Remppa_Helmikuu1.jpeg
Blogi

Kohti terveempää huomista | 2-2018

Hellureissan taas! Helmikuukin ois sitten melkein pulkassa ja tässä sitä taas istuskelen pohtimassa että mitä tässä kuussa oikein tapahtui. Mieli on ollut vaihtelevasti maassa ja pilvissä, on ollut hyviä ja huonoja hetkiä. Oudoksuttaa miten paljon vaikeampaa tämä ”uusi startti” on ollut, kun miettii sitä rempan lähtöstarttia vuonna 2015. Silloin kaikki meni oikein hienosti ja muistan kovin ihmetelleenkin, että missä ne kaikki ongelmat on. No nähtävästi tässä – kolme vuotta myöhemmin! Onneks mä oon aina saatanan jästipäinen emäntä, etten oo (tajunnu) antanut periksi enkä varmaan annakaan, koska tiedän että tämä toimii, vaikka onkin nyt tämmöstä räpiköimistä. Toivon, että tuolla räpiköimisellä saan jossain vaiheessa siitä kultaisesta narusta kiinni ja kaikku lähtee sujumaan kuten aiemminkin.    
Mä en laita tähän mitään vertailukuvia, koska joka kuukausi ei tapahdu sitä muutosta. Toki mulla on olemassa jokaisesta kuukaudesta sivukuvat. Olen sen verran oppinut vanhasta, että niitä kuvia kannattaa ottaa, vaikka ei sillä hetkellä niitä blogiin jakaisikaan. Haluan siis tällä kertaa esitellä teille tämän uusimman saliasuni ja mitä tuli hupsuiltua kun otin kuvat. Tämä olisi tarkoitus laittaa päälle, kun joskus pääsen sinne salille asti. Paita on ihan KappAhlin alerekistä bongattu, housut ovat BomBomilta saadut ja lenkkarit isäntä kiikutti mulle Lidlistä.  

Tämä kuukausi on mennyt ruokailujen suhteen todella hyvin, vain muutama päivä jolloin on jäänyt syömättä lounas tai välipalat, mutta nyt oon huomioinut näitä hetkiä paremmin. Olen niinä päivinä kiinnittänyt huomiota syömisiini nimenomaan iltasella. Etten ole syönyt yli sovittujen kaloreiden, mutta katsonut että sen päivän kalorit tulee syötyä, koska olen huomannut senkin että edellisen päivän vaje saattaa vaikuttaa vielä seuraavaankin päivään. Oon itse kokenut tällaisinä päivinä pähkinät hyväksi avuksi, koska niistä saa rasvaa ja proteiinia, eikä niitä tarvitse paljoa syödä kun ylimääräiset kalorit on täynnä. 
Tämän kuukauden ongelmahetki ei ole ollut ruokailussa, vaan salille menossa. Jostain syystä en ole päässyt sinne, vaikka salikassinkin olen aina laittanut valmiiksi, mutta siihen se sitten on jäänyt. Oon potenut tuosta huonoa omatuntoa, kun mulla on ollut kaikenlaiset aikataulutuksetkin tuolle salitreenille ja nyt ne on päin honkia. En oo silti täysin liikkumaton ollut, vaikka salille en olekaan päässyt. Olen käynyt reippailla lenkeillä, tehnyt kotijumppaa (askelia, kyykkyä, käsipainojen kanssa nostoja) ja muutaman kerran käynyt uimassakin. Ja onhan tuossa lumihommiakin saanut tehdä. Kokoajan on takaraivssa, että josko nyt menisi, mutta toistaiseksi siinä on käynyt niin, etten ole mennyt. Pakko myös sanoa, ettei tässä mun salille pääsemättömyyden kanssa ole mitään draamaa, eli Wellgo Training Center on edelleen ihana sali, siellä on aina ollut mukava olla, kanssatreenaajat on mukavia ja aina oon saanu apua, jos oon ollut huuli pyöreänä et mitäs nyt. Oikeastaan mulla on tonne salille ikäväkin, mutta joku mörrimöykky nyt vaan elää mun mielessä eikä päästä mua tuonne salille. Josko se kohta menisi pois, koska nyt on aurinkoakin ollut.   Nyt onkin aika sitten kertoa, miten täässä on mennyt. 2kk aikana multa tipahti painoa pois -5kg verran, mikä on erittäin hyvin. Tammikuussa multa tipahti -3kg ja helmikuussa -2kg. Pieni perfektionisti mussa nostaa päätään, että vain -2kg, mutta onhan tuo ihan hyvä saavutus. Terveydenhuollon ammattilaisetkin ovat määritelleet sen terveellisen laihdutuksen määräksi kuukautta kohden. Jos se on heille hyvä määrä, niin miksei myös minulle? Vyötäröltäni suli sellaiset mukavat -3cm. Jeeeij! Päätin nyt ottaa tuon vyötärön tähän toiseksi mitaksi, mitä seuraan kuukausittain, koska siihen tulee yleensä kivemmin muutoksia. Seuraan toki omaan vihkoseeni muutamia muitakin mittoja ja voin niitä kertoa, kun jotain kerrottavaa on.  

