hajuvedet2.jpeg
Blogi

Hajuvedet

En ole aina ollut hajuvesien ystävä mutta mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä enemmän olen niistä kiinnostunut. Olen myöskin kaikki hajuveteni saanut mieheltäni. Yleensä tuliaislahjana hänen ulkomaanreissuilta. Moni varmaan nyt miettii että miten se mies osaa ostaa juuri oikeita hajuvesiä, niin olen aina antanut hänelle 5 hajuveden nimet joista saa itse sitten valita mieluisan – näin ei tule vääränlaisia hajuvesiä.

Miss Dior
Tätä tuoksua mulla on kaksin kappalein vaikka ensimmäinen pullo alkaa viemään jo viimeisiään. Tuossa uudessa paketissa on niinkin hauska tarina, että mies oli vain napannut tutulta kuulostavan hajuvesipaketin koska ei ollut saanut viestiäni jossa luettelin muutamia tuoksuja mitä voisi ostaa. No ei se silti paha ollut että samaa toi, sillä olen tykännyt tästä Miss Diorin tuoksusta.

Hugo Boss femme
Tämä on se ihka ensimmäinen hajuvesipullo jonka sain mieheltäni syntymäpäivälahjaksi. Vielä on pikkuruisesti jäljellä vaikka siitä taitaa olla jo muutama vuosi kun tämän pullon sain.

Marc Jacobs Daisy
Viimeisin tuliaispullo mieheltäni. Kerran olen käyttänyt mutta tykkään tuoksusta. Olenkin miehelle sanonut että haluan lisää näitä MJ:n pulloja kun näissä on niin kivat korkit. Sellainen punainen olisi seuraavana vuorossa.

Escada Collection
Sain tämän ystävältäni 30-vuotislahjaksi enkä ole yhtäkään raaskinut käyttää mutta mitä olen kaupoissa haistellut niin Taj  Sunset ja Rockin Rio kiinnostaisivat hajujensa puolesta.

62 kommenttia

 • Anonyymi

  Hajuvedet on kyllä ihania, mutta ehtivät pilaantua, kun käytän niitä harvoin. Aika monta pulloa olen saanut ja sen verran voimakkaita tuoksuja ovat, etten töissä voi käyttää. Miten säilytät hajuvesiä?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hajuvedet on kaapissa, pimeässä. Jos niitä siis säilöö oikein niin kyllä ne vuosia kestää. 🙂

 • Noora - Teoriaa ja kädentaitoja

  Itsellä tuota Escadan Sexy Graffitia käytössä Välillä tuoksu kyllästyttää ja sitten jätän sivuun kunnes taas tuoksuu hyvältä. Lisäksi löytyy DKNY:n perus Be Delicious ja Be Delocious Fresh Blossom, jotka ostin yhteispakettina halvalla lentokoneesta viime talvena. Lähinnä haluisin vain tuon Fresh Blossomin, mutta oli niin edullinen setti, että kannatti ostaa molemmat. Molemmat on tällä hetkellä käytössä. Toissatalvena yhden lomalennon arpajaisista tuli Moschinon I Love Love ja siitä pidän myös kovasti. Tommy Hilfigerin Tommy Girl on ollut suosikkini jo vuosia,sitä ei vain voita mikään eikä siihen kyllästy ikinä! Sitä on mennyt monta pulloa vuosien saatossa. Calvin Clainin One:a tuli myös joskus käytettyä sekä Laura Biagiottin Lauraa ja Hugo Bossin Hugo Womania. Nämä tuntuvat nykyään liian raskailta tuoksuilta.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Toi Laura on muuten ihana tuoksu! Sitä vain ei kovin helpolla tunnu saavan, oon joskus yrittänyt etsiä. Siks muuten kannattaa olla parikin eri tuoksua kun toiseen kyllästyy, ni voi käyttää taas toista. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Lauraa saa ihan täältä Porin Sokoksestakin 🙂

 • Anonyymi

  Käytä nyt ihmeessä pois noita hajuvesiä. Menee ystäväsi ostoskin ihan hukkaan… 🙁

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Käytän käytän. Ei ne hukkasn mene.

 • Marikamaria

  Mulla on kans Miss Dior Cherie mut vaan EDP versiona, ollu ihan yks mun lempparituoksu teinistä asti. 🙂 Nyt vaan alkaa kiilaamaan Oriflamen Precious Moments ton tuoksun ohi lemppariasteikolla. 😀 Muut tuoksut vaihtuukin sit niin usein, et niitä ei kannata luetella. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Miss Diorit on hyviä. 🙂 Ja mä tykkään tasa yhdestä Body Shopin tuoksusta mutten nyt muista mikä se on nimeltään.

