SininenHetki1.jpeg
Blogi

Ja sellainen oli meidän joulumme 2017

Hellureissan! Mites on lukijoiden joulu mennyt?

Täällä se on mennyt oikein mukavasti, mitä nyt aattoaamuna pamahdettiin miehen kanssa tasan samalla sekunnilla karmeaan räkätautiin. Mulla se pisti pariksi ensimmäiseksi päiväksi kuumeen, kun mies taas säästyi siltä. Onneksi tämä jouluaatto oli rauhallisempi mitä aiemmat, joten saatiin lepäillä kaikessa rauhassa. Ehdittiin kaikki puuhastelut ja vierailut tehdä ennen sairastumista, joten se oli sentään positiiviista. Aattona ei sitten muuta tehtykään kuin levättiin. Haudoillekin käytiin viemässä kynttilät vasta yömyöhällä. Oon vanhemmiten tykännyt käydä haudalla aina myöhään yöllä, koska silloin siellä ei ole kauheaa ryysistä ja saa ihastella kynttilämeren valonloisteista. Tykkäätteko te seistä ja ihastella hautausmaan valon välkettä?  

Ilmeisen kilttinä oon tämänkin vuoden mennyt, kun niin moni ystävistä ja perheestä muisti mua. Mieheltäni sain oikein uuden tietokoneen, jonka kanssa on ollut mukava tehdä videoita, kun ei tarvitse odotella puolta päivää niden valmistumisen kanssa. Miehen piti yllättää mut vasta jouluviikolla, mutta joutuikin yllättäämään aikaisemmin. Ystäviltä tuli lasimuki pillillä, kudotut villasukat, kirjepaperia, hiustenhoitoaineita, koristeita ja punaviiniä. Vanhemmiltamme saimme joululahjat rahana. Itse muistimme läheisiämme ja ystäviä itsetehdyillä herkuilla, kauneustuotteilla, kirjepapereilla, koruilla ja leluilla. Mitäs pukki toi lukijoille?

Itseäni naurattaa että tämä sairastelu tuli oikeastaan hauskalla hetkellä, koska olin muutenkin ajatellut ottaa levon kannalta nuo kolme päivää. Sairastelu teki myös sen, ettei siitä suunnitelmasta voinut laistaa. No, pyykkiä oli pakko pestä mutta eipä siinä itse tarvinnut niitä pyykkejä puhtaaksi hangata.  Huomasin myös että nyt kun oli 37.7 astetta kuumetta, niin olossa kyllä tuntuu, mutta silloin aiemmin kun olin keuhkoputkentulehduksessa ja kuumetta 38.6 astetta, niin ei tuntunut missään. Jäin vain miettimään, että oliko se edes oikeaa kuumetta? Voiko olla valekuumetta? Mut nyt on levätty, luettu pokkareita, katseltu elokuvia ja kirjoteltu kirjerästejä pois. Nollattu ne akut ihan tyhjiin ja ladattu takas täyteen.  

Joulun herkuttelutkin jäi viime vuotta pienemmiksi, joten mulla on positiiviset odotukset ettei tänä vuonna nähdä 10kg ylimääräistä kuten viime vuonna. Uskoisin että tänä vuonna jäämme maltilliseen nousuun. Tänä vuonna emme ostaneet yhtäkään konvehtirasiaa, emmekä myöskään saaneet. Mun herkuttelut olivat oikein maltillisia, että sitä voi olla hyvinkin tyytyväinen itseensä. Glögiäkään emme ostaneet, vaan tein kaapissa olevista mausteista ja musteherukkatiivisteestä, jonka olin ostanut aiemmin kipeenä ollessani. Uskoisin että näillä on hyvä jatkaa ensi vuoden elämäntaparemppaa, josta tulee toivon mukaan parempi, kuin tämän vuotinen oli. 

Seuraavaksi olisi sitten uudenvuodenaatto ja vähän jännittynein mielin odottelen sitä. Ihan vain siitä syystä, että ollaanko silloin tervehtyneitä. Mä kun haluaisin kuvaamaan ilotulituksia tuolla ihanalla 45mm linssillä. Vuodessa kun ei ole montaa mahdollisuutta päästä kuvaamaan noita raketteja. Videokin siitä räiskynnästä olisi kiva, mutta molempia ei voi ottaa ellen hommaa toista kameraa ja jalustaa jostakin. Emme ole nyt päässeet elokuviinkaan, joka on ollut meillä joka jouluinen traditio. Katsotaan josko siis uudenvuodenaattona kävisimme katsomassa jonkun elokuvan. Onko siellä jollakin toisella tapana käydä joulun pyhinä katsomassa elokuvaa? Entäpä aikooko lukijat mennä ihastelemaan ilotulitusta, tai kenties itse ilotulitella omat raketit taivaalle?  

8 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin, se on kyl ikävää että eläimet niistä kärsii.

 • Anonyymi

  Pukki toi juoksumaton, ulkoiluvaatteita, sykemittarin, nastalenkkarit ja suklaata. Kaikkea, mitä olin toivonut!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Onhan tässä lomalla oltu ja sanoinkin, ettei tämä viikko kuitenkaan julkaisematon olisi. 🙂

 • Anonyymi

  Ikävää,kun olet niin usein kipeänä.Ota syksyllä ja talvella vähän ylimääräistä vitamiinia purkeista,niin saat vähän tukea vastustuskykyyn.Ja muista aina kotiin tullessa pestä kädet kunnolla.Mä sain lahjaksi lahjakortteja.Luultavasti olen ollut kiltti.