ParkatakkiP%25C3%25A4%25C3%25A4lle1.jpeg
Blogi

Kiinnostaskos treenihetki mun ja Ringan kanssa?

Mä pidän syksystä, siitä väriloistosta mitä luonto hetken aikaa tarjoaa, mutta mä en tykkää tästä vetämättömästä olotilasta jonka se tuo tullessaan. Oon ollut jo varmaan pari viikkoa tämmönen ihan vetämätön. Aamustikin teki vaan mieli lätkästä pää peiton alle kun oli niin pimeätä, mutta pakkohan se oli nousta. Nyt kuuntelen Nikke Ankaraa ja nautiskelen välipalaksi tekemääni smoothieta, josta tosin tuli luskoitava versio, koska liian paksua tavaraa. Itsepoimituista mustikoista ja puolukoista tuon tein ja on muuten hyvvää! Aateltiin tänään mennä etsiskelemään sieniä, koska noista suppilovahveroista tulee tosi kivaa lisää salaattiin ja jopa salsajauhelihan joukkoon. Vähän tuolla ulkona satelee, mutta onneksi mulla on Elloksen Softshell-takki, niin ei ne pienet tihut mitään haittaa. Käymme samalla reissulla moikkaamassa isääni, kun sinne suunnille menemme noita sieniä etsimään. 

Pakko myös sanoa, että en ole siis luopumassa Sulosta – edellisen postauksen otsikko oli ihan vitsi. Sen verran tuli huolestuneita viestejä sieltä täältä, että miten voi luopua Sulosta. Eihän tästä mamman sukanhalaajasta voi luopua! Vaikka poika välillä vaatii enemmän huomiota, niin ei se ole vielä syy luopumiseen. Tuntui vain hassulta kun pojasta ei millään loppunut se energia ja sitten tuntui siltä ettei hän niinkään leikkimistä halunnut vaan paijausta, mutta kun en mä sitä voi 24/7 tehdä. Sulo on mun kissani, joten se liikkuu mun perässäni. Meninpä vessaan tai suihkuun, niin poika haluaa mukaan. Suihkuun varsinkin haluaa mutta en aina päästä, niin sinne se jää oven taakse mouruamaan. Sitten on pakko kertoa Sulon ”hauskasta” tavasta – jos sille antaa lelun, niin hän vie sen vesikippoon ”uimaan”. Mut tosiaan, emme me ole luopumassa Sulosta. Kenties hänen kanssaan pitää tästä lähtien tehdä monen tunnin kävelylenkkejä. 

Eilen oli taas sali-ilta ja oli ensimmäinen kerta kun olo tuntui vetämättömältä – en olisi millään innostunut menemään. Se on tämä syksyn pimeys, joka selkeästi vaikuttaa, koska salille päästyäni se fiilis meni pois. Salilla juteltiin Ringan kanssa ja saatiin mielenkiintoinen idea pystyyn, josta nyt tiedustelenkin että olisiko teillä Porista (tai lähialueelta) olevilla lukijoilla kiinnostusta ”blogitreeni-iltaan”? Siellä olisi siis Ringa opastamassa ja neuvomassa laitteiden kanssa sekä tietenkin minä tsemppaamassa. Teen tuosta mahdollisesti postauksen mutta en julkaise kenenkään osallistujan kasvoja. joten sitä ei tarvitse jännittää. Mennään siis porukalla treenaamaan! Laitahan mulle sähköpostia (pipsan83@luukku.com) jos oot kiinnostunut! Ajankohta selvinnee vähän myöhemmin. 

Tässä on ollut aika vilpoista ilmaa kun on tuullut niin hitokseen, joten minähän heitin khakinvihreän parkatakin päälle. Kyllähän tällä hyvin tarkeni, jopa turhankin hyvin, niin päätin käyttää takkia noin avonaisena. Töissä mulla oli mukana neuletakki, jonka kuljetusta varten tarvitsin tuon YSL:n laukun koska sinne mahtuu puoli elämää jos on tarvis. Ja juu ei, neuletakki ei ollut takin alla koska silloin olisin satavarmasti paistunut. Neuletakki kulki laukussa mukana. Tästä alkaa myös se aika, kun asukuvien ottamiseen tarvitaan lisävaloa – nämäkin otettu salaman kanssa. Pitäisi suosia ulkokuvien ottoa mutta nekään ei aina onnistu ja vielä vähemmän sitten keskitalvella. Oon miettinyt että pitäisi varmaan alkaa ottamaan kuvia jemmaan – kuvata hyvällä kelillä monet kokonaisuudet. Se vaan on niin iisiä ottaa asukuvat päivän päätettyä tuossa nurkassa. No, onneks on maisemakuvat jos asujen kuvaus ei vaan onnistu.  

