z.jpeg
Blogi

Kissojen ilonhetkiä – Takkatulen ääressä – Parhaat ideat tulee kamalan metelin kera


Meille tuli iso kasa Zooplussan paketteja. Lähettikin kysyi että kenneliäkö me täällä pidetään. No ei mut pitäähän sitä noille ahmateille tilata reipas määrä sapuskaa ettei lopu kesken. Siirikin on nyt alkanut ottaa painomitoissa kiinni. Kissojen mielestä kivointa on tietenkin ruoka mutta erityisesti uudet lelut ovat olleet suosittuja sekä tietenkin laatikot itsessään.

Menemme huomenna katsomaan pi-iiikkuisia Maine coon pentuja. Siirin kasvattajalle oli tullut uusi pentue ja pitäähän niitä pikkuisia mennä katsomaan kunnei aiemmin ole ihan pentuiässä noita nähty. Mä voin jo nyt sanoa, että oon menettänyt sydämeni tälle pikkuselle. Huomautan silti ettei meille nyt tällä hetkellä ole kolmatta kissaa tulossa, mutta tässä tapauksessa ei kannata sanoa ei koskaan joten en sano.

Kissoilla ainakin on ollut hauskaa. Nousin tästä ottamaan itselleni
uuden mukillisen teetä ja samalla tulin yllättäneeksi Siirin joka
piehtaroi kahden kissanminttuhiiren päällä. Silmät ihan suurina.

Yäääh! Mun kädet haisee tuoksuu miesten partavedeltä. Voimakkalta sellaiselta! Tää on kyl jotain niin mielenkiintoista sillä ei oo eka kerta kun mun kädet alkaa mystisesti haisemaan eiku tuoksumaan mieheltä vaikka voin käsi sydämen päällä vannoa etten oo yhtäkään miestä tänään kätellyt ja oma kulta ei tuonhajuista partavettä käytä. Salaperäistä, indeed.

Tehän jo tiedättekin että meillä on takka ja sähkölämmitteinen (+ varaava?) lattialämmitys. Ja joka kerta kun sähkölasku tipahtaa sähköpostiin niin jännitetään summaa. Vaan nyt kyllä ällistyttiin kun kolmen kuukauden sähkölasku oli pyöreät nolla euroa. Juu, luit ihan oikein. Munkin piti lukaista se lasku pariinkin otteeseen että vakuunnuin sen olevan totta eikä mikään painovirhepaholainen. Toki ollaan sähkönsiirtomaksuja maksettu mutta ei nekään ole mitkään päätä huimaavat. Pakko sanoa mutta kyllä tuo takan lämmitys vaan kannattaa. Me kun otettiin lattialämmitys käyttöön vasta kun nuo kauheat pakkaset alkoivat eikä siltikään ole isolla – sitä ennen mentiin yölämmöllä ja takan avustuksella. Tykkään!

Jaha, tänään pitääkin ahtaa masu piukkaan kun pitää olla syömättä 12 tuntia. Täytyy tässä vielä miettiä ns. lentävää aamiaista minkä pystyisi tuosta vaan bussissa nappaamaan naamariin. Onko ideoita? Pyysin miestä tuomaan kaupasta ns. juotavan jogurtin – JOS siellä nyt vaan sattuu sellaisia enää olemaan. Eikun nyt mä sen keksin. Tää on muuten blogin kirjoittamisessa parasta kun ajatukset pulpahtaa pintaan sitä mukaan kun kirjoittaa. Parhauttaaa! Jos tuollaista jogurttia ei siis ole, niin minähän menen ja tekaisin itselleni smoothien! Teen siitä vain tarpeeksi proteiinipitoisen niin pitää nälkää loistavasti.

Ihanaa kun nuo kamalat pakkaset menee kohta pois. Vaikka ei mua tämä -10 asteen pakkanen enää haittane. Ehkä mä vielä jossain vaiheessa ehdin kuvailemaan. Se mua eniten on harmittanut tässä työmäärän kasvamisessa. Kun talvella ei ehdi valoisaan aikaan kuvailemaan. Sekin on ihanaa kun ei tartte enää topata ihan niin paljon vaatetta.

