En ole koskaan tehnyt piparkakkutaikinaa. Kissahulluna hankkisin sitä varten kissamuotteja ja koristelisin piparit. Oma jouluherkkuni on Fazerin piparkakkusuklaa.
Mä yritin etsiä, kun kuulin vihjeen että Cittarissa ois ollut, mutta eipä ollut kun itse niitä menin hakemaan. Pitää siis hankkia hyvissä ajoin jostain nettikaupasta.
Mun elämäntaparemontilla oon nyt jouluksi tehny itse fudgea, tryffeleitä, keksejä ja ostanut kaapit täyteen suklaata. Mutta niitä onkin koko perhe ja lähisuku tulossa nauttimaan. Kai mun pointti oli se, että vaikka on remontilla niin mun kohdalla se ei tarkoita sitä, että jotkut tietyt ruoka-aineet olis kiellettyjä. Kohtuus kaikessa. Myös siinä kohtuudessa. Ja pääasia, että syö niitä ruokia joista tulee hyvä olo ja voi hyvin. Mun tapauksessa se on kasvispainotteinen (pyrkimys vegaaniseen), runsas hiilihydraattinen ja vähärasvainen ruokavalio. Sillä mun kroppa ja mieli voi hyvin. 🙂
Piparit ei minusta oikeastaan ole edes hyviä, mutta niiden tuoksu kuuluu jouluun.Löysin tänä vuonna hyvän piparkakkuohjeen. Taikina ei repeillyt yhtään ja sen pystyi kaulitsemaan ihan ohkaiseksi ilman jauhoja. Muuten kai aika samanlainen taikina kuin teillä, mutta kermaa siihen ei tullut. Itse kaulin aina leivinalustan päällä.
No joo, onhan se tuoksu kyllä kiva. Oon lukenut että monet jotka ei tykkää leipoa, mutta tykkäävät tuoksusta, laittavat uuniin näitä mausteita niin sieltä sitten leviää se maukas tuoksu.
Kiva että jaksoitte tehdä pipareita! Minä en meinaa ikinä jaksaa tehdä alusta kun ne ei varsinaisesti meillä ole lemppareita. Tuli mieleen että olisiko taikinassa ollut pikkuisen liikaa jauhoja kun se noin mureni?
Meillä piparit on lemppareita, mut ei mekään niitä olla aiempina vuosina itte tehty. Siis viime vuonna ekaa kertaa. Joo, tuossa alempanakin joku meinasi että liikaa jauhoja. Ohjeen mukaan laitettiin, että kuinkahan paljon niitä jauhoja olisi sitten kannattanut laittaa?
Teittekö tuplataikinan kun munia meni niin monta? Jauhojen määrään vaikuttaa jauhojen laatukin, kuivempiä jauhoja menee vähemmän. Sen takia kannattaa monesti loppuvaiheessa vaivata käsin, tuntee taikinan rakenteen paremmin käsissä 😃
Video oli ihan kiva, mutta olisit voinut taikinan tekovaiheessase selosta enemmän: paljonko jauhoja, paljonko soodaa (vai mitä sieltä purkista sit jauhojen sekään mätkitkään).
24 kommenttia
Anonyymi
Kiva kun sinun miehesi osallistuu noihin videoiden tekemisiin vaikka ei muuten ole halunnut tulla esille.
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Se on kiva asia, että auttelee. 🙂
Anonyymi
En ole koskaan tehnyt piparkakkutaikinaa. Kissahulluna hankkisin sitä varten kissamuotteja ja koristelisin piparit. Oma jouluherkkuni on Fazerin piparkakkusuklaa.
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Mä yritin etsiä, kun kuulin vihjeen että Cittarissa ois ollut, mutta eipä ollut kun itse niitä menin hakemaan. Pitää siis hankkia hyvissä ajoin jostain nettikaupasta.
Anonyymi
Voisitko tehdä vielä yhden luukun Porin Tuomaanmarkkkinoista kun meitä on täällä sellaisiakin, jotka eivät itse pääse paikan päälle?
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Joo, taisi noista markkinoista ihan pikkasen olla My Day videolla. 🙂
Anonyymi
Lupasit laittaa linkin taikinasta!
