letitti hiukseni mutta kuten näette, ei ottanut oikein kiharaa. Seuraavalla kerralla voisi kokeilla niitä papiljontteja, vaikka mulla on niiden käytöstä vähän ikävämpi muisto. Me joskus äidin kanssa laitettiin papiljontit hiuksiini, kuivattiin kuivaimella ja musta tuli tällainen. Ikinä enää en tuollaista halua, mutta mitä netin ihmeellisestä maailmasta ymmärsin lukeneeni, niin kivempiakin kiharoita saisi permanentilla. Loivempia kiharoita. Sanoinkin äidille, että mun pitää varmaan alkaa miettimään sellaista jos haluan kiharaa hiuksiin. Sitten äiti painui takaisin nukkumaan ja mä päätin lähtee hetkeksi kaupungille kiertelemään, ennenkuin lähtisin kotiin. Yritin metsästää Tigeristä kirjekaverin vinkkaamia kissatarroja, mutta en löytänyt. Kaveria kävin moikkaamassa ja Ratsulassakin kävin kurkkaamassa olisiko mitään kivaa – ei muuten ollut. Sitten kovalla kiireellä kotiin, en uskaltanut edes kaupassa käydä kun vatsa murisi sen verran pahasti ja pelkäsin repsahtavani johonkin syntisen hyvään, joten kiireen vilkkaan kotiin lounastamaan. 

Mulla on menossa Drop Dead Diva -sarjan maratoonikatselu, koska hommasin kuukaudeksi katseluaikaa ViaPlaylle ja se loppuu tämän kuun lopussa. Muistaako lukijat kyseisen sarjan? Tää on yksi parhaimmista, eikä siihen vaikuta tyystin se, että päähenkilö on plussakokoinen. Nyt oon saanut tosi paljon vastattuja kirjeitä aikaiseksi, kun oon sivukorvalla (ja silmällä) kuunnellut sarjan jaksoja. Mulla pitää olla jotain taustamölyä, että pystyn keskittymään kirjotteluihin ja kyllä, pysyn ihan selvillä elokuvan tai sarjan juonesta. 
Olin taas viikonloppuna miesten kanssa kalassa, vaikka en itse kylläkään onkinut kun ne mun haluamat affenet ei ole vielä oikein syömisintoisia. Joten otin hyvin rentoilun kannalta tuon reissun, aurinkoa ja hyvää lukemista. Sain myös todella upean kuvan kun lähdettiin pois. Mieli kyllä lepää noissa maisemissa ja muuten veden äärellä. Harmi vaan että mulle tulee aika usein veneilyn jälkeen sellainen hassu olotila, että paikoillaan ollessa tuntuu että ois edelleen veneessä, eli keinutaan, keinutaan, kokoajan keinutaan. Antti Tuiskun tyyliin. Tiedän siis kyllä mikä on kyseessä, mutta joka kerta se jaksaa naurattaa, koska keinuttaa.

Mekko – Dorothy Perkins Curve (Zalando)
Laukku – Metropolis (Furla)
Sandaalit – KenkäPori 

Tänään päätin uhmata säätiedotteen mukaan tuulista päivää ja pukea mekon päälleni, koska se lupas kuitenkin aurinkoa ja +17°. No, mekko päälle ja sääret paljaina paineltiin menemään, ajatuksena että kyllä se aurinko lämmittää. No just joo, kyllähän se lämmittikin, mutta kun välillä on varjoja ja sitä santerin tuulta. Niin silloin, silloin tuli ikävä sitä lämpimämpää asua. Mut oli tää asu kyllä sen hetkittäisten vilujen arvoinen. Ja nyt on pakko sanoa, ettei tuo pohja ole valkoinen, vaan vaaleansininen. Oon itse pitänyt sitä valkoisena kunnes katsoin tarkemmin. Yksi mun mukavimmista mekoista ja jos laukun arvoa ei lasketa mukaan, niin koko asun hinta on 40€. Zalandon alerekistä tulee välillä tehtyä kivoja bongauksia ja varsinkin tämä DP Curve on osoittautunut edulliseksi mutta hyväksi merkiksi. Suosittelen tsekkaamaan Zalandon alerekkiä, Plus Size kohdalta. 
Mä sit menin tilaamaan Wishiltä pari mekkoa ja tuplaten kenkiä. Vaikka ei pitänyt, ei niin, mutta kun eteen tuli, niin en voinut vastustaa. Musta lisäksi tuntuu että ne kengät tulee tyyliin miniatyyrikokoa, vaikka yritin katsoa kokotaulukon sisämittatietojen mukaan. Kahdet kengät on sellaiset, mitkä ihan todellakin haluan, että olisivat sitten oikeaa kokoa. Tiettekö muuten mitä, mun mekkomania on myöhässä. Oon katsellut kaikenlaisia mekkoja, mutta mikään ei ole oikein innostanut. Toivon vain että vielä tulisi vastaan se yksi ihana mekko, joka olisi pakko ostaa.  

