silla_primacat.jpeg
Blogi

Ah, näitä kissanpäiviä!


Mie pääsin kissojeni kanssa yhteistyöhön Indiedaysin ja PrimaCatin kampanjaan ja ihan vaan rakkaiden kissojeni ansiosta. Ne kun on niin ihana
kissakolmikko.

Mut mitä teidän kannattaa tehdä, on kurkistaa tuonne kampanjasivulle
sillä siellä on mm.

* Ilmoittautuminen testiryhmään (vain 50 nopeinta pääsee)
* Eläinlääkärin vinkkejä
* Suussasulavia reseptejä kissojen omistajille
* Arjen Luksusta -soittolista Spotifyssa

Kampanjasivustolla on myös mahtava kilpailu jonka palkintona on yö designhotelli Klaus K:ssa,
lukijan valitsemassa erikoishuoneessa ja tastingmenu sekä suositusviinit
ravintola Farangissa kahdelle. Arvontaan voi osallistua 1.-31.8.2014.
Onnea kilpailuun!

Mut nyt kun muodollisuudet on esitetty, pääsemme me ääneen ja kertomaan päivästämme. Tosin me kyl nukutaan aika paljon. -Silla-

Meidän aamu alkaa jo aamulla varhain. Mamma (joo, ei meidän oikee mamma) nukkuu silloin vielä ja jos me ollaan oikein tuhmia niin se sulkee meidät nukkumispaikan ulkopuolelle. Silloin mä en halua enää leikkiä. Jään odottamaan että tuttu sävel alkaa soimaan sillä se tietää sitä että mamma herää ja me saadaan aamupalaa.

Juttelin aamulla Sevin kanssa tuosta meidän riehumisesta mutta hänen mielestään me vain venytellään jalkoja eikä me mitään tuhmia olla. Luulen ettei mamma oikein ymmärrä tätä venyttämistä.

Mut tänä aamuna meitä odotti yllätys sillä mamma otti jotain oudonnäköisiä pikkupurkkeja ja puhui meille että saadaan jotain uutta maistettavaa. Siiri tapansa mukaan kävi etukäteen haistamassa mut se on tommonen ettei sitä uudet maut kiinnosta vaa se meni odottamaan omaa annostaan. Mä kurahdin mammalle että pitäisi kiirettä sillä mahani murisi jo aika vaativasti. Nenääni kävi tonnikalan mahtava tuoksu!

Mamma availee uusia Deluxe PrimaCat annosrasioita joissa on easy peel -avausmekanismi. Mamma kehuu että on todella näppärä eikä voimaakaan tarvita. Nenääni käy tonnikalan huumaava tuoksu. Nyt on pakko aloittaa protesti että nyt heti ruokaa eteeni. Miu kurrr mau!


Sevi: Hei tää mamman antama uus ruoka on tosi hyvää. Omnomnom…
Silla: Ai on vai? Annasku mäki vähän maistan.
Silla: Hei Sevi, huomaaksää kuinka makoisan lihaisaa tää uus safka on?
Sevi: Joo, omnom, siis, omnom, todella, omnom, hyvvää!
Sevi: Mamma tossa puhelee että täsä ei oo yhtää vehnää. Ja on 70% aitoa lihaa. Kuulostaa hyvältä!
Silla: No ilmankos se antoiki meidän kokeilla tätä ku se on niin tarkka.
Silla: Mä tykkään tästä missä on tonnikalaa. Tykkääks sä?
Sevi: On se ihan jees, mut mun mieleen on tää kanan ja jäniksen sekoitus.

Ruuan jälkeen me kaivataan mamman huomiota. Aika usein mamma leikkiikin meidän kanssa. Mä tykkään pillin kanssa leikkiä. Sevikin tykkää ja se joskus ärsyttää koska en saa leikkiä mamman kanssa rauhassa. Nyt mamma esitteli meille tuollaisen uuden lelun jonka Sevi heti omi. Tietenkin! Mut sit mamma yhtäkkiä otti sen pois, leikkasi nuo omituiset kovat pallot pois ja antoi takaisin.

Sitten kun me ollaan aikamme leikitty niin aletaan etsimään sopivan viileitä unipaikkoja. Mä tykkään nukkua yleensä lattialla pitkin pituutta. En kaipaa sänkyä tai tornia kuten Siiri ja Sevi.

Mä herään siihen kun mamma alkaa keittiössä rapistelemaan jotain pusseja. Mä pomppaan samantien pystyyn ja oon viidessä sekunnissa mamman vierellä miukumassa. Se antaa sillon jonkun makupalan jos oon oikein söpöisenä. Sitten saapuu Sevi ja Siirikin paikalle mutta Siiri taas haistelee ja toteaa ettei ole hänen ruokaansa ja lähtee pois. Se on kyl kauhean nirso. Se syö vain paria märkäruokamakua ja sitten noita meidän omia raksujamme. Mun mielestä voisi avartaa makumaailmaansa sillä nämä uudet raksut mitä mamma nyt eteen laittoi maistuu todella hyvältä.

