Syntt%25C3%25A4reill%25C3%25A41.jpeg
Blogi

Annetaan läheisriippuvainen kissa!

Yritä tässä nyt kirjotella kun vähän väliä on sellainen tunne, että joku tuijottaa ja kun katson, niin Sulohan se mua silmillään tapittaa. Tuo poika on täynnä energiaa enkä ole saanut sitä edes pienessä määrässä kulutettua – olen leikittänyt, olen juossut hippaa, olen ulkoiluttanut ja silti sitä energiaa riittää. Noista muista kisuista ei ole yhtään apua, koska alkavat heti rääkymään kun Sulo haluaa painia. Nytkin poju pitää sellaista mouruamista ettei ole tosikaan. Haetaan leikityskaveriksi kissarakasta koiraa? Luulenpa että painun vielä uudemman kerran herra ”tykkään mammasta niin paljon” kanssa ulos, jos hän sitten rauhottuisi. Olisiko teillä jotain ideaa, millä saada pojan energioita kulutettua? 

Ja taas kerran löysin itseni metsästä! Siis ne kuuluisat maailmankirjat on todellakin sekaisin. kun niin vuosikymmen (?) sitten kirosin etten ikinä enää eläessäni astu marjastusmielessä metsään! Ja mistä itseni nyt jälleen kerran löysin? No sieltä metsästä, metsästämässä puolukoita! Tällä kertaa olimme tosiaan poimimassa puolukoita, koska tuolta uppo-oudosta paikasta oli kaikki mustikat nyysästy pois. Saatiin tosi nopsaan ämpärillinen täyteen, kun mättäät oli punaisenaan puolukasta. Välillä tuli seisahdettua ja heitettyä huolet sinne metsään. Kuunneltin myös kun syvemmällä metsässä kuivat oksat raksahtelivat silloin tällöin – kukahan se siellä rymisteli? Saatiin myös parempi saalis Suppilovahveroitakin kuin viimeksi ja mies takoista noista maukasta evästä. Puolukoiden putsausurakkakin oli nyt helpompaa, kiitos isäni tuoman putsaussiivilän. Ja tuotiin niitä perkeleitäkin (hirvikärpäsiä) sisällekin asti, mutta onneksi Pirpa auttoi niiden tuhoamisessa. Toivottavasti niitä ei ole ensi vuonna kun mennään mustikkametsään. Kaiken tuon touhun jälkeen oli aivan taivaallista lekotella kuumassa saunassa, kun oikein tunsi miten se lämpö meni kolottavia luita myöden. Sitten saatiin vihdoinkin katsottua tuo Luokkakokous 2 elokuva, joka oli vähän pettymys – ykkönen nauratti enemmän. 


Neuletakki – Taifun / Maximekko – Wish / Laukku – Furla / Korvikset – Lauras Vintage (saatu)

Aina kun on mahdollista menee kesämekko päälle! Oltiin lauantaina juhlimassa äitini synttäreitä, joten tottahan toki minä vetäisin tämän Wishistä ostamani maximekon päälle. Ja samalla tajusin että Ratsulan löytönurkasta bongaamani neuletakki/bolero olisi just eikä melkeen loistava tähän. Testasin muuten ihan piruuttani näkyisikö mustat legginssit mekon läpi mutta ei näkynyt. Sen takia mekkoa voisi ajatella käytettäväksi vielä muulloinkin syksyllä kuin vain juhlissa. Sanoin tämän äidillekin, että jos vaan tulee joku lämpöpiikki noihin päivien lämpötiloihin, niin kokeilen tätä asua vielä hattaratakin eli vaaleanpunaisen tekonahkatakin kanssa. Kenkiä en kuvaan viitsinyt laittaa kun eivät olleet ns. juhla-ainesta. *nauraa* Mulla oli siis ne blogissakin nähdyt valkoiset glittertennarit jalassa, mutta vaan sen aikaa kun liikuttiin ulkosalla. Valitsin korviksista Lauras Vintagelta saadut, koska sointui värin puolesta niin täydellisesti kokonaisuuteen. 

35 kommenttia

 • Anonyymi

  Paras mustikka-aika on heinäkuun lopussa. Ilmankos ne olikin joku jo nyysässy…

  • Anonyymi

   Jep, tänä vuonna meni elokuulle, mutta kaikki muutkin ovat myöhässä.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Joo, onhan toki parhaimmat ajat jo mennyt mutta kyllä tuolla silti mustikkaakin oli. Mut ens vuonna sitten paremmille apajille!

 • Anonyymi

  Asu on kaunis, juhlava ja siisti. Tosi hyvä valinta syntymäpäiville.

  Mutta. (Ärsyttää kun aina pitää olla jokin mutta…) Eikö sinua itseä häiritse, kun hiukset on noin likaiset ja nuutuneet? Eivät jotenkin yhtään sovi asuun, joka huutaa tyyliä ja juhlaa, mutta hiukset on kuin salilta tullessa pikaponkkarille laitettu, suuntana vain suihku.
  En minä sano tätä pahalla, en vaan jotenkin yhtään hoksaa, että eikö sinua itseä harmita, että vain "puolet" sinusta on tyylikästä? Ymmärrätköhän mitä haen takaa?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia. Ja ei, ei mua häiritse mun hiukset. Mä oon sinut niiden kanssa, oli ne sitten avoimena taikka ponnarilla/nutturalla. 🙂

 • Anonyymi

  Apua, asu on kuin sairaalan yöpaita! Sulon voit laittaa minulle tulemaan, on niin ihana kisupoju.

