auringonpalvoja.jpeg
Blogi

Kissapostaus

Kovasti olette taas toivoneet kissoista omaa postausta joten tässä tulee. (Ja te joita ei kissat kiinnosta, niin voitte lopettaa lukemisen tähän ja jatkaa muita hommia) Erityisen kiinnostuneita ollaan Siirin pituudesta mutta sitä ei oikein voi kuvissa näyttää ellei ota sitä tuohon näyttelyasentoon ja multa se ei valitettavasti onnistu.

Nyt onkin sopivasti kissoista taas söppiskuvia kun viime viikonloppuna aurinko paistoi makkariin koko päivän ajalta ja tietenkin molemmat kissat änkesivät siihen paikkaan. Aina kun aurinko läks karkuun niin piti mennä perässä.

Meillä ollaan yleensä katseltu ulkomaailmaa tuon kaiuttimen päältä mutta nyt kun tää edustan pikkutirppakin on kasvanut niin eivätpä molemmat enää mahdu, mutta onneks on fatboy minkä päälle tämä fiksu pikkutirppakin tajusi hypätä kun isommankin ikkunan sälekaihtimet avataan. (Hih, bongatkaapa kuvasta itte paparazzikin)

Zilla on kyllä niin kovasti taas mun perään, kun taas Siiri on alkanut ottamaan etäisyyttä. Kyllä se nyt aina kerran päivässä tulee pusku-purinat heittämään. Mutta ei siis ole samanlainen kuin Zilla, kun sen pitää päästä puskemaan ja juttelemaan ihan joka tilanteessa – vessassa, vaatteita laittaessa tai muuten vaan kun liikuskelenkin niin jutellen tullaan perässä. Ihaninta on kyllä se miten pikkutirppa tulee yöllä mun onesien päälle nukkumaan ja nukkuu siinä kuulkaas ihan siihen saakka kun ulkona alkaa valaistumaan.

Punnittiin tuossa muutama päivä sitten nämä meidän tirpat. Siiri painoi mukavat 5,5kg ja Zillakin 4,8kg. Tosin en voi kuin ihmetellä tuon Zillan painoa kun se on niin pieni. En siis uskoisi toista noin painavaksi.

Meidän tytöt osaa kerjäämisen taidon. Siiri on sipsivaras – jos selkäsi käännät etkä ole muistanut sanoa EI, niin olet ihan varmasti yhtä sipsiä köyhempi. Siiri on sipsivaras ja erityisen koukkuuntunut on juustoraksuihin. Vaikka miten äänettömästi yrittäisinkin laittaa sipsiannosta kuppiin, on Siiri kolmessa sekunnissa vieressä katsomassa mitä olen hänelle laittamassa. Zilla ei taas ymmärrä niinkään sipsien perään mutta tulee kyllä katsomaan onko se jotain hyvää ja voisiko hänkin saada mutta tekee sen paljon hienostuneemmin kuin Siiri. Zillan pahe tuntuu olevan enemmänkin se mitä isäntäväki syö. Sitä tullaan ihan lautaseen kiinni katsomaan ja vienosti tassua nostamalla yritetään sanoa että mulle kans. Yritä siinä nyt sitten syödä rauhassa ja nauramatta.

28 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kuten sanoin, Zillasta tota kokoa ei huomaa mutta Siiristä kyllä. Mut Siiri nyt on Zillaa pidempi muutenkin. Pitäs joskus huvikseen mitata noiden pituus, lasketaankohan siihen mukaan hännänkin pituus eli sinne hännän päähän saakka?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ku joissakin vaan lasketaan se hännänkin pituus, mutta pitääpä katsoa jostain tuo ohjeistus. 🙂 Tuutkos chattiin tänään?