29 kommenttia

 • Anonyymi

  Miten ihmeessä voi olla nollan euron sähkölasku? Meneehän sitä muuhunkin kuin lämmitykseen, kodinkoneet yms. Meillä ei kyllä tuommoisia ihmeitä tapahdu, koko ajan vaan sähkölasku kasvaa ja kasvaa. Nyt pakkasten tultua jo hirvittää seuraavan laskun summa =O

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No me olemme tässä maksaneet viimeksi liikaa, niin se hyvitettiin tällä tavoin. Meillä tulee sähkölaskut tuolleen kuukauden perässä. Niin jos yhtenä kuukautena maksaa 100euroa liikaa niin se hyvitetään seuraavassa laskussa. Tosin ei tuo 3kk lasku mikään iso ollut. 🙂

 • Satu

  Heippa Pipsa! Meillekin tuli just Zooplussan tilaus. Tilaatteko tekin kissanhiekat sieltä? Nauratti miehen kanssa, että ihan hullua tilata Saksasta asti kissanhiekat. Mutta kun on laadukasta kissanhiekkaan ja tulee paljon edullisemmaksi. Lisäksi lähetti tuo paketit ihan sisälle asti, helppoa. Mekin ollaan ehkä menossa katsomaan pientä (persialaista) kissanpentua kasvattajalle, tekisi mieli kolmatta mutta pitäisi pitää järki päässä. 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ai teillekin tuli. 🙂 Joo, me tilataan kissanhiekat sieltä vaikkei niissä kovin isoa säästöä taida tulla mut on se aina kivempi ku joku tuo ne kotiovelle. 😉 Mitä hiekkaa te käytettä? Me käytetään Ököplussaa ja jotain Natures Gold pellettiä. Olleet tosi hyviä. Ja kissat tykkää. 🙂 aaaaw, tekin meette kattoo kisua. Kato vaa kolmas tulee vielä 😉 Meille tuskin kolmatta nyt ihan vielä on tulossa mutta kun ei sitä koskaan silti tiedä. Mulla vaan kauhea hinku nähdä Maine coon ihan pentuna. Nää taitaa olla 5vko ikäisiä ellen oo kovin väärin laskenut.

  • Anonyymi

   Jos teillä on pellettivessat, niin on ihan turha maksaa jostain ökypelleteistä. Rautakaupasta saa ihan samaa tavaraa 20 kg säkissä ja hinta on n. 7 e. Itse oon käyttänyt noita rautakaupan lämmityspellettejä kissoilla aina, ja niin suurin osa kissanomistajatutuistanikin. On ihan pelkkää rahantuhlausta ostaa jotain "puupohjaista kissanhiekkaa" mikä on käytännössä samaa puristepellettiä, mutta hintaa kymmenkertaisesti 🙂 Rautakaupan puupelletti imee hajut tosi hyvin, eikä tartu pitkäkarvaistenkaan kissojen turkkiin. Suosittelen todellakin! Saa kissoihin menevät kulut laskettua ihan minimiin kun vaihtaa 30 e pelletin 7e pellettiin. Kaksikin kissaa kuitenkin pissii aika paljon!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei meillä ole pellettivessoja, mutta voisimme kyllä käydä tsekkaamasa tuon rautakaupan pelletin josko se ois samanlaista kun tuo toinenkin niin saisi sitten halvemmalla. 🙂 Mutta siis meillä on semmosta ököplussan ja pelletin sekosta. Että on tommosta isompaa ja pienempää sekaisin. Toimii hyvin, mut vois tosiaan miettiä et vaihtas tohon rautakaupan pellettiin ni tulis kyl halvemmaks.

 • Anonyymi

  Eli onko teiltä laskutettu sitten jotakin arviolaskua? Ei kai kenenkään sähkölasku muuten voi olla nolla.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No en mä tiedä onko tuo arviolasku vai mikä, ilmeisesti? Ollaan siis maksettu aiempana kuukautena liikaa niin nyt ei tarvinnutkaan maksaa mitään. Ens kerralla tulee sit vähän isompi lasku mutta ei varmastikaan kauhean iso. Meidän vuosiarvio oli 17000kilowattituntia (juu, ei osaa nyt lyhennettä käyttää) eikä viime vuodelta tullut kuin muistaakseni 10.000 suurinpiirtein. Eli saadaa laskea tuota arviota alemmas.

 • Anne B.

  Voi miten suloinen toi kissanpentu on! Noi korvat! 🙂 Hauskat kuvat teidän kissoista.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, se on niin pikkunen et kai siinä viel käy niin et se lähtee mun takinpovarissa meille. 😉 Kissat,siis varsinkin Siiri oli hulluna uusiin leluihin. Murisi oikein.

 • Anonyymi

  Arviolasku varmaan. Meillä meni plussan puolelle parikymmentä euroa. Vähennetään sitten seuraavassa laskussa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, oisko se sit ollu arviolasku. Ku se tulee jotenkin aina kuukauden perässä. Et jos nyt maksetaan 20e liikaa ni ne hyvittää ens laskussa sitten.

