ID_rainbow.jpeg
Blogi

Karhunpoika sairastaa…


Meidän piti viikonloppuna juhlistaa tuota mun uutta vakikohdettani mutta eipä siitä tullutkaan mitään kun mies tuli kipeäksi ja tällä hetkellä mä oon nyt sitten kipeänä. Pakko sanoa että kyllä nää sairastumiset tapahtuu ku salama kirkkaalta taivaalta – olin ihan pirteänä töissä ja työpäivän päätteeksi tunsin että kaktus on kurkussa mutten antanut sen haitata vaan kävin pikaisesti kaupasta ostamassa isot kasat kurkkupastilleja. Kotona sitten vointi meni nopeasti huonommaksi eli nokka tukkoon, päässä tuntuu ku pari troppia moukarois nuijiensa kanssa ja mikään pastilli ei helpota kaktukseen. No nyt sitten kaikki tropit taas käyttöön ja suuri toivomus taivaalle että oon lauantaiks kunnossa + sunnuntaiksi kun sain kutsun ystäväni liikkeen avajaisiin. Jeee!

Tosiaankin mulla alkoi tänään toinen vakisiivouskohde joka on rappusiivousta mutta luojan kiitos ei missään asuinkerrostalossa! Myönnettäköön että ihan kahden viimeisen rapputasanteen kohdalla alkoi mulla jalat lyömään setsuuria joka kylläkin helpotti kun sain vetästä litran vettä napaani. Ens kerralla tiedän pitää vähän parempaa huolta nesteytyksestä. Mut noin nyt ekalta päivältä voin sanoa että oon ihan pihalla mutta kohde ainakin vaikuttaa kivalta paikalta joten ei paha.  Harmillista vaan tämä yllättävän nopea sairastuminen vaikka olihan tää odotettavissa. Odottelen innolla iltaa kun rakas mieheni on jo luvannut hieroskella jalkojani vaikka kylläpä tuo jalkakylpykin jonka äsken otin niin tuntui jo helpottavan. Merisuolakylpy piristää ihanasti väsyneitä jalkoja!


Jeeee! Löysin viimeinkin kaupasta tuota Lotus Emilia Designia jossa siis on hyvän ystäväni Annan oma design. Oon tuota etsinyt kissojen ja koirien kanssa mutta ei kyllä yhdessäkään keskustan kaupassa ollut (okei, siis lähinnä K-kaupoissa ei löytynyt) Yks rulla jää säästöön mutta loput kolme kyllä käytetään. Oon aina tykännyt Annan tekemistä sulista – niitähän löytyy multa ihan seinältä saakka. Joko siellä on bongattu kaupan hyllyllä Anselmin sulkaset?

Onneks meillä on tää tabletti, sen avulla voi kirjottaa blogitekstiä, pyöriä netissä ja samalla lepäillä sängyssä. Kunnei mulle nyt mikään uni kuitenkaan tule vaikka olo on todella karsea. Ja voihan tällä katsella elokuvaakin, senkun vuokraa nettivuokraamosta. Tosin tota Netflixiä voisi ajatella, kun siellä on noita sarjoja, niitä voisi katsella. Buffy – täältä tullaan! Mutta kuten varmaan voitte ajatellakin, niin mää käperryn sänkyyn peittojen väliin sairastamaan joten katsotaan millon seuraavaksi tulee blogiasiaa.

Tämmöstä väriä saavat kynnet ja huulet sitten juhlissa
(kynsilakan olen sopivasti saanut Anselmilta aiemmin kesällä)

Tässä teille vähän maistujaisia mun tämän hetken lempparikappaleista eli sellaisista jotka soi lähes repeatilla mun kuulokkeista. Muutama näistä on jo vanhempaa, mutta mää nyt muutenkin tuun vähän myöhässä kunnen tuota radiota kuuntele kuin lähinnä autossa enkä mää autossa kovinkaan monena päivänä istuskele. Iskeekö joku kyseistä kappaleista?