  • Anonyymi

   Ehdottomasti jos oon hereillä. Taas ihan järkyttävä väsy. Alkaiskohan taas olla rautakuurin aika..
   T. Virpi

 • Tirli

  Onpas suloisia 🙂 Tässähän tulee ihan kissakuume, mut ikävä kyllä olen pahasti allerginen kissoille 🙁 Saako kisut muuten syödä juustonaksuja, onko heille pahaksi jos Siiri sen yhden tai kaksi varastaa 🙂 Muistan kun mulla oli pupu ja tein itselleni salaattia, niin heti kun silpuin jäävuorisalaattia tai kurkkua niin pupu pomppi viereen, nousi takajaloilleen ja laittoi etutassut silleen toistensa päälle kuin pyytäen salaattia 😀 Oli se vain niin suloinen. Vaikka tokihan salaattia myös sai pyytämättäkin, mutta usein oli heti pyytämässä kun vähänkin alkoi salaatti tuoksumaan 😀 On noilla eläimillä tarkka nenä ja kuulokin 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos, nää on kyllä sulosia. 🙂 Harmillista että oot allerginen. 🙁 Söpö pupu sulla ollut. 🙂 Mut on noilla kyl tarkka nenä mut tuntuu et viel tarkempi kuulo. 🙂 Ja ei siis noista muutamasta naksusta mitään ongelmia tule, kunhan ei nyt koko pussia anna 😉 Siirillä on masu vähän herkkä mutta ei ole yllättävää kyllä noista naksuista reagoinut mitenkään. Mitäs, tulisko Tirli lauantaina chattiin?

  • Kristiina

   Mulla oli niin röyhkee pupu, että se tuli hakemaan mun leivältä salaatinlehden jos sohvalla söin 😀

  • Tirli

   Kyllä tulen chattiin ehdottomasti 🙂 Viimeksi en oikein pääsyt kun oli kaikkea hässäkkää, muuta nyt ei ole mitään joten tulen 🙂 Sano vaan monelta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, siis tänään chatti ja 22-00 välillä. 🙂

 • Anonyymi

  Saako teidän kissat maata ihan noin vaan sängyssä? Hurjan likaisen näköinen tuo lakana…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No saa! Se on kuvassa likainen mutta heti seuraavana päivänä vaihdoin lakanat kun huomasin että on taas karvoja täynnä vaikkei ne nyt haittaa kun jalkopäässä ovat. 🙂 Mut useammin vaihdetaan nykyisin lakanat kun on kissat. 🙂

 • Anonyymi

  Ihania nuo kissat kyllä on. En vaan tykkäis niistä lähtevistä karvoista, enkä ikipäivänä antais niiden maata lakanoillani, enkä hyppiä ruokapöydällä. En siis voi ottaa kissaa 🙁

  • Anonyymi

   En minäkään antaisi maata sängyllä enkä hyppiä pöydällä. Meillä on kissa, jolle on pidetty kovaa kuria ja joka ei mene sängylle eikä pöydälle. Sillä on oma nukkumapaikka.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Vau! Pakko nostaa sulle hattua että oot saanut pidettyä kissasi noin kurinalla. 🙂 Onhan kissallasi tarpeeksi kuitenkin kiipeilytilaa?

  • Anonyymi

   Eipähän näytä kovinkaan olevan kiinnostunut kiipeilemisestä. Ikkunalaudoille kiipeää tuijottelemaan ulos.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Onko kissallasi kenties jo ikää? Oon nähnyt ainoastaan vanhempia kissoja joita ei tuo kiipeily enää niin kiinnosta, mutta nuorempia kissoja kyllä kiinnostaa enkä raaski heidän luontaista viettiä hillitä. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Harjotuksen puutetta + Siiri painaaa….

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No juu, kyl mies jaksaa mut mä en jaksa. Ja sit ku sitä pitää viel venyttää.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nyt on pikkusella harjoteltu ja kyllähän se alkuks oli tosi hankalaa. Mieski meinas et mahdatkohan saada kun on niin lyhyet kädet. Mut kyl sit toisena päivänä alko luonaa. Saas nähä miten Siirin kans luonaa ku kuiteski vähän isompi. 🙂

 • Anonyymi

  Okei, sulla taitaa olla heikot habat sitten 😀
  Oma coonini painoi 13kg ja jaksoin hyvin pitää sitä näyttelyasennossa.
  Ja lapseni painaa 8kg ja häntäkin jaksan pidella…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei luulis et heikko haba mut vissii sit. Mä kyl luulen et se on vaan harjotuksen puutetta, pitäs vaa kokeilla. 🙂