TiistaiAsu1.jpeg
Blogi

En osaa pukeutua kevään mukaan… vielä

Tänään on ollut ihana aurinkoinen keli ja mieli virkeänä painuinkin haastattelun jälkeen Sulon kanssa ulos nauttimaan auringosta. Oon alkanut pohtimaan, että pitäisiköhän tuo Fatboy raahata varastosta kesäpaikalleen, koska auringossa on jo kivan lämmin istuskella. Oon tuijotellut säätiedotteita, että milloin lämpimät kelit saapuisivat. Muistan senkin vuoden kun toukokuussa oli muutama viikko 20 asteen lämpöä ja se tuntui ihanalta. Tuntuu että sitä puhkeaa itsekin kukkaan kun kesä tulee ja se tuntuu niin hyvältä pimeän vuodenajan jälkeen. Normaalisti en ole moksiskaan pimeydestä eli en vaivu masennukseen, mutta tällä kerralla huomasin että pimeys aiheutti pienimuotoista väsymistä. 
Mä oon odottanut kesää – mekkoja, uintiretkiä, kuvauksia, mun yksien suunnitelmien toteutusta, aurinkoa, päivettynyttä ihoa, Pirpanan ulkonaoleilua yms. Kerroinko että mulle on tulossa taas uusi maksimekko? Jos kaikki hyvin menee, se on huomenna noudettavissa. Samalla sieltä tulee hopeiset ballerinat sovitukseen. Mä nimittäin vihdoinkin löysin sellaiset ballerinat, joihin en tarvitse sitä jalkapöydän yli menevää remmiä. Mulla siis nousee yleensä tuollaisissa kengissä kantapää ilmaan, eikä kävely ole miellyttävää sellaisissa. Ja kokoa pienentämällä asia ei ole ratkennut. Mut nyt se ratkeisi kuin itsestään sellaisilla kengillä jotka joustavat, eli ovat pienemmät mutta kun venyttää jalkaan, niin pysyvät siinä. Ne ovat vähän kuin ennenvanhaan olevat liikkatossut mutta kuitenkin ballerinat. 

Meillä olisi tänään vuorossa leipomishetki. Leivotaan kaurasämpylöitä sekä puolukkapiirakkaa vihoviimeisistä puolukoista. Niitäkin saadaan sitten syksyllä käydä poimimassa lisää pakkaseen, ehkä. Olen enemmänkin innoissani niiden mustikoiden keräämisestä, koska silloin ei tarvitse murehtia niistä kamalista hirvikärpäsistä. Ihan viluväreet menee niskassa, kun ajattelenkin niitä. Onneksi niissä paikoissa missä viimeksi olimme, ei niitä ollut ihan hermoromahdukseen asti eli saatiin poimia suhtkoht rauhassa ja vasta lopussa ne sitten iski. Ja muutenkin se, että keräiltiin niitä marjoja kaikessa rauhassa, eikä kukaan ollut vieressä että hopihopi. Lisäksi välillä sai ottaa kuvaustauon eli poimuri maahan ja kamera käteen. 
Luonnosta ja kuvailusta tuli mieleen, että me käytiin viikonloppuna miehen kanssa luonnossa samoilemassa. Ihan koko reittiä ei menty, koska tuli vesi-este eteen ja mulla ei ole saappaita. Saisikohan saappaita teettää omilla mitoilla? Mun piti alunperin muuten laittaa niitä kuvaamiani juttuja tuolta reissulta tähän postaukseen, mut asukuvat menee aina niiden edelle, varsinkin mekkokuvat. Nähtiin tuolla reissun aikana kurkia ja joutsenia, sekä kuultiin niiden möykät. 

Takki – Yours / Mekko – Yours / Legginssit – Yours
Kengät – Marco Tozzi / Laukku – Mulberry
Olin eilen ensimmäistä kertaa vaate-esittelykutsuilla, joka pidettiin Fine Factory/Pori liikkeessä. Jos et vielä tiedä, niin Porin käviksellä toimii tällainen vaateliike, jossa on tarjolla mitä ihanampia vaatteita ja liike löytyy Suomalaisen kirjakaupan vierestä. Toimin näillä kutsuilla emännän roolissa joka kutsui paikalle vaatteista kiinnostuneita. Tykkäsin kyllä todella paljon tällaisesta tapahtumasta ja toivonkin, että osasin toimia mukavana emäntänä kaikille. Pääsin näkemään paljon mahtavia persoonia ja höpisemään heidän kanssaan – kiitoksia kaikille teille jotka olitte mukana. Oli ihan mahtavaa! Saas nähä milloin vedettäisi uusiksi. Itse bongasin sieltä keltaisen maksimekon, joka oli aivan loistavan pituinen mulle. Mulla on yleensä maksien kanssa se ongelma, että ovat 5-10cm liian pitkiä, koska liikkuessa astun aina helman päälle ja meinaan lentää nurin. Lisäksi ihastuin yhteen kangaslaukkuun, sellaiseen keskikokoiseen, jonne saisi kännykän, avaimet, minilompakon. Näette nämä kenties perjantaina tulevissa Porinoissa.