48 kommenttia

 • Anonyymi

  Kiva mekko! Oletko tilannut aiemmin tuolta Wishiltä? Saanko kysyä, mitä vaatekokoa käytät? Itse käytän kokoa 52/54 ja olen monesti ihastellut noita Wishillä myynnissä olevia vaatteita, mutta en ole kuitenkaan rohjennut tilata, peläten, että ne ovat liian pieniä.. :/

  Hanna

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos. Olen yhden kerran tilannut aiemmin. Mä en tiedä mikä ois mun tarkka vaatekoko, siis jos yhdellä koolla pitäisi mennä, koska olen tällainen eriparivartaloinen. 😀 Käytän aika montaa eri kokoa, vaihtelevasti 48-56 välillä. Yläosa pienempi, alaosa isompi. Kannattaa tsekata ne vaatetaulukot ja siellä ilmoitetut rinnan, vyötärön, lantion mitat. Ne pitää aika hyvin paikkansa. Mut se on vähän, et sieltä voi tulla huonoa, tai hyvää. Se on vähän riskipeliä loppujenlopuksi.

  • Anonyymi

   Sun oikea vaatekoko on se mikä menee kiinni vaatteesta joka ei ole venyvä. Eli vaikka farkut? Mikä sun hm farkkukoko on? Trikoiset vaatteet venyy vaikka 10 kokoa. Trikoiset leggarit kokoa 48 menee hyvin vielä 58 kokoselle.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nyt en osaa kertoa, koska en käytä farkkuja. 🙂

  • Anonyymi

   Okei, eli ehkä sieltä uskaltaisi tilata, jos kokotaulukot vaan passaa 🙂

   Hanna

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Katso vain niitä kokotaulukkojen antamia mittatietoja. Ja se on niissä kuvissa se kokotaulukko.

 • Anonyymi

  Kun nyt aloitit uudestaan tuon projektisi, oliko sulle tullut minkä verran lisää painoa?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jonkin verran, määrää en kerro nyt tässä kohtaa, enkä tiedä kerronko itse postauksessakaan.

  • Anonyymi

   Miks et? Varmasti lukijoita kiinnostaisi ja olisi fiksua kertoa se myös projektin kulkua koskien.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tuntuu vain siltä, etten välttämättä kertoisi koko painoasioita. Vain niitä fiiliksiä matkan varrella. Kun sen kertominen tuntui tuovan sitä negatiivisuutta, niin ajattelin että kenties tällä kertaa jättäisin sen pois. Josko se sitten rauhottaisi sen ilmapiirin. Mä kun saan itselleni laitettua muualle ylös nuo tiedot.

  • Anonyymi

   Veikkaan kyllä Pipsa että käy juuri toisinpäin, lukijat eivät oikein ehkä "usko" sun elämäntaparemppaan jos yhtäkkiä lakkaat kertomasta konkreettisista tuloksista kuten esim. just painon noususta tai laskusta. Nehän kuuluu elämäntaparemppaan aika olennaisesti. Ja helposti sitä itsekin alkaa vääristellä totuutta ja kieltää jos se paino sitten nouseekin, eikä siitä kerro. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Enpä nyt tiedä, olihan tuota "uskonmenetystä" jo aiemminkin vaikka silloin kerroin minä kuukautena on laskenut/noussut minkäkin verran. Silloin olisi pitänyt kertoa oikein painolukemat, että olisi uskottu. Joten toistaiseksi ajattelin että menen niin, etten kerro tarkempia tiputus/nousulukemia, mutta kerron kyllä sanallisesti onko laskenut vai noussut.

