Juhannusj%C3%A4tski_.jpeg
Blogi

Kissat

Löysin netistä hyvän kissanleluohjeen. Tarvitset vain tyhjän vessapaperirullan ja sakset. Leikkaa siitä haluamasi paksuisia rinkuloita ja heitä kissoille leikittäväksi. Meillä ainakin tykästyttiin noihin – Sevi oikein kurisi ja naukui kun sille noita esitteli. Ja no, videolla näkyykin leikkimistä – vaan kyllä se laserpiste on kaikista kiintoisin.

Vaikka ilmeestä voisi toisin kuvitella niin Siiri itse halusi jätskiä ja kiltti mamma antoi maistaa. Kohta siinä oli kaksi muutakin kerjuulla mutta eivät oikein ymmärtäneet yhtä paljon jätskin päälle kun Siiri. Siiri on hulluna kermajäätelöön mutta herkän masun kanssa sille ei voi sitä kovin paljoa antaa – joskus annetaan laktoositonta piimää ja kermaa. Mut aina kun jollakin on jätskiä, niin Siiri on ihan taatusti vieressä kieli pitkänä.

Etsi kuvasta kolme coonia. Hyvin toimii uuden linssin kanssa kuvailut, Sillakin tuli tuollaisena sumuisena taustalle. Tykkään! Vielä kun ois saanu Siirinkin tonne Sillan taakse, niin ois ollut täydellinen kuva. Mut on tää kissojen kuvaus aika vaativaa kun eivät tahdo pysyä paikoillaan. 

Kerrankin sain Siiristäkin (melkein) kokovartalokuvan – pikkusen jäi etutassuista puuttumaan. Siiri on nykyisin kovin vaikea kuvattava kunnei tahdo pysyä paikoillaan. Tässäkin mä lahjoin sitä juustopalan voimin. Nii ja bongatkaa kuvasta toki Sevin viiksikarvat. Kyllä ne sieltä löytyy. 😉 Alemmassa Silla ulkosalla ja ihan ekoja päiviä uuden objektiivin kanssa – ulkokuvista tulee kyl upeita koska sillon kissat on useimmiten paikoillaan kun tuijottavat pikkulintuja. 

18 kommenttia

 • Anonyymi

  Ihania kisuleita teillä on <3 Oon itsekin kissa rakas. Jouduin oman Mimmu kisuni lopettamaan marraskuussa 2011 vaikean sokeritaudin takia. Se oli miulle kyllä vaikea paikka. Uutta ei olla otettu, mie oikeastaan haluaisin kissan, mutta miun mies ei oikein ole asiasta innostunut, ni on jääny sit ottamatta.

  T: Taina =)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Voi ikävää että oot joutunut luopumaan omasta kissastasi mutta ajattele niin että sillä on nyt parempi olla. Sun pitää alkaa näyttää miehellesi suloisia kissanpentukuvia ja viedä kyläilemään jonnekin missä on kissanpentuja. Ehkä se siitä heltyisi?

  • Anonyymi

   Mie oon välillä sitä kikkaa kokeillutkin =) Kyllä hän kissoista tykkää, mutta hänen mielestä vaikeus on siinä, et kun lähtee jonnekin, niin pitää pyytää hoitaja kissalle/kissoille ja sit ne karvat on kuulemma niin ärsyttäviä. Ehkä, jos meillä on joskus omakotitalo tai rivitalo, niin miehenikin heltyisi ja saisin kaipaamani kisulin.

   Taina =)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei muuta kuin sanomaan miehelle et muutetaan rivariin. 😉 Eihän meilläkään kerrostalossa kissoja vielä ollut. Karvoja niistä kyllä lähtee, mut ehkä lyhytkarvaisella se ei ole niin paljoa se karvojen määrä. Ja heii, onhan niitä karvattomiakin kissoja 😉

 • Anonyymi

  Olisi kiva nähdä video, jossa peset ja puunaat, harjaat ja hoivaat kissojasi. Eli sellainen "kissojenhuoltovideo".

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No eihän noita nyt silleen puunata kunnei näyttelyissä käydä ja pesu on hankala tehdä kun yleensä olen siinä itse alasti kun Siiriä pesen. Mut pitää kattoo mimmosen videon saisi aikoiseksi "kissojen huollosta" 🙂

  • Anonyymi

   Miksi sinun pitää olla alasti? Eikö sinulla ole isoa muoviesiliinaa?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No Siirin kans me mennää molemmat suihkun alle, se on helpointa siten. Ja ei oo esiliinaa. 🙂 Siiriltäkin yleensä vaan tuon pepun oon joutunut pesee, en suinkaan koko kissaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos. Siiri on kyl kaunis. 🙂

 • Hanna

  Teillä on kyllä mahdottoman upeita kissoja! Nuo korvatupsut on hauskat 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitti. Tupsut on kyl ihanat, mut ne tekeekin noista niin erikoisennäköisiä ja muutenkin se naama. 🙂

 • Anonyymi

  Hauska miten isommat katsoo vierestä, kun nuorin vetää vauhtivimmaa laserin perässä. Siirikin vaan vähän häntäänsä heiluttaa. Ihan kuin ajattelisi että antaa nyt lapsen leikkiä. Suloisia ovat kaikki kolme. Hienosti tuossa Sillan ulkokuvassa on tuuli tarttunut kuvaan mukaan. T.neiti

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Heh, Sevi kyllä menee ku ammuttu laserin perässä. Kyllä Siirikin menee mut nyt ei sit jaksanut riehua. Silla taas ei tuon laserin perään ymmärrä. Se tykkää noutaa hiiriä. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei. 🙂 Mut tänä perjantaina tulee.

 • Anonyymi

  No jo on kissojen viiksillä pituutta! Kauniita kissoja teillä. Poikkeaako Maine Coonin kesä- ja talviturkki toisistaan? Lähinnä kyselen siksi, että meillä on 2 siperiankissaa, jotka ovat ulkonäöllisesti hieman samansorttisia kuin teidän kissat. Siperiankissoilla kesäturkit ovat paljon pliisumpia kuin talviturkit, jolloin varsinkin urokset kasvattavat komeat kaulurit ja pussihousut.

  Meidän kissojen suosikkilelu taitaa olla foliosta puristettu pallo. Ootteko kokeillu teidän kateilla?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No Sillalla on piiiitkät viikset ja vissii Sevillekin on tulossa aika pitkät. 🙂 Siirillä on lyhyemmät eikä ne ylees sillee näy ku ovat mustat. 🙂 Musta noilla on sama turkki kesät talvet mutta en voi varmaksi sanoa. Samat pörrökasat nuo on. 🙂 Mut tiedän et jotkut tiputtaa karvansa ja kaulurinsa kesän ajaks. Mut vissii aika samos menee Siperiankissojen kans, mut vissii kai aika yksilöllistä silti? Ja juu, on meillä ollut tommonen pallo – sen perässä menee koko revohka. 🙂