  • Marikamaria

   Mä en oo niitä oikeen hajuvesiä sieltä haistellutkaan. Niitä hedelmä- ja marjatuoksuja vaan. Niitä pikkupullossa olevia. Ne on kivoja kesällä! ♥

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kantsii hajustella, siel on ihan kivantuoksuisiakin. 🙂

 • Anonyymi

  Miksi kaikkea pitää aina säästellä? "Muista elää" vai miten se meni?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No paria tuoksua ihan siksi ettei niitä saa enää mutta tuo säästäminen on mun tapani tosin en mä ikuisesti säästä. Mutten heti käyttöönkään ota.

 • Anonyymi

  Toi Miss Dior Cherie on oma ehdoton lempparituoksu! Ihana 🙂 Kiva valikoima sulla noita hajuvesiä, valinnanvaikeus melkeen voi iskeä 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No ei oikeastaan, meen aika fiilikset mukaan minkä tuoksun haluan laittaa. 🙂

 • Noora - Teoriaa ja kädentaitoja

  Hajuvedet eivät pilaannu, kun niitä säilyttää oikein, kuivassa ja pimeässä tilassa. Itsellä kaapissa erillisessä wc:ssä ja hyvin säilyvät vuosia. Loppuu ennen kuin vanhenee. Wc, jossa suihku samassa tilassa käy yleensä hajuvesien kohtaloksi. Varsinkin avohyllyt on tuho. Aikoinaan asuin sellaisessa kämpässä, jossa näin oli ja parissa vuodessa hajuvedet muuttivat hajuaan ja väriään. Pilaantuneen hajuveden tunnistaa yleensä ensimmäisenä väristä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Näin! Itsekin säilytän työhuoneen kaapissa, se on kuiva ja pimeä paikka. 🙂

 • Anonyymi

  Hmm….massatuoksuja, jotka ei sinällään tuoksu pahalta, mutta kun kaikki tuoksuvat sitten siltä samalta. Mitään erikoista niissä ei ole ja ne on hyvin helposti tunnistettavissa. Itselläni on käytössä tuoksu, jota en ole paljastanut kenellekään. Kovasti se on saanut kehuja ja sen vuoksi myös herättää uteliaisuutta, kiinnostusta ja arvailuja, että mitä se mahtaa olla. Miksi kertoisin, kun en halua ainakaan lähipiirini tuoksuvan samalta 😀 Siis "muistakaa elää ja tuoksukaa hyvälle" mutta kohtuudella kuitenkin.

  • Katja

   Helposti tunnistettavissa? 😀 Maailmassa täytyy olla tuhansia hajuvesiä, et taatusti pystyisi tunnistamaan kuin itse käyttämäsi ja läheistesi käyttämät, jos niitäkään, koska tuoksu vaihtelee eri ihmisten iholla. Oikeastaan siis joka ikinen hajuvesi on tavallaan uniikki.

   Ja muuten arvaa, miksi niistä tietyistä on tullut massatuoksuja? Koska moni on pitänyt niistä. Ne harvinaiset taas pysyy harvinaisina, koska enemmistön mielestä ne haisee pahalta.

   Ps. Minulla on käytössä tuoksu, joka on todella suosittu ja saan kovasti kehuja, eikä sitä ole tunnistanut kuin pari ihmistä, hekin sellaisia, että käyttävät samaa. Ja ihan kaikille olen kertonut, mikä se on, koska en halua kuulostaa yhtä hölmöltä, kuin sinä juuri onnistuit kuulostamaan. 😀

   Pisteet kuitenkin yhdestä typerimmistä kommenteista, jonka olen koskaan netistä lukenut. Se on minun netinkäytölläni jo aikamoinen saavutus. 😉

  • Anonyymi

   Kyllä ne vaan on massatuoksuja, ja täytyy sanoa, että kokemuksesi hajuvesistä on todella ohut, jos väität, ettei niitä pysty tunnistamaan. Ei sitä tarvitse edes arvata, miksi niistä on tullut massatuoksuja, johan sen aiemmassa viestissä tein selväksi, ne ovat niin helppoja. "Brändituotteita isoilta valmistajilta, joitten hinta pystytään painamaan suurien määrien vuoksi alas ja sen takia on suurten massojen mahdollista ostaa. Ja niinkuin mainitsin, ei ne välttämättä ole huonoja ja pahanhajuisia, mutta aikalailla persoonattomia ovat..mutta niinhän kaikki ihmisetkin ovat tänä päivänä, samasta muotista..

