WP_000274_.jpeg
Blogi

Kaikki näyttää kauniilta, kun aurinko paistaa

Aamubussia odotellessa on kivaa päästä leikkimään kännykän kanssa
kun bongaa että maisemahan on täydellinen kuvaukseen

Voi hitsit mutta ulkona on kaunis ilma! Miekin keskityin vaan ihastelemaan maisemia jotka kylpi kultaisen auringon alla. Ja miten puiden huurre kilpaili loistollaan auringon kanssa. Uijuijui, miten kaunista ja ihanaa! <3

Piti taas tänään leikki aropupua ja pomppia kaupungilla, asioilla. Mut miten uskomatonta että kun sen vaan päättää, et määhän ehdin nää kaikki tekemään puolessa tunnissa – ni säähä tosiaa saat tehtyä ne asiat puolessa tunnissa.

Odottelen tässä nyt sitten raksamiehiä käymään, jonka jälkeen lähden melko pian sairaalaan äitiä katsomaan. Isäntä heittää mut sinne siksi aikaa kun hän menee salille. Saan sitten kaikessa rauhassa olla äitini seurana. Äiti onneks pääsee lauantaina sairaalasta pois (näillä näkymin, ellei taas huomenna asia oo tosin)

Sitten täytyy vielä kävästä postin kautta, kun sinne on tulla tupsahtanu monta pakettia. Oijoi kun olen suosittu!

Oon myöskin metsästänyt netin kautta meille uusia lautasia, erityisesti syviä lautasia joiden mitta olisi väh. 20cm mutta aika heikolta näyttää. Ollaan kyl mietitty myöskin, et lähdettäs kirppiksiä kiertämään mutta taas toisaalta olisi kiva kun voisi kerätä jotain tiettyä sarjaa. No ehkä me otetaan molemmat vaihtoehdot. No pikkuhiljaa, pikkuhiljaa. Muutaman kerran oon saanu astianpesukonettakin käyttää (ollut siis niillä kerroilla sen verran tiskiä) ja voin sanoa, että on muuten todella kivaa kun ne voi laittaa suoraan koneeseen ja sitten kun se on tarpeeksi täynnä, niin eiku ohjelma päälle vain. Helpottaa minun kotiaskareitani aivan kummasti.

55 kommenttia

 • Svanhild

  Käytettyjäkin astioita voi kerätä! Mä keräsin aikoinani Huutonetistä 24 h -astioita. Se oli aika hauskaa puuhaa;)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voihan toki. Mä vaan en osaa käyttää tota huutonettiä enää kunnolla. Mut aattelin tässä et ostetaan joku halvempi setti nyt ja mää saan alkaa pikkuhiljaa keräilemään noita Iittalan lautasia, kuppeja sun muita. 🙂

 • J

  Tänään on kyllä ollut hieno ilma täälläkin päin suomea 🙂 Hyvää keskiviikkoa =)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on kiva. Hieno ilma piristää aina mieltä. Mukavaa keskiviikkoiltaa myös sinne!

 • Anonyymi

  Onko hakusessa jotain erikoisia lautasia kun et ole niitä löytänyt? Meinaan vaan että kyllähän lautasia saa kaikista tavarataloista ja marketeista. Meillä on ihan Arabian valkoista Arcticasarjaa arkilautasina,taitavat olla jo 20v vanhoja, mutta esim. Teema- ja Koko-sarjasta löytyy herkullisia värejä.
  Mitäs raksamiehet tuli tekemään?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   NO me tultiin siihen tulokseen et ostetaan nyt halvalla (20e) tommonen setti Anttilasta. Valkosia syvälautasia. Ja aletaa sitte pikkuhiljaa keräilemään noita Iittalan Teema-lautasia. Mä oonkin kyl toisaalta aina tykänny keräillä 🙂

  • Anonyymi

   Etkö sinä sanonut jo omistavasi sitä Taika-sarjaa? Siihenhän voi hyvin yhdistää Teemaa ja sitten jossakin vaiheessa heittää halpislautaset pois.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, omistan muutamia kappaleita Taiasta. Mut vaikka Iittalaa joskus tuleekin, niin halpislautaset ei lennä mihinkään. 🙂 Saavat elää sulassa sovussa kuten tähänkin asti. 🙂

 • Anonyymi

  Miksi välillä puhut mie sie muodossa? Itse porilaisena se on aina mä sä 😀 En siis kysy mitenkään negatiivisessa mielessä, kiinnostaa vaan 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En tiedä, mutta ei se aina niin mene. Välillä se on mää ja sääki. 😉

 • Anonyymi

  Osaatko neuvoa, mistä nettikaupasta löytyisi kivoja urheilukamppeita koossa 56? Lähinnä paitoja etsiskelen.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Elloksella ja Anttilassa nyt ainakin olen näihin törmännyt. Ja muistaakseni jollekin merkille oli tullut plusmallisto, en vain muista mille.

