Yours1.jpeg
Blogi

Kesäretki Mäntän Myllyrannan Yoursille

Kuten jotkut teistä jo tietääkin (te jotka katsoitte Pipsan Porinat ”My Week” 13-2016
videon) että kävin vihdoin ja viimein Mäntässä sijaitsevassa Yoursin
liikkeessä. Olen siitä lähtien yrittänyt päästä sinne käymään kun kuulin
että Suomessa todellakin on Yoursin liike ja nyt se sitten onnistui.
Sain itse olla kännykkä kädessä ja kertomassa miehelle ajo-ohjeita,
Google Mapsin avulla päästiin oikein hyvin perille. Tuonne Mäntän
Myllyrantaa on Tampereelta n. 95km matka. Tampereelta
ajetaan Oriveden suuntaan E63 tietä pitkin ja sieltä löytyykin aika
hyvin tieviitoitukset Mäntän suuntaan.

Oltiin lähdetty
liikkeelle vähän turhankin ajoissa koska olimme perille noin 25min ennen
liikkeen aukeamista mutta onneksi rakennus jossa tuo Yoursin liike
sijaitsee, on rakennettu järven rannalle joten siinä kerkesi oikein
kivasti ihastelemaan maisemia sekä ottamaan hieman eväitä. Kello kävi
vihdoinkin 10.03 ja minä syöksyin jännittynen askelein avaamaan ovea.
Tiesin jo ettei siellä isoa valimoimaa voi olla joten siinä mietiskelin
että mitähän kaikkea ihanaa siellä mahtaisi olla tarjolla. Ihan
ensimmäiseksi jäin sitenkin suustani kiinni todella mukavan myyjän
kanssa jolta samalla tiedustelin saiko liikkeessä kuvata koska tottahan
toki tällainen piti saada ikuistettua. Naureskelin siinä että olo oli
kuin lapsella karkkikaupassa. Mä kun olen Yoursin vaatteiden käyttäjä
ollut vuodesta 2012 alkaen joten tämä oli pienenmoinen unelmien
täyttymys kun pääsi oikein liikkeeseen käymään.

Siinä sitten kun aikamme oltiin juteltu, pääsin aloittamaan kierrokseni ja tuosta kassan ohitse tuli mentyä vaikka kuinka
monet kerrat läpi kun samalla zoomailin että mitäs ihanaa ottaisinkaan sovitukseen.
Piti tehdä nääs monta kierrosta että sain varmasti kaikki kiinnostavat vaatteet sovitukseen. Sinne sovituskoppiin taisinkin mennä 15 eri vaatteen kanssa ellen nyt ihan väärin ole laskenut. Muutaman kerran piti hihkasta myyjäkin apuun, että olisiko tietyistä vaatteista jotain toista kokoa – mä niin tykkäsin tuosta ystävällisestä palvelusta ja jos olisi saanut antaa johonkin palautetta tuosta,  olisin antanut palvelusta täydet 5/5.

Nämä olivat ainoat mekot jotka sovittelin, voitteko kuvitella? Olihan siellä moniakin mutta nämä olivat paikan päällä että pakko sovittaa. Tuosta ensimmäisestä olin jopa paria päivää aiemmin tiedustellut Mäntän Yoursin FB-sivuilta että löytyisikö tiettyjä kokoja – ja löytyihän niitä. Osaatko arvata mikä mekko näistä kolmesta lähti matkaani? Matkaan lähti niin erilaista yläosaa kuin yhdet viskoosihousutkin. Mutta kaikenkaikkiaan oli mahtava reissu ja oon niin tyytyväine että tuli vihdoin ja viimein käytyä. Aion mennä joskus toistekin käymään ja suosittelen ehdottomasti tätä paikkaa muillekin – tehdää samalla tavalla pieni kesäretki tuonne päin Suomea. 

