Remppa1.jpeg
Blogi

Kohti terveempää huomista | 1-2018

Olen elossa! Tämä aloitus piti tehdä jo aiemmin, mutta se sitten jäi kun tilanteesta kirjoittaminen alkoikin jännittämään, joten siirsin ja siirsin, kunnes tajusin että se on vaan repästävä! Aloitettava kaikki alusta, uskallettava ottaa se askel huomista kohti. Kuten moni on varmasti jo uumoillut, niin viime vuosi meni aika kaunistelmatta päin persettä ja vaikka sanonkin aloittavani kaiken alusta, niin se ei onneksi tarkoita kaiken aiemmin saavutetun menneen kankkulan kaivoon. Painoa on kyllä tullut takaisin, eikä tässä voi syyttää muuta kuin itseäni. Kyllä se harmittaa, että viime vuosi meni loppujenlopuksi huonosti, koska kokoajan oli jonkinlainen yritys päällä eli varsinaisesti en lyönyt hanskoja tiskiin. Paino jojotteli aika reilullakin kädellä, välillä sain pois ja sitten se tulikin jo morjestaen takaisin. Myös saamani tuomio lymfahäiriöstä toi omat ongelmansa, kun tähän olevista hoidoista ei yhdestäkään ollut apua. Lymfahäiriö ei oikeastaan haittaa oloani, mitä nyt toisinaan saattaa nostaa painoa kun jokin kohtaa kropassa imaisee itseensä liikaa nestettä syystä tuntematon. Tämä ylimääräinen neste näkyy tietenkin ”lihoamisena”, mutta se pitää vain muistaa jos sillä hetkellä pitää käydä puntarilla. Hankaluuksia, mutta ei mahdottomuuksia. 

On myös nostettava esille, vaikka tiedän että tästähän se ilo vasta repeekin, että osittain ongelmia toivat myös tietyt kommentoijat, jotka eivät olleet koskaan tyytyväisiä, mihinkään. Mä ajattelen itseäni aika itsevarmana ja itsepäisenä persoonana, mutta oon kuitenkin ihminen jolla on tunteet ja joka ei voi loputomiin asti kestää niitä suuria vaatimuksia, jotka kerta toisensa jälkeen sysättiin päälleni. 
Mun olisi pitänyt pystyä laihtumaan joka kuukausi suuria määriä, koska olen näinkin lihava ja kun lehdessäkin ollut laihduttaja oli pystynyt ja vielä Suurimmassa Pudottajassakin ne pystyi. Edes kahden kilon sulatus kuukaudessa ei ollut hyvä, vaikka se on ammattilaistenkin suosittelema ”ihanteellinen” määrä painonpudotukselle kuukaudessa. Samaan aikaan tuli myös neuvoja miten olisi pitänyt syödä ja miten liikkua. Kenties osa näistä oli ihan hyvää tarkoittavia, mutta kun siitä seurasi aina vain väittelyä väittelyn perään, niin ei sellaista vain jaksa kerta toisensa jälkeen kuunnella. Varsinkin kun mulla on Ringan tekemä ruokaohjelma, joka varmasti on kaikkien tiedossa, olettaisin ainakin. Niin en edes kaivannut mitään neuvoja ruokavalion suhteen, koska koin että ohjelma toi sen mitä halusinkin – painon alaspäin ilman että näki nälkää tai hyppi seinille. Mulla ei ollut syytä lähteä sekottamaan mulle annettua ohjelmaa. Oli toki kuukausia jolloin paino tippui hitaammin, mutta se piti vain kestää, jos itse tiesi noudattaneensa ruokavaliota. Sitä paitsi, jos laihdutus olisi niin yksinkertaista, niin lihavuutta ei edes olisi. Mä oon itse kokenut sen, ettei se paino aina laske saman verran vaikka olisi syönyt tismalleen saman verran ja samoihin kellonaikoihin kuin viimeksi. Lisäksi on myös heitä, jotka ihan oikeasti toivoivat epäonnistumistani. Kaikki ne vaatimukset, syyllistämiset, epäonnistumisen toivomiset yms., niin kyllähän siinä se itsevarminkin persoona alkaa väsymään kun piti ihmetellä kuukausi toisensa jälkeen, että miksi joku ei halua mun onnistuvan. Kaiken aikaa mä vaan toivoin tukea.  
Tämänkään ei ollut tarkoitus syyttää ketään, mutta halusin kertoa mitä tuntemuksia koin ja miksi väsyin tekemään postauksia. Ja epäilen että nämä remppapostaukset oli kuitenkin aika tärkeä asia tätä mun matkaa. Ikävää siis, että siinä kävi noin, että väsyin. Nyt mä tietty toivon tää uus matka kohti terveempää huomista olisi mukavampi, meille kaikille. 