  • Katja

   Anonyymina on helppo huudella, mutta uskallan väittää, ettet aivan varmasti pystyisi tunnistamaan kaikkia tai edes suurinta osaa hajuvesistä pelkän tuoksun perusteella. Ja jos ne kerran on niin samanlaisia massatuoksuja, niin saa sitten ollakin todella poikkeuksellinen, jos ne kaikki tunnistaa. Kysyin asiaa tutultani, joka myy työkseen hajuvesiä, eikä hänkään kuulemma pysty tunnistamaan kuin eniten myydyt. Mutta tosiaan, anonyymina netissä jokainen pystyy ihmeisiin. 😉

   Mutta hei, voit varmaan anonyymina sentään kertoa miksi edes tietäisit/muistaisit tuhansia hajuvesien nimiä?

   Viestisi perusteella sinä et taatusti ole samasta muotista kuin muut, mutta onko se hyvä asia – se on sitten kokonaan toinen juttu.

  • Anonyymi

   Voi pyhä yksinkertaisuus sun kanssas!! Koskaan en ole väittänytkään pystyväni tunnistamaan kaikki maailman hajuvedet, tuskinpa kukaan pystyy siihen. Mutta nämä massatuoksut on kyllä helppo tunnistaa, siihen ei tarvita muuta, kuin jonkinverran kiinnostusta aiheesta. Ja juuri ne eniten myydyt juuri ovat niitä massatuoksuja, senhan kertoo jo sana massatuoksukin, sun järkees se ei vaan näytä mahtuvan.. Ja sun asiantuntevalla myyjäystävälläkin tuntuu olevan ammattitaidossa toivomisen varaa, jos ei tunnista myymiään tuotteita, tuskin ne kaikki ovat kuitenkaan näitä listahittejä.

  • Noora - Teoriaa ja kädentaitoja

   Tuoksut todella tuoksuvat eri ihmisillä täysin erilaiselta puhtaalla iholla. Tämä johtuu ihon pH:sta. Kaverilla Polo Sport tuoksuu ihan taivaallisen hyvältä. Kokeilin sitä häneltä itselleni ja hyi helvetti miten kauheelta se tuokui minun ihollani. Ei kukaan voisi kuvitellakkaan samaksi tuoksuksi…Tai sit olis aika yli-ihminen 😀

  • Anonyymi

   Voi elämä tätä keskustelua taas… Ymmärrän vielä jotenkin massan mukana menevien ihmisten arvostelun, mutta hajuvesien… 😀 En kyllä voi kuin nauraa! Kaikenmaailman sekopäitä sitä tällekin planeetalle näköjään mahtuu!

   Jos pidän jostain tuoksusta, niin minä ostan juuri sitä, vaikka sitä käyttäisi joka toinen ihminen maailmassa. En edes ajattele, että hajuvesikin pitäisi valita ollakseen jotenkin ainutlaatuinen. Minä uskon jo valmiiksi olevani ainutlaatuinen! Aika surullista, jos joku on oikeasti niin persoonaton, että joutuu tuomitsemaan suosittujen hajuvesien käyttäjätkin. 🙁

  • Anonyymi

   Noora puhuu asiaa, se on juuri ihon pH:sta kiinni, miten tuoksut kenenkin iholla toimivat.

  • Anonyymi

   No kunhan kasvat aikuiseksi ja siirryt niistä Seppälän tuoksuista oikeisiin tuoksuihin, niin ehkäpä sitten alat ymmärtää muutenkin tätä elämän monimuotoisuutta.

  • Anonyymi

   Tuolla aiemmin kysyit, miksi tietäisin tai muistaisin hajuvesien nimiä. Vastaanpa siihen, että ihmiset harrastavat monia asioita, jotkut lenkkeilee, lukee, shoppailee, syö irkkareita, matkustaa, kerää postimerkkejä ym ym, on myös koko joukko ihmisiä, jotka harrastavat tuoksuja, minä olen yksi heistä. Ja vaikka näytät olevan sarvet pystyssä koko aihetta kohtaan, niin usko pois, se on todella mielenkiintoinen maailma. Mutta ehkäpä juuri sinä olet oikea ihminen arvostelemaan ihmisten harrastuksia?

