Lumingerie2.jpeg
Blogi

HÄPESIN NUORENA SUURIA RINTOJANI

 

 Kaupallinen yhteistyö, Lumingerie

Mie rakastan nudeliivejä! Ne on mustien lisäks yhdet ihanimmista, ehkäpä siksi että soveltuvat niin monen vaatteen kanssa, eivätkä isommin näy läpi. Oon rintaliivien suhteen ehkäpä vähän vanhanaikainen, kun suosin lähinnä mustaa tai nudea. Mikä on todella hauskaa, koska nuorempana halusin mahdollisimman kauniita, värikkäitä ja upeilla brodeerauksilla olevia rintaliivejä. Pelkkä mainintakin ihonvärisistä aiheutti nyrpistystä, mutta silloin piti hyväksyä ne, koska vain niissä oli tarpeeksi isot koot. Nykyäänhän noita kauniita rintaliivejä saa isoimmillekin rinnoille, esimerkiksi itsekin saisin, mutta nyt kun olen vanhempi, tykkäänkin noista perusväreistä. Toki kaapista löytyy ne yhdet värikkäämmätkin ja itse vaalin niitä kuin suurintakin aarretta. Tiesithän että kaapista pitäisi löytyä muutamat rintaliivit, että yhdet on aina käytössä ja yhdet pesussa, eikä kannata unohtaa varapariliivejä. Aikoinaan mulla oli vain yhdet rintaliivit, mutta nykyään kaapista löytyy viidetkin kappaleet. 

Sain Lumingerielta Goddess merkin Heather-rintaliivit värissä hiekanvaalea ja koossa 85O. Mun normaali koko on siinä 90-95HH/J välillä, mutta näistä liiveistä piti ottaa reilusti isompi kuppikoko ja normaalia pienempi ympärys jotta istuvuus oli hyvä. Tykkäsin tosi paljon tässä mallissa olevista olkainpehmusteista, vaikka ei mua olkaimet ole koskaan pahasti painaneet, mutta silti tykkäsin noista. Tässä koossa on kolmet hakaset, mutta Lumingerien nettisivuilla sanotaan, että tässä mallissa on 2-3 hakasen kiinnitys, koosta riippuen eli varmaankin niin, että pienemmässä koossa kaksi hakaista ja isoimmassa koossa kolme. Itse tykkään että rintaliiveissä on 3 tai jopa 4 hakasta – näin rintaliivit istuvat takaakin hyvin, kun on tarpeeksi leveä takaosa. Liivien kangasta ei ole liukaspintaista, mutta silti ihan miellyttävä iholla. Ja mikä parhainta, nämä eivät heijasta vaatteista läpi. 

Tiesitkö, että rinnat muuttavat kokoajan muotoaan? Siihen vaikuttaa hormonien muutokset, ikä ja lasten saanti. Myös painon vaihtelu vaikuttaa ja itse kuulun tähän ryhmään, eikä siinä tarvita kuin kilon parin heitot, niin heti pitää miettiä pienempää tai isompaa ympärystä. Ei siis tarvita kovin isoja muutoksia, kun aiemmin niin hyvät rintaliivit ovatkin sopimattomat. Kannattaa siis päivitellä niitä rintaliivejä, jos huomaa epämukavuutta. Eikä sitä tarvitse hävetä, jos kuppikoko nousee, koska rintaliiveissäkin on kokoeroja. Eli uskalla kokeilla, mutta uskalla myös sanoa myyjälle, jos koko ei tunnu hyvältä. Olen itse kokenut sen, kun alusvaateliikkeen myyjä tuo aivan liian isot tai pienet liivit eli uskalla sanoa asiasta, äläkä osta jos ei tunnu justiinsa oikealta. Huomaa kuitenkin, että rintaliivien ympäryksen kuuluu olla napakka, mutta ei niin tiukka ettei henki kulje. 
Tästä tulikin mieleen, että mä häpesin nuorempana mun suuria rintoja ja aina kun piti mennä alusvaateliikkeeseen hakemaan uudempia, isompia rintaliivejä, niin yritin aina esittää etten tarvitsisi sitä suurempaa kuppikokoa – ympäryksen mitta ei haitannut, mutta se kuppikoko. Se oli jotenkin kamalan noloa, eikä se auttanut yhtään, kun kokoajan sai kuulla ”miten LIIAN ISOT rinnat” mulla oli. Yleensä siis vaan otin ensimmäiset mitkä myyjä toi sovitukseen, vaikka ne ois ollut kuinka huonot, koska halusin vaan pois siitä tilanteesta. Liian pitkään mulla oli vääränlaisia rintaliivejä, jotka oli pieniä kupeista ja suuria ympärykseltä, mutta sitten törmäsin Lumingerieen ja sain heiltä apua. Nyt mulla on ollut monta vuotta hyvät, tukevat rintaliivit. 