Mutta nyt me ei katsota taaksepäin, ei jännitetä mitä huominen tuo tullessaan, vaan menemme kirkkain silmin sitä kohti. Niin kauan kun toivo kipinöi, on mahdollisuksien saavutus ääretön. Mulla on hyvät fiilikset tämän suhteen, vaikka viime vuosi todisti ettei kaikki ole vielä kondiksessa ja samalla näin missä se ongelma on. Jos en siis seuraa syömisiäni kellontarkasti ja määrällisesti, niin syön päivisin liian vähän ja sitten illalla syön liikaa. Jotenkin naurattaa, ettei jo muutamassa vuodessa tuo ollut iskostunut päähäni, mutta ei se mitään – lisää vain työtä sen suhteen. Siinä ainakin on tullut muutosta, että en tarttunut vanhaan totuttuun tapaan eli herkkujen syömiseen. Ne ovat pysyneet kohtuullisina eli ilmeisesti joku asia on muuttunut. Jee!

Tiedän, tiedän. Olette varmasti odotelleet että saisitte tietää paljonko paino on muuttunut tässä vajaan vuoden aikana ja noin, mutta ajattelin etten ihan vielä kerro sitä, kun tämä on aloituspostaus. Tässä kuitenkin vertailukuvaa, mitä oli vuosi sitten ja mitä on nyt. Ja noustaan sieltä mudasta ylös! Vedetään huonosti mennyt vuosi roskakoriin ja aloitetaan uudelleen, koska epäilen että näistä postauksista saattoi sittenkin olla hyötyä. Itselleni ja teille lukijoille. Tulosta on jo ehtinyt tulemaan ja siitä olen iloinen. Jouluna tulleet +2kg (mikä oli hyvin maltillinen jos muistelee vuoden 2016 joulua) sulattelin viikossa pois ja se oli hyvinkin sopivasti, kun ei tarvinnut niitä sitten tässä uudessa nousussani harmitella.

Kroppamuutokset: 

Paino: 0kg

Vyötärö: 0cm


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Elämäntaparemontissa auttamassa:

Personal Trainer Ringa Ruisniemi
 (ruokaohjelma, treeniohjelma, tuki)
Wellgo – Personal Training
Wellgo Training Center (kuntosali jolla käyn)

100 kommenttia

 • Anonyymi

  Kovasti tsemppiä sulle, gramma ja kilo kerrallaan itselle armollisena. Näin normaalipainoisena en voi edes tietää, mitä on painonpudotus, kun itsellä ei ole koskaan ollut ongelmia painon suhteen.

  Säännöllinen syöminen on kyllä tärkeä sisäistää, niin keho alkaa jo vaatiakin sitä, ja se muodostuu normiksi. Mä en voisi kuvitella eläväni muuten kuin säännöllisesti, heitoista tulee heti huono olo. Ongelma sekin 😂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Sepä se, itse olin ja olen tyytyväinen kaikkeen mikä on alaspäin 🙂 Monen pitäisi olla armollisempi itselleen, me puhutaan loppupeleissä aika tylysti itsestämme. 🙁 Ja tuo säännöllinen syöminen on tosi tärkeää.

 • Anonyymi

  Onnea uudelle aloitukselle! Laita tämä kommenttiboksi kiinni aina remppapostausten aikana niin et saa ikäviä kommentteja. Tosin kivatkin jää saamatta, mutta lienee kuitenkin viisain ratkaisu.

  • Anonyymi

   Stoppaa tosiaan kaikki kommentit rempan osalta. Kun postaat muuta kuin remppaa niin sitten pidät boxin auki. Sinullahan modet tarkistaa silloin ettei kaikki hullutukset tule läpi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Ei mun nyt tarvitse stopata kommentteja kokonaan, kun on ihanat modet auttamassa. Ilman heitä se olisi varmasti ollut parhain vaihtoehto.

 • Anonyymi

  Ihan kuin noista kuvista huomaisi kuitenkin jotain kuntosalilla käynnistä johtuvaa muutosta. Onko tullut lihasta?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva jos huomaat semmosta, enkä osaa sanoa onko tullut lihasta. Tuskin kun tuossa nyt oli tuota salitaukoa sairasteluiden takia.