34 kommenttia

 • Anonyymi

  Pikaista paranemista! Jos sulla on sinkkitabletteja niin niitä vaan poskeen.
  -hss

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei mulla oo 🙁 Pitäs vissii hakee kaappiin. 🙂

 • Anonyymi

  Moi Pipsa, paranemisia! Kirjoittelen nyt ekaa kertaa, vaikka olenkin jo jonkin aikaa lukenut blogiasi. Minäkin olin melkein koko viime viikon sairaana, nuhaa ja kuumetta oli, tosi tylsää kun sitä on liikkeellä.

  Kun tuossa aiemmin ihastelin häämekkoasi, bongasin siihen hienosti sopivan kaulakorun. Älä pidä tätä loukkauksena, minulla on tapana tuoda esiin visuaalisia mielipiteitäni myös kavereilleni ja veljellenikin. 😀 Siis hieno tuo sinunkin valitsema koru! Mitä mieltä olet tästä Aarikan korusta, joka heijastelee samoja sävyjä kuin mekkosi?
  http://www.aarikka.com/fi/korut-ja-asusteet/kaulakorut/Kaneli-kaulakoru-ruskea

  Vielä haluaisin kysyä sinulta, jos haluat vastata; olen opiskelija ja olen harkinnut opintojen ohessa mm. siivoustyötä. Millaiset siivouskohteet ovat "helpoimpia"? Yllättäen kirjoitit, että onneksi ei asuintalojen rappuja tarvitse siivota. Olen kuvitellut, että ne olisivat "kevyimpiä" työkohteita, koska niissä ei ole esim vessoja puunattavana. Inhoan siivota omaakin kylpyhuonetta. 😀
  Mutta joo, kiva blogi sinulla ja positiivinen elämänasenne. Itsekin olen hymyileväinen ihminen, mutta silti on vielä hieman parannettavaa positiivisen asenteen suuntaan 🙂
  t. Johanna

  • Anonyymi

   Raput ovat helpoimpia, mikäli ei ole paljon ylipainoa päällä ja portaiden askellus vaivalloista. Olen itse siivonnut rappuja, toimistoja ja likaisempiakin kohteita, joista kerrostaloraput oli helpointa mahdollista siivoamista. Ei tarvinnut nähdä kyräileviä ihmisiä (esim. toimistossa moni kokee häiriöksi sen kun siivooja tulee siivoomaan sovittuna aikana toimistoa) eikä puunata kolmeakymmentä vessanpönttöä päivässä. Myöskään öljyä tms vaikeasti poistettavaa ei rappusiivouksissa ole, ja näinollen ei tarvitse käyttää koneita.

  • Jaana-Unelma

   Mielestäni kerrostalojen rappusiivous ei todellakaan ole helppoa ja kevyttä työtä, JOS sen tekee huolella. Ei rappusiivouksessa riitä, että käy vaan "toteamassa" tilanteen. Siinähän joutuu käyttämään koneita ja ns. vahvoja aineita. Luulenkin, että edelliset kommentoijat eivät ole tehneet kyseistä työtä…ja jos ovat, eivät ole tehneet sitä kunnolla.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kaunis tuo Aarikan koru mutta nyt ei voi enää vaihtaa koruja. Enkä siis suinkaan loukkaannu että vinkkasit korusta, sehän on kaunis ja sopisi varmaankin hyvin.

   No mun mielestä kevyempiä siivouskohteita on toimistot ja raput, jos ihan ylläpitosiivousta tekee. Kyllähän kaiketi tuo asuinkerrostalojen rappujen siivous on kevyttä mutta yleensä niihin vain sisältyy saunanpesu ja varastotilojen siivousta ja mä inhoan niitä. 🙂

   Itselläni on ylipainoa (ihanko totta!) mutten pitänyt rappuja mitenkään pahana. No siis okei, mulla oli hissi apuna. 🙂 Toimistosiivousta kun oon tehnyt ni mulle ei oo kyllä kertakaaa kyräilty kun menen niitä huoneita siivoamaan. Mutta tiedän että esim. pankissa tätylit näyttävät aika helposti mieltään etteivät tykkää.