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Se tais olla tää ohje: https://www.myllynparas.fi/reseptit/piparkakkutaikina-perinteinen
Anonyymi
Varmasti hyvää, mutta minun elämäntaparemontilla vältän sokeria, valkoista viljaa ja maitotaloustuotteita. Oletko kuullut Hildegar pipareista.
Anonyymi
Mun elämäntaparemontilla oon nyt jouluksi tehny itse fudgea, tryffeleitä, keksejä ja ostanut kaapit täyteen suklaata. Mutta niitä onkin koko perhe ja lähisuku tulossa nauttimaan. Kai mun pointti oli se, että vaikka on remontilla niin mun kohdalla se ei tarkoita sitä, että jotkut tietyt ruoka-aineet olis kiellettyjä. Kohtuus kaikessa. Myös siinä kohtuudessa. Ja pääasia, että syö niitä ruokia joista tulee hyvä olo ja voi hyvin. Mun tapauksessa se on kasvispainotteinen (pyrkimys vegaaniseen), runsas hiilihydraattinen ja vähärasvainen ruokavalio. Sillä mun kroppa ja mieli voi hyvin. 🙂
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
En ole koskaan aiemmin kuullut Hildegar pipareista. Pitää varmaankin googletella jossain vaiheessa. 🙂
Anonyymi
Hildegardin pipareita ne on. Hermo- ja älypipareita.
Anonyymi
Kaikkia herkkuja kauheasti… vanukkaita, rocky road, piparkakkutalo, pipareita…
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Eikös jouluna aika usein leivota kaikkea hyvää?
Anonyymi
Kuka leipoo, kuka ei! Meillä leivottiin tasan yhdenlaisia pikkuleipiä ja vieläkin on niitä tähteenä.
Anonyymi
Piparit ei minusta oikeastaan ole edes hyviä, mutta niiden tuoksu kuuluu jouluun.Löysin tänä vuonna hyvän piparkakkuohjeen. Taikina ei repeillyt yhtään ja sen pystyi kaulitsemaan ihan ohkaiseksi ilman jauhoja. Muuten kai aika samanlainen taikina kuin teillä, mutta kermaa siihen ei tullut. Itse kaulin aina leivinalustan päällä.
Anonyymi
Mä rakastan piparin tuoksua.
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
No joo, onhan se tuoksu kyllä kiva. Oon lukenut että monet jotka ei tykkää leipoa, mutta tykkäävät tuoksusta, laittavat uuniin näitä mausteita niin sieltä sitten leviää se maukas tuoksu.
Anonyymi
Kiva että jaksoitte tehdä pipareita! Minä en meinaa ikinä jaksaa tehdä alusta kun ne ei varsinaisesti meillä ole lemppareita. Tuli mieleen että olisiko taikinassa ollut pikkuisen liikaa jauhoja kun se noin mureni?
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Meillä piparit on lemppareita, mut ei mekään niitä olla aiempina vuosina itte tehty. Siis viime vuonna ekaa kertaa. Joo, tuossa alempanakin joku meinasi että liikaa jauhoja. Ohjeen mukaan laitettiin, että kuinkahan paljon niitä jauhoja olisi sitten kannattanut laittaa?
Anonyymi
Jauhoja liikaa, kun taikina repeilee ja murenee!
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Osaatko kertoa sopivan määrän noille jauhoille, ettei sitten ens kerralla repeilisi?
Anonyymi
Teittekö tuplataikinan kun munia meni niin monta? Jauhojen määrään vaikuttaa jauhojen laatukin, kuivempiä jauhoja menee vähemmän. Sen takia kannattaa monesti loppuvaiheessa vaivata käsin, tuntee taikinan rakenteen paremmin käsissä 😃
Video oli ihan kiva, mutta olisit voinut taikinan tekovaiheessase selosta enemmän: paljonko jauhoja, paljonko soodaa (vai mitä sieltä purkista sit jauhojen sekään mätkitkään).
PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni
Joo, taidettiin me tehdä. Joo, en mä oikein tota selostusta tehnyt kun aattelin ettei sellainen välttämättä kiinnostaisi.