  • Anonyymi

   Kai sinä olet tehnyt kehonkoostumusmittaukset. Siitähän näkee onko tullut lihasta!

 • Anonyymi

  Tsemppiä, sie pystyt siihen kyllä! Itselläni alkoi myös uusi tsemppi, viime vuoden alusta putosi – 10 kg 6 kk aikana ja loppuvuosi meni painossa pysymiseen. Joulun plussat suli onneksi jo. Nyt tavoitteena toinen – 10 kg tämän vuoden aikana rauhalliseen tahtiin. Seuraan remppaan ja kannustan. Go girl! -M-

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Sulla on mennytkin tosi kivasti, onnittelut! 🙂

 • Anonyymi

  Niin mistä sä olet lukenut noista kommentteja? Sullahan on modet jotka hoitaa nää jutut ja mitäännpaöstoja et onien sanojesi mukaan ikinä lue. Väritystä ja lukijoiden syyllistämistä jjälleen 😣

  • Mirja

   Tuliko sulle helpompi olo tuon kommentin kirjoittamisen jälkeen? Ihan turhaa kyseenalaistamista. Olitko lapsena kiusattu ja nyt purat sen rohkeana tyttönä(?) netin anonyymiyden takana?

  • Anonyymi

   Modet on olleet kuvioissa vasta lyhyen aikaa. Aiemmin sonnan määrä kommenteissa on ollut valitettavasti aika jäätävä.

  • Anonyymi

   Kyllä ihmisiin saa yhteyden muullakin keinolla kuin blogin tai jonkun palstan kautta. Tervetuloa nykyaikaan, siinä riittääkin sulle ihmettelemistä!

  • Suffeli

   Oli asia miten tahansa niin miten ihmeessä se voi olla niin kova juttu sulle? Onko sinulla syyllinen omatunto vai miksi koet että sinua lukijana syyllistetään? Mulle ei sellaista ajatusta tullut mieleen. Pipsahan tässä myös rehellisesti kertoi miten on mennyt, mitä väritystä sellainen on? Sinulla taitaa olla tapana nauttia muiden ihmisten ahdingosta ja naureskellen siinä vielä sitten vähän lyödä vielä lyötyä…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kommentit mitä olen joutunut lukemaan, ovat ajalta jolloin pidin remppapostauksia eikä modeja ollut vielä silloin eli ihan vuosina 2015-2017 (alkuvuosi). Ikävää että kaikki on aina värittämistä ja syyllistämistä. Tämä on vähän sitä samaa mitä sain kuulla silloin aikoinaan jo, tuollaista ihmeellistä syyllistämistä. Milloin valehtelin ja milloin photoshoppasin kuviani jne. Ikävää että asiat ottaa jo valmiiksi tuolla asenteella.

 • Anonyymi

  Tsemppiä projektiin ja uuteen alkuun! Täällä ainakin pidetään peukkuja ja kannustetaan 🙂

 • Anonyymi

  Pointsit rehellisyydestä Pipsa! Jos ei ole rehellinen (ennen kaikkea itselleen), ei hommasta tule mitään. Tsemppiä jatkoon (:

 • Anonyymi

  Kiitos tästä ja koko blogista 💛 Hienosti kirjoitit! Ja annoit ehkä tietämättäsi mulle mun tarvitsemani tsempin 😊 Tsemptsemp ja kärsivällisyyttä sulle,meille ja muillekin! Mukavaa talven jatkoa! T: yks vakkarilukija-Emmi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia ja kiva kuulla että sait tästä tsemppiä. 🙂 Eteenpäin vaan, me molemmat. 🙂

 • Anonyymi

  Tsemppiä kovasti! Haluaisin sanoa, että olet tilivelvollinen vain ja ainoastaan itsellesi!
  Kannattaa varmaan oman itsesi takia jättää kokonaan kommentit väliin, jos ikävät ilkeät ihmiset pahoittavat mielesi. Ja niin paljon kuin toivon, että hommat menevät nyt hyvin, niin jos toisin käy, kannattaa vakavasti harkita blogin tauolle pistämistä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Ei mun tarvitse kommentteja ottaa pois käytöstä, koska mulla on moderaattorit jotka käyvät kommentit läpi ja julkaisevat asialliset. Tosin en ymmärrä miksi mun pitäisi blogi pistää tauolle?