 • Anonyymi

  Taisi olla tasauslasku kyseessä jos oli 0 e, eihän tuo muuten ole mahdollista. Turhaa leijua jollain 0 e sähkölaskulla vedoten lattialämmityksen kiinnipitoon, koska kyllähän taloudessa kaikki muutkin laitteet sähköä vie, eikä silloin todellakaan lasku ole 0 e kuin korkeintaan tasauslaskussa, jolloin on maksettu ennalta arviolaskua. Jo pelkät sähkölaitteet kerryttävät sähkölaskua miltei sataseen kolmessa kuukaudessa teidän asunnon varustelutasolla.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En mä mitään leijuile vaikka ihkuttelenkin asiasta. Ootte te kans ihan hömppiä noiden asioiden kanssa. Enkä suinkaan sanonut että sen takia sähkölasku pyöreä nolla kun lattialämmitys ollut kiinni. Älä pliis käännä asiaa ihan toiseks mitä sanon. Tosiasia on että takka ja lattialämmityksen kanssa järkeily ovat vähentäneet laskujen loppusummia.

 • Anonyymi

  Oliko kyseessä tasauslasku? Muuten sähkölasku ei voi kyllä olla 0€. Ja jos siirtomaksua menee niin sillon myös sähköä on kulunut.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Eiku arviolasku se oli. Mutta kuten jo ylempänäkin sanoin niin jos maksamme nyt 20e liikaa niin se hyvitetään seuraavassa laskussa.

 • Anonyymi

  Eihän 12 tuntia syömättä ole paljon! Meillä on usein iltaruoka siinä klo 17-18 maissa ja sen jälkeen en syö mitään ennen aamupalaa, joka taas on klo 7-8. Eli useimmiten tulee se 13 tuntia tai enemmän väliä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei se olekaan mutta itse olin itseasiassa vähän kauemmin syömättä ja olin vielä töissäkin kurisevalla vatsalla. Enkä iltapalaksi syö mitään raskasta vaan jonkun hedelmän, jogurtin tai sen sellaista. Pientä siis. Ei toisaalta ole pakko syödä mitään. Et hyvin mä sen 12h kyllä pystyin olemaan mutta sen jälkeen ku meni töihin eikä ollu syöny mitään, ni alko heikottaa. Onneks vesi autto. Ja sit menikin "aamupala" parissa minsassa nassuun. 🙂

 • Anonyymi

  Kyllähän ihminen ihan helposti pystyy olemaan sen 10-12h tuntia syömättä, ilman mitään tankkausta illalla. Ei siinä ajassa ehdi kukaan nälkään kuolla.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No eihän kukaan sanonutkaan että kuolisi nälkään. 🙂 Eikä tarvinnu ahtaa masua piukkaan, sitä paitsi se oli vitsi. 🙂 Mut töissä kyllä teki tiukkaa kun en heti ehtinyt ottamaan aamupalaa.

 • Anonyymi

  Anonyymille: on ihan eri asia olla syömättä 12 tuntia NUKKUESSA yöllä kuin valvoessa päivällä…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Totta. 🙂 Ja viel pahempi kun tekee töitä.

 • Anonyymi

  Uskaltaako noita fb vaatteita ostaa? Aika vihasen näkönen omistaja 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Uskaltaa uskaltaa 🙂 Ei se niin kiukkunen oo miltä ehkä näyttää. Ja kunnei oikee osaa hymyillä sillo ku toinen ottaa kuvia. 🙂

 • Anonyymi

  Niin, illalla tapahtuvasta tankkaamisesta olikin puhe, kyllä jaksaa ihan normi iltapalalla "paastota" aamuun asti.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis se tankkaus oli ihan vitsi, en mä ahtanut masuani piukkaan. 🙂 Eikä siitä sitä paitsit olisi mitään järkeäkään ollut. 🙂

 • Anonyymi

  Mä oon sanonu joka kissan yhteydessä et en ota enempää mut viis niitä on kertyny. 😀 En muuten ota enää enempää. ;P
  Voihan pentuja toki muutenki käydä kattomas, on ne niin ihania! Tolla pennulla on muuten aivan valtavat korvat, onks se joku rodulle tyypillinen juttu? 😀
  Noi Siirit ilmeet on kans taas ihan huippuja!<3
  T. Virpi

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo aina sitä sanoo et ei enempää ja sit menee kattoo pentui ja päätös on melkeen tehty. No ei vaa, ei meille tuu kolmatta. Ei tuu ei. Kattomassa toki voi käydä mut kyl siinä usein alkaa miettii et josko sittenkin otettas tosta tommonen pikkuruinen. 🙂 Tolla pennulla on tosiaan isot korvat, mutta kyllähän näillä on isot korvat muutenkin mutta vissiin tällä on viel isommat. 🙂