55 kommenttia

 • Anonyymi

  Minulla oli vähän aikaa sitten sovitettavana nuo Heatherin liivit kirsikan värisenä. Ei käyneet minulle yhtään vaikka sovitin useita kokoja. Malli oli minusta tosi outo ja niin meni palautukseen. Mutta hyvä, että sinulle sopivat.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, oon itekki huomannu eri merkkien kohdalla, ettei kaikki sovi. Ja kannattaa jotenkin suosia niitä merkkejä, mitkä on hyväks todennu. Tai ite teen niin 😀

 • Anonyymi

  Oma suosikkimerkkini on Marie Jo. Useimmiten päädyn ostamaan mustat liivit. Yhdet nudet voisin kyllä hankkia.

 • Anonyymi

  Haittaako nuo tissit siis sun normielämää? Onko tiellä, hyllyykö juostessa, tuleeko niskakipua/hartiakipua?

  Ootko miettinyt pienennysleikkausta? Tosin nehän pienenee jos paino putoaa!

  • Anonyymi

   Hmmm… tuohon rintojen pienentymiseen painon pudotessa. Itselläni paino lähti 37kg ja silti kuppikoko pysyi aivan samana vain ympärys pieneni. Tiedätkös itse miksi joillakin naisilla rinnat pienenee painon pudotessa ja joillakin ei?
   Se riippuu siitä onko rinnoissa enemmän maitorauhasia vai rasvarauhasia. Naisilla joiden rinnoissa on enemmän rasvarauhasia painon pudotessa rinnatkin pienenevät enemmän. Naisilla joiden rinnoissa on enemmän maitorauhasia, painon pudotessa rinnat ei pienene olkenkaan tai sitten vain vähän.

  • Anonyymi

   Tämä väite rintojen koostumuksesta on kyllä hölynpölyä. Ensinnäkin rasvakudos ei ole "rasvarauhasia" vaan rasvakudosta. Maitorauhaset on rintojen massan kannalta tosi marginaalisessa roolissa. Se että rinnat kasvaa isoiksi tai säilyy laihtuessa ei kerro mitään rasvakudoksen ja maitorauhasten suhteesta vaan rasvan keskittyminen rintoihin on yksilöllinen (myös perinnöllinen) taipumus joka ei liity maitorauhasiin.