  • Anonyymi

   Jotenkin tuntuu, että blogi toistaa itseään eikä ole enää kovinkaan mielenkiintoinen. Ja ehkä media-tauko tekisi sinulle hyvää, olet liian paljon esillä uuvuttaen itsesi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voi, en mä ole uupunut. Otan kyllä taukoa jos siltä tuntuu, mutta nyt oon vaan intoa täynnä. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia ja kiva kuulla, että saat tsemppiä tästä. 🙂 Se on todella mukavaa kuulla. 🙂

 • Anonyymi

  Sitkeä sissi olet :)Ne ihmiset jotka kirjoittelevat ilkeitä ja pahantahtoisia kommentteja ovat varmaan omaankin elämäänsä tyytymättömiä ja haluavat tuottaa toisillekin pahan mielen. Suosittu, fiksu blogisti on näille kiusaajille oiva maalitaulu. Luulen, että tällaisten ihmisten oma elämä on jotenkin tapahtumaköyhää ja saattaa olla, että ovat jopa ystävyys-suhteitaankin pilanneet tällaisella käytöksellä. Suurin osa blogisi lukijoista kuitenkin toivoo sinulle hyvää, ja kannustaa sinua vilpittömästi tavoitteissasi. Vinksahtaneita kiusaajia on aina, eikä yksin sinun blogisi lukijoissa. Joillekin on vaan niin vaikeaa toivoa toisille hyvää 🙁 Älä lannistu, nouse kaiken kiusaamisen ja paskanpuhumisen yläpuolelle!! Tuollaiset kateelliset kiusaajat kertovat vaan omasta tyhmyydestään. Taisin minäkin antaa sinulle kulmakarva-neuvoja tässä muutama päivä takaisin, mutta tarkoitus ei ollut tosiaan sinua arvostella 🙂 Pidä oma tyyli ja tee ne asiat jotka tuottavat sinulle iloa. Pysy positiivisella mielellä ja ole oma iloinen itsesi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, kyllä mä taidan yhden sortin sissi olla 😀 Jästipää semmonen. 😀 Nyt on ollut blogin kans paljon kivempaa, kun ei ole tarvinnut lukea mitään ikävää. Kun sellaisia tuli tosi paljon ennen modeja. Ja eniten just noihin remppapostauksiin. Kyllä sitä jaksoi, mutta kun jo kaksi vuotta oli sellaista kuunnellut, niin sitten oli jo että oikeasti.

 • Anonyymi

  Ihailen avoimuuttasi ja rohkeuttasi. Julkinen painonpudotus ei onnistuisi minulta. Kirjavinkkinä Patrik Borgin Tunne nälkä. Paljon asioita, joita sinäkin olet kuvannut matkallasi. Hänellä on myös kiva Pöperöproffa-blogi. Kaikkea hyvää <3

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Mulla on noita Borgin kirjoja ja oon toisinaan lueskellut blogiakin. 🙂

 • Anonyymi

  Hyvä kun kirjoitit sun tuntemuksista, mä viime vuonna luin osaa blogin kommentteja kauhistuneena ja kattelin, että olit aika positiivisesti silti jaksanut vastata niihin. Kenenkään ei semmoisia kuitenkaan tarvitse sietää ja inhottavaa, että ihmiset tahallaan lyttäävät toisia alaspäin! Oikein paljon tsemppiä elämäntapojen muutokseen!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oon samaa mieltä, kenenkään ei tarvitse sellaisia sietää ja siitä sitten kaverien kanssa tuli idea moderaattoreista. Ihmettelen vain miksi ihmiset ovat tuollaisia, miksi pitää lytätä toisia. Kiitän luojaa ettei tätä ollut silloin kun itse olin nuori.

 • Anonyymi

  Et sinä ole kenellekään selitysvelvollinen. Pääasia on, että pyrit pitämään itsestäsi parenpaa huolta. Tsemppiä tälle vuodelle 😊

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niinhän sitä ajattelee, mutta moni jotenkin kai ajattelee että kun kirjoitan tätä blogia, niin olen nimenomaan selitysvelvollinen. Tulee sellainen olo, että nämä kaikesta valittavat keksivät tekosyitä miksi saavat laukoa mitä sitten laukovatkin. Itse oon saanut kuulla sen perussyyn että itsepähän olen netissä, julkisuudessa, kirjoitan blogia, niin tottakai silloin saa haukkua ja arvostella. No juu, mä tiesin kyllä että tätä tulee olemaan vaikka en kyl ihan tässä mittakaavassa ajatellut enkä aatellut että ärsyyntyneet jää seuraamaan. Siis että jos itse ärsyynnyn jostain blogista, niin en vain seuraa sitä.