  • Anonyymi

   Ihmiset tosiaan harrastaa monia asioita ja ihmisillä on erilaisia kiinnostuksen kohteita, eikä siinä mitään. Mutta minkälainen ääliö tulee jonnekin blogiin arvostelemaan ihmisten hajuvesimakua… En minä ole "sarvet pystyssä", koska joku on kiinnnostunut hajuvesistä(kuten noin joka toinen nainen maailmassa, taidat olla sinäkin niitä massan mukana meneviä ihmisiä sittenkin?), vaan lapsellisista ja ylimielisistä kommenteistasi! Mutta et ilmeisesti ole ihan täysillä käyvä juttujesi perusteella, joten annetaan tämän aiheen nyt olla. Mutta vietä hauska elämä kalliiden ja uniikkien hajuvesiesi seurassa! 😀

   Ja niin, olet kyllä niin oikeassa, hajuvedet tosiaan on portti elämän monimuotoisuuden ymmärtämiseen! Kunpa vain ihmiskunta olisi tiennyt sen aiemmin! 😀 😀 😀

  • Anonyymi

   Kylläpäs meni nyt jollakin ihan tissinkoitteluksi tuo kirjoittelu 😀 Löysäähän vähän ponnaria 😀

 • Anonyymi

  Mun täytyy kyllä sanoa, että toi käyttämättä jättäminen (tietenkin jos pitää tuoksusta) on todella epäkohteliasta lahjan antajaa kohtaan. Jos itse antaisin ystävälle tuoksun, jota hän ei raskisi käyttää, ajattelisin että vika olisi tuoksussa tai minussa. Joka tapauksessa, pahoittaisin mieleni sillä käytettäväksihän tuoksut hankitaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Edelleenkin;en ole jättämässä käyttämättä ja ystäväni tietää tapani. Hajuvedet kyllä säilyy jos niitä oikein säilyttää enkä mä noita mitään vuosikymmeniä aatellut säilyttää. Ja on noista apuakin ollut.

 • Anonyymi

  MJ Daisy on mun kestosuosikki 🙂 Toisaalta ES 5th avenue on vaan hitusen perässä mutta sen pullo taitaa olla nyt tyhjänä ja täytyy käyttää noita muita sitten pois.

 • HooCee

  Mä loukkaantuisin, jos ostaisin ystävälleni hajuvettä ja hän ei käyttäisi sitä. Mikäli tuoksusta ei tykkää niin lahjottaisi sitten eteenpäin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis enhän minä noita käyttämättä jätä! Ystäväni kyllä tietää tapani joten tuskin loukkaantuu.

  • Anonyymi

   Sinä loukkaantuja. Entä jos on vielä edelliset tuoksut kesken, niin mikä pointti on avata uudet viisi purkkia? Ei kaikesta tarvi aina olla loukkaantumassa…… ja onko lahjan kierrättäminen sitten vähemmän loukkaavaa 😀

  • HooCee

   En sanonutkaan, että kaikki pitäisi avata kerralla, mutta jos ei ainuttakaan avaa niin se on jo outoa.. mutta Pipsa tuossa korjasikin että aikoo kyllä avata tuoksut, joten se on ihan fine. Ja kyllä, loukkaantuisin vähemmän jos lahjan saaja kertoisi ettei tuoksut esim. sopineet hänelle ja hän antoi ne eteenpäin kuin että ne jäisivät kaappiin makaamaan vain siksi, ettei raaski käyttää.

   Ja oikeestihan olen lunkki tyyppi, akilleen kantapäänsä kuitenkin kaikilla. 😉

  • tuula

   Hajuveden ostaminen lahjaksi on hirmu vaikeaa, jollet varmasti tiedä mistä saaja pitää. Mutta kyllä lahjapullon voi pitää vaikkapa kauniina koristeena vaikkapa siellä kylppärissä, vaikkei sitä käyttäisikään. Minua itseäni loukkaisi kyllä enemmän, jos lahjan saaja lahjoittaisi lahjansa eteenpäin..

  • Anonyymi

   Tietysti lahjan eteenpäin lahjoittaminen tuntuu vähän töykeältä, mutta varsinkin hajuvesi on mielestäni sellainen, jonka voi laittaa kiertoon jos se kertakaikkiaan ei miellytä. Tarvitseeko sitä lahjan antajalle kertoa ja toisaalta sille, jolle antaa eteenpäin? Hajuvesi on vähän sellainen "käyttötarvike". Parempi kai antaa eteenpäin kuin pitää käyttämättömänä hyllyllä. Ovat kuitenkin melko tyyriitä nämä haisuvedet.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mä kyl tykkäsin ystäväni antamasta setistä. Sen avulla oon saanu selvitettyä mitä hajuja kantsii yrittää löytää. Kaikkiahan noita ei vissii enää saa?