  • Anonyymi

   Tämä on itsesiassa sellainen juttu johon voin kommentoida hyvillä tiedoilla eli juuri käynyt "tissitohtorilla" useampaan kertaan kun on suuri riski sairastua rintasyöpään. Eli meillä joillakin tissit koostuvat suurimmaksi osaksi rasvasta ja vähemmän rintakudoksesta ja toisilla kuten minulla enemmän rintakudoksesta kuin rasvasta. Jos rasvaa on enemmän se tarkoittaa sitä että rintojen koko muuttuuu radikaalisti jos lihoo tai laihtuu, hyvin nopeasti. Siksi joillakin tissit "tyhjenee" tai "pienenee" kun laihtuu. Toisilla sitten kuten esim. minulla rinta koostuu suurimmaksi osaksi rintakudoksesta ja hyvin pienestä määrästä rasvaa jolloin edes iän myötä rinnat eivät ala roikkumaan kuin pienesti jos niistä huolehtii esim. liikunnalla. Rintojen muoto on tällöin yleensä pyöreämpi eikä pienene taikka suurene painonvaihtelujen takia. Tosin se näyttää suurenevan kun laihtuu ja pienenevän kun lihoaa eli rinnat pysyvät hyvin samankokoisina kaikesta huolimatta kun se on rakennettu suurimmaksi osaksi tiheästä rintakudoksesta. Tiheä rintakudos on huono rintasyövän kannalta. tutkimusten mukaan sellaisiin rintoihin tulee prosentuaalisesti enemmän syöpää ja sitten taas rintoja tutkittaessa hyvin tiheä kudos estää näkemästä selkeästi syöpää joten joudutaan aina tekemään lisätutkimuksia. Mutta siis rintakudoksen ja rasvan määrä vaikuttaa sekä kokoon että muotoon. Maitorauhaset mulla ovat kasvaneet neljä kertaa ja koska mulla ei ole rinnoissa rasvaa joka väistyy maitorauhasien tieltä kun ne suurenevat valmiina kuljettamaan maitoa (monille rasva ei tule takaisin kun maitotiehyet palautuvat normaaliin kokoonsa ja siksi tissit pienenee ja alkavat roikkumaan jonkun aikaa synnytyksen ja mahdollisen imetyksen jälkeen. Imetyksellä ei ole mitään tekoa siihen alkaako roikkumaan vai pieneneekö.) niin suhteellisen normaalinkokoisista tisseistä on kasvaneet oikein kunnon maitotonkat, sellaiset huvittavan isot ja naurattaa joskus kun katson kuvia noilta ajoilta mutta onneksi ovat pienentyneet takaisin omaan kokoonsa:) Eli siis tällaisen esitelmän sain tissitohtorilta kun kävin viimeksi ennen mammografiaa juttelemassa:)

  • Anonyymi

   Edellä oleva kirjoitus on täyttä asiaa. Itselläni on juuri tuota samaa ns. tiheää rintarauhaskudosta. Rinnat pienenivät plastiikkakirurgin veitsen alla, yhteensä poistettiin 1,1 kg. Kannattaa pienennyttää rinnat, jos ne häiritsevät elämää. Laihduttaminen ei "toiveiden tissien" kyseessä ollessa auta juurikaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei mun rinnat aiheuta mulle mitään ongelmia normielämässä. Ei hartiakipuja tai muutakaan. Kyllä ne vapaana ollessa hyllyy, tietenkin, mutta rintaliivit päällä ollessa, ei isommin. Urheiluliivit päällä ollessa ei hylly liki ollenkaan. Enkä oo miettinyt pienennysleikkausta, kun ei näistä ole itselleni ollut haittaa. Eikä mulla laihtuessa oo juurikaan rinnat pienentyneet, siis ainakaan kuppikoosta, että ympärysmitasta kyllä vähäsen.

 • Anonyymi

  Onneksi ei kuitenkaan ihan kilon heitto painossa sentään muuta vaate- tai rintaliivikokoa. Itselläni ainakin paino vaihtelee kuukauden sisällä parillakin kilolla, mutta ei ole tarvetta eri kokoisille vaatteille. Mutta tietysti yksilöllistä tämäkin. Kamalan kalliiksi se vaan tulee jos laihtuu esim. 40 kiloa ja koko muuttuu parin kilon välein 😀

  • Anonyymi

   Joo…olen laihtunut jo yli 40 kg ja mulla on vieläkin samat rintaliivit kuin alkaessani laihduttamaan vuosi sitten keväällä 😀 Vasta ensi kesänä ostan uusia kun vielä 20 kg on saatu pois. Jos alkaisivat tuntumaan talven aikana isoilta niin ompelukoneella vetäisen sitten pienemmäksi. Sama koskee muitakin vaatteita, mitään en ole vielä ostanut uutta. Nuuka pitää olla 😀

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mulla on selkeesti ainakin ympärysmittaan vaikuttanut jo parin kilon laihtuminen, tai voihan olla, et oon sit vaan menettänyt senttejä tuosta kohdilta. Muuten mun rinnat ei oo isommin muuttunut, siis kuppikoostansa esimerkiksi. Mut kaikki on yksilöllistä.