Silla&Sevi: *varovaista nuuhkimista ja tassun kanssa kokeilua*
Siiri: Nuuh. Jaa, ei ole mun omia spesiaaliraksuja joten syökään ihan rauhassa.
Silla: Hei ei tämä olekaan hassumman makuista.
Sevi: Mä kans! Älä ahnehdi kaikkea!
Silla: Enhän minä…
Sevi: No kyllähän. Sä oot aina ekana maistamassa kaikkea.
Silla: No enhän oo! Ite oot!
Sevi: Joo, mut mä oon kasvuiässä oleva pentu. Sä oot jo…. vanha!


Me leikitään aina ruokien jälkeen. Välipalan jälkeen me tosin ollaan yleensä keskenämme ja sen takia leikitkin on yleensä vaanimisleikkejä. Me leikitään usein Sevin kanssa kahdestaan kun Siiri katselee jostain nurkasta. Oon koettanut hakea sitäkin leikkii mut ei se aina tykkää tulla. Yleensä aamusin ja iltaisin me jaakataan toinen toisiamme. Mamma ylees naureskelee kun me kaikki kolme mennään peräkanaa.

Illan tullen mamma vie meidät ulos luontoa kuuntelemaan. Silloin siellä on vaikka mitä pyydystettävää. Tuossa yksikin ilta sisälle tuli kärpänen ja me saatiin moneksi tunniksi tekemistä kun sitä ei vaan meinannut saada kiinni. Sitten mä sain sen tassujeni alle ja kerkesin juuri nappaamaan kärpäsen suuhuni kun kuulin mamman sanovat ettein saisi syödä sitä. Enkä mä voinut tehdä muuta kuin nielasta sen kärpäsen. Mitäs tulevat tänne sisälle häiritsemään. No mut sitten kun me ollaan oltu aikamme ulkona, ni mä yleensä käyn raaputtamassa ovea ja katson mammaan että nyt voitas mennä sisälle. Nii ja meillä on semmoset oudot jutut aina päällä jotka mamma sitten ottaa pois kun pääsemme sisään. Mamma on opettanut meille STOP sanan merkityksen. Sillon pitää pysähtyä että mamma saa otettua nuo oudot jutut meidän päältä pois. Valjaiksi se niitä kutsuu.

Sitten meillä oli iltapalan aika ja me saatiin taas tuota Deluxe PrimaCat nimistä uutuusruokaa. Mamma tarjosi meille ensin jotain nautaa ja surimia sisältävää ruokaa mutta kun me kaikki sitten yhteistuumin kuoputettiin sille ja lähdettiin menemään, niin vaihtoi sen sitten tonnikalaksi ja sardiiniksi. Paljon parempi noin!

Meillä on ennen nukkumaanmenoa leikkihetki. Mamma leikkii höyhenlelulla meidän kanssa. Sevi tykkää aina vaania ja hyppiä sitä, kun mä taas tykkään vaan vaania. Siirikin hyppii mutta ei se sitä enää usein tee. Siiri on siitä hassu et se pistää korvat aina piiloon kun se alkaa saalistamaan. Mun mielestä toi on hassu ilme joten siksi mä en sitä tee. Mä menen korvat pystyssä! Sitten kun mamma vie lelun takaisin kaappiin, tiedetään me kaikki että nyt on aika mennä unille. Mä itse nukun yleensä aina mamman vieressä ja Sevikin tykkää nukkua samassa huoneessa mut se muljaa niin kauheasti että sen vieressä ei oo kiva nukkuu. Siiri taas asettuu mamman jalkoihin. Tosin nyt kun on ollut noita helteitä ni me ollaan kaikki tykätty nukkuu saunassa ku se on niin ihanan viileä. Voitteks uskoa muuten et sauna ois viilee? Ainakin sillon ku mamma siel on niin se on kuuman kostea mut nyt ne ei oo sitä hetkeen aikaa käyttäneet ni se on ollut meille hyvä.

Moikka moi. Mä oon muuten Silla joka on teille ollut kokoajan äänessä. Oli mukavaa saada kertoa teille meidän päivästämme. Nyt mä sain olla äänessä kun yleensä vaan katselen vierestä kun mamma kirjottelee noita blogijuttujansa.

Tulkaas tekin jotka instragram-tilin omistatte, jakamaan kissojenne Kissanpäivistä kuvia Instragramiin tägeillä #deluxeprimacat #kissanpäivät. Omanikin löytyvät sieltä! Uusimmt kuvat päivittyvät myös tuonne kampanjasivulle. PrimaCat löytyy myös facebookista!