Kroppamuutokset: 


Paino: -5kg


Vyötärö: -3cm


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Elämäntaparemontissa auttamassa:

Personal Trainer Ringa Ruisniemi
 (ruokaohjelma, treeniohjelma, tuki)
Wellgo – Personal Training
Wellgo Training Center (kuntosali jolla käyn)

52 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Eiköhän, sitten kun sinne taas pääsen. 🙂

 • Anonyymi

  Hei sullahan on lähtenyt remppa hienosti liikkeelle! 5 kiloa on todella hyvä suoritus – ruokajutut ainakin sujuvat nyt!

  Minusta on jo hienoa, että olet lenkkeillyt ja arkiliikkunut. Mee sitten salille, kun sali oikein kutsuu luokseen. Älä turhaan murehdi salilla käymättömyyttä, koska olet liikkunut toisella tavalla ja se on tärkeää.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Ei ne ruokajutut nyt ihan täydellisesti vielä suju, mut paremmin kuitenkin. 🙂 Mua o kyl ärsyttänt tuo, että kun pystyn kyl liikkumaan muuten, mut salilla en vaan saa itteeni. Tosin onhan nuo helpot, siis lenkkeilyt ja kotitreenit, ei tartte kovin kauas lähteä. Mut no, eiköhän sinne Salille taas pääse. 🙂 Toivon mukaan.

 • Anonyymi

  Heippsan��kiva remppapostaus jälleen!onnea tuloksesta ja tsemii jatkoon!☺millasia tavoitteita sulla on painon suhteen eli onko sulla jokin tietty paino mihin tähtäät? Onko sulla suositella mitää kevyitä herkkuja?ite syön usein kasviksia ja dippiä sipsien ja karkkien sijaan��viime viikolla alotin sokerittoman ns kuurin ja koitan pysyä siinä mielellään pääsiäiseen asti ihan ookoo mennyt ekat 5pv. �� ja olen lisännyt kans liikuntaa.ihanan aurinkoisia päivii ollu mut hyytävän kylmiä silti oon kans itteni ulos patistanu. Koitan rempata kans tän kevään et pääsisin juhannukseksi 75kg lukemiin ja siihen on matkaa 5kg!mikä on sun päivittäinen kalorimäärä?onko se joka pv sama? Onko sulla aktiivisuusranneketta?on kyllä hyvä ku saa seurattua askel määrää..sykettä..matkaa ym ��

  Kiitos ihanasta blogista täällä käynti aina piristää!

  Mukavaa kevättä ��

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Heippa ja kiitoksia. Ei mulla oikein ole tavotteita, vaan ihan rauhallisesti mennään, kaikki omalla painollaan ja ajallaan. Ehkä se painomääränpääkin selviää kun siihen päästään. Ehkä tulee semmonen olo, et tää oli nyt tässä, nyt alotetaan painonhallinta. Voi, mä oon aika huono neuvomaan mitään kevyitä herkkuja, mut kenties joku muu lukija voisi vinkkaista. 🙂 Tosin tuo kasvikset ja dippi kuulostaa ihan kivan kevyeltä. 🙂 Hienosti on sulla mennyt ja uskon, että pääset tuohon tavoitteeseesi. 🙂 Ei mulla ole aktiivisuusranneketta, on joskus kauan aikaa sitten ollut. Ja kyl se varmaan viel tuolla jossain olisi.

 • Anonyymi

  Hyvä hyvä! Nyt vaan salille siitä. Tee kuin minä, eli jos ei yhtään kiinnosta, niin lähdet silti salille ja olet siellä sitten vaikka vartin jos ei muu huvita. Harvoin se kuitenkaan jää siihen varttiin, vaan hetken kun on tehnyt, niin tekee mieli urheilla lisää.

  Ja jos ei teekkään, on ainakin saanuy itsensä irti sohvasta ja vähän vain liikkeelle. Vaikka sitten vain salille ja takaisin.