 • Anonyymi

  Sähän alat liivien koon perusteella olla jo lähes normaalipainoinen. Hienoa työtä rempan kanssa! Mulla ympärysmitta 80 ja ylimääräistä viitisen kiloa. Ei sullakaan ole tavoite varmaan kaukana enää!

  • Anonyymi

   Mulla on kapea vyötärö vaikka ylipainoa liki 30kg, liivien ympärys 85cm. Eli ei nyt ole kyllä millään lailla suoraan verrannollinen.

  • Roso

   Kuten edellinen anonyymi jo sanoikin, liivikoko ei ole hyvä mittari "normaalipainolle". Itse olen lähemmäs 70kg ylipainoinen, ja liivien ympärys 85cm…
   Kaikki on kiinni ruumiinrakenteesta.

  • Anonyymi

   Mielestäni liivien ympärysmitta ei kerro paljoakaan ylipainosta, lähinnä ruumiinrakenteesta . Itse olen mallia tiimalasi, liivit silti 80-senttiset, vaikka BMI on 19-20 ja vyötärö 65 cm.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei rintaliivien koko mitään normaalipainosta kerro. 🙂 Se on se ruumiinrakenne ja se on kaikilla omanlaisensa. Ja mä oon kapeempi ylhäältä kuni alhaalta.

 • Anonyymi

  Laskeutuuko noissa rinnat vai pitääkö kuppi varmasti muotonsa kun on noin löysän näköinen?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Nyt en osaa sanoa. HYvältä ne ainakin päällä on tuntunu. 🙂

 • Anonyymi

  En tykkää tuon värisistä itselläni, ne on jotenkin niin tylsät ja mummomaiset. Harrastan kirkkaita värejä ja naisellisuutta pitää tietenkin liiveistä löytyä.
  Yhdet pakolliset valkoiset kyllä omistan, mutta niissäkin on pitsejä yms. hörhelöitä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No makuasiahan se on. Itsekin halusin nuorempana vaan väriä väriä väriä, mut nyt jotenkin tykkään nudeista ja mustista. Toki yksi värillinenkin pitää olla. 🙂 Mut mitä simppelimpi, ni sit enemmän ite tykkään.

 • Anonyymi

  Onko isot rinnat aiheuttaneet sinulle terveysongelmia? Tarkoitan esim. niska- ja selkäkipuja? Monet joilla on paljon, paljon pienemmät rinnat nimittäin sanoo että rintojen paino aiheuttaa selkä- ja hartiakipuja ja julkisella puolella tehdään pienennysleikkauksia juuri terveydellisistä syistä. Miten nukkuminen? Voisin kuvitella että näin isot rinnat vaikeuttaa hengitystä selällään ollessa, mutta vatsallaan nukkuminenkaan ei onnistu.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Eivät ole aiheuttaneet. Moni ei tätä edes usko, mutta näin se on. Enhän mä taitaisi edes julkisen puolen pienennysleikkaukseen päästä, kun ei ole mitään vaivoja. Ja voin nukkua ihan selällään tai mahallaan, ei rinnoista oo siihen haittaa, mut yleensö nukun kyljellä tai mahallani.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hmm.. ei ne kyl oo, et en tiedä miksi tuossa näyttää tolta.

 • Anonyymi

  En usko tuohon ymp mittaan tai pahasti epäkurantti rakenne sinulla itse olen pienempi ja ymp mitta 105..