Tässä lopuksi myös video tuosta reissustani jossa välittyy ehkä paremin koko tunnelma

           

57 kommenttia

 • http://tuijankortteilua.blogspot.com

  Se vaalean sininen tunika oli kivan näköinen, ostitko sen ?

 • Anonyymi

  Kiva postaus jälleen! : )
  Villi arvaukseni on, että eka mekko lähti matkaan : )
  T: Pia

  • Anonyymi

   Toivottavasti ei lähtenyt,ei istu hyvin,mahan roikkuminen näkyy turhan selvästi läpi.

  • Anonyymi

   Kauheus tuntuu välillä olevan katsojan silmässä ; )
   Ilman sarvia ja hampaita; ajattelen, että on fiksua tehdä hankintoja, jotka motivoivat muutosmatkalla. Ja kun kroppa muuttuu koko ajan, niin ei ole mitään järkeä ostaa aina sitä vaatetta, joka istuisi juuri tässä hetkessä. Pipsalla kuitenkin on niitäkin : )

   Kivaa kesää : )

   T: Pia

  • Anonyymi

   En nyt kommentoi mekkoja, mutta en ymmärrä, mitä järkeä on ostaa vaatteita, jotka eivät istu? Kun ei kuitenkasn yhtään tiedä, miten kroppa muuttuu?

  • Anonyymi

   Ehkä olet itse koko ajan pysynyt suht samoissa mitoissa ja se lienee hieno juttu! : ) Jos paino on menossa alaspäin, kuten Pipsalla, on hyvä pitää joku seuraavan koon vaate jemmassa. Jos olet katsonut laihisohjelmia, myös niissä ihmiset hommaa jossain kohtaa uusia vaatteita, jotka istuvat vasta jonkun ajan päästä täydellisesti. : )

   T: Pia

  • Anonyymi

   En kyllä valitettavasti ole pysynyt:) Enkä kyllä ole katsonut noita ohjelmia.
   Tarkoitin lähinnä sitä, ettei tiedä miten kroppa muuttuu laihtuessa, mistä niitä senttejä lähtee. Vaikka lähtisi alavatsasta, voi sitten lähteä muualtakin.

  • Anonyymi

   Ok : )

   Se on varmasti yksilöllistä, että miten itte kelläkin senttejä laihtuessa lähtee. Mun näkökulma tuossa Pipsan mekkohommassa on siinä mielessä myönteinen, että kun häneltä on lähtenyt senttejä hitaasti ja varmasti, niin tuolla suuntauksella jossain kohtaa rasva alkaa hävitä myös sieltä vattan seudulta : )

   Noin yleisellä tasolla aika moni nainen tietää, miten kroppa (ainaki maha ja usein myös rinnat) reagoi tilapäisellä painonnousulla jo kuukautisten aikana siten, että silloin ei välttis viitti laittaa sitä kapeinta mekkoa päälleen ; )

   Toisaalta paino voi heitellä myös alaspäin. Mulla on aina jemmassa muutama vaate kokoa 34, koska perussairauden vuoksi ruoka ei aina maistu ja paino menee alaspäin. Silloin mekko tms. vaate joka nyt istuu, ei istu silloin ollenkaan.

   Pipsa kierrättää näppärästi eteenpäin (näin olen ymmärtänyt) sellaiset vaatteet, jotka eivät ole ok ollenkaan. Samoin hän käyttää ompelijan palveluita, joilla vaatteen voi muokata itselleen sopivaksi. Siksi en näe ongelmaa siinä, että hän ostaisi jemmaan tulevaisuudessa käyttöön otettavan vaatteen. Kivoissa vaatteissa voi olla sekin ongelma, että jos tykästyy johonkin malliin ja jää sen sopivuutta odottelemaan, ei enää löydäkään juuri sellaista mekkoa. ; )

   Mut siis tiivistettynä; motivaatiovaatteitakin voi olla jemmassa! : )

   T: Pia

  • Anonyymi

   Musta tuntuu, että iän myötä vartalo reagoi eri lailla kuin aikaisemmin painon vaihteluun:( Mutta tosiaan, yksilöllistä tämäkin varmaan.

