13161287_10154007825507870_1256686948_o.jpeg
Blogi

#ÄläLaihduta!

Kuva: HennaK

Tänään perjantaina 6.5.2016 vietetään Älä Laihduta -päivää ja Syli haastoi mut tähän kertomaan omia mietteitäni aiheesta. Tämä päivä jatkuu ihan sunnuntaihin 8.5.2016 saakka ja itse aion osallistua tähän niin, etten kirjaa ruokiani ollenkaan ylös, mutta se ei kuitenkaan tarkoita että näinä päivinä vetäisin kaksinkäsin herkkuja naamaan, ehei. 

Mä haluan tässä nyt puhua itsensä rakastamisestä ihan sellaisena kuin on. Eikä kilot kerro millainen ihminen sä muuten oot. Oon itse oppinut rakastamaan itseäni ja kilojani melkein kymmenen vuotta sitten kun totesin mun pitää kelvata vain itselleni. Viis muista ja niiden mielipiteistä! Tämä ei ole tapahtunut kuitenkaan heti, vaan pikkuaskelilla mentiin. Se lähti niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin värikkään tunikan ostamisesta ja voi sitä ilon tunnetta kun uskalsin pukea sen ensimmäistä kertaa päälle. Ensin ihan vain kotosalla sovittelin ja ihastelin, sitten käväisin ulkona pikaisesti viemässä esim. roskat ja sitten kauppareissuilla ja siitä sitten ihan kokopäiväisesti pidin tunikaa päälläni. Olenkin miettinyt että aikoinaan pukeuduin tylsiin ja turvallisiin väreihin koska en halunnut erottua, halusin olla näkymätön seinäruusu koska häpesin itseäni. Nykyään en enää häpeä itseäni ja voi sitä ilon tunnetta kun voin pukeutua miten tykkään.

Saan aika usein kuulla pukeutumisestani, miten tällainen lihava ei saisi pukeutua vaakaraitaan taikka myötäilevään vaan pitäisi pukeutua vaatteeseen joka piilottaa muodot. Itse en ole näitä ohjeistuksia ottanut kuuleviin korviini – toisesta sisään ja toisesta ulos. Sitä paitsi, lihavallakin on muodot jos aletaan pilkkua viilaamaan  Jos itse tykkään pukeutua noihin, niin aivan taatusti pukeudun. Tätä haluankin sanoa muille, että pukeutukaa miten tykkäätte! Elämä on aivan liian lyhyt haaskattavaksi.

Mä ymmärrän että itsensä rakastaminen on tehty niin pirun hankalaksi kun lehdissä ja kaikkialla näytetään vain niitä kauniita ja täydellisen kropan omaavia mallimimmejä, mutta ei niilläkään ole helppoa kun kokoajan pitää olla treenaamassa tai punnitsemassa ruokaa ettei vain seuraavassa kuvauksessa näy turvottavaa vatsaa yms. Jotenkin surullista että he joutuvat elämään tuollaista elämää kun voitaisiin olla normaalejakin. Kaikki on tuon typerän media luomaa harhakuvaa joka on haitallista nuorisolle joka on aivan turhan helposti vietävissä. Mun mielestä mediassa pitäisi olla enemmän normaalinnäköisiä malleja. Olisi muuten ihanaa jos esimerkiksi isojen kokojen vaateliikkeissä käytettäisi oikeasti lihavia malleja, eikä mitään mallimaailman mukaan lihavia malleja.

Kuulin joskus bussissa miten nuori tyttö valitti kavereilleen olevansa läski ja itse katselin kauhuissani että mitä ihmettä – tyttöhän oli todella nätti ja kaikenlisäksi aivan normaalipainoinen. En nähnyt missään niitä mainittuja läskejä ja olisi tehnyt mieli mennä ravistamaan tyttöä, että hei sussa ei ole läskiä. Katsoppa tänne, tässä on sitä läskiä eikä sekää maailmaa kaada.