 • Anonyymi

  Oot kyllä valtavan pieni ympärysmitaltasi. Hienosti olet hoikistunut. Mullakin isot rinnat, mutta tuo liivi on mielestäni ei oikein istu ja on aika plaisu.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, mä oon ympärysmitaltani pieni. Ollut aina, mut kauan luulin et pitäs käyttää jotain 110cm ympärysmittaa. Et ei ihmekään, ettei ne rintaliivit mitään tukeneet 😀

 • Anonyymi

  Minä tykkään että rintaliivejä on useita, ainakin viikon tarpeisiin, eli seitsemät 🙂. Kun löydän hyvän mallin, ostan niitä mieluusti eri väreissä.

  Lumingerie on kyllä ihan huippukauppa: aina saa apua oikean koon valitsemiseen ja vaihdot sujuvat näppärästi. Valikoimaa isoissa kokonumeroissa on reilusti.

  Minulla on H-I koon rinnat ja kyllähän ne ryhtiä painavat lysyyn ja aiheuttavat niskavaivoja helposti. Mutta leikkaukseen ei pääse, ennen kuin ylipaino on poissa. Painon pudotus kun voi tätä ongelmaa ratkoa, rasvaa kun lähtee rinnoistakin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, kyllä niitä kannattaa olla useammat. Kyllä mullakin useammat löytyy, mut ei vissii ihan joka viikonpäivälle. 🙂 Mut aina silleen et käytössä olleet rintaliivit pääsee pesuun ja sitten hetken lomalle, ennenkuin tulevat taas kannattelemaan. 🙂

   Lumingerie on ihan huippukauppa. Itse kans siis saanut heiltä apua oikeanlaisten rintaliivien löytämiseen.

   Joo, kyllähän ne pakkaa ryhtiä painamaan mut pitää vaa itte muistaa nostaa se ryhti ryhdikkäämmäksi. Ja joo, rasvaa lähtee rinnoistakin jos on sellainen rinnat, et on paljon rasvaa. Mut ei kaikilla vissiin oo, et kaikilla se laihdutus ei välttämättä pienennä rintoja.

 • Unknown

  Pipsa, kysy Lumingerieltä voisivatko lähettää sulle Longline-liivejä. Leveä ympärys tukee rintoja ja ne ovat mun haaveissa. Itse pidän topattuja koska isot nännit näkyvät muuten ohuempien paitojen läpi. Mitä Lumingerie suosittelee valkoisten paitojen alle?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kannatta toivoa Lumingerielta semmosia sovitukseen 🙂 Ja facebookissa kannattaa kysyä heiltä tähän et mitä kannattaa laittaa valkoisten paitojen alle. Itse sanoisn että nudeväriset, koska oon huomannut että valkoiset rintaliivit paistaa läpi, vaikka ei sitä kyl heti uskois.

 • Anonyymi

  Näyttävät jotenkin epäsopivilta päälle, kun ekassa kuvassa on kangsta rullalla alaosassa.

 • Anonyymi

  Mäkin ihmettelin tuota ympärysmittaa. Olen itse reippaasti laihtunut (yli 30 kg) ja käytän nyt vaatekokoa 46/48 ja siirryin juuri käyttämään ympärysmittaa 90, mikä tuntuu sopivan napakalta. Tosin Lumingerien sivuilta löytyvän kokolaskurin mukaan minulle suositellaan ympärysmittaa 85 ja yhtä kuppikoa suurempia liivejä, joten en sitten tiedä miten on. Olen kyllä varmaan liian löysiin liiveihin tottunut, koska pitkään käytin noita laihdutusta edeltäviä liivejä ja silloinkin kuvittelin, että mitta pitää valita sen mukaan mitä mittanauha näyttää eikä ottaa hieman pienempää ympärysmittaa. Kuppikoko sen sijaan ei minullakaan ole kyllä laihduttaessa pienentynyt, pikemmin kasvanut…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, oon saanu kuulla usein tosta ympärysmitasta mut silleen se nyt vaan on. 🙂 Voisin toki näyttää liivien lapun mut oon aikoinaan todennu etten lähde todistelemaan, et uskotaan tai ei. 🙂 Useinhan sanotaan, et naiset pakkaa käyttämään vääränlaisia rintaliivejä ja niin mäkin käytin sillon vuosia sitten. Voihan hyvin olla että ympärysmitta 85 on sulle hyvä. Kannattaahan sitä kokeilla jos ovatkin hyvät. 🙂