   Jaana-Unelma: Rappusiivous on kevyttä, mutta tuo mitä sanoit että joutuu käyttämään koneita ja vahvoja aineita, niin ovat sitten perussiivouksessa. Ylläpitosiivous, mitä tuo rappusiivous yleensä on, niin ei vaadi koneita – paitsi nyt imurin eikä mitään vahvoja aineita. Perussiivouksessa kun ne nurkat tosiaan nuohotaan. Mutta toisaalta, mitäpä siivoustyötä pystyy enää tänä päivänä tekemään kunnolla kun kohteet mitoitetaan niin helvetin tiukoille (mulla ei onneks oo tätä ongelmaa) ettei sitä tosiaankaan pysty ottamaan nurkkaviivoja myöden ja hyvin tarkkaan, ellei sitten oo tosiaan kyse perussiivouksesta. Ja siinäkin on yleensä monta siivoojaa sitä tekemässä.

  • Anonyymi

   Kiitos, selkeytti tuota siivoojan työnkuvaa! Minun ei kannata hakea työtehtäviin, joissa käytetään niitä vahvoja aineita, koska minun riesakseni on siunaantunut atooppinen iho. :/ No täytyy katsella noita töitä. 🙂
   t. Johanna

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No jos yhtään helpottaa niin mullakin on atooppinen iho eikä mitkään perusvahvat aineet ole aiheuttaneet mitään oireita. Tosin en nyt olekaan mitään perussiivouksia tehnyt. Mutta siis ihan tavallisessa ylläpitosiivouksessa käytettävät eivät ole aiheuttaneet ongelmia. 🙂

  • Anonyymi

   Oho aijaa! Kyllä helpotti kuulla tuo, vaikka eihän tietenkään tahtoisi kuulla tällaista vaivaa kenelläkään olevan. Mutta näillä tiedoin siis työnhakuun! 🙂
   t.Johanna

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Että hae ihan rauhassa vain siivoustyöhön. 🙂 Ja kun nyt kuitenkin suurimmaksiosaksi käytetään vielä hanskoja niin ei siinä iho pahemmin joudu tekemisiin niiden aineiden kanssa. 🙂

 • Anna / Kuvan mukainen

  Voih se sitten iski sinnekin tuo flunssa. Pikaista paranemista ja pistähän niistäen sulkasadon kera hehe!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, sehän iski. Eka mieheen ja sitten muhun. Mä oon ihan pellit seis.

 • Anonyymi

  Jos kurkku on kipeä, niin suolavedellä kurlaaminen useasti päivässä auttaa 🙂 itselläni oli juuri flunssa, mutta järkyttävän kurkkukivun selätin yhdessä päivässä tuolla kikalla. kylmän juominen/syöminen auttaa myös, kun turruttaa kurkkua. pikaista paranemista! -Micaela

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Oon tuota tehnyt muttei se tunnu auttavan. 🙁 Pitää viel kokeilla tuo kylmän juominen. Jos helpottaisi.

  • Anonyymi

   Uskokaa tai älkää mutta jäätelö helppaa kurkkukipuun, toiminu meillä oikeen hyvin 🙂

   T. Poronpurija

  • Anonyymi

   Apteekista Bafucin-imeskelytabletteja, ne vie pahimmat kaktukset kurkusta, kun niissä on hieman puuduttavaa ainetta, ja samalla auttavat kurkun ärsytykseen/pöpöihin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Tuo jätski kyllä kivasti auttoi mut arvatkaa vaa sainks mää syödä sitä jätskii paljoo. NO EN! Mut ei siinä mitää, ostin uuden. 😉 Ja tällä kertaa semmost ettei mies varmasti syö 😉

   Bafucinit ei oo koskaa oikee kunnolla helpottaneet mun kurkkua, kokeiltu on. Monesti.