   Hienosti Pipsa tosiaan saa kierrätettyä, ja ompelijan palveluiden käyttö on erinomainen asia!

  • Anonyymi

   Totta. Liikkumisen ja ruuan merkitys on aivan erilainen kuin nuorempana. Toisaalta, iän karttuessa ei tuu niin paljo mietittyä sitä 'mitä muut musta ajattelee' -näkökulmaa. ; D Pääasia, että on hyvä olla ittensä kanssa ja huomaa ympärillä olevista lajitovereista voittopuoleisesti hyviä juttuja! : )

   T: Pia

  • Anonyymi

   Kierrättäminen on ihan hyvä idea, mutta miksi pitää ostaa koko ajan uusia vaatteita, joista hutiostokset pitää myydä saman tien pois ja miksi koko blogi on muuttunut vain mainostuspaikaksi? Näennäisesti rikas elämä on aika köyhää.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ohoh, olipas paljon tekstiä mutta siis valitsin tuon vaaleansinisen. 🙂

 • @follower 678463525789921

  En osaa arvata, mikä mekko, mutta mun silmään videossa nappasi raitapaita (collegepusero?), jossa oli joku teksti ja kulutetut farkut. 😊

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Luulisin tietäväni mitä meinaat mutta se oli muistaakseni polyesteriä joten jätin ottamatta enkä ihan sellaista etsinyt. 🙂 Se oli kyllä nätti ja ei Affe, ei farkkuja. 😀 Yritä nyt tuunautua niihin jegginsseihin ja muunlaisiin housuihin. 😀 Mut luulenpa et voisit olla jopa ylpee musta mitä ostin tänään H&M:ltä. 😀

 • Anonyymi

  Hei.
  Kävitkö Mäntässä missään muualla?
  Ei siellä kyllä hirveästi taida mitään nykyään olla. Itse vietin lapsena siellä paljon aikaa tätini luona mutta tuntuu aika hiljaiselta paikalta nykyään.
  Minä olisin kakkosmekon kannalla.

  • Anonyymi

   Onhan Mäntässä vaikka mitä! On kirppareita, kuvataideviikkojen tapahtumia jne. Jotenkin aika surullista, että kesäretken ainoat kohteet on ostospaikkoja. Kuusi tuntia autossa istumista, sitten shoppailua. Ei kiitos minulle tuollaisia retkiä!

  • Anonyymi

   Onhan siellä aivan upeat taidemuseot Gösta ja Gustaf ja tällä hetkellä muutenkin taidetta yllinkyllin,kun on Mäntän kuvataideviikot. Mm. Pekilon näyttely on hieno.

  • Anonyymi

   Nimenomaan noihin taidemuseoihin kannattaa mennä ihan varta vasten. Ja jos jää aikaa, voi poiketa shoppailemaan vaikka tuohon vaatekauppaan. Ja onhan siellä muutama muukin käymisen arvoista kauppaa, jos tuliaisia on tarvis hankkia.

   Mutta siis taidekaupunkina Mänttä-Vilppula on oikeasti ihan omaa luokkaansa.

  • Anonyymi

   Affen kanssa olen samoilla linjoilla, videon alussa vilahtava raitapaita punaisella tekstillä ja hetkeä myöhemmin vilahtava valkoinen NY-paita näyttivät kivoilta, hieman raikkaampia ja nuorekkaampia kuin kukkakuosit. Jos Yoursilla olisi pienempiä kokoja, voisin harkita itsekin hakevani ne sieltä 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Eipä siinä nyt poikettu muualla kuin Yoursilla. 🙂