  • Linnea

   Minä olen kokenut Röhnisch Plus -merkin treenivaatteet hyviksi ja kestäviksi. Ovat vähän hintavampia, ja ehkä hieman kapeampaa mallia kuin vaikkapa Elloksen treenivaatteet, mutta kestävät hyvänä paljon, paljon kauemmin. Saatavuus voi joskus olla vähän heikkoa, omani olen ostanut Intersportista.

 • Anonyymi

  Minusta myös on vaikea löytää syviä lautasia. Jotkut ovat niin "pyöreitä" etteivät pysy hyvin pystyssä kuivauskaapissa eivätkä a.pesukoneessa (esim. Kermansaven Oliivi-sarja). En halua kerätä vain yhtä sarjaa, sillä vaihtelu virkistää, kun on eri kokoisia ja värisiä astioita! Meillä on vain pari markettia ja niissä on ne samat lautaset, mutta onneksi on hyvä kierrätyskeskus ja kaksi kirppistä, joista olen ostanut edullisesti hyväkuntoisia Arabian astioita yms.

  Joko muuten otit ne Muumi-mukit käyttöön =) Meillä ne ovat jokapäivässä käytössä ja hyvänä ovat pysyneet.

  Ja pyykinpesukoneesta: meillä hajosi 20 vuotta vanha kone ja kylläspäs kehitys on harpannut eteenpäin! Nuorisokin innostui pesämään pyykkiä, kun uudessa koneessa on niin paljon erilaisia ohjelmia. Eli suosittelen uuden koneen/pyykkitornin hankkimista!

  t.Hannele

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Pitääkin pyytää et mentäs kierrätyskeskukseen, sieltä määki voisin aatella et löytyisi vanhempia lautasia. Ku ei niiden tartte näin alkuun olla mitään hienoja. Riittää ku ovat just syviä ja tuon vähintään 20cm halkasijaltaan. Mut kauheen huonosti tuon kokoisia just löytyy – et on jotain 15-17cm ja sitten matalissa löytyy sitä 20-25cm mutta ei oikein syvää. 🙁

   Muumit tuskin tulee meillä käyttöön saakka. Ovat ihania katsella. 😉

   Uuden pesukoneen osto tulee kyllä vielä eteen, mutta nyt pärjätään vielä tällä vanhalla. 🙂 Vois kyllä käydä apteekista ostamassa siihen se sellainen joku sitruunajutska. Ja muutenkin ajan kanssa oikein pestä pulloharjan kanssa läpi.

  • Oili-Maria

   Suosittelen sitä sitruunahappoa, siis ihan kaikille pyykkikoneille säännölliseen käyttöön, pitää koneen sisuksetkin puhtaampana 🙂
   Sitä joutuu sitten kysymään tiskiltä, ainakaan täällä ei myydä hyllystä, ainoastaan "tiskin alta" 😀 Hintaa muutaman euron verran.

  • Anonyymi

   Ainakin meidän apteekista saa ihan hyllystä tuota sitruunahappoa eikä tarvitse kysellä erikseen.
   Eikös sama kama käy muuten kaffenkeittimiin yms puhdistukseen?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Huomenna siis tätä ostamaan. 🙂 Ja se käy kahvinkeittimeenkin. 🙂

 • Anonyymi

  Anttilassa näkyy ainakin olevan Teeman syviä lautasia jossakin tarjouksessa – 6 kpl hintaan 63,20. Ihania värejä, valkoinen ja turkoosi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, tiedän mutta valkoista en halua ja turkoosia taas isäntä ei halua. Vaikeaa välillä 😉

  • Arja Klubb

   Just kerrätyskeskuksesta löytää kaikenlaisia astioita ja halvalla.Ei munkaan astianpesukoneeseen mahdu sellaset isot matalat lautaset,siks niitä ei paljon käytetä muuten kun pizzan alla…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, tarttee kyl ihan selkeesti mennä käymään tuolla. Ku mun Iittalan keräily on rauhallista ja aikaavievää. Parempi sen takia hommata halvemmalla muita. 🙂 Vaikka ei ne silti mihinkään katoa vaikka tulis Iittalaa tilalle. 🙂

  • Anonyymi

   Niimpä? johtuuko se siitä ettet kehtaisi sanoa ettei teillä ole varaa ostaa kalliita lautasia? Ei kaiken tarvitse olla priimaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ohoh, mun mokani. Jäänyt tarkennus tekemättä. Mulla ei siis ole mitään valkoista vastaan mutta en halua valkoista IITTALAA, kun niitä saa sitten halvemmallakin – siis niitä valkoisia lautasia. 🙂 Täytyy olla spesiaalimpaa. 🙂

   Eikä siis johdu tuosta, mitä arvelit. Meille kelpaa priima ja ei-priima.