Parkatakki – H&M+

Neuletakki – Samoon

Pusero – Lindex

Housut – Ellos
Tennarit – KooKenkä

Laukku – YSL

Kaulakoru – Korusuunnittelu HennaK

40 kommenttia

 • Anonyymi

  Kivan syksyiset värit vaatteissa! Näyttää kyllä siltä ettei tuo takki päällä istuta ilman että napit lentelee 🙂 Tosin kerroitkin pitäneesi takkia auki.
  Tulisin takuulla treeneihin mukaan jos asuisin lähempänä. Voisiko meille lukijoille tehdä video-opastusta ylipainoisen ensikertalaisen salitreeneihin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva että tykkäsit. 🙂 Joo, tää on nyt tälleen lähialueelle ajateltuna, mutta voin puhua tuosta Ringan kanssa onnistuisiko joku tuollainen. 🙂 Ja multa on omista kotitreeneistä tulossa joskus videota. 🙂

 • Minna Toveri

  Niin mukana! Just jotain tällaista fanitapaamista ajattelin. Laitan sähköpostia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Laitahan vaan sähköpostia, ei ainakaan vielä ollut tullut. 🙂

 • Anonyymi

  Olet kyllä niin raikas piristys muihin bloggaajiin verrattuna! Mutta vaikka kaikista eniten pidän näistä kirjoitetuista jutuista, videoita en katso lainkaan, olisiko sinulla joskus aikaa lukea tekstit läpi ennen julkaisua?
  Toistat usein saman asian moneen kertaan eri lausemuodoin. Tässä tekstissä tuli selväksi ainakin, että yritätte mennä tänään etsimään sieniä. Ja mitä ilmeisimmin kuljetit neuletakkia laukussa…����
  Ymmärrät varmaan mitä tarkoitan.
  Hyvää syksyn jatkoa ja tsemppiä remppailuun!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva että tykkäät. 🙂 Yleensä kyllä luenkin tekstin kertaalleen läpi mutta nyt oli jäänyt pieni virhe tuonne, jonka kans huomasin kun tekstiä luin myöhemmin ja korjasinkin. 🙂

 • Anonyymi

  Kuljetko sä tuollain kaula paljaana, kuten viimeisissä kuvissa?
  Ei ihme, että olet vähän väliä kipeänä.

  On myös mielestäni vähän hassun näköistä, kun on lämmin takki, mutta kaula paljaana. Kiva huivi olisi tyylikäs, vaikka takkia pitäisikin auki.

  • Anonyymi

   En ole ikinä ymmärtänyt tuota että kipeäksi tulee liian vähillä vaatteilla. Itse en vaan muista pukeutua tarpeeksi hyvin ja monesti töissäkin palelen ulkoilussa tai nytkin sukat olleet märkinä kun lenkkareissa sateella kuljen ja voin sanoa etten koskaan sairasta. Myös lapset aina kulkevat ilman kunnon kamppeita ja harvoinpa nuo kipeänä on.
   Tai kai tämäkin on henkilökohtainen juttu kun lapsuudesta muistan naapurin lapset jotka aina tumpattiin sään mukaan mutta annas kun kerran lapaset unohtui jo niin olivat seuraavana päivänä kipeenä…

  • Anonyymi

   Sulla on nyt väärää tietoa. Sairastumiseen tarvitaan AINA virus tai bakteeri. Lämmöllä tai kylmällä, vaatteilla tai ilman, ei ole minkään valtakunnan merkitystä. Jokainenhan joka käy avantouimassa olisi alati sairaita ja heissä taitaa olla poikkeuksia juuri toiseen suuntaan.

  • Anonyymi

   No sattumalta kyllä tiedän tämän, että tarvitaan aina virus tai bakteeri:) Mutta kylmällä ilmalla on kyllä vaikutusta, altistaa esim. nuhalle, että on sillä kyllä vaikutusta. Googletapa asiasta.

  • Anonyymi

   Toi paljas kaula on niin hassun näköinen. Viruksista viis, mutta kaunis kevyt huivi parantaisi asua.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, kurkku paljaana mennään koska ei tuolla vielä ole niin kylmä että kaulahuivia kaipaisin. Älä murehdi, kyllä sekin aika tulee kun kaulahuivin otan kaapista käyttöön. 🙂 Mä vaan en haluaisi topata itseäni liikaa.