 • Liivimyyjä

  Minusta on erikoista miten moni epäilee tuota Pipsan kokoa. Millä meriiteillä? Liivimyyjänä voin kertoa, että ympäryksen tulee olla 5-15 cm pienempi kuin oma NAPAKKA rinnanalusmitta. Jos rinnan alla on hieman pehmikettä omasta takaa, sen mitan voi saada yllättävänkin pieneksi. Heatherissä (eli tässä liivissä) on lisäksi melko joustava ympärys, joten ei minusta tuo koko 85O vaikuta ollenkaan ihmeelliseltä.Itse käytän ympärysmittaa 70 ja tormään usein työssäni asiakkaisiin, jotka ovat vaatekooltaan isompia kuin minä, mutta käyttävät ympärystä 60-65. Vartalomme ovat eri mallisia ja esim. rintakehän luut vaikuttavat tietenkin paljon ympärykseen, jopa enemmän kuin sen päällä oleva rasva. Lihas ja luu kun ei mene kasaan ja pehmeä kerros menee.

  Mitä tulee rintaliivin alaosassa olevaan ryppyyn, niin se ei ole vaarallinen tai kerro väärän kokoisesta liivistä. Yleensä ryppy syntyy siitä, että liiviä ei ole aseteltu tarpeeksi ylös rinnan juureen tai kuppi ei ole malliltaan aivan tarpeeksi syvä rinnalle, jolloin rinta ei pääse asettumaan aivan kupin alaosaan.

 • LauraKatarooma

  Kaikista ihaninta on mennä liikkeeseen ja saada hyvää palvelua ja kunnolliset liivit. Mitenhän sitä onkaan joskus pärjänny surkeilla liiveillä ja jollain liruilla Sloggin topeilla? Mulla ollu aina isohkot rinnat ja menny vaan jollain lärpäkkeillä vuosia.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se ois kyl ihanaa. Harmikseni täällä päin ei ole alusvaateliikettä ollut ptikiin aikoihin ja sillon kun viimeksi oli, niin muistaakseni isoin kuppikoko oli E. Toki oon nähnyt Sokoksella ja Ratsulalla H-kupillisiakin, mut merkit ovat taas semmosia etteivät sovi mun rinnoille.

  • Anonyymi

   Onhan Porissa ollut jo hetken pelkästään alusvaatteisiin erikoistuva myymälä? Bepopissa. Itse en oo moneen kuukauteen ostanut mistään muualta kun tuolta kivijalkamyymälästä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ai niin, niin taitaakin olla. Itse en ole liikkeessä vieraillut, mut kiva et sä oot löytänyt mieluisan paikan. 🙂 Onko liivit minkä hintaisia?

 • Unknown

  Lumingerie on ollut ainakin itselle todellinen pelastus,ihanaa kun löytyy kunnolla isoja kokoja ja kauniita liivejä.

 • Johanna I.

  Lumingerie❤
  Tuosta ympärysmitasta tulin itsekin huutelemaan. Ylipainoa on kolmisenkymmentä kiloa ja käyttämäni liivien koko 70-75J. Kuten tuossa joku aiemmin sanoikin, olemme erimuotoisia. Alushousukoko onkin mulla sitten jo ihan eri asia 😀

 • Anonyymi

  Harvoin tänne mitään kommentoin, mutta nyt täytyy kiittää kivasta postauksesta. Olen itsekin isorintainen ja muistan hyvin nuoruuden häpeät, tosin häpeän isoja rintoja kyllä edelleenkin enkä tykkää käydä liiviliikkeissä. Itse olen aina ollut hoikka ja silti ollut rintava, ei ole siis edes kiloista kiinni rintojen koko. Kiva kun olet löytänyt sopivat liivit itsellesi 🙂 Isorintaisena se ei ole helppo tehtävä!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ole hyvä van kivasta postauksesta. 🙂 Mut älä häpeile rintojasi, jooko? 🙂