  • Anonyymi

   Sen avulla? Tekstissähän lukee, ettet ole niitä käyttänyt ja tuoksuttanutkin vain kaupassa olevilla näytteillä? Mitä ihmettä?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Siis oonhan mä tuon paketin avannut ja sieltä haistellut, mutta ennen sitä oon siis paria kokeillut kaupassa ja siis vain kahta tuoksua koska muita ei ole kaupassa näkynyt.

 • Anonyymi

  Siis 10v oot säilyttäny jotai escadan 5 hajuveden kokoelmaa? Ootko tosissas? Vai onko kirjotusvirhe, noita tuskin ees oli 10v sit…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No en kyllä kymmentä vuotta oo säilyttänyt. Vuoden vasta. Sitä paitsi ei tuolla lukenut missään 10v säilytyksestä 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, en nyt vielä muutamaan vuoteen. 😉

 • Anonyymi

  Nuo setit, missä on monta pikkupulloa on käteviä. Ostan niitä aina laivoilta. Yleensäkin hajuvesiputelit on liian isoja, 50 ml on mielestäni liikaa. Varsinkin jos haluaa vaihdella tuoksua, ovat pikkupullot hyviä. Itse pidän keveistä ja raikkaista ns. vihreistä tuoksuista.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Musta tuo 30-50ml on sopiva koko. 100ml on vähän liikaa mutta en mä sitä silti siitä syystä käyttämättä jättäisi. Kiva toisaalta että kestää. 🙂

 • Universalis

  Mä tykkään tuoksuista, mutta en voi käyttää yhtään. 🙁 Jopa tuoksutettu shampoo tai deodorantti on pois laskuista. Oon nykyään niin allerginen tuoksuille. Tämän vuoksi liikkuminen julkisilla paikoilla on joskus todella hankalaa. Esim. bussissa tms. suljetussa tilassa, jos lähellä istuvalla on tuoksuja. Todella harmillista enkä tätä soisi kenellekään, hankaloittaa niin paljon omaa olemista. 🙁 Pahentunut vain iän myötä. Onneksi nykyään on monia paikkoja, joissa on yleisesti toivottu rajoitettavan tuoksujen käyttöä allergiset huomioiden. Ja kun se ei ole vain sitä, että ei tykkää tuoksusta. Päinvastoin, tuoksu itsessään on usein hyvä, mutta liian voimakas. Seurauksena päänsärkyä, huonovointisuutta, huimausta, yleistä pahaa oloa, hengenahdistusta ja pahimmassa tapauksessa migreeni.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Harmillista tuollainen. 🙁 Mullakin oli nuorempana, teini-ikäisenä. Etten voinut juurikaan sietää hajuvesiä mut nyt oon oppinu et niitä on kaiken tuoksuisia ja vahvuisia. Ne vahvat ei sovi mullekaan. Mut joku semmonen hento kukkaistuoksu. 🙂

 • Anonyymi

  Mulla on taas mennyt päinvastoin eli nuorena tykkäsin kaikenlaisista parfyymeista tosi paljon, olin oikea heavy user. Nyt vanhempana olen jämähtänyt yhteen ja samaan, joka on Gucci EDP II. Vaikka joku tuoksu saisi kehuja, kuten yleensä esim. Diorin J'adore, oma nenä haistaa siinä "jotain häiritsevää", eikä sitä tee mieli käyttää. Ois niin kiva itekki tykätä niistä tuoksuista, joista muut mun päällä tykkää :).

  Escadan kesätuoksu Ocean Lounge oli kyllä lemppari. Harmi, kun sitä ei enää ole markkinoilla. Sexy Craffiti vähän saman tyylinen, mutta SF:ssa myski(?)-pohjatuoksu tekee siitä raskaamman.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se voi olla että vanhempana jämähtää yhteen ja samaa. Itsekin tätä odotan mutta mun tapauksessa siinä voi kestää vuosia kun olen kuitenkin aika untuvikko tässä hajuvesien maailmassa. 🙂 Etsin vielä sitä yhtä ja omaa tuoksua. 🙂

 • Anonyymi

  Toi Marine Groove on ihana ♥♡♥ mutten löydä sitä enää mistään. Laivalta olen ostanut kyllä Marine Grooven suihkugeelin ja kosteusvoiteen. Ihan mun lempituoksu. Muutenkin Escadan tuoksut on aina raikkaita ja nuorekkeita.