 • Anonyymi

  Kävelylenkit on kyllä suositeltavia muutenkin! Kuuluuko kävelylenkit "liikuntakalenteriisi"?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kuuluvathan ne, tosin kesällä enimmäkseen pyöräilin mutta nyt on tullut taas kävelyt kuvioihin. 🙂

 • Anonyymi

  Kiinnostaisi sivukuva takista kun se on kiinni? Vaikuttaa aika tiukalle, tokko neule edes olisi mahtunut alle.
  Oletko koskaan ajatellut valkaista hampaitasi? Se nuorentaisi hymyäsi. Alahampaisiin voisit teetättää kuoret niin saisit tasaisen hymyn.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Katsotaan joskos ensi kerralla muistan ottaa kaikki pyydetyt kuvakulmat. 🙂 Onhan se tiukka mutta uskoisin neuleen mahtuvan sinne koska ei ole järin paksu. Ei, en ole ajatellut valkaista hampaitani tai teettää kuoria koska ne on ihan fine näinkin. 🙂 Miksi kaiken pitää aina olla ns. "täydellistä" – siis valkoinen hymy, tasainen hammasrivistö?

 • Anonyymi

  Takki näyttää kyllä niin tiukalta että voiko tuon kanssa touhuta mitään?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voi touhuta vaikka tiukka onkin. 🙂

 • Anonyymi

  Nyt kyllä näyttäisi kiloja lähteneen pois! Hienoa! 🙂 🙂 🙂

 • Anonyymi

  Eikös tuon parka-takin pitäisi olla löysä? Näyttäisi paremmalta ainakin. Ja mitä olen noista takeista kuvia nähnyt niin löysiä ne yleensä on. Joten liian pieni sinulle?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Onhan se tiukka mutta eipä se haittaa ja eipähän tartte heti pistää myyntiin kun kapenee. 🙂 Joten win-win. 🙂

 • Anonyymi

  Tosi hyvä asu, Tykkään noista väreistä.
  On hyvä, kun on vedenpitävä takki, kun aina tulee vettä.
  Olen aloittanut salikäynnit. Jee viimeinkin. Viis kertaa vasta ja kerran viikossa. Olis varmaan parempi jos kahdesti viikossa pääsis.
  >Leena

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos. Vedenpitävä takki on hyvä ja se Elloksen softshell tuntuu ainakin pientä vesimäärää pitävän. 🙂 Kiva kuulla että oot salille mennyt. Ja oo ihan rauhassa vaan se kerran viikkoon. Nostat sitä sitten jonkin ajan päästä kahteen jne. 🙂 Tasaisesti vain. 🙂

 • Anonyymi

  Kyllä nyt on taas kittana takki. Muuten vaatteet olisivat ok, mutta parka on kuin makkarankuori. Etkö ostanut nyt juuri uuden parkan, jos se on sopivankokoinen niin laita se kuviin.

  Tällainen syysasu olisi kiva jos se olisi kuvattu ulkona! Nyt on niin kaunis ruskakin. Lisäksi kammoksun sun avojaloin oloa kuvissa, etkö voisi laittaa vaikka jotkut sisäkengät.

  Voisit kuvata isännän kanssa aina pari asua kerralla ulkona siten että vaihtaisit vain takin ja kaulahuivin ja muut asusteet.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, parastahan se oliis kuvata kaikki asut ulkona mutta se ei vain aina onnistu, joten täytyy tyytyä tuohon ovikulmaukseen. 😀 Mitäs kammoksumista avojaloissa on, SISÄLLÄ? Höpsö sinä! 🙂

 • Anonyymi

  Oisit laittanut sen uuden parkan, ois ollu ehkäpä parempi kooltaan!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Eiköhän senkin aika vielä tule. 🙂

 • Anonyymi

  Oletko pitänyt sitä Uhanan teepparia? Laita joskus päivän asukuvaan se!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oon pitänyt ja yksi asukuvaus onkin koneella, mutten oo saanu laitettua tänne. 🙂

 • Anonyymi

  Tuo Yoursin linkki sivun vasemmassa reunassa ei muuten enää toimi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia tiedosta. Oon tuon tiennyt jo kuukauden päivät mutta en oo tehnyt sille mitään. Nyt otin kokonaan pois. 🙂

 • Anonyymi

  Takki on ihan hyvä, en ymmärrä miksi porukka kommentoi tuollaista typerää.
  Kiva postaus 🙂 tsemppiä jatkoonkin ja ihanaa syksyä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kaikki ei välttämättä tykkää. 🙂