  • Anonyymi

   Miksi se paino on kamalan salaista? Vaikka kertoisit sen ihan reilusti lukemilla, niin ketä se heilauttaa? Itse jokainen kilonsa kantaa, ja tokihan silmämääraisesti voi painon toki arvioida, mutta eikös se ole sustakin kurjaa kun netti väärällään ihmiset kirjoittaa sun painavan 160 kg ja ylikin? Ei muuta ku itsetunto kohilleen ja numerot tauluun😊❤ loppuis nuo netin väärät kirjoitukset, jos ne siis on vääriä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei se sinäänsä salaista ole mutta olen päättänyt etten niitä painolukemia tänne laita. Eikä mua hetkauta nuo painolukemat mitä ihmiset kirjottaa nettiin, kun tiedän itse ettei ne ole totta. 🙂 Ja mitä olen myös kuullut näistä silmämääräisistä, niin yksikään ei ole oikein. 🙂 Itseäni pistää ihmetyttämään, miten paljon joku painotieto saa ihmiset sekaisin. Itsetunto on kohdillaan, numeroiden puuttumisesta huolimatta. 🙂

  • Anonyymi

   Ei me OIKEASTI mitään niillä painolukemilla/painon tiedolla tehdä. Tulisi vaan taas eräille lisää riepoteltavaa. Joten pidä vaan edelleen paino omana tietonasi 🙂

  • Anonyymi

   Ei tarkkaa painoa tarvitse kertoa! Kukaan ei tarvitse sitä, eikä myöskään tietoa paljonko on tullut lisää painoa tässä välissä. Lähtöpaino on nyt se mikä se ikinä onkaan. Turha katsoa menneisyyteen. Nyt voi taas aloittaa vähän kuin puhtaalta pöydältä 😊 Tsemppiä Pipsa!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, ei kukaan tee tarkalla painollani mitään, enkä sitä edes ole kertomassa. Itse mietin siis sitä, että kerronko nämä kuukausittaiset muutokset, kun kerran niiden kertomisesta tuntui jotkut ottavat itseensä. Kenties aluksi kokeilen etten kerro näitä muutoksia, muuten kuin sanallisesti. 🙂

 • Anonyymi

  Kiva kuulla että olet taas päässyt alkuun saliharjoittelussa, ei kannata antaa periksi jos joskus tulee taukoa.
  Tosi nätti mekko sulla. Hyvä pituus ja koko, kaunis kuosi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hyvä startti oli ainakin tämä aamu ja oli kiva päästä olemaan yksikseen salilla heti aamutuimaan, niin pystyi ottamaan videopätkiäkin, kun pitää varoa ettei ketään näkyisi ainakaan tunnistettavasti.

 • Anonyymi

  Kaunis mekko! Istuu hyvin sulle. Munki pitäis useammin käyttää ja ostaa mekkoja. Liian usein tulee vaan vetästyä trikoot tai tiukat farkut jalkaan.

  -Elina-

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos. Kyllä kesällä pitää ees kerran mekkoa käyttää. 🙂 Tai ei ne trikootkaan paha ole, vaikka jotkut caprit. 🙂 Rohkaisen sua kokeilemaan. 🙂

 • Anonyymi

  Mekko on kivan mallinen. Sopii sulle hyvin. 😊 Viimeisimpiä postauksia on ollut mukava lukea, koska niistä välittyy hyvä fiilis. Tsemppiä salille!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Olen huomannut saman, viime postaukset ja niiden kommentit ovat olleet mukavaa luettavaa. 🙂

 • Elina

  Hyvän näköinen mekko.:) Kiva kuulla kokemuksesi Dorothy Perkinsistä, koska olen joskus harkinnut niitä itsekin. Nyt en tartte mitään, mutta tulevaisuutta ajatellen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   DP on hyvä merkki, edulline mutta kuitenkin hyvä. Mutta kun joskus jotain kaipaat, niin tuota voin suositella. Ja muutenkin Zalandoa, siellä on aika kivasti valikoimaa. 🙂

 • Anonyymi

  Onpa kiva mekko. Pitäisi vissiin itsekin ostaa enemmän mekkoja, mulla on vain muutama musta ilman mitään kuviota, tylsiä siis. Jotenkin vierastan värejä, mistähän sekin johtuu? Koska värikkäät näyttää muidenkin yllä paljon kivemmalta ja pirteämmältä. Jospa sitä tänä kesänä repäisisi ja hankkisi sellaisen 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on varmaan se oma mukavuusalue, jonka yli ei ole mennyt. 🙂 Kenties voisit aloittaa niin, että hommaat jonkun mustan mekon jossa on värikkäitä yksityiskohtia? Niin se pukeudut ssieltä mukavuusalueelta ei olisi kovin jyrkkä. 🙂

 • Anonyymi

  Sanotaanko Porissa papiljontti? Muualla Suomessa kun se on papiljotti.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   JOo, olen tietoinen miten se oikein on, mutta olen aina kuullut sen papiljonttina joten se on kai selkärankaan juurtunut. Sanoa ja kirjoittaa sen noin. 🙂

 • Anonyymi

  Moi! Ihana mekko sulle, sopii kivasti 🙂 niin kesäinen ja pirtsakka!
  Teet sellaset postaukset rempasta kun susta tuntuu hyvältä! Kiva niitä tosiaan on ollu lukea, kun ittekin oon 9kk rempannu ja saanu -19kg pois 🙂 välillä on kivikkoa, välillä tasaista ja välillä paino laskee helpommin! Miten kauan ite oot remppaillut, siis milloin oot tarkalleen aloittanut?

