KalloMekko1.jpeg
Blogi

Auringonlaskun aikaan…

Hyvin levätyn viikonlopun jälkeen oli mukava painua taas hommiin, jossa tämä viikko onkin viimeinen ja ensi tiistaina alkaa toinen kohde – maanantai on siis vapaana ja mie oon ihan vapaudenhuumassa, että mitähän silläkin tekisi. Oon katsellut säätiedotuksia, että jos olisi aurinkoinen aamu voisin mennä kaverin luokse Meri-Poriin. Tai sitten menen Reposaareen samoilemaan, kunhan sillä kerralla pysyisi jalat kuivana. Viimeksi kun siis liukastuin ja vetäisin jalkani Ahdin valtakuntaan. Reisipala muuten voi jo hyvin – tänään illalla salille ja aion mennä jossain vaiheessa uudelleen ne portaat (ja sit ollaan taas viikko levossa, ahhahaha).  

Meillä on ollut sängyssä viime aikoina erityisen ahdasta, kun kaikki kissat ovat kavunneet sinne meidän kanssa nukkumaan. Yhtenäkin yönä heräsin siihen kun Sevin naama oli oman naamani vieressä ja Pirpa oli toisen jalkani päällä. Meillähän oli Pirpan kans aluksi pieniä mielipideongelmia, kun hän olisi niin kovasti halunnut syödä mun liikkuvia varpaita, mutta onneksi sain muutamalla inahduksella opetettua, ettei niihin kannattaisi koskea. Nyt voinkin liikutella varpaitani ihan vapaasti ja oikeastaan kivakin, kun Pirpa lämmittää mun nakkivarpaita. Mut onhan se nyt ihanaa kun tommonen karvapallo on sussa kiinni, vaikka vähän ahdasta pakkaakin olemaan jos kaikki ovat samaan aikaan sängyllä. No, jos tulee sähkökatkos, niin ompahan omasta takaa lämmittäjät 🐱

Ostin just äsken bussilipun Tampereelle! Mie lähden Onnibussin kyyditsemänä moikkaamaan rakkaita kummilapsiani sekä tietenkin rakasta ystävääni. Teen tällä kertaa vähän eri tavalla, koska mie menen sinne yksin klo 15 ja mies tulee jälkijunassa omalla autolla. Saadaan siinä ihan kaikessa rauhassa kiertää kaupungilla, höpötellä ja mie pääsen myös hemmottelemaan pirpanoita. Kummiflikalle pitää ehdottomasti ostaa joku söpismekko ♥ Onko Tampereella mitään erikoisvaateliikettä lapsille? Entä, mitä kirppiksiä siinä keskustassa vielä on? Onko radiokirppis vielä vanhassa paikassa, Laukontorilla?

Mä innostuin perjantaina suoraan hommien jälkeen jatkamaan siivoilua kotona, kun kerrankin tuota energiaa oli. Tein siis kunnon siivouksen täällä ja heitin matot ulos odottamaan iltaa, jolloin mentiin yhdessä miehen kanssa pesemään ne. Molemmilla oli omat matot, jotka pestiin. Samalla puhuttiin siitä, ettei olla enää nähty niitä mattolaitureita, vaan kaikki on tällaisia maalla olevia pesupaikkoja. Muistan vielä ajan, kun käytiin Luotsinmäellä (Porkan vieressä) olevalla mattolaiturilla pesemässä viidet matot, mutta enää ei sitäkään laituria ole. Seuraavaksi TO DO -listalla on ikkunoiden pesu, mutta sitä ei vielä tiedä milloin niiden aika on. 