  • Anonyymi

   Tämän saman olen huomannut toimivan. Eli kun ei yhtään huvita mennä salille, lupaan itselleni ettei tarvitse tehdä mitään muuta kuin hölkätä vartti juoksumatolla ja sitten saa lähteä kotiin. Ikinä se ei ole jäänyt siihen varttiin 🙂

  • Anonyymi

   Mikä pakko on mennä salille? Jos joku asia on väkinäistä, ei itseään pidä kiusata. Kävely keväisessä pakkasilmassa monessa mielessä parempi vaihtoehto.

  • Anonyymi

   Ei ole mikään pakko mennä salille eikä tehdä yhtään mitään muutakaan. Tässä nyt vaan annettiin vinkkejä ja kerrottiin mikä itsellä on toiminut. Ja sama ei tietysti toimi kaikilla. Mutta ajattelin josko tämän kommenttiosion tarkoitus olisi vaihtaa kokemuksia ja antaa vinkkejä, joista ehkä voi olla hyötyä muillekin. Täytyy vaan olla niin varovainen kun tänne kommentoi, kun muut kommentoijat (ei siis Piia) tuntuvat ärsyyntyvän.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voi kun se olisikin noin yksinkertaista, että mennä vaan. 🙁

 • Anonyymi

  Moikka! Millä sovelluksella lasket kalorit? Itse mietin sulamoa. Energistä alkavaa maaliskuuta!!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Moikka! Mä käytän Sulamoa ja todennut sen tosi kivaksi. 🙂 Mukavaa maaliskuuta siulle kans!

 • Anonyymi

  Täytyy kyllä sanoa, että blogi on mennyt hyvään suuntaa. On syy sitten sun moderaattoreiden tai sinun oma.

  Myönnän että olen aluperin käynyt blogissasi vähän "popparit valmiina" tyylisesti. Jotenkin tuntui hassulta se vastakkain asettelu että "tappelit" kiusaajien ja haukkujien kanssa ja sinun oma yrittäminen todisteluineen meni överiksi. Kaikki bloggarit saa ikäviä viestejä, tiedän koska minun perhepiirissä on yksi suunnilleen samoilla lukijamäärillä oleva blogisti. Hän on saanut aivan kauheaa kuraa vaikka on "muodollisesti" pätevä.

  Pidä pää kylmänä ja lippu korkealla siis. Ei kannata viihdyttää sitä porukkaa joka draamaa hakee.

  Go PipSa Go!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, on kiva kuulla tuota palautetta. Mä veikkaan että se on moderaattoreiden "syy" 🙂 Nyt on tosiaan hyvin paljon vähemmän sitä tappelua kenenkään kanssa tai vääntämistä asiasta kuin asiasta, kun moderaattorit moderoi mitä kommentteja päästävät läpi. 🙂 Oon samaa mieltä, ettei kannata viihdyttää sitä porukkaa, vaikka joskus musta tuntui että he teki ihan itse sitä viihdykettä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, olihan se ihan hyvä. 🙂

 • Anonyymi

  Hyvin on lähtenyt remppa taas käyntiin, tosi hienoa! Itsekin aloitin remppaamisen tammikuun alussa, kun paino oli kohonnut korkeammaksi, kuin koskaan ennen. Nyt on sulatettu kuusi kiloa ja ihan hyvä olisi saada pois vielä toisetkin kuusi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hienoa, tosi hienosti oot saanut pois. 🙂 Me pystytään tähän!

 • Anonyymi

  Kiva kuulla, että remppa on lähtenyt hyvin liikkeelle. Näytät kuvissakin kyllä hyvinvoivalta 🙂 Nyt vaan pidä pää kylmänä ja keskity omaan tekemiseen, teet tätä itsellesi etkä kellekään muulle.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Näinhän se on, että itselleni mä tätä teen ja postauksilla innostan muitakin. 🙂

 • Anonyymi

  Hienosti on menny sulla. Sinne salille vaan vaikka olis vähän vaikeaakin, kyllä se siitä. Hienosti oot kumminkin liikkunut. Sehän on se pääasia. Ei se sali ole ainoa paikka. Uinti ja vesijuoksu kanssa hyviä ja kävelyt yms. Ruokailut on kumminkin se tärkein jos painoa haluaa pudottaa. Luin eilen tänpostauksen ja nyt ihan hirvitti tulla katsomaan, onko ne kateelliset jo päässeet valloilleen. Hyvä että ei oo. Älä edes lue niitä viestejä. Ota vaan postiiviset, sillä ne sä ansaitset. Tsemppiä kovasti 👍💪🏼