 • Anonyymi

  Vanhoista ruokatottumuksista ei ole helppo päästä eroon, mutta pienin askelin eteenpäin. Se on jo paljon, ettei vastoinkäymisten takia heitä kokonaan hanskoja tiskiin. Tsemppiä remppaan ja mukavia salitreenejä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu ei, ei niistä kovin helppo oo päästä eroon mut jotain on silti muuttunut. En ole sortunut siis vanhaan eli syömään kaikkea "kakkaa". Toki jotain, mutta ei sellaista mitä se vuosia sitten oli. Päivä kerrallaan eteenpäin.

 • Anonyymi

  Kovasti tsemppiä! Uskon, että ylivoimaisesti suurin osa lukijoistasi kannustaa sinua mielessään, vaikka negatiiviset kommentoijat saattavat joskus olla äänekkäitä täällä kommenteissa. <3
  -Pauliina

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Onneksi negatiiviset eivät saa enää remuta täällä, ei silleen kuin ennen.

 • Anonyymi

  Tsemppiä tähän elämäntapamuutokseen <3 Niinhän se on, että 0,5kg viikossa on sopiva ja terve painonpudotustahti. Tällaisilla pudotuksilla muutokset myös pysyvät (jos niihin itse sitoutuu), eivätkä tule nopeasti takaisin.
  Vielä kerran hurjasti tsemmppiä ja potkuja perssiille! Sä kyllä pystyt siihen kun pidät pään tiukkana ja tavoitteet mielessä 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, näin on sanottu että se on se terveellinen tahti. Tosin välillä menee enemmän, välillä vähemmän. 🙂

 • Anonyymi

  Vaikka pidätkin julkista blogia niin toivon että muistat ettet ole millään lailla meille lukijoille tilivelvollinen. Kaikenlaisia ilkimyksiä sitä onkin kun kehtaavat toivoa sinulle epäonnistumista. Ehkä näillä ihmisillä ei oleoomaa elämää niin viihdyttävät sitten itseään herjaamalla bloggaajia, aika säälittävää! Toivon sinulle paljon voimia ja hurjasti tsemppiä! Kuten itse sanoitkin niin laihduttaminen on oikeasti aika vaikeaa ja raskasta, eihän muuten ylipainoisia olisi ollenkaan. Kaikkea hyvää sulle!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, en ole tilivelvollinen mut kyllä noista on kiva ollut keskustella ja pohdiskella. Mut mun ymmärrys lakkasi kauan sitten noiden kohdalla jotka vaan vääntävät asioita, toivovat epäonnistumista ja muutenkin etsivät vain sitä valitettavaa. 🙁 Oikein mietti että mimmonen ihminen siellä ruudun toisella puolella kirjoittaa tuollaista, olisi joskus kiva päästä keskustelemaan.

 • Anonyymi

  Tsemppiä Pipsa, Näytät hyvältä noissa kuvissa.
  Uusi vuosi, uudet kujeet.
  >Leena

 • Suffeli

  Tosi hienosti olet yrittänyt muuttaa suuntaa vaikka aina ei ole mennyt putkeen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos, on tosiaan noustu, pötkähdetty takas ja noustu uudelleen. 😀 Mut ainakin kokoajan yrittää, eikä jää sinne maahan pötkölleen. 😀

 • Anonyymi

  Tsemppiä <3

  Ilkeilijät jääköön omaan arvoonsa. Joidenkin elämäntehtävä tuntuu olevan toisten lyttääminen 🙁
  Pysy vain omana positiivisena itsenäsi, sehän niitä kiusaajia eniten ottaa päähän 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mie pysyn, mutta välillä sitä miettii että mimmonen tyyppi lyttää toista, mikä hänellä on jne. Oon jopa sanonu, et tulee juttelee mun kanssa mut eipä he koskaan tuu. Ehkä just sen takia, et siten paljastuu henkilöllisyys. Mut jos on paha olo, niin keskustelemalla se helpottaa kuin toista lyttäämällä.

 • Anonyymi

  Itsestähän elämänmuutoksen pitää lähteä ja se lähtee, jos siihen haluaa sitoutua. Läheisistä voi olla apua, mutta päätökset on tehtävä itse. Itse on lähdettävä lenkille ja itse päätettävä, mitä syö ja mitä ei. Suosittelisin kyllä, että kokeilisit monenlaisia ruokia etkä jämähtäisi tuttuihin ja turvallisiin vaihtoehtoihin,,,

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Näinhän se on. 🙂 Ja kyllähän tuossa on tullut kokeiltua erilaisia ruokia, mutta kiireessä se tuttu, nopea ja turvallinen on kivointa. 😀

 • Anonyymi

  Olisi kiva kuulla, et mikä motivoi sua?
  Mua motivoi ensisijaisesti terveys. Ja sitten ulkonäkö.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Terveys, että on vanhempanakin terve.