 • Unknown

  Lie otit tuon viimeisen mekon? Näytti parhaalta, tosin ehkä hieman lyhennettynä? 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En ottanut, otin keskimmäisen. 🙂 Ekaa ensin meinasin mutta rintaliivin olkaimet näkyisi sen kanssa tosi ikävästi joten ei. Se kaulus kun on pyöreä niin ei toimi. 🙁

 • Unknown

  Ja harmi, että Mänttä niin kaukana. Ei viitsi lähteä pienemmän valikoiman vuoksi. Oliko miten paljon vähemmän vaatteita kuin nettikaupassa?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No joo, ei varmaan yksistään kannata lähteä mutta jos on sinne suuntaan muutakin menoa niin suosittelen kyllä piipahtamaan. Oli siellä vähemmän kuin nettikaupassa, määrästä en tietenkään osaa sanoa. 🙂

 • Anonyymi

  Eka mekko on hyvännäköinen, jos liitat siihen vaalean beigen/greigen/savunharmaan jakun. Jakku voi myös olla puuterirosaa kuten mekossa. Tärkeintä on, että jakku on löysähkö (ei mene joka makkaran väliin).

  Jatkoa eli tulevaa painonpudotusta varten tämä mekko olisi helppo kaventaa jopa itse ja neuneet menee aina ja ovat sopivia vaikka paino hiukka muuttuisi.

  Onko sinulla ompelukone?,Jolla voit korjata vaatteitasi nyt tällä hetk
  pienemmiksi?

  Aurinkoisia lomapäiviä teille jokaiselle kisulit mukaanlukien!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En ottanut ekaa mekkoa koska sovittaessa huomasin että siinä näkyy rintaliivien olkaimet koska kaulus on tommonen pyöreähkö. Luulin mekkoa samanlaiseksi kuin normisti nuo mekot on olleet. Valitsin keskimmäisen. 🙂

   Aika monet mekot on helppoja kaventaa, ja jos ei niin sitten vaan myyntiin. 🙂 Mulla ei oo ompelukonetta mutta saan sen perintönä. 😀 Äidillä voi siis käydä korjailemassa tai sitten vien ompelijalle. 🙂

  • Anonyymi

   Mutta eikös tuossa keskimmäisessäkin näy rintsikoiden olkaimet, ainaki kuvissa?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, kaikissahan näissä näkyy mutta keskimmäisessä vähiten.

 • Anonyymi

  Moikkelismoi, täällä karjalantyttö, joka laihduttaa samaa tahtia kuin sinäkin. Hyvin menee;)

  Minä
  olen vaatteiden suhteen tehnyt sen ratkaisun, etten mitään osta, ennenkuin tavoite on saavutettu!

  Käytän siskon vanhoja ja sitten kun olen saanut toiset 30 kg pois eli yhteensä 60 kg ostan kaikki uudet vaatteet kertaheitolla. Tää siitäkin syystä ettei jää isompia rytkyjä odottamaan painonnousua!

  Mielestäni homma skulaa hyvin näin. paino putoo ja rahat säilyy, koska puolivälinpudotusmekot saa jäädä rauhassa kauppaoihin:)))

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Varmasti oikein hyvä päätös tuollainenkin, peukut sille että pystyt olemaan. Mä en pystyisi, kaupoissa on liikaa ihania. 🙂 JA kun kertaheitolla vetät kaikki uusiksi, niin se vaatii rahaa mutta sitähän riittää kun on säästellyt. 🙂

 • Anonyymi

  Onhan se järjetöntä tuhlausta ostaa jokaiselle vaakalukemalle uudet mekot!!!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No, se on jokaisen oma päätös. 🙂

 • Anonyymi

  Kuvien perusteella vaaleansininen tunika pukee sinua selvästi parhaiten.