 Maximekko – Wish.com / Sandaalit – KooKenkä / Laukku – Furla

Meillä oli lauantaina treffi-ilta ja se oli ihanaa. ♥ ♡ ♥ Mie oon niin rakastunut mieheeni ja äärettömän onnellinen – vaikka yhteiseloa onkin kohta takana 15 vuotta. Ja onhan meilläkin kränämme ollut tässä vuosien aikana, mutta aina ollaan pystytty puhumaan asiat halki, eikä kränämme ole koskaan ollut kovin vakavia. Vietämme näitä iltoja aina sillon tällöin ja voin suositella muillekin pariskunnille. Kävimme ensin Porissa syömässä myöhäisen illallisen, jonka jälkeen lähdettiin käymään vielä Kallossa. Siellä oli tarkoitus olla pidempäänkin ihastelemassa auringonlaskua, mutta koska Kallossa oli aika ruuhkaisaa, niin ajettiin rauhallisempaan kohtaan. Napattiin siinä samalla myös asukuvaa ja tietenkin maisemakuvaa, myös siitä auringonlaskusta. Tykkään kyllä tästä mekosta todella paljon, nuo värit on vaan niin herkulliset, varsin loistavat auringonlaskun aikaan – helma on kuin liekeissä. Alunperin mun piti laittaa tämä mekko, mutta naisen mieli kun on, niin yön aikana mieli olikin muuttunut.  

32 kommenttia

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, Tuo mekko on kyllä kaikinpuolin ihana, varsinkin nyt kun sitä on inan lyhennetty. 🙂

 • Anonyymi

  Plussaa että on ulkona otettuja asukuvia!

  Mutta nuo rintsikoiden olkaimet… ovat jotenkin huonosti, kun painuvat noin ihoon. Ja tuon sinänsä kauniin laukun väri ei kyllä oikein mätsää tuohon mekkoon.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on kiva kun voi ulkonakin ottaa asukuvia, ne pitää vain pikkusen suunnitella – siis että muistaa ottaa kameran mukaan. 🙂 Rintsikat on tosiaan huonosti, eikä kuvaaja huomauttanut asiasta, enkä mäkään huomannut. Eivät siis ole normaalissa kohdassaan, vaan valahtaneet liian alas. 🙂

 • Anonyymi

  Tuo asu sopii kyllä tuohon auringonlaskuun paremmin kuin hyvin, toistat ihan taivaan sävyjä se ylläsi.
  Itse inhoan periaatteessa siivoamista ja kaikkia muitakin kotitöitä, poislukien ruuanlaitto, joka nykyisin on intohimoni. Lisäksi mattopyykillä käynti on kesäisin ihan must juttu, vaikka talvellakin pesetetään sitten pesulassa. Just nostalgiafiilis, aurinko ja mäntysuovan tuoksu…ai että 🙂 Se, että nykyisin nuo pesupaikat ovat "kuivalla maalla" on ihan ympäristön kannalta tehty hyvä ja tärkeä lakisääteinen juttu – pesuaineet eivät tee hyvää vesistöihin päätyessään, aiheuttavat rehevöitymistä, leväongelmia ym. Toki niitä aiheuttaa myös mm. maatalouden ja teollisuudenkin päästöt, mutta yksi osa tuokin. On hienoa, että kaupungit/kunnat ovat hoitaneet hommansa ja on noita paikkoja.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos, sitähän se tekee et toistaa värisävyjä – olin kuin tulessa. 🙂 Mie en inhoa siivoamista, mutta kun tekee hommaksi siivoamista niin ei sitä joka hetki jaksa tehdä. Nyt tuli kiva spurtti. 🙂 Se "mäntysoovan" tuoksu on kyl kiva, varsinkin kun tietää et on itte hinkannu paskat pois. 😀 Okei, eli tuon takia ne on kuivalla maalla – aattelinkin sitä kun nyt on ollut näitä ympäristöjuttuja muutenkin, mennyt vaan täysin ohi juttu missä asiasta ois kerrottu. Mut pisti siis silmään jo vissii vuosi sitten, ettei tämmöstä mattolaituria enää ollut.

 • Anonyymi

  Sen takia mattolaitureita ei enää ole, kun ollaan ymmärretty, että vesistöihin ei ole syytä liottaa matonpesuaineita. Ovat siis kiellettyjä sellaiset laiturit nykyään.