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Valitettavasti se ei oo niin yksinkertaista, että sinne salille vaan. 🙁 Oikeastaan se pääasia on ruokavaliossa, että se on kunnossa. Liikunta on sitten vain ylimääräistä touhua, jolla pitää mieli virkeänä. Tosin ei se kyl kovin virkeänä oo sitä pitänyt. 😀 Ei niitä ikäviä kommentointeja tuu enää blogiin, koska moderaattorit. Jos niitä keskusteluita kaipaa, niin sitten kannattaa tsekata nuo nettipalstat. 🙂

 • Anonyymi

  Mahtava pudotushan tuo on! Älä yhtään vähättele sitä.

  Tuosta kalorinlaskemisesta tosin oon vähän eri mieltä sun kanssa. Nimittäin tutkimusten mukaan pitkään kaloreita laskeva ihminen ei pääse käyttämään omaa nälänsäätelyjärjestelmää ja tämä voi johtaa lihomiseen, koska ihmisen nälkä/kylläisyys järjestelmä menee sekaisin. Meinaatko laskea kaloreita kuinka pitään? Koko loppuelämän? kun paino on jotain tiettyä?

  Koetko tämän nykyisen tavan oikeasti toimivaksi ja mielekkääksi vaikka sillä on tullut jo useampi takapakki? Mitä ikinä teetkin, toivon sulle vilpittömästi tsemppiä ja hyvää oloa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. 🙂

   Mä oon sitä mieltä, että ihminen jolla se syöminen ja näläntunne on kauan ollut pielessä, niin se kalorien laskeminen on aika tärkeää. Ehkä se silloin sekoittaa, jos se ei ole vielä ollut sekaisin. Mä siis koen tuon tässä tilanteessa turvalliseksi, kun seuraa kaloreita ja makroja. Ja kyllä mä koen tämän toimivaksi, koska sehän toimi sen 2v. ihan hyvin.

  • Jenni

   Se voi toimia joillain, mutta on toki niitä, joille kalorien laskeminen ei sovi.

   Itse taas nimenomaan tarvitsen sitä silloin kun laihdutan. Tokikaan en pilkuntarkasti laske, vaan vähän mutulla arvioiden, mutta kuitenkin. Vaikka olen ollut ihan hulvattoman ylipainoinen, osaan silti syödä automaattisesti oikean määrän ruokaa, eli kun en laihduta, paino pysyy muutama kilon tarkkuudella siinä missä se on – mikä sitten itselläni tekee sen, että kun on taas aika karistaa kiloja, se ei onnistu ilman, että suurinpiirtein lasken paljonko voin syödä, koska muuten syön sen verran mitä kulutus sallii enkä tietenkään laihdu.

   Ja siis en tiputtele uudestaan ja uudestaan samoja kiloja, vaan olen aloittanut sieltä jostakin 130kilosta ja tällä hetkellä menossa himpun päälle 80kg. Tyylini on vain se, että jos kiinnostus tai motivaatio karkaa, jätän homman kesken ja jatkan sitten myöhemmin sitten kun siltä tuntuu.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, on huomattu ettei kaikki sovi kaikille. Pitää löytää se mikä toimii. 🙂

 • Anonyymi

  Mä odotin juttusi jälkeen plussatulosta, mutta olikin hienosti mennyt kaksi kiloa alaspäin. Eli viisi kiloa yhteensä pudotusta tänä vuonna. Hyvä sinä! Onnittelut! Mitä tuohon salilla käymättömyyteen tulee, niin kyllä se menee ohi varmaan ja löydät itsesi sieltä taas ennemmin tai myöhemmin 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Heh, vai plussatulosta. No ei onneksi! 🙂 Ja juu, eiköhän sinne salillekin taas pääse, vielä ei olo tunnu siltä että haluaisin mennä. Siis kun sitä pitäisi alkaa meittimään, tulee heti semmonen jarrut lukkoon olo.

 • Anonyymi

  Nyt tosiaan pää kylmänä ja uusi yritys painon pudotukseen! Eihän se helppoa ole, tiedän omasta kokemuksesta. Hyvin sulla on lähtenyt homma liikkeelle, sillä 5 kg rasvaa on melko mötikkä. Tästä sinun on hyvä jatkaa! Onnea matkaan!

 • Anonyymi

  Piia levitoi! :p Se on hyvä että olet liikkunut vaikket salille olekaan päässyt lähtemään. Ulkoilu luonnossa kyllä piristää kummasti, varsinkin kun aurinkokin alkaa jo lämmittämään ja linnut ovat alkaneet laulamaan.