  Ihanaa kesää ja lämmintä juhannusta sinulle! Olet mahtava tyyppi!

  Yst Sanna 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Joo, teen postauksista sellaiset mitkä tuntuu hyvältä. Hienosti olet saanut painoa pois, onneksi olkoon! Mä oon rempannut 2015 vuoden alusta. Tämän vuoden keväästä otin pienen tauon kun tuntui ettei tuon harjottelun takia yksinkertaisesti ehtinyt tekemään maanantaiksi niitä postauksia. Mut nyt niitä kai jotenkin jatketaan. 🙂

 • Anja

  Hyvältä kuulostaa suunnitelmat ja reippaasti oletkin jo aloittanut. Tosi kivan näköinen on tuo mekko. Papiljontit kuulostaa hauskalta 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. No ei tuo ole kovin hyvin silti mennyt, ollut päiviä joilloin on tehnyt enemmän ruokaa mieli ja oon silloin ottanutkin, mutta en mitään isoa määrää. Että yrittänyt silti hillitä.

 • Anonyymi

  Hei Pipsa,
  Hyvin harvoin kommentoin minnekään mutta nyt en voinut olla tekemättä sitä. Löysin blogisi hiljattain ja olen lukenut tekstejäsi sieltä täältä. Sinulla on oikein kiva ja hyväntuulinen blogi 🙂

  Olen suoraan sanoen järkyttynyt millaisia kommentteja saat. Nostan todellakin sinulle hattua, että kaikesta tuosta ala-arvoisesta saasteesta huolimatta jatkat blogin kirjoittamista. Toivon sinulle sydämestäni paljon tsemppiä elämäntapamuutokseen ja uskon, että onnistut. Pienin askelin eteenpäin eikä se haittaa, vaikka välillä tulee takapakkia. Älä anna noiden ilkeiden ihmisten lannistaa sinua. Heidän tekstinsä kertoo vain heistä ihmisinä, ei sinusta. Olet niin paljon heidän yläpuolella!!!

  Aurinkoista kesää!!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Moikka moi! Kiva kun bongasit blogin ja lueskellut. 🙂 Tuohon kommentointiin on tullut nyt muutos, en ole päästänyt läpi kuin ainoastaan sellaiset kommentit joista en itse koe että olisi kovin ikävästi kirjoitettu. Ja tämä tapa on ollut hyvä, koska tunnen oloni paljon rentoutuneemmaksi kun kirjoittelen blogia. 🙂

 • Anonyymi

  Mekko on tosi kaunis, sopii sulle.
  Paino on jokaisen yksityisasia. Ei tarvi kertoa.
  Olipa hieno asia, kun pääsit salille. Munki pitäis vetää itseni salihommiin. Suunnittelen mihin salille menisin. Jäsenyyttä en viittis ottaa, jos käy kerran tai kaksi viikossa. Sellanen 10 kerran kortti olis hyvä mulle. Tarpeen mukaan ostais. Kun vaan sais lähdettyä.
  >Leena

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos. Niinhän se on jokaisen oma asia, enkä ole sitä kertomassa. 🙂 Se oli kyllä kiva päästä salille. Nyt tässä odotan innolla ensi viikkoa ja sueraavaa salikertaa. Pitäisi myös ostaa pari treenipuseroa ja housua lisää. 🙂 Tuo 10 kerran kortti kuulostaa kivalta, nehän taitaa olla 3kk voimassakin? Se lähteminen sinne on joskus tosi haastavaa, mutta sitten se kun lähtee, niin tulee hyvä fiilis. 🙂

  • Anonyymi

   Jos käyt max kaksi kertaa viikossa salilla, niin miksi treenivaatteita pitäisi olla enemmän kuin yhdet?

  • Anonyymi

   Treenivaatteet käy kätevästi kesäisin myös lenkille, ulkotöihin jne. Miksi pitäisi muutenkaan pitää salilla joka kerta samoja vaatteita, vaikka peseekin ne heti käytön jälkeen?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on max 3xvko salilla, sitten joskus. Ja kyllä mä haluan muutaman eri treenivaatteen hommata itselleni. 🙂 Just jos joku on pesussa jne, koska en myöskään pelkästään treenivaatteita halua pestä.