   Ihmettelen kyllä tätä vauhkoamista, miten kaiken pitäisi olla monen tonnin arvoista ja designia. Mihin sitä on kadonnut tämä, että vanhat on hyviä? Mä tykkään vanhasta, siitä että lautaset on jopa eriparia (kyllä meiltä ne yhtenäisetkin löytyy) Ja toisaalta – mitä väliä vaikka meillä syötäisiin pahvilautasilta (luonnon kannalta ei hyvä, tiedän mutta ymmärrätte varmasti sanani tarkoituksen tässä tapauksessa)

 • Anonyymi

  Osta muutamia lautasia nyt heti suoraan Iittalaa ja jätä ne romulautaset kauppaan. Näin sun tulee käytettyä arjessakin nättejä astioita, etkä vaan kerää niitä kaappiin pölyttymään miten varmaankin kävisi jos ostaisit halpislautasia ja sen jälkeen Iittalaa "hienommaksi" sarjaksi. Ei joku Teema edes ole mikään kallis ja erityinen sarja että sitä kannattaisi kaappiin kerätä.

  Onko Porissa iittala outlettia? Sieltä löytyy valtavasti valikoimaa.

  • Anonyymi

   Todella hyvä idea, näin ainakin itse toimisin. Tässä säästää sekä rahaa että luontoa:) Ja ihan arkiastioitahan nuo Teemat ja muut vastaavat ovatkin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei Porissa todellakaan ole Iittala outlettia. Siitä mielestä tää on aika surkea kaupunki ku ei oo kaikkea kivaa. 🙂

 • Anna Vee

  Teema on kyllä ihan kiva arkiastiasto. Ei kovin kallis, mutta suomalaista perinteistä suunnittelua ja mahdollisuuksia moniväriseen kattaukseen, jos sellaista haluaa. :o) Meillä on Teemaa arkiastioina ja Paratiisia parempina. Toisaalta kierrätyskeskuksesta voi löytää vaikka kokonaisen sarjan jotain vanhempaa Arabiaa (todella vanhat tietysti kalliita) suht edullisesti, ja sellainen on ainakin Suomessa tehty (jos sellaiset seikat nyt kiinnostavat).

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jep, täytyy tosiaan käydä kierrätyskeskuksessa. Näkisin siellä jotenkin paremmin näitä astiastoja. Käytiin tänään yhdellä kirppiksellä eikä sieltä löytynyt mitään astioita, mukeja kyllä.

 • Anonyymi

  Koska pidätte tuparit? Olisi mukava nähdä mitä olet suunnitellut, esim tarjottavaa jne. Pidättekö isot vai pienet? Mitä toivotte tuparilahjaksi? 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En tiedä, jos pidän niin tuskin tulee blogiin. Jos tuparit tulee, niin pienet ne on. Ja vaikea sanoa mitä toivomme kun ei olla vielä niin pitkälle päästy.

  • Anonyymi

   Joskus sanoit että tuparilahjaksi haluatte saunatavaroita. Olen huomannut että usein puhut sitä sun tätä ja myöhemmin kiistät asioita ja puhut ihan toista.:)

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, huomannut saman asian mutta kun se mieli muuttuu niin nopeasti. 🙂 Ja juu, saunatavaroita vois porukka ostella sit lahjaks ja vaikka niitä Iittalan syviä lautasia. 😉

 • Anonyymi

  Meiltä löytyy sekä valkoista Teemaa että valkoisia (nykyisin harmaantuneita) Ikean lautasia. Ihan hyvin nuo Ikean lautaset ovat hoitaneet tehtävänsä, mutta kyllä niissä käytönjälki näkyy pahasti seitsemän vuoden jälkeen. Samaan aikaan hankitut Teemat taas on moitteettomassa kunnossa.

  Kyllähän edullisetkin astiat voi olla hyviä ja kestää käyttöä, mutta meillä ainakin huomaa selvän eron Teeman ja Ikean välillä.

  Annika

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mielenkiintoista, että seitsemässä vuodessa näkyy käytönjälki. Meillä kun on kans noita halvempiakin lautasia eikä niissä oo näkynyt mitään, tosin ne ei oo Ikeasta ostettuja. Et kyl mä haluan että lautaset kestää. Mut Iittalaa alan kyllä keräämään. 🙂

 • Anonyymi

  Stockmannin Casa Stockmann -sarjan astiat ovat myös hyviä ja melko edullisia, mutta siellä päin ei taida olla Stockmannia?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei valitettavasti oo, et netistä pitäs sitten tilata.