 • Anonyymi

  Sairaspäivää vietetään täälläkin. Ensin oli jälkikasvu räkätaudissa ja nyt se on minulla ja miehellä molemmilla. Tytöllä oli ensin vähän kuumettakin. Minäkin mittasin sunnuntaina ja maanantaina, mutta olo voi olla kurja ilman kuumettakin. Kurkku ei sentään ole kipeä, nenä vaan vuotaa. Jäätelö maistuu kyllä nuhassakin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Lapsiperheessä se varmaan kiertää kaikki läpi. 🙁 No, jäätelö ei nuhaisena varsinaisesti "maistu" mutta kyllä se semmosen kivan fiiliksen tuo, ainakin kurkkuun. 🙂 Parantumisia sinnekin suunnalle!

 • Anonyymi

  No flunssaa se on täälläkin, tai jospa se jo melkeen meni ohi. Tosin edelleenkin jos pidemmät pätkät puhuu tai reippaammin liikkuu, niin seurauksena on ärsyttävää kuivaa yskimistä.

  Eniten mua haittaa työn kannalta tuo yskä, kun mun työni (lastentarhanopettaja) ei ole ihan sellaista, että vois vaan hiljaa oleskella. 🙂

  Toivottavasti saatte pöpöt karkoitettua ennen viikonloppua! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Toivotaan et menis pian sulla ohitse, kuten myös itsellänikin. Mulla on tommosta limasta yskää joka sattuu kylkiluihin ja tohon keuhkotorveen (?) Ni sitä alkaa aina hillitsemään sitä yskimistä ku tietää et sattuu. Yskä on kyl tosi veemäinen, tosin mä inhoon kun on nenä iha tukossa ettei maista mitään.

   Toivotaan et saadaan viikonlopuks voitettua, mieshän voi jo paremmin. Mulla se olo vasta perseestä onkin. 🙁

 • Marikamaria

  Adelen Bombo soi repeatilla täälläkin. 🙂

  Ja pikaisia paranemisia!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mulla kävi siinä viel niin hauskasti et kuulin se radiosta sillo ku käytiin Venetsialaisten raketteja kattoos mutten tienny kuka esitti. Koetin sitä sit muutaman päivän hakea, tuloksetta – kunnes sitten ykskaks youtubesta bongasin, siis sattumalta klikkasin sen videon auki ja kuuntelin. Sit olin et hei, täähän on tää! 🙂

 • Anonyymi

  Toivottavasti paranet pian! Olisihan se harmi, jos et pääsisi niihin häihin kun olet panostanut niin kovasti vaatteisiin ja muuhun. Millaisen asun miehesi aikoo laittaa häihin?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No toivotaan! Olisi kyllä harmi jos en pääsisi häihin kun tosiaan oon panostanu niihin nyt vaatetuksen suhteen aika kivastikin ja kun noita juhlia ei nyt kovin usein täällä ole. Siis mies pistää ihan peruspuvun vain päälle. Ei mitään värimätsäystä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No eikös peruspuku oo se peruspuku ja tumma. 🙂 Tai noin aina kaupassa sanotaan. En mä tiedä minkä värisen solmion laittaa mutta valkoisen paidan varmaankin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Eiku sori, siis se onkin tumma puku oikeaoppisesti sanottuna. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos kysymästä, kyllä nyt alkaa olemaan jo aika hyvä olo eikä ainakaan vielä ole kuume noussut. Vähän vielä tulee huimaava olo kun alkaa touhuilemaan ja sit jos innostun juttelemaan ni alkaa yskittämään.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No en kyllä mitään kovin usein, tässä muutaman vuoden aikana aina kerran vuodessa tulee sairasteltua joku sitkee tauti. Mut sen jälkeen oonkin sitten taas vuoden terveenä.

 • Anonyymi

  Varaa jotain pastilleja häihin, ettet saa siellä yskänpuuskaa. Ja lääkitse itsesi kunnolla ennen lähtöä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jep, varasin pastilleja – mies varasi muutaman buranan. Ja lääkitsin ennen lähtöä mutta ei se paljoa helpottanut.