Lopuksi haluan vielä kertoa laihduttamisesta – mähän oon kohta ollut 1,5v. elämäntaparemontissa jonka avulla olen laihtunut -31kg mutta haluan kertoa että tämä on ollut aivan äärettömän hyvää hommaa koska mä en ole kituuttanut itseäni vaan oon syönyt ihan tavallista ruokaa tasaisin väliajoin. Älkää sortuko ihmedieetteihin ja nuo 1000kcal/pvä kitudieetit eivät toimi pidemmässä laihdutuksessa vaan sellaisissa saa vain aineenvaihduntansa sekaisin. Jos haluaa laihduttaa, kannattaa se tehdä niin että mielellä ja keholla on hyvä olo, etkä tee sitä hampaat irvessä. Mä voin oikeasti sanoa näin koska oon kokenut tuon 1000kcal kitudieetin enkä sitä jaksanut kun 3kk ajan, sitten repsahdin ja rankasti. Nykyisessä rempassani en ole repsahtanut vielä kertaakaan, että eiköhän sekin jo jotain kerro. 

Täten julistan loppuviikoksi Painonrauhan – otetaan edes yksi päivä vuodessa rennosti ja hyväksytään itsemme – rakastetaan itseämme ihan sellaisena kuin olemme. 

Haastan tähän mukaan:

Oikeus hyvään oloon
MouMou
Classy XL
Köyhät, Kauniit ja kurvikkaat
Tyyliä metsästämässä

13 kommenttia

 • Hanna Katriina

  Hyvä Pipsa! Olet kyllä hieno esimerkki pitkäjänteisestä ja positiivisen kautta tapahtuvasta laihdutuksesta. Itsensä hyväksyminen ei tarkoita sitä, ettei voisi myös muuttaa itseään. Mutta itsensä vihaaminen ja muutoksen hakeminen vihan kautta ei tee hyvää keholle eikä mielelle. Tämän olen ainakin omalla kohdallani huomannut.

  Lihavuudesta ja laihduttamisesta puhuttaessa lyödään usein terveyskortti pöytään ja terveys on tietysti tärkeä asia; harmi vaan että mielenterveys unohtuu usein tästä keskustelusta, sekin tulisi muistaa. Jatkuvalla itsensä mollaamisella voi olla todella syvään juurtuvia negatiivisia vaikutuksia joiden purkamiseen menee vuosia. Nimim. Kokemusta on.

  Kiitos haasteesta ja aurinkoista viikonloppua!

 • Anonyymi

  Ihana, ihana Pipsa <3 Olen itsekin oppinut rakastamaan itseäni pikkuhiljaa, pitkä tie se on ollut, mutta kannattava. Ollaan parhaita just sellasina kun ollaan. Ihanaa aurinkoista kevättä ja alkukesää siulle Pipsa sekä miehellesi ja karvakamuille <3
  Terkuin: Taina =)

 • Ninni

  Kiitos ihana Pipsa haasteesta <3 Sä jos kuka olet mieletön esimerkki postitiivisuudesta ja iloisesta elämänasenteesta. Jatka ihanuus samaan malliin <3

 • Anonyymi

  Minä lopetin jo kauan sitten laihdutuksen ja olen oppinut rakastamaan omaa peilikuvaa.

 • Anonyymi

  Jojoilu on valitettavasti tuttua mullekin 🙁
  Olen mielenkiinnolla seurannut laihduttamistasi tai siis elämäntaparemonttiasi ja olen kyllä sitä mieltä, että tuo on ainoa oikea tapa laihduttaa: hitaasti, tottumuksiaan muuttaen ja vähitellen edeten. Kaikenmaailman pikakuurit on niin nähty. En osaa edes sanoa, miten ihmeessä ollaan tässä, kun olen kuitenkin onnistuneesti laihduttanut monta kertaa (ja lihonut taas). Se himskatin jojo! Olisi ihanaa laihtua sen viimeisen kerran vielä ja pysyä siinä. Oliskohan mahdottomuus…? Sulle kovasti tsemppiä edelleen ja kiitos hyvästä kirjoituksesta 🙂

 • Anonyymi

  Mahtava postaus! ♥ Sun asenne on ihailtavan hyvä ja sun laihdutustapa on just se, joka kaikkien pitäisi valita. Pääasia kun nimenomaanhan olisi muuttaa elämäntavat pysyvästi terveyden ja hyvinvoinnin vuoksi eikä niinkään se kilojen karistaminen – joillakin se laihtuminen vaan on sitten seuraus niistä terveellisten elämäntapojen noudattamisesta. Näin mä ainakin näen asian 🙂

  Aurinkoista alkavaa viikkoa sulle Pipsa!

  Erika