 • Anonyymi

  Painonpudotuksesi on vain ja ainoastaan sinun asiasi. Ehkä syöminen, painon hallinta ja laihdutus olisivat helpompi, jos et toisi asiaa mitenkään esille blogissa. Tekisit vain itseäsi ajatellen itsellesi elämäntaparemppaa. Ehkä sitten tulisi tuloksia ja onnistumista.

  • Anonyymi

   Nimenomaan näin! Remppapostaukset pois tai kommentit pois. Paras olisi tietysti jos et rempasta edes postaisi vaan kaikista muista kivoista jutuista. Kuvat vain kertoisivat kuinka paino putoaa. Olisi siinä ilkeilijöille ihmeteltävää 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis miksi ihmeessä pois? En ymmärrä. Mä taas olen sitä mieltä että remppapostaukset, mietskely, tuntemukset, koko helahoito taisivat nimenomaan auttaa. Siis sillon kun en tehnyt noita, niin ei mulla silloin paremmin mennyt. Parhaiten meni kun nimenomaan tein remppapostauksia. Siksi siis nyt haluan aloittaa remppapostaukset uudelleen. Eikä näistä tartte kommentteja ottaa pois koska modet. <3 Jos niitä ei olisi, niin sitten varmaan ottaisin kommentit pois – tosin saisihan silloinkin facebookissa kommentoida.

 • Anonyymi

  Mulla tulee niin paha mieli kun jotkut ihmiset on niin täynnä vihaa että pitää sitten nettiin mennä anonyymisti kirjottelemaan paskaa muille! Se on vaan niin että ne ihmiset ei kertakaikkiaan oo henkisesti aivan tasapainossa. Se on varmaan vaikeaa mut ne pitää jotenkin jättää omaan arvoonsa. Kenenkään ei tartte tollasta kamalaa tekstiä lukea! Sä oot tehny just sen minkä voit ja epäonnistumisia sattuu varmasti jokaikiselle laihduttajalle! Sulla on upea asenne kyllä ja anna sen viedä sua jatkossaki, mitkään anonyymikommentoijat ei oo mitenkään sen arvosia et sun pitäis antaa niiden sanomisten vaikuttaa! Hyvä sinä! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin, netti on helppo paikka kun voi olla anonyymi, mut mitäs sitten jos ei voikaan olla? Mä oon aina yrittänyt sanoa, että kommentoisivat semmoista mitä voi sanoa päin naamaakin. Ja mä oon tosiaan tehnyt parhaani, aina se ei oo onnistunut mut kokoajan yritys on kiva. 🙂

 • Anonyymi

  Hei, onko äitisi ollut tietoinen elämäntaparemontistasi. Vanhoissa porinoissa juttelut asiasta. Onko häneltä tullut neuvoja.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä hän on tietoinen ollut jo pitkän aikaa. 🙂

 • Hanna Amanda

  Heipsan. Eksyin Facebookin kautta lukemaan tän sun postauksen. Ensinnäkin iso hatun nosto sulle rohkeudesta kirjoittaa näin avoimesti sun projektista. You go girl! Ja mulle yks lohduttavimmista kommenteista mitä ikinä olen omalla painon kanssa kamppailu urallani saanut, oli syksyllä psykiatrin ohimennen heittämä kommentti. (Kävin psykalla selvittämässä siis kipujeni mahdollista somaattisuutta) Emme olleet käynneillä edes puhuneet painonhallinnasta, kun yhtäkkiä psykiatri katsoi minua silmiin ja sanoi: Äläkä edes mieti tässä elämäntilanteessa painoasi. 30vuoden aikana opittuja tapoja ei muuteta vuodessa, eikä edes kahdessa. Suosittelen sinua tutustumaan Jennyyn ja läskimyytinmurtajiin. Kaikki lähtee liikkeelle kehopositiivisuudesta.

  Olin ihan ihmeissäni miten tuo nainen luki ajatukseni ja osasi sanoa juuri siinä tilanteessa oikeat sanat.

