puut2010.jpeg
Blogi

Huomenna valloitetaan Tampere

täällä odottelen milloin tänne Poriin saapuu tuo lumimyräkkä, mitä siis ainakin lehdissä kovasti sanotaan että tulee. Just kun tuo piha saatiin edellisistä lumista puhtaaksi. Ai niin, meidän taloyhtiö otti talvikunnossapidon kunnei tuosta vuoroviikottaisesta jutusta tullut mitään. Mutta onneksi sitä saa omilta terasseilta ottaa lunta pois, että nyt vähän jotain lumihommaa saa tehdä.

Me ei sitten tehty eilen ihania sipuli-jauhelihapiffejä, muussin ja porkkanaraasteen kera. Ai miksikö? No koska mies ei luvannut auttaa missään. Ei edes porkkanaa voinut raastaa tai perunoita kuoria. Ja minähän kimmastuin siitä sen verran että totesin että eletään sitten pyhällä hengellä. Enkä nyt ihan oikeasti kaipaan ihmettelyjä miksen voinut tehdä koko ruokaa itse – EN VAAN VOINUT. Mä halusin että mieskin osallistuu ruuantekemiseen kun viikonloppusin meillä on paremmin aikaa yhdessä tehdä tuota ruokaa. Eikä mun mielestä ollut isosti pyydetty, että hän kuorisi perunat ja raastaisi porkkanat. Itse olisin tehnyt muuten kokonaan. No tänään yritetään uudelleen.

Eilen tuli myös ostettua liput Pori-Tampere-Pori. Maanantaina klo 8.00 tämä emäntä starttaa Onnibussin kyydissä kohti Tampesteria. Mä oon tässä innolla pakkaillut reppuani, sillä kamerat täytyy mahtua mukaan. Jos joku Tamperelainen lukija on innostunut näkemään, niin laittaa mulle sähköpostia. Voidaan toki miettiä jotain aikaa ja paikkaa, mihin kaikki halukkaat voi tulla moikkaamaan. Mitäs sanotte, uskaltaako kukaan tulla moikkaamaan?

Käytiin miehen kanssa hauska keskustelu, jonka jälkeen totesin että kuulossani on selvästi parantamisen varaa. No syytä aamu-unisuutta vaikkei tämä edes jäänyt ainoaksi väärinkuulluksi asiaksi.

M: Voinko lähettää sulle skypellä pari linkkiä jos vaikka mentäs kattoo? Vai sekooko toi peli jos lähetän?
I: Joo voit lähettää.
M: *lähettää tiedoston*
I: *alkaa nauraa*
M: Mitä nyt?
I: Nii sä sit lähetin sen tiedoston.
M: Joo, kuinka niin?
I: No ku mä sanoin et älä lähetä.
M: Aijaa? Mä kyl kuulin et sanoit lähetä.
I: Joo, niin sanoin mut siinä oli kyllä älä edessä.

Mulla olikin kiva yö takana kun vastailin teidän lähettämiin kysymyksiin ja vielä tänään aion jatkaa, että saan teille huomiseksi päiväksi blogilukemista kun itse hiihtelen jossain päin Tamperetta. Mä ajattelen aina teitä lukijoitani.

Kävimme muuten katsomassa noita yleiskoneita vaan eipä löytynyt mistään kaupasta yli 6l ja ruostumattomasta teräksestä tehtyä. Loppukuusta vasta tulee myyntiin joku uusia ”sarja ta erä”. Nyt pidetäänkin pientä leipomistaukoa vaikka eilen olikin fiilis, että ois ollut kiva leipoa mutta se fiilis meni aika nopsaan ohitse. Mut joku kerta mä vielä yllätän tuon mieheni ja tekaisen sille sen tiikerikakun. Kunhan ensin löydän sen ohjeen jostain.