Tähän lopuksi mulla on ilo ilmoittaa että sain pistää tällaisen arvonnan tänne blogiin jossa palkintona on kiva PrimaCat -tuotepaketti jonka arvo on n. 25€. Arvontaan osallistut kertomalla mikä mahtaisi olla kissasi lempimaku näistä uusista PrimaCatin tuotteista? Maut voit kurkistaa täältä. Muista lisätä kommenttiisi myös toimiva sähköposti. Arvonta alkaa N Y T ja päättyy 18.8.2014 kello 12.00.

Muistakaahan siis tsekata PrimaCatin kampanjasivu täältä ja osallistua kilpailuun!


39 kommenttia

 • Tirli

  Ihana postaus 😀 Kiitos Silla kun kerroit teidän päivästä 🙂 Suloisia kissoja. Ihana tuo kuva jossa Silla ottaa käpälällään Sevin ruokalautaselta ruokaa tai onko sit yhteinen ruokalautanen en tiiä 🙂 Kiva piristys sunnuntaille tämä postaus kuvineen 🙂

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   No tuossa oli yhteinen ruokalautanen tai siis Sevinhän se oli kunnen silloin vielä tajunnut laittaa molemmille. Mut Silla on siis tommonen et kaverin lautaselta saa aina parempaa ja aina sitä pitää tassun kanssa sörkkiä.

 • Universalis

  Mahtava postaus! 😀 Ai että oli ihania kuvia tyttösistä. <3 Erityisesti mäkin pidin tuosta tassu-kuvasta. Kaikki maut kuullostaa hyvältä, mutta uskoisin meillä parhaiten maistuvan tonnikala ja sardiinin. Sähköpostin varmaan muistatkin?

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   En kyllä muista mutta enköhän mä suhun saa yhteyden toistakin kautta. 🙂 Joo, Silla on tommonen et kaikkea pitää tassun kans päästä sörkkimään.

  • Universalis

   No tuskin mä voitan kuitenkaan… XD Näin kaupassa eilen noita uusia ruokia ja ostin kokeeksi meillekin. Em. tonnikala ja sardiini pääsi kokeiluun ekana ja 3/4 tykkäsivät. 🙂 Purkki oli myös tosi helppo avata, hieno keksintö!

 • Anne B.

  Kana-tonnikala-maksa voisi olla hitti. 🙂

  abackman66 at hotmail.com

 • Anonyymi

  Ihana teksti :).
  Tuo alin kuva kävisi suoraan kissanruokamainokseen! Huippuotos :).

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitti. Alin kuva tosiaan sopisi melkein suoraan mainokseksi. 🙂

 • Anonyymi

  "Koostumus: Liha ja eläinperäiset tuotteet, kala ja kalaperäiset tuotteet (lohta 4 %, taimenta 4 %, vilja, mineraalit, kasviproteiiniuutteet." Kuka syöttää kissalle viljaa? Ei, ei ja ei.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Olet nyt katsonut Premium ruokien koostumuksia. Tämä on Deluxe ruokaa jotka eivät sisällä viljaa. Kurkistahan siis uudestaan nimenomaan Deluxe -ruokien koostumukset. 🙂 Meillä ei viljaa sisältäviä ruokia kissoille syötetä.

 • Anonyymi

  Ei kannata tosta noin vaan vaihtaa ruokia, koska kissoilla menee herkästi maha sekaisin.

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Kiitoksia, tämä tiedetään mutta eipä tässä menneet pikkuisten vatsat mitenkään sekaisn. Oikein hyvää ja herkullista ruokaa. 🙂 Kissojen mielestä siis. 🙂

  • Anonyymi

   Minulla on ollut kissoja lapsesta saakka, enkä muista, että koskaan (yhtä epäonnista madotusta lukuunottamatta) olisi mennyt maha sekaisin!

  • PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni

   Juu ei täällä ainakaan mennyt tuosta ruuasta maha sekaisin. Tosin Siirillä ois varmaan mennyt kun se on tommonen herkkä.

  • Universalis

   Kissat useasti kuulemma tykkää rutiineista, mutta meillä ainakin vaihdellaan koko ajan ruokia eikä se kisuihin vaikuta negatiivisesti mitenkään. Sama ruoka ei kerta kaikkiaan vaan kelpaa meillä koko aikaa, niin on pakko vaihtaa. Näin tehty jo yli 10 vuotta että kokemusta on. 🙂

 • Anonyymi

  Meidän kattien suosikkiruoka olisi todennäköisesti tonnikala. Se uppoaa missä muodossa tahansa eikä kuppeihin jää mitään jäljelle 🙂 -Sari- (kissankarva85(at)gmail.com)

 • Lumina Scargall

  Minun rakas tykkää eniten naudasta, mutta toisaalta syö melkein mitä vaan 😀 Patéét on erityistä herkkua 🙂

 • Anonyymi

  Ihana Silla, kun kuvissa näyttää välillä kun olisi jokin pehmokissa eikä oikea. =D

  -AI

 • Anonyymi

  Kana-tonnikala-maksa olisi meidän pojalle uusi makuelämys, sitä tarjoaisin uudeksi suosikiksi.
  pussikarhu(at)luukku.com