  Toivotan sulle ihan hurjan paljon tsemppiä ja muistutan yhdestä tärkeimmästä asiasta: ole armollinen itsellesi. ❤

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. 🙂 Mä oon seurannut Jennyä ja läskimyytinmurtajia jo kauan. 🙂 Ja totta, itselleen pitäisi olla lempeämpi. Mut se vaan jää siinä kun tarpeeks kauan kuulee sitä samaa kakkaa. 🙁

 • Anonyymi

  Postauksen kuvista sen verran, että olisi ollut kiva jos olisit laittanut sellaisen kuvan jossa olet laihimmillasi. Helmikuussa 2017 sinullahan oli vielä joulukilot päällä, joten kuva syksyltä 2016 olisi ollut ihana. Olit silloin tosi hyvännäköinen ja reipas.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin olisihan semmosenkin voinut laittaa, mut musta nämä kuvat oli parhaimmat laittaa tähän. 🙂 Siinä on siis se mihin jäätiin ja mistä aloitettiin uusiksi. 🙂

 • Anonyymi

  Sulla on täysin oikeus osoittaa kritiikkiä näiden tyhjäpäisten kommentoijien suuntaan jotka kertovat miten ja kuinka paljon sun olisi pitänyt laihtua tai tehdä asioita toisin. On älyttömän rohkeaa laittaa koko kansan nähtäville tällainen projekti. Vaikka bloggarit tietyllä tavalla tuovat elämänsä julkisuuteen, unohtuu ihmisiltä somessa se, että tätä tekstiä tuottaa elävä ihminen. Vaikka uskon että osaat käsitellä näitä kommentteja niin että jätät asiattomuudet omaan arvoonsa, olisi jokaisella silti syytä miettiä mitä näppäimistöltään suoltaa. Olen monesti miettinyt, mitä nämä henkilöt ajavat takaa sillä että suoltavat välillä aivan uskomatonta paskaa tänne kommenttiosioon, ja tuskin kaikki edes päätyy näkyville. Ylipäätänsä se, että haluat pudottaa painoa on hieno päätös oman terveyden kannalta. Se, miten sen teet ja missä ajassa on täysin sinun oma asiasi. Jokaisen meidän keho on yksin meidän itsemme kannettavana, jokainen kilo on vain oma taakkamme. Jatka pipsa samaan malliin, uskon että motivoit monia ihmisiä asenteella ja rohkeudella. Aina löytyy niitä, joille ei riittäisi edes se että olisit mallin mitoissa. Se mikä sulle itselle on hyväksi, tulisi olla sitä muillekin heidän henkilökohtaisista mielipiteistä huolimatta. Tsemppiä, sulla on blogi jota on aina mukava lukea sen positiivisuuden ja sun elämänasenteen takia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tottkai on oikeus, eihän se muuten ole reilua. 😀 Totta, bloggaajat tuo elämänsä (ei kaikkea) julkisuuteen, mutta ei se ole silti syy kiusaamiselle ja vainoamiselle. Eri asia jos asioista keskustellaan, mutta haukkuminen ja semmonen menee ylitse. Oon itse huomioinut vuosien aikana, ettei porukka joko tajua missä menee se haukkumisen ja puhtaan kritiikin raja. Nykyisin kun on modet, niin tänne kommentteihin ei juurikaan tule ikäviä kommentteja. Ja sillon kun itse vastasin noista kommenteista, niin silloinkin piti jättää paljon pois. En vain saa päähäni että miksi tällainen että toinen yrittää tehdä terveydensä eteen parannuksia, ettei vanhempana paikat rikkoonnu, ni ei oo hyvä asia. Mut no, ei nää blogit oo ees ainoita missä sitä ikävää suolletaan. Mitä oon katsellut esim. lehtien keskusteluosoioita, niin ihmiset on nykyään todella tylyjä. Ihan kuin empatiataito ois kadonnu maailmasta.

