114.JPG.jpeg
Blogi

Ilahduta toista (Joulu – Osa 2)

Sain nämä kyseiset Jacob’s Creekin Shiraz Cabernet viinit joka aika päivää sitten Pernod Richard Finland yritykseltä. Ja ideana olikin ilahduttaa jotakin itselle tärkeää ihmistä tällä toisella viinipullolla joka oli muuten pakattu tuohon ihanaan Paola Suhosen suunnittelemaan lahjapussukkaan.

Valitsin täksi tärkeäksi ihmiseksi naisen johon olen tutustunut bussipysäkillä kun matkaamme samoille työkulmille. Ollaan tituleerattu toisiamme Pysäkkikavereiksi. Hassuinta on että ollaan juteltu ummet ja lammat kaikenlaista mutta ei olla aiemmin huomattu ollenkaan esittäytyä. Joten siitä tämä Pysäkkikaveriksi kutsuminen. Nykyään tiedetään jo nimet. Pysäkkikaverini on kuitenkin itseäni hieman vanhempi nainen joten ajattelin että hän varmasti osaa antaa hyvälle punaviinille arvoa ja oikein olinkin arvellut. Pysäkkikaveri yllättyi ja ilahtui ylläristäni.

Tämän postauksen julkaisu on vain kestänyt kun olen säästänyt tätä punaviiniä nimenomaan joulua varten. Olen kyllä huono viininmaistaja mutta tämä oli omaan makuuni todella hyvänmakuista, joko sellaisenaan tai glögin kanssa. Oli jouluna kiva avata tuo pullo ja muistaa, että on ilahduttanut toisella pullolla Pysäkkikaveria.

Yks pieni lasillinen tosin nous hattuun aika nopsaan joten varovainen saa olla. (huomatkaa nyt toki ihkauudet viinilasit kun allekirjottanut on vanhoista saanut kahdet rikottua, uuuups)

26 kommenttia

 • Anonyymi

  Ihan oikeasti? Vähästä nousi päähän, jos yhdestä pienestä lasillisesta… Ihan jees -viiniä kyllä tuo on.

  • -jenni

   Kyllä vaan voi nousta, ei se viinapää kaikilla niin häävi ole. Itse kuulun niihin, joilla on huono viinapää ja nyt olen ollut pari kk juomatta, niin kylläpä vain vajaa kaksi lonkeroa tuntuu jo aikamoisesti päässä. 😀 Eipä tule kalliiksi ryypiskely 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kyllä mulla ainakin humahti päähän. Mut eiköhän tuokin ole vähän yksilöllistä, toisilla on parempi viinapää. 😉 Tosin kyllä mullakin sillon nuorempana kun tuli vähän enempi juhlittua, niin paremmin kesti pää. 🙂 Mut totta turiset Jenni, eipähän tuu ryypiskely kalliiks. 🙂

  • Anonyymi

   Olen aina kuvitellut, että alkoholin sietokyky korreloi ruumiinpainon kanssa. Naisethan yleensä painavat vähemmän kuin miehet ja naisilla on huonompi viinapää.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin oon kuvitellut minäkin mut eipä se vissiin noin mene. 🙂

 • Anonyymi

  Hei PipSa!
  Olen hieman huolissani tuosta sinun alkoholin "maistelusta". Onkohan sinulle kehittymässä alkoholi-ongelma? Se on vakava asia tuo viinapirun kanssa pelehtiminen, eikä sillä kannata julkisesti leuhottaa edes.

  • Anonyymi

   Minä taas olen huolissani blogistalkkaajien mielenterveydestä. Miten joku voi olla noin sairaan kiinnostunut vieraan ihmisen asioista?
   Käsittääkseni Pipsa on aikuinen ihminen ja aikuinen saa juoda niin paljon ja niin usein kuin huvittaa. En ymmärrä suomalaista kyttäämis/holhouskulttuuria.
   Blogistalkkereille ja vauva.fi:n av-mammoille toivon uuden vuoden tuovan elämään muutakin sisältöä kuin bloggaajien stalkkaaminen ja kiusaaminen, Pipsalle hyvää uutta vuotta ja rapsutuksia kissoille. 🙂

   T: Mimmu

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Vai että oikein alkoholiongelmakin meikäläisellä on. No nyt on maailmankirjat sekaisn! Nyt joulunakin ollaan juotu tuota yhtä ja samaa pulloa eli en suinkaan yksikseni ole sitä ryypiskellyt. 🙂 Että nyt työ kyllä näette niitä ongelmia sellaisessa paikassa missä niitä ei takuulla ole. 🙂 Kannattasko tsekata se alkoholistitutka uudemman kerran?

  • Anonyymi

   No, ettekö te huumoria ymmärrä? Tuo anonyymin kommentti oli tietysti tarkoitettu vitsiksi. Lasillinen punaviiniä päivässä on terveellistä. Minun tätini on 92-vuotias ja hän sanoo pitkän elämänsä salaisuudeksi lasi punaviiniä joka ilta. Hyvää uutta vuotta! Terveisin yks mummu.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No oli kyllä harvinaisen huono vitsiksi.. Mutta niin sitä sanotaan että lasillinen punaviiniä on terveellistä. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, se on jotenkin niin ihanaa ku tolleen vaan pysäkilläkin voi tutustua toiseen. 🙂 Eikä tätä kyllä Porissa kauhean helpolla satu. 🙂

 • Susanna

  Ihana juttu! Samaa viiniä olen usein ostanut ruuan seuraksi meidän ruokakaupasta:) Taitaakin tulla kulttuuritörmäys nyt Suomeen muuttaessa muutamaksi kuukaudeksi kun pitää erikseen mennä Alkon ja viinien hinnatkin ovat varmaan aika korkeat totuttuihin..

