kissaympyr%C3%A42.jpeg
Blogi

Kissaympyrä

Sain eräältä lukijalta linkin Nyt.fi sivulle, ”Netin ihmekeksintö toimii” artikkeliin. Mä oon tutummin todennut tuon keksinnön kissaympyräksi, helpottamaan kirjoittamista. Artikkeli kertoo siitä, että kissoilla on (no, ei ihan kaikilla) pakonomainen tarve omia rajattuja alueita itselleen. Eli kun lattiaan tekee ympyrän, tai vaikka neliön – on kissan ihan pakko päästä omimaan tuo alue.

No, mä lähdin kokeilemaan tuota meidän kateilla – ei ihan onnistunut. Tein ympyrän mistä vaan sen pystyi tekemään – kävelivät vaan ohitse. Kun mies keksi tehdä sähköteipistä neliön, alkoi uteliaisuus nousemaan mutta edelleen käveltiin ohitse. KUNNES n. 18h neliön tekemisestä, alkoi Siiri ja Silla kiinnostumaan. Toki olin lelun kanssa herätellyt uteliaisuutta, mutta nähtävästi sen ne tarvitsivat.

Meillä vaan tuo Siiri on pomo, joten neliöstä tuli välillä kähinää. Tein myös videoa, yhdellä pätkällä näkyykin tuo Siirin pomotus. Kuvasin ensin kun kissat jo oli neliössä, mutta sitten sain idean kokeilla myös kameran laittoa jalustaan, että näette kissojen ihan itse menevän sinne neliön sisälle.

Mutta ei tämä juttu kaikilla kissoilla toimi. Sevi ei suostunut menemään ympy…. eiku neliön sisälle. Sen yli juostiin kirkuen karkuun, tai siis tässä tapauksessa kurr kurr kuristen karkuun. Nyt mie haastankin kaikkia kissallisia kokeilemaan kissaympyrää omilla kissoillaan, ja laittamaan kuvat tuonne miun blogini FB-sivulle.

13 kommenttia

 • Anonyymi

  Ihanan hauska juttu! 🙂 Olen kaynyt myos kissojesi seikkailuja kurkistamassa Pipsan Porinoissa ja ihania ovat molemmat! Oikein hyvaa ja aurinkoista viikonalkua sinulle!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kolmikko on todella hauska kopla. 🙂

 • Anonyymi

  Teillä on kyllä niin kauniit kissat! Kuulin radiossa puhuttavan tuosta kissaympyrästä. Hauska nähdä "livenä" että toimii. T.neiti

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei se enää jälkeenpäin ole toiminut, eikä siis Sevi mennyt sinne ollenkaan. Eli toimii joillakin, ei kaikilla. 🙂

 • Anu

  Oon miettinyt aina välillä, että onko tämä sun blogin nimi sarkasmia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kukin ottakoot blogini nimen millaisena ottaa. 🙂

 • Unknown

  Ihana kun ihan tappelu tuli teipatusta neliöstä 🙂 Mä koitin miehen vyöllä että heitin sen ympyräksi lattialle ja hyvin hämmentyneenä meidän kissa siihen hiippaili. Mä sitten päätin tehdä sille "pedin" siitä vyöstä meidän vierashuoneen sohvalle ja nyt se makailee siellä vyön keskellä sitten tyytyväisenä 😀 Olisi ollut kiva kans kokeilla teipillä, mut enpä siihen hätään löytänyt.
  Selvästi teidänkin kissat on vähän ymmällään, että miksi se neliö on niin kiehtova, mutta kun pakko mennä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, ei täälläkään Sevi mennyt eli ei toimi kaikilla. 🙂

 • Anonyymi

  Ei toiminu meilläkään. Kissa tuumas vaan, pyh..pidä ympyräs ja rupes viereen makaamaan 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Heh, mä voin kuvitella. "Pidä tunkkis" -asenteen. 🙂 🙂