 • Anonyymi

  Lymfakierronhäiriö; oletko kokeillut seuraavia: tukisukat, jotka hankitaan jalkaterapeutilta (nimikesuojattu ammatti, joka löytyy suurimmista sairaaloista) lähete lääkäritä/tervhoitajalta tarvitaan.
  Lymfahoito koulutetulta lymfahoitajalta, joka on oikeutettu KeLan korvaukseen lääkärin lähetteellä.
  Hiilihydraattitietoinen ruokavalio vähentää hyvin kehon nesteitä: lue esim lääkäri Antti Heikkilän julkaisuja tai käy hänen vastaanotollaan, jos Ringa ei tässä asiassa osaa neuvoa. Huom: kannattaa silti olla avoin asioissa, vaikka itse luulee, ettei mikään auta. Esim ym. asioiden kokeileminen vaikka 3 – 6 vkon ajan ei ole ylitsepääsemättömän vaikeaa, eikä tapa sinua. Suunnitelmallisuutta tosin tarvitaan, mutta sinulla kyllä sitä löytyy.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, mulle on kokeiltu suurinta osaa eikä mikään noista ole vaikuttanut mun nilkkoihin. Ainoastaan tuo oma laihtuminen on niitä hitusen verran kaventaneet ja jos juomiset eli nestetasapaino on ollut parempi, niin sekin on ilmeisesti vaikuttanut. Mut tukisukat ei vie nilkkoja pienemmiksi, hieronta ei pienennä niitä, vhh-ruokavaliokaan ei vaikuttanut nilkkoihin mut oli kyl muuten ihan OK.

 • Anonyymi

  Paaaljon paljon tsemppiä! Sulla meni kuitenkin pitkään loistavasti, eli sä kyllä pystyt siihen. Etit vaan sen saman vaihteen uudelleen 🙂

 • Anonyymi

  Mun mielestä loistava saavutus kaikesta huolimatta, että tulos on +/- 0. Siihen(kään) ei moni pysty 😊

  Teet just niinku välkky sanoo ja jätät huutelijat ja tietäjät omaan arvoonsa.

  • Anonyymi

   Sanottiinko, että tulos on plus miinus nolla? Pitääkö paikkaansa?

  • Anonyymi

   Kyllä näin on kuten kuvasta huomaakin. Pipsahan laittoi nyt aloitukseksi +/-0, joten siitä on hyvä jatkaa. Mun mielestä Pipsa on vetänyt hyvin, sillä saanut painon pysymään, mikä on tosi vaikeaa.

  • Anonyymi

   Tosi hyvä, ettei oo tullut painoa takaisin, sillä painon jojottelu on tosi vaarallista. Painonhallinta on yleensäkin vaikeaa ainakin minulle.

  • Anonyymi

   Mutta eikö painoa nimenomaan ole tullut takaisin? Postauksen kuvassahan olet nyt paljon isompi kuin vuosi sitten?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis eihän se tulos +-0 ole, vaan se on + tuloksen puolella 🙂 Eli painoa tuli takaisin ja nimenomaan jojoili tuossa kesän ja syksyn aikana.

 • Svanhild

  Mahtavaa. Olen NIIN odottanut remppapostauksia. Mäkin suosittelen, että suljet niiden kommentoinnin ainakin kokeeksi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva että oot odottanut ja eihän mun tartte kommentointia sulkea, koska on nuo modet. Ilman heitä se olisi ollut viisainta. 🙂

 • Anonyymi

  Semmoista se elämä on. Vaikka kiloja on tullut takas, oot nauttinut elämästä joka päivä ja tehnyt asioita joista nautit. Täysipainoisia päiviä ilman, että jotain puuttuu, joten kaikkihan on hienosti. Vaikeita sairauksia tai diabetestä ei ole, joten nauti tästä päivästä ja hetkestä. Painoa ilmeisesti pudotat tulevaisuudessa mahdollisia sairauksia välttääksesi? Päivä kerrallaan ja itse päätät mikä paino sulle sopivin, muilla ei ole nokan koputtamista siihen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No joo, onhan se asia noinkin. Juu, ei mulla ole mitään sairauksia ja remppaa teen nimenomaan terveyden takia, ettei niitä sitten vanhempanakaan tulisi. Että vanhempanakin pystyy touhuilemaan, sen verran kuin sitten pystyy mutta ettei oo mitään sairauksia hidastamassa. 🙂

  • Anonyymi

   Hyvä että laihdutat mutta pitää muistaa ettei hoikillakaan ihmisillä ole mitään takuita sairauksia vastaan. Elämä on aina täysin arvaamatonta meillä kaikillä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, eihän se kiveen ole hakattu että laihtumalla olisin vanhana vapaana sairauksista. Mut aina kannattaa pyrkiä siihen.

 • Anonyymi

  Seuraan sua enimmäkseen youtuben puolella, mutta nyt täytyi tulla lukemaan kauan odotettu remppapostaus. Käyn taistelua vähän eri asian kanssa, ja sun valo on tuonut voimia. Kiitos!
  Tsemppiä projektiisi, pystyt mihin tahansa! <3
  P.S. Sulla on kauniit haltiahiukset.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva kuulla että mun valo on tuonut voimia <3