Eilen oli myös ihanan aurinkoinen ja lämmin keli, mutta siltikin valitsin päälleni tuon karvavuorisen takin, jonka kanssa välillä oli kuuma ja välillä ihan sopiva. Mulla on siis ongelma, etten aina kevään tullen osaa laittaa sopivasti vaatetta päälle. Tekonahkatakki vaikutti aamusti jotenkin kylmältä, kun sitä pohdiskelin. Henna nappas pikaisesti kamerallani nää asukuvat ja muutamasta tuli sellaisia, joissa näkyy meikäläisen ainainen hauskuuttelu. Lupasinkin Hennalle laittavani ainakin yhden niistä hauskoista julki, mutta ei kuitenkaan tähän postaukseen. 

20 kommenttia

 • Anonyymi

  Mikä haastattelu?
  No kauhean talvisella takilla kyllä oletkin lähtenyt liikenteeseen! Tai siis onhan mekko hihaton…

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Yksi kehopositiivisuuteen liittyvä haastattelu. 🙂 No juu, on se kyllä talvinen takki, mutta josks sitä kyllä sanottiin kevät/syystakiksi kun sitä oon kuvissa pitänyt päällä. 😀 JA kyl se meneekin, jos on kylmempi päivä. 🙂

 • Satu

  Pitikö se liike vaatekutsut? Mielenkiintoinen ajatus. 🙂 Laita viestiä jos haluat emännöidä Nosh vaatekutsuja. 😉

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, sellaiset pidettiin. 🙂 Se oli kyllä kiva tilaisuus. 🙂 Noshin vaatekutsut olisi kivat, mutta ne pitäisi varmaankin pitää meillä kotona ja se taas ei onnistu. 🙂

  • Anonyymi

   Voithan sä pitää ne jossain ravintolassa tai kahvilassa tai työpaikallasi jne.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Hmm, en oo koskaan kuullu et noita kutsuja voisi järjestää ravintolassa tai kahvilassa. Työpaikalleni niitä en halua. 🙂

 • Anonyymi

  Jotenkin aika erikoinen tyyli . Heh, kevennä takkia ja laita joku kaunis neule väliin lämmittämään. Tarkenitko sisällä jo hihattomalla. Myös odotan kesää ja aurinkoa. Vien oman fatboyn ulos vasta kun katupöly vähän helpottaa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei mulla oo oikeen mitään kevempää taikkia, paitsi tuo nahkatakki ja sitten bikerjakku. Mut niillä kyl tarkenee jos on päälle 10 astetta ja aurinkoista. 🙂 Ja kyllä mä sisällä tarkenen hihattomalla, tarjennut jo hetken aikaa. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitti. Tää on kyl ihana. 🙂 Saas nähä millo pistän myyntikasaan. 😀 Ku paha vika on ollut, et jossain vaihees ihanatkin menee sinne.

 • Yuki

  "Tuntuu että sitä puhkeaa itsekin kukkaan kun kesä tulee ja se tuntuu niin hyvältä pimeän vuodenajan jälkeen. Normaalisti en ole moksiskaan pimeydestä eli en vaivu masennukseen, mutta tällä kerralla huomasin että pimeys aiheutti pienimuotoista väsymistä."

  Samaistun! Nyt kun on ollut nää keväiset ilmat, ulkoilu on ollut super hauskaa. PS. Tuo violetti mekko on ihana ja sopii sulle hyvin 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, sitä piristyy kuin yllättäen kun aurinko tulee esiin. 🙂

 • Anonyymi

  Jatka samaan malliin, sulla on kiva blogi ja aurinkoiset ajatukset. Mekko on kaunis! 🙂

 • Maarit

  No mutta, sait yhden lukija lisää! Mahtava blogi ja ihanan tuntuinen kirjoittaja 🙂 Uskomattoman kiva tyyli, väriä elämään, asia mitä itse vielä harjoittelen…aika perusväreillä on menty 😀 Hyvää uutta viikkoa sinne!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva juttu että tuut mukaan lueskelemaan. Toivottavasti viihdyt. 🙂