  • Anonyymi

   Eihän ole! Et ole selvästikään yöpynyt sairaalassa, koska muuten tietäisit pukujen olevan hyvin tylsän värisiä. Pipsan mekko taas on hempeän värikäs ja kaukana sairaalan puvuista.

  • Anonyymi

   Olisipa iloinen näky, jos sairaalassa olisi näin kauniit ja värikkäät yöpaidat! 😉

   Kiva asu ja värit sopivat tosi hyvin sinulle. Tykkään kovasti!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Jos sairaalassa on näin kivat yöppärit niin penteles, määhän meen sieltä hakee mun vaatteet. 😀

 • Anonyymi

  Mikä ihmeen hinku sinulla on pitää tollasia hellemekkoja syksyllä? Tuo asu on muuten aivan liian hailakka väreiltään, vie jotenkin kasvoistakin värit. Nyt on nounou-asu!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No mikäs sitä estää? Kunhan ei kylmä tule. Sitä paitsi tämä asu oli synttäreillä, eli en mennyt kaupungilla näin. Tosin miksipä en olisi mennyt. 😀

 • Anonyymi

  Neuletakin väri on kiva, mutta koko taitaa olla hiukan liian pieni kun nuo sivusaumat asettuvat reippaasti selän puolelle. Totesit kyllä itse ettei takkia kuulu pitää kiinni, mutta kai etukappaleiden silti pitäisi ulottua miehustan puolelle?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Neuletakki on paria kokoa liian pieni mutta aattelin että se menisi tolleen boleromaisesti/neuletakkina, kun sitä ei ole tarkoitettu kuitenkaan kiinni laitettavaksi.

 • Anonyymi

  Olisiko iso homma rakentaa 'kissakarsina"..siis sellainen ulkotarha? Sisältä pääsisi kisut ulos ja saisivat ryllätä ihan rauhassa.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Ei ole iso homma ja on rakennettu jo. 🙂 Kissat on siis häkissään mutta kun Sulo kaipasi selvästi mun huomiota, eikä saatu huomio riittänyt.

 • Anonyymi

  Haluaako Sulo ulos? Vai millä tavalla on "vaativa"? Omia kissojani en ole ulkoiluttanut ulkona valjaissa, koska pelkään niiden sitten pyytävän koko ajan ulos. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Sulo halusi mun huomiota. Ja saikin sitä, mutta se ei tuntunut pojalle riittävän. Meillä kyllä ulkoillaan kissojen (Siiri ja Sulo vaan) kanssa ulkona mutta ei ne isommin sinne pyytele. Yleensä silloin kun näkevät tai kuulevat jotain tosi kiinnostavaa. 🙂

 • Anonyymi

  Mustikka-aika on tosiaan jo mennyttä. Vaikka mustikoita vielä metsässä onkin, niin ne ovat jo vetisiä, mauttomia ja ravintoarvot mennyttä. Mustikat kannattaa poimia mahdollisimman pian siitä, kun ne ovat kypsyneet.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu, onhan se jo mennyttä mutta löydettiin kyllä vielä ihan hyviä mustikoita – eivät olleet vetisiä. Tosin nyt varmaan on jos niitä lähtisi etsimään. Että ens vuonna sitten.

 • Anonyymi

  Hyvin olet yhdistänyt. Takin ja laukun sävyt sopivat mekon väreihin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitos. Huomasin tosiaan saman, että sopii oikein hyvin värien puolesta, joten lähdin kokeilemaan. 🙂

 • Anonyymi

  Tämä kokonaisuus ei saa minulta peukkuja. Tulee mieleen maatuska 🙂
  Mutta peukkuja saa metsänantimien kerääminen. Joko olette saaneet pakstimeenkin kerättyä talvea varten? Ensi kesänä sitten ajoissa mustikkaan ja vaikka vadelmia poimimaan.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No kaikki ei voi tykätä kaikesta ja se on OK. 🙂 Joo, ollaan saatu pakastimeen kaikki kerätyt paitsi sienet. 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Voin sanoa että tykkää. Yhden älypelin poju meni hajottamaan! Mut sekin riippuu niin pelistä, että mikä kiinnostaa. Yksi annettiin pois kun kukaan täällä ei kiinnostunut kyseisestä pelistä. Pitää katsoa josko jonkun älypelin niille hommaisi. 🙂 Kiitos linkkvinkistä!

 • Anonyymi

  Nätit värit tosiaan, mutta tuo neuletakki on kyllä ihan hirmuisesti liian pieni. Vaikka ei kiinni tarvitsekaan yltää, niin ei sen kuuluisi kainaloissakaan olla. Ja tosiaan sivusaumatkin sen osoittaa, ettei vaatteen leveys ole lähellekään riittävä. Vaatteiden istuvuuden ja kokojen kanssa sinulla olisi vielä hieman opeteltavaa vaikka värien puolesta jo tyylikkäästi useimmiten vaatteita yhdisteletkin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Onhan se pieni mutta mielestäni menee ihan Ok näinkin. 🙂

 • Anonyymi

  Sulolle kokoisensa leikkikaveri! Kyllä teille vielä yksi karvapallo mahtuu 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Mahtuisi toki mutta ei nyt olla ajateltu viidettä kissaa. 🙂