 • Anonyymi

  Mitä ihmettä sä haet tuolla ostamisella,kymmenet mekot ja nyt kenkä mania😯

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No eikös se ostaminen ole rahasta puhumista? Ostamista ei voi tehdä ilman rahaa. 😀 Enkä edelleenkään ymmärrä miksi se häiritsee jotakuta mihin mä rahani tungen? Omia kun ovat. 🙂

  • Anonyymi

   Mua alkoi ihan kiinnostaa, monetko kengät olet ostanut tänä kesänä? Sekosin jo synttärien tienoilla laskuista.. Ihan silläkin vaan, että jalkateräkin voi laihtumisen myötä muuttua/pienetä vielä, ei ehkä kannata tuhansia sijoittaa kenkäostoksiin, mikäli on tarkoitus pudottaa vielä painoa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Aika monethan on ostettu mut kerrankos sitä. En yleensä osta kenkiä noin montaa mut kerrankos sitä. No enpä usko että laihtuminen pienentää jo valmiiksi pientä jalkaani. Ei oo lihoominenkaan sitä isontanut joten…

  • Anonyymi

   Kyllähän se neste turvottaa jalkapöydän, älä ole aina niin että ei mulla mutta muilla….

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, tottakai neste turvottaa ja mullakin teki niin, mutta ei se kyllä kenkäkokooni vaikuttanut. Mä oon aina käyttänyt kokoja 36-38, valmistajasta riippuen eikä se ole muuttunut vaikka ne nesteet on laskeneet pois.

  • Anonyymi

   Ei ole niin varmaa, mulla oli todella paljon ylipainoa, mutta ei ollut edes turvonneet jalkaterät eikä sinänsä läskiä ollut siinä jalkaterissä/nilkoissa paljoa, mutta mun jalkaterä pieneni -70kg laihduttamisen johdosta ihan jopa pituussuunnassa, samoin leveys, 2-3 numeroa kaikenkaikkiaan! Ennen piti olla 39-40 ja nykyään 36-38. Ja nimenomaan tuo jalkaterän kutistuminen tapahtui jossain siinä tienoilla kun olin jo pari vuotta laihdutellut, pikkuhiljaa. Tiedän muitakin, jolle käynyt noin, myös silmälasit ja esim. Jopa tekohampaitten istuvuus voi heiketä runsaan painonpudotuksen johdosta, ihmisen kudokset on yllätyksellisiä. 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, on varmaan yksilöllistä myöskin et joillakin se muuttuu ja joillakin ei muutu.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kantsii katsoa aiemmista postauksista vähän viitettä milloin voisi tulla. 😉

 • Anonyymi

  Ihan tajuttoman kauniita vaatteita! 🙂 En osaa valita suosikkiani noista kolmesta kuvasta, itse sinuna olisin ostanut kaikki jos ei rahasta olisi kiinni. Etenkin tuon keskimmäisen, sillä sitä voisi käyttää myös arkenakin esim. töissä.

  Anteeksi, kun sanon näin, mutta ihan eri tasoa kun Elloksen vaatteet (itsekin kyl joskus Ellokselta tilanneena…) Tosin varmaan hintakin ihan erilainen Elloksen mekkoihin! 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En mä viitsinyt kaikkia ostaa. 🙂 Mut keskimmäisen otin. 🙂 No on siellä Elloksellakin ihan hyviä vaihtoehtoja, ettei ne kaikki suinkaan huonoja ole. 🙂

 • Anonyymi

  Hei Pipsa

  Olen usein lukenut positiivista ja pirteää blogiasi, mutta vasta nyt katsoin ensimmäistä kertaa videon. Sinulla on todella kaunis ja miellyttävä ääni ja puhetapa. Jatka ihmeessä videoiden tekemistä. Oikein mukavaa kesän jatkoa.

  T. Kaija

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva kuulla palautetta ja mukavaa että katsoit videon. 🙂 Kiitoksia myös kehuista. 🙂

 • Anonyymi

  Hei, puhut koko ajan ottamisesta, eli oliko tämä yhteistyöpostaus ja sait mekon? Kun en kuitenkaan siitä huomannut mainintaa alussa.