  Hyvää Uutta Vuotta PipSa!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, viinien hinnat on täällä korkeammat kuin muualla. Siis mitä nyt olen kuullut, itse en siis ole asiaa todennut. 🙂 Ehdit sitten kokemaan Suomen talvenkin kun tänne muutat takaisin hetkeksi aikaa? Hyvää uutta vuotta! 🙂

 • Anonyymi

  Minä kyllä luulen, että tuo alkoholiongelmasta viisasteleva oli leikkimielellä liikkeellä. Taas törmäsin asiaan, jonka olen ennenkin huomannut: yksi ihminen kirjoittaa jotain ja Pipsa, sinä moitit meitä kaikkia "kyllä työ nyt näette ongelmia…" Sehän oli vain se yksi (joka tod.näk. pilaili) ei me muut. Tuntuu ikävältä kun moititaan, vaikkei ole osallistunut millään lailla.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No heeei, otahan nyt iisisti. Mä teitittelen koska on kuitenkin useampi viisasteleva "lukija". Ja kun teistä Anonyymeista ei koskaan voi sanoa et kuka on kuka.Että jos ei ole mitään moitittavaa tehnyt niin miksi sitten flipata noin? IISISTI NYT! Ja jos tuollaisen kommentin kuin tämä alkoholiongelmaa pelkäävä Anonyymi jätti ja kun tietää että tätä blogia katsoo kaikenlaiset tyypit, niin ei kyllä paljon voi ottaa leikkimielisenä.

 • Universalis

  Voi miten hieno idea, sekä lahjoittajalta että sulta! Hyvä PipSa! Tuli itellekin hyvä mieli. Ja kivasti kirjotettu postaus asiasta. Olipa muuten nätti pussukkakin. 🙂

  Join kanssa jouluna pari lasia punaviiniä pitkästä aikaa ja tuli ihan kamala päänsärky. Tykkään kyllä punkusta mutten päänsärystä. Aina ei tule onneks, mut ei oikein tiedä etukäteen tuleeko. Plus että harmitti vähän, kun halusin ite viiniä juhla-aterialle, mutta eipä sitä sitten oikeen muut juoneetkaan. Eipä olis tarvinnut mun takia ostaa, jos olisin tiennyt. Ja vielä kun tuli se päänsärkykin.

  Mites muuten teillä kissojen kanssa meni uusi vuosi? Siis paukuttelun puolesta, pelkäsivätkö tai miten suhtautuivat? Vai paukuteltiinko teidän lähistöllä edes. Meillä hieman kaks katteli ympärilleen ja ehkä säikkykin, mutta toiset kaks ei välittäneet mitään. Tärkeetähän se on olla ite rauhassa niin kissatkin ymmärtää, että ei ole hätää. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Pussukka oli nätti, harmi ku en ite saanu semmosta vaan meni nimenomaan tuolle kaverille. 🙂 No pääasia että sai ilahduttaa 🙂

   Mulla ei oo viineistä tullu päänsärkyä mutta valkoviini tuntuu laittavan vatsan sekaisin. Siksipä sitä ei juodakaan vaan on aina punaviiniä. Tuleeko sulle päänsärkyä ihan lasillisestakin? Mietin vain että eikö voi aterialla kuitenkin nauttia.

   Kissojen kanssa uus vuos meni ihan hyvin. Kyllähän ne katteli ikkunasta ku paukku ja välkkyi mutta eivät pelänneet millään tapaa. Uteliaita lähinnä olivat.

  • Universalis

   Tällä kertaa tuli parista lasillisesta, mutta ei aina. Nyt oli kyllä aikaa viime lasillisesta. Ja ymmärtääkseni sen aiheuttaa punaviinin tanniinit, joita on eri määriä viinistä riippuen. Pitäis kai valita sellasta viiniä, jossa on vähän tanniinia. Ja kun on migreeniä, niin saattaapi tuo siihenkin vaikuttaa.

   Hyvä ettei kissat pelänneet! 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kokeilehan tuota ei tanniinista, tai vähätanniinista. 🙂 Jospa se olisi se ratkaisu.

   Juu, kissat oli todella rohkeita. 🙂

  • Anonyymi

   Pysäkkikaveri täällä 🙂 Jos tykkäät niin käyppä katsomassa Ratsulassa, siellä on ton tyylisiä myynnissä edelleenkin,omani ostin vuuooosia sitten sieltä, mutta on kestänyt aikaa hyvin eika ole venynyt ja vanunut muutenkaan.

  • Anonyymi

   Ja pysäkkikaveri kiittää Pipsaa myös punaviinistä, lämmitti mieltä ja yllätti iloisesti kylmänä aamuna. Jos haluut sen pussukan takaisin niin saat kyllä muuten, en ole käyttänyt sitä vielä minään "patonkipussina" tai muuna 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis een mä sitä halua takaisin. Se oli se idea muutenkin, että lahjapullo annetaan lahjapussukassa. 🙂