  • Anonyymi

   Viimeisessä kuvassa kyllä ollaan ihan ilmassa 😉 (*Ihan leikkimielinen huomio, jos joku nyt on käsittänyt väärin tuon levitointi kommentin*) Ei oteta kaikkea nyt liian vakavasti! 🙂 Uskon ja toivon, että Piia varmaan ymmärsi huumorinkukkasen. Hyvää kevättä ♥

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kyllä vain, minä levitoin! 😀 Oli semmonen olo et halusin hauskuutella, tuo oli ainut pikkasenkin onnistunut kuva. Salaman kanssa olisi varmaan toiminut vähän paremmin mut en halunnu yhtä kuvaa varten käyttää. 🙂 Mä en tiedä piristääkö ulkoilua mua, mä tuun yleensä siitä kyl raukeaksi. 😀 Nukkuu ainakin hyvin. Aurinko kyl itsessään piristää. 🙂

 • Anonyymi

  Suosittelen vesijumppaa, tehokasta ja mukavaa! Itse olen nyt muutaman kerran käynyt, paljon kivempaa kuin muut ryhmäliikunnan muodot, joista en muuten edes välitä.

 • Anonyymi

  Nythän sinun kannattaisi uuden rempan alussa käydä kehonkoostumusmittauksessa niin näkisit sitten laihdutuksen lopussa miten rasvapitoisuus on laskenut. Salilla varmasti Ringa voi tehdä sen sinulle.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, niinhän sitä varmaan kannattaisi. 🙂

 • Suffeli

  Hyvä tulos, kaikki miinus on plussaa:) Teetkö vielä sitä ruokapäiväkirjaa itsellesi? Mä en tee ruokapäiväkirjaa mutta syön vain tiettyjä ruoka-aineita jotka ovat listassa jonka mukaan ostan kerran viikossa, aina sama lista ja mitään ei ole kaapissa varastossa:) Minulla on perinnöllinen korkea kolesteroli joten täytyy pysytellä hoikkana ja tämä on osoittautunut aika hyväksi systeemiksi. Joskus toki tulee livettyä listan ulkopuolelle mutta nykyään harvemmin kun tiedän että siitä tulee ongelmia. Mutta joo, vaikka minulla ei ole ylipainoa niin tietyllä tavalla kamppailen samojen asioiden kanssa kuin sinä:)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. 🙂 Siis en mä semmosta enää tee, että kuvia ottasin, mutta laitahan mä joka päivä Sulamoon ruokamäärät. Että semmosta päiväkirjaa joo, mutta en enää semmosta että ottasin kuvat ja noin. Se alko tökkimään siinä, kun aina ei muistanut kuvata jne. Tuo on totta, että kun on perinnöllisen korkea kolesteroli, niin siinä pitää tarkkailla ettei tuu sitä kolesterolia ylimäärästä. Mäkin kerran jännitin mun tuloksia kun tuota kananmunaa tulee syötyä, mut ei mitään.

 • Anonyymi

  Hieno pudotus! Kovin suurta painonpudotusta per kuukausi ei edes suositella, joten voit olla tyytyväinen. Salilla käymisessä on tietysti omat hyvät puolensa ja monipuolinen liikunta on hyvästä. Tärkeintä kuitenkin on, että harrastaa jotain liikuntaa. Oletko miettinyt jonkun uuden lajin kokeilemista?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Näinhän se tosiaan on, ettei edes suositella kovin suurta painonpudotus kuukautta kohdenn. 🙂 Kyllä se salilla treenaaminen on hyvä juttu ja oon siellä viihtynytkin. Siksi oonkin ihmeissäni, että mistä tällainen vastahakoisuus sinne menemisen kanssa. En mä silleen oo uutta ajatellut, kun ei ees heti tuu mieleen mitään kiinnostavaa.

 • Anonyymi

  Sinuna pyrkisin tekemään liikunnasta ensin rutiinin, ihan vaan vaikka päivittäinen kävelylenkki. Aika äkkiä kunto kasvaa ja silloin voi löytyä motivaatiota lähteä salillekin. Itse aloitin lenkkeilyn siten, että lähdin kotoa ja kävelin puoli tuntia, jonka jälkeen palasin samaa reittiä takaisin, niin sain aina tunnin liikuntaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllähän mä tuolla salilla olen jo käynyt, ettei tää mikään juuri alkanut juttu ole. 🙂 Mut nyt on enemmän intoa vaan kävellä luonnossa kuin mennä salille. 🙂