 • Anonyymi

  Onkos tuparit jo suunnitteilla? Nythän olisi hyvä pitää jos muut asunnot on vielä tyhjiä, niin voi rauhassa juhlia myöhään yöhön! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei ole. Ja meidän tuparit ei ole mitkään mölyjuhlat – juhlia kun voi ilman sitäkin. Eikä täällä muuten muut asunnot ole tyhjiä. 🙂

  • Anonyymi

   Tarkoitin lähinnä sitä, että kun on paljon ihmisiä niin puheen sorina saattaa nousta suureksi.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei täällä ole väliä vaikka olisikin paljon ihmisiä kun on hyvät eristeet. Eipä naapurinkaan tuparit kuuluneet meille ja siellä oli väkeä. 🙂 Mutta toisaalta, ei meillä mitään monikymmenpäistä kaverilaumaa olekkaan ja vanhemmat ihmiste kahvitetaan päivällä. Ni saadaan hyvin pysymään määrä aisoissa. 🙂

 • Anonyymi

  Ostin tänään pari Teeman lautasta, niitä syviä (halkaisija 21 cm). Nyt meillä on niitä tusina! Astioina meillä on Teemaa ja Paratiisia ja sitten myös Pentikin vanhaa Riekko-sarjaa. 24 H-sarjaakin oli, mutta ne lautaset myin jo pois. Eläköön suomalainen design!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kävin tänään katsomassa eräästä kaupasta joka myy Iittalaa, niin siellähän oli vaikka mitä ihanuuksia joten sinne paremmalla ajalla maanantaina. 🙂

 • Anonyymi

  Hei voisit tehdä vielä videopostauksen kodistanne, olisi kiva nähdä tarkemmin pohjaa ja muutenkin voisit höpötellä siihen päälle. please:)))

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jahas, mimmosta siis videopostausta – kerrohan siis tarkemmin. 🙂

  • Anonyymi

   Vähän voisit kertoa enemmän vaikka lattiamateriaaleista ja seinien tapeteista ja maaleista, valaisusta, saunan materiaaleista, yleensäkkin miksi olette johonkin tiettyyn juttuun päätyneet. Ja olisko jonkun jutun tehnyt erilailla, esim. just tuon keittiön tiskiallasjutun. Itsekkin kun muutettiin niin melkein jälkeenpäin paremmin huomasi, että olisi voinut laittaa jonkun jutun erilailla, vaikka nyt tuon meidän vessan peilin, on ihan liian korkealla, mutta on niin tiukasti kiinni ettei voi enää siirtää;).
   Kertoisit vaikka mistä on teidän huonekalut hankittu ja mitä aijotte vielä tulevaisuudessa hankkia.
   Tälläsiä juttuja olisi kiva kuulla! Kiitos:)

 • Anonyymi

  Iittalan Kokot ja Teemat sopii hyvin yhteen, btw. Joskus teininä sain aina työpaikalta joululahjaksi valkoisen Teeman lautasen, muutama niitä ehti kertyä. Ite en kyllä olis ehkä ostanut, koska valkoinen. Pitää olla väriä! Ja tykkään mix-matchailla. Eniten noita Kokoja taitaa olla täällä sinisen ja pistaasin sävyisinä, oranssista tykkäsin myös.

  Tukholmassa Bruka Designilla on myös vaikka mitä ihania astiastoja, mutta laatu oli musta melko kehno Iittalaan verrattuna 🙁

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, tommosta mix-matchia määki oon tässä miettiny. 🙂

 • tiskari

  Mä en ihan ymmärrä että miks et voi käyttää tiskikonetta?
  Nyky tiskikoneet on myös niin säästäväisiä että vettä kuluu vähemmän kuin käsin pesten.
  Meillä asuu kaks aikuista ihmistä ja tiskikone pyörii useamman kerran viikossa.
  Ne laitetaan suoraan koneeseen ja kone päälle kun se on täys.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis olenhan mää sen nyt jo monet kerrat täällä sanonut kun te rakkaat lukijat sen mulle oikasitte, että tiskikoneen käyttö on parempaa. Niin että olen mie tiskikonetta nyt käyttänyt mutta en slloin kun tiskiä ei tule paljoa.

 • Mörri

  Mulla on Teemaa neljää eri väriä ja -kokoa, 5kpl kutakin mallia. Jos joku hajoaa, niin sit voi ostaa erivärisen tilalle, kun ne mätsää kuitenkin aika hyvin toisiinsa. Mukeja (lähinnä muumeja) mulla on älytön määrä, niitä ei oikeestaan tarviis lisää, mut nyt tuli Arabialta uusi Piilopaikka-niminen sarja, joka on niin söpö, ett haluan. 😛

 • Anonyymi

  Aika ihana se Piilopaikka -sarja! Meillä on vanhaa Kiltaa ja Teemaa ja ne käy tosi hyvin yhteen – varsinkin, kun on punaista, valkoista, mustaa, sinistä, vihreää ja keltaista.