21 kommenttia

 • Anonyymi

  Miten saat koko päivän kulumaan yksin Tampereella jos kerran kukaan ei ole tulossa sinua moikkaamaan? O.O

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis on mulla siellä ystäviä joita menen katsomaan. Tämä on nyt lähinnä siitä, että uskaltaako kukaan lukija tulla morjestamaan. 🙂

  • Anonyymi

   Ihan tosissasiko kysyt? Minä vietän usein päivän vieraassa kaupungissa ihan yksin ja aika kuluu hyvin…

  • Anonyymi

   Minä puolestani nautin erittäin paljon siitä, kun menen johonkin vieraaseen kaupunkiin, majoitun hotelliin, kiertelen ja kuljeskelen, käyn syömässä ja vietän kiireettömän kaupunkilomasen. Joskus yhden yön, joskus useamman.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No seuraavaks tässä mietitään että jäisin kaverille yks kun meen, ni ehtis sitten enemmän vaikka kyllähän tässäkin jo kerkesi. 🙂

 • Anonyymi

  Hei,

  Meillä on uudehko OBH Nordican Hercules, jonka kulho on 5,5 litraa ja se on kyllä tosi iso. Mihin tarkoitukseen koneesi tulisi, tuolla nimittäin pyöräyttää isommankin taikinan? Ostimme lisäosana raastimenkin, joka kyllä raastaa hitaanlaisesti, mutta muuten suht käypä peli. Saanko kysyä miten aiot jatkossa pärjätä rasitusmurtuman kanssa, jos lepo ei auta? Tai ennaltaehkäistä uusia murtumia? En missään nimessä tarkoita loukata, pyydän anteeksi jos loukkasin. Ajattelin kysyä rehellisesti, kun olet tuollainen rehellisen oloinen bloggaaja. Mukavaa reissua Tampereelle!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No just taikinantekoon ja kun mä tykkään sit tehdä tuplamäärän mukaan. Oisko tuo 5,5l sitten hyvä? Kun meilel sanottiin että kannattaa suoraan ottaa semmonen isokulhoinen vaihtoehto.

   No jos talvilomankaan lepo ei tuohon jalkaa auta, niin sitten pitää hakea sairaslomaa ja alkaa miettimään lääkärin kanssa että mitäs sitten. Ja varmaan työmäärääkin pitää miettiä.

  • Anonyymi

   Mun siskolla on myös tuo samainen OBH:n yleiskone. Sillä kyllä ei tee kuin litran hiivataikinan kerrallaan, mutta tuleehan siitäkin jo viitisenkymmentä sämpylää…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   ^ Joo, ehkä pieniä sämpylöitä mutta kun me tehdään aina mutantteja. 😉

 • Anonyymi

  Ihan mielenkiinnosta, oliko sun miehellä joku syy miksei halunnut sua auttaa kokkailussa?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En mä tiedä. Ei kai ollu tarpeeks nälkä. Tänään on kuiteski tehty ja autettu. 🙂

 • Anonyymi

  ihan oikein että et tehnyt ruokaa sitten ollenkaan 🙂 !!!
  oisin tehnyt saman jos olisin lapseton , onneksi teillä ei ole lapsia, lasten takia olisit joutunut kuitenkin yksin tehdä ruuan…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nii, se on vähän eri asia lapsellisissa perheissä.

 • Anonyymi

  Moi Pipsa.. Mullakin on vissiin toi Photoshop CS6, mutta en löydä tuota öljyväri filtteriä mistään! :O Mistä sen saa? Kiitos jos autat!! 🙂

 • Bella

  Olen kai sitten tosi outolintu kun haluan ehdottomasti kokata yksin, en kaipaa ketään muuta siihen sotkemaan. Mutta meillä onkin miehen kanssa eri ruuat.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No et ole yhtään sen outolinnumpi ku kukaan muukaan. 🙂 Ja hei, toi vaikuttaa kun on eri ruuat. 🙂

 • Kilokiukuttelija

  Mielelläni kokkaan itse, mutta en kyllä ikinä suostuisi siihen, että jos tarvitsen tai haluan apua, mies ei auttaisi! Olis aika nopeasti ulkoruokinnassa mokoma äijä!
  Tosin meillä on mukavan tasa-arvoista kaikki kotityöt, joten ei tartte pahemmin hermostua 🙂
  Mukavaa Tampereen reissua!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, reissu oli mukava. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mitä luultavammin perjantaina. En oo ehtinyt viel kunnolla perehtyy matskuun. 🙂 Kuvia kyl kattelin mut videoita en.