 • Anonyymi

  Kaunis tuo sinun mekkosi <3 ihanan kesäinen <3 Mukavaa maanantai iltaa 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Kivaa maanantaita sullekin, ja loistavaa tulevaa tiistaita. 🙂

 • Anonyymi

  Mekko on ihana, mutta ehkä erilaiset rintsikat alle kuten olkaimettomat? Nyt olkaimet näyttävät vähän hassuilta. Tuollaiset parisuhdeillat ovat just parhaita! Te olettekin olleet tosi nuoresta yhdessä, hieno juttu!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joko olkaimettomat tai että laitan noihin taakse sellaisen mikä vetää olkaimet takaa yhteen. Ja nuo olkaimet on nyt siis valahtaneet alas, eivät ole normaalisti tuossa vaan enemmänkin toiden olkainten kohdassa. Eikä kuvaajakaan sanonut mitään näistä. 😀 Eikä me nyt niin kamalan nuoria oltu kun tavattiin, 20v. 🙂 Mut parisuhdeillat on parhaita, voin suositella. <3

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, ne on valahtaneet mutta sille ei voi tässä vaiheessa tehdä mitään. 🙂

 • Anonyymi

  Tuo alunperin suunnittelemasi asu on kyllä hirmu kiva ja sopii hyvin sinulle. Toimii hyvin valkoisten ballerinojen kanssa!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Se on tosi kaunis, mut jostain syystä valitsin sitten tämän. 🙂 Kyllä tuon vaaleammankin asun aika tulee. 🙂

 • Anonyymi

  Mekko on kyllä kaunis, mutta paremmin sinulle sopii tuo alunperin sunnittelemasi asukokonaisuus. Tämä mekko lisää massaa yläosaa, kun toinen taas häivyttää. Ehdottomasti tämän mekon kanssa olkaimettomat rintsikat, koska olkaimelliset rinulit eivät sovi tuon mallisen mekon kanssa yhtään, vaikka olisivat oikealla paikallaan..

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei tartte olla olkaimettomat, mutta selän taakse tarvitsee sen lisäosan että saa rintsikan olkaimet takaa yhteen. Sitten menee. Mut nyt oli mentävä näin. 🙂

 • Anonyymi

  Kaunis hame mutta noi olkapäät(rintsikanolkaimet) olis voinu photoshopata pois. En tiedä löytyykö olkaimettomia rintsikoita noin runsasmuotoiselle povelle, harmittavaa jos ei mutt ne olisi käyneet tuohon hyvin. Muuten tosiaan ihana mekko.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niinhän ne olisi voinut, tosin huonoilla taidoilla en olisi osannut riittävän hyvin, joten siitä olisi varmasti tullut sanottavaa, eikä nuo itseäni niin paljoa haittaa, että olkoot siinä nyt. Sitä mitä se todellisuudessa oli. 🙂

 • Anonyymi

  Mattolaiturit ovat epäekologisia, ei paskaa ja saippuaa mereen kiitos. Uimarina arvostat varmaan sinilevätöntä rantaa.

 • Anonyymi

  On sellainen auringonlaskun mekko. Siis aivan ihana.
  Mikä olis sen parempaa parisuhteen hoitoa, kuin yhdessä vietetty aika.
  >Leena

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Niin on, siis ihan täydellinen vaikkei se vaaleampikaan paha ollut mut tässä on enemmän sitä auringonlaskun särmää. 🙂 Yhdessä vietetty aika kyllä hoitaa parisuhdetta. 🙂 Ja että pystyy keskustelemaan – me höpötellään paljonkin asioita.

 • Anonyymi

  Sun värikkäät asut saa mut iloiseksi!! Ehkä pitää itsekin alkaa käyttämään enemmän värejä.. you go girl!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiva kuulla että saavat myös sut iloiseksi. 🙂